×

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Elektronik Belge Yönetimi ve E-imza Dönemi Başladı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, evrak havale ve takiplerindeki hesap verilebilirliğin artırılması ve bilgiye anında ulaşım için, elektronik belge modülü ve e-imza uygulaması başlattı. Kurulan OMÜ sgb.net evrak modülü de tüm birimlerde kullanıma açıldı.

Yeni sistemle ilgili OMÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, sistemin kullanımı ve işleyişiyle ilgili eğitim semineri düzenledi. Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Fahrettin Tosun Salonu’nda gerçekleşen seminere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu başkanlık etti.

Sistemin daha önce rektörlük birimlerinde kullanıma açıldığını, ancak yalnızca 2 fakülte ve 2 enstitünün pilot birim olarak denendiğini belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Sistemin pilot birimlerde sorunsuz olarak kullanılması sonucunda tüm birimlere açılması kararı alındı. Ufak tefek sorunların da giderilmesinin ardından, üniversitemizin tüm birimleri elektronik belge yönetimine ve e-imzaya uygun hale getirilecek.” dedi.

Seminerde Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında Sistem Yöneticisi olarak görev yapan Hüseyin Erişgin, sistemin kullanımı ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Eğitim semineri soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

Kaynak:http://www.haber3.com