×

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde çalışan BBY mezunu arkadaşlara dair bilgi notu

Değerli Meslektaşlarım,

Bildiğiniz gibi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde çalışan Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu arkadaşlar “Arşiv Memuru” kadrosunda çalışmaktalar. TKD, yaklaşık iki yıldır arkadaşlarımızın hak ettikleri Arşivci kadrolarına alınmaları için Devlet Personel ve  Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yapmaktadır.

Devlet Personel Başkanlığı ile yaptığımız görüşmede iptal – ihdas için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden bu konuda bir girişim olmadığını öğrendikten sonra, bugün Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Başkanı Ali ADAK ile görüştüm. İptal – İhdas için Devlet Personel Başkanlığına iletecekleri listede Arşivcilerin olmadığını tespit ettik.

Ali ADAK, görüşmemiz sonucu listeye Arşivcilerinde eklenmesi için İlgili Şube Müdürüne talimat verdi, listeye ekleyecekler. Ancak benim Arşiv Memuru kadrosunda olan arkadaşlardan ricam, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün (0312) 413 61 05’nolu faksına, genel müdürlüğün bu konuda duyarlı olmaları gerektiğine dair faks çekmeleri.

İlgili Şube Müdürü ile de görüşmemde, Arşivcilerin atlandığını listeye ekleyecekleri konusunda karara vardık.  Ama, ben yine de sizlerin de bu konuda duyarlı olduğunuzu, Genel Müdürlüğünüze hissettirmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Saygılarımla.

Ali Fuat KARTAL
TKD Genel Başkanı

Kaynak: Kütüp-L