×

Elektronik Belge Yönetim Sistemi Semineri

EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi), kamu kuruluşlarının işlevleriyle oluşturdukları her türlü dokümantasyonun içerisinden kurum faaliyetlerinin delili olabilecek belgelerin ayıklanarak; içerik, üstveri, format ve ilişkisel özelliklerini koruyan belgelerin ait olduğu fonksiyon veya işlem için delil teşkil eden ve belge üretiminden nihai tasfiyesine kadar olan süreç içerisindeki yönetimini elektronik ortamda sağlayan bir sistemdir. Seminerin hedefi, E-Devlet çalışmalarının bir uzantısı olarak kurum içi ve dışı tüm yazışmaların gerçekleştirileceği EBYS konusunda uzman personelin yetiştirilmesiyle kamuda bir kapasite oluşturmaktır.

Son başvuru tarihi

İlan edilen tarihteki seminer için katılımcı kontenjanı 20’dir.Kayıtlar, başvuru tarihine göre sıralanacaktır. Başvuru yazısında ilgili kurumun ve katılımcıya ait iletişim bilgilerinin bildirilmesi gerekmektedir. Kayıt için son başvuru tarihi 21 Haziran 2012’dir.

Amacı

Seminerin amacı, katılımcıları kurumsal iş süreçlerinin hızlandırılması, veri ve bilgiye sağlıklı ve hızlı erişim sağlanması, kırtasiye masraflarının azaltılması ve personel kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla EBYS projelendirme süreci, EBYS mevzuatı ve standartlar, EBYS uygulama süreci, e-yazışma, EBYS etkinlik ölçümlenmesi, EBYS uygulama uygulamaları konularında bilgilendirmek; katılımcılara EBYS’ye geçiş konusunda yol haritası sunmak ve örnek uygulamalarla yol gösterici olmaktır.

Seminer Koşulları
Seminer, kamu kurumlarının belge yönetim sisteminden sorumlu orta ve üst düzey yönetici ve diğer personele açıktır. Seminere katılacaklardan Enstitümüz eğitim, haberleşme, kırtasiye, görsel malzeme, yemek ve ikram giderlerini karşılamak üzere, katılım ücreti olarak, kişi başına 900 TL(KDV dahil) alınacaktır.Seminer ücreti kurumlar ya da katılımcılarca karşılanacaktır. Katılım ücretinin, Ziraat Bankası Anıttepe Şubesi TR360001000833035148835003 nolu TODAİE Eğitim Gelirleri Hesabına yatırıldığını belgeleyen dekontun bir kopyasının, başvuru yazısı ile birlikte Enstitümüze iletilmesi gerekmektedir. Seminer başvuruları http://edem.todaie.gov.tr adresinde bulunan üyelik girişi ile gerçekleştirilebilmektedir. Seminer programlarına ilişkin detaylar, anılan internet sitemizde yer almaktadır. Seminerlerimize siteye üye olarak giriş yapan katılımcılar seminere ilişkin dokümanlara site üzerinden ulaşabilir.
Ele alınacak konular

E-Devlet ve EBYS

EBYS Projelendirme Süreci

EBYS Mevzuat ve Standartlar

EBYS Uygulama Süreci

E-Yazışma

EBYS Etkinlik Ölçümlenmesi

EBYS Uygulama Örneği

SEMİNER YÖNETİCİSİ

Prof. Dr. Türksel KAYA BENSGHİR

İletişim:

Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürlüğü
85. Cadde No: 8 Yücetepe 06100 Tel: (0312) 231 73 60/1262 (SerkanŞAHİN) Faks:0312 2313846
e-posta: ssahin@todaie.gov.tr, edem@todaie.gov.tr