×

Yenimahalle’de Belediye Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor

28 yıllık arşive yeni düzen

Yenimahalle Belediyesi-Ankara, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Belediye içerisindeki birimlerin hizmet kalitesini artırmak amacı ile fiziki şartları tepeden tırnağa değiştiren Yenimahalle Belediyesi, 28 yıllık İmar Müdürlüğü arşivini baştan aşağı yeniliyor.1984 yılından bu yana hiçbir düzenleme görmemiş İmar Müdürlüğü arşivinde yapılan bu yenileme çalışması ile 28 yıllık arşiv tahrip olmaktan kurtarılıyor.

30 bin evrak yeniden düzenleniyor

İçerisinde 30 bin dosya, ruhsat evrakları, projeler, kurum yazıları ve hak edişlere ilişkin belgeler bulunan arşiv, yapılan çalışmayla daha güvenli ve düzenli şekilde muhafaza edilecek.  Yıl sonuna kadar bitirilecek olan çalışma sonucunda raylı sistemli dolaplardan oluşan arşivde oluşturulacak evraklar yeni yerlerine yerleştirilerek tahrip olmaktan kurtarılırken, yakın binalara ait ruhsat, iskân gibi evrakları bilgisayar ortamında görebilecek. Yıl sonuna kadar bitirilecek sistem sayesinde vatandaşlar, 1984 yılından kalma evraklarını istedikleri takdirde kolaylıkla bulabilecekler. Yapılan çalışma ile 28 yıllık dosyalar bile bir dakika içerisinde bulunabilecek.

Belediyecilikte yeni boyut

Çalışmaları yakından takip eden Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Şenol Balaban, hayata geçirdikleri çalışmalar ile belediyeciliğe yeni bir boyut kazandırdıklarını ifade etti. İmar müdürlüğünde yapılan arşiv çalışmalarına da değinen Balaban, “Yıl sonuna kadar hayata geçireceğimiz yeni arşiv sistemi sayesinde hem vatandaşların evrakları daha iyi muhafaza edilecek, hem de zaman kaybı sona erecek” dedi.

Kaynak: http://www.yenimahalle.bel.tr