×

Park,bahçe ve hastanelere kütüphane geldi-Samsun

Samsun’un Havza ilçesinde 7’den 70’e tüm bireylerin kitaba olan duyarlılığını artırmak için uygulamaya konulan ‘Halk Kitaplığı’ projesi, park ve kamu binalarında hayata geçirildi. 25 Mayıs İlköğretim Okulu’nda görevli öğretmenler, ilçe halkının kitap okuma duyarlılığını artırmak için ‘Kitaplar Bize Geldi’ projesiyle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere kitaplıklar yerleştirdi. İlçe merkezindeki park, bahçe, cami meydanları ve hastanelerdeki halk kitaplıklarına küçüklerin ve büyüklerin okuyabilecekleri onlarca kitap, ülke genelinde yapılan kampanya sonrası toplanarak konuldu.

Çocuğunu oyun parkına getiren aileler, oturduğu bankın hemen yanı başındaki kitaplıktan aldığı bir kitabı okuyarak hem vaktini iyi bir şekilde değerlendirecek hem de çocuğuna okuma bilincini kazandırma yönünde örnek teşkil edecek. Projenin ilçede büyük bir ses getirdiğini ve herkesin kulaktan kulağa bu olayı konuştuğunu belirten 25 Mayıs İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Ertuğ, “Eğitimciler olarak eğitim ve öğretim konusunda topluma vermemiz gereken bir katkı olduğunu düşündük ve arkadaşlarımızla oturup ne yapabiliriz dedik.

Dünyada 6 insanın bir araya gelerek senede 1 kitap okuduğumuz yapılan araştırma ile ortaya çıktı. Biz de bunun üzerine insanlarımızın ayaklarına kadar kitapları götürdüğümüzde çok daha fazla insanın kitapla buluşmasını sağlayacağımızı düşündüğümüzden bu projeyi yapmaya karar verdik. Şu anda Havza’da insanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde yaklaşık 5 ayrı noktada her bir kitaplıkta 100 adet kitap olmak üzere yaklaşık 500-600 arasında kitap var.” dedi.

Vatandaşlar projenin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. İlçe merkezinde Kevser Camii cemaatinden olan ve her vakit namazı öncesinde cami önünde oturduğunu söyleyen Emin Mutlu, “Bu kitaplığın cami önüne konulması çok iyi oldu. Burada boş boş oturuyorduk, şimdi kitap alıp okuyoruz, çok iyi oldu.” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

İlçe merkezinde taşımacılık yapan ve her zaman taşıma işi çıkmadığı için boş vaktinde boş boş aracında oturan Erkut Köz ise “Bu kitapların buraya gelmesi çok iyi oldu. Herkes okuyor, bir birine gösteriyor, baktırıyor. Boş zamanlarını burada değerlendiriyor. Bu bizler için büyük bir şey, başkası için değil. En iyi bu kadar olur.” ifadesini kullandı.

Yerinde bir proje olduğunu kaydeden esnaf Ramazan Bozkurt, “Cami önündeki parkta oturan vatandaşlar dedikodu yapmasınlar, kitap okusunlar da kültürleri artsın. Bazıları burada boş oturup dedikodu yapıyorlar, ben de buna karşıyım. Gelsin okusun bir kitap, okuyamıyorsa da bir gence bana şuradan bir şey oku desin.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Kaynak: http://www.risalehaber.com