×

Z-Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi Protokolü

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, katıldığı “Z-Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi” protokolü imza töreninde, “Biz amacımıza ulaştığımızı görürsek kütüphaneleri giderek tüm ülkeye yaygınlaştıracağız” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Merter Platformu arasında “Z-Kütüphanelerin Kurulması ve Okuma Kültürünün Geliştirilmesi” protokolü imza töreni, Esenyurt’taki Halil Fahri Orman İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

İmza törenine katılan Bakan Dinçer, daha sonra dışarıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Dinçer, Z- kütüphaneleri ile ilgili olarak, “Esas amacımız kütüphane vasıtasıyla çocuklarımızı kitaba yaklaştırmak ve sevdirmek. Şimdiye kadar çok formel bir yapıda, bir tasarımda kitaplar oluşturmaya çalışıyorduk ama maalesef bunlar çocuklarımız için çok cezp edici olmuyordu. Bu kütüphaneler çocukların okuma alışkanlıkları kazanmalarını, zekalarını geliştirmeyi sağlayacak türden oyunlar ve eserlere sahip. Bu vesileyle biz hem okulu hem de kitabı çocuklarımıza sevdirebileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması ile ilgili kanundan sonra biz eğitimde bir paradigma değişikliği yapıp, daha erken yaşta eğitime almak, küresel düzeyde rekabet sağlayabilecek bilgi ve yetenekler donatmak ve toplumsal sorunları fark edeceği eğitimi ona vermekti. Bu onun boyutlarından bir tanesi olacak, daha sivil ama çocuğu kendine daha çok çeken bir şey. İstiyoruz ki çocuk okula mecbur olduğu için gelmesin, istiyoruz ki çocuk kitabı olduğu için okumasın” dedi.

Amaçlarına ulaştıkları takdirde projeyi tüm ülkeye yayınlaştıracaklarını ifade eden Bakan Dinçer şunları söyledi:

“Bugünkü imzaladığımız protokolde İstanbul’da 10 okulda, Anadolu’da 10 okulda yapacağız. Bunların hepsi de birbirinden farklı projeler gibi olacak. Şayet burada biz amacımıza ulaştığımızı görürsek, giderek tüm ülkeye yaygınlaştıracağız. Elimizden geldiği kadar çaba sarf edeceğiz. Ne kadar çok yaygınlaştırabilirsek o kadar iyi olacağını düşünüyoruz.”

Kaynak: http://www.f5haber.com