×

Bi Bana Bi Van’a kitap kampanyası-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 4. Kocaeli Kitap Fuarı’nda düzenlenen Bi Bana Bi Van’a kitap kampanyasında toplanan kitaplar Van’a gönderildi. Toplanan kitaplarla Van’daki Nezahat Çeçen İlköğretim Okulu’nda kütüphane kuruldu. Kampanya kapsamında Kocaeli’de de kütüphane kurulacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bi Bana Bi Van’a kitap kampanyasında toplanan kitaplar Van’a ulaştı. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi olan kampanyaya Kocaelili kitapseverler büyük ilgi göstermişti. 4. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan yazarlar da fuarda oluşturulan kumbaraya kitaplarını atarak destek vermişti.

59 Koli kitap gönderildi

Toplanan kitaplar tek tek gözden geçirilirken kitapların bir kısmı Van’da kurulacak kütüphaneye gönderildi. Önceki gün yola çıkan ve 59 koliden oluşan 8 bin kitap Van’daki Nezahat Çeçen İlköğretim Okulu’ndaki kütüphaneye yerleştirildi. Kitaplarla birlikte 15 koli oyunca ve 2 adet bilgisayar Okul Müdürü Cemal Matur’a teslim edildi. Öte yandan Nezahat Çeçen İlköğretim Okulu’ndaki kütüphanenin açılışı yarın törenle yapılacak Programa Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de katılacak.

Kaynak: http://www.ozgurkocaeli.com.tr/