×

Dijital Dünyada Kültürel Mirasın Yönetimi ve InterPARES 3 Projesi

Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi tarafından InterPARES Projesi Türkiye direktörü Doç. Dr. Özgür Külcü’nün katkılarıyla 10-11 Mayıs 2012 tarihleri arasında SALT Galata ev sahipliğinde “Dijital Dünyada Kültürel Mirasın Yönetimi ve InterPARES 3 Projesi” adlı uluslararası bir sempozyum gerçekleştirilecektir. 

Sempozyumda değişen koşullarda bilgi ve belge yönetimi uygulamaları, kültürel miras niteliğindeki kaynakların dijitalleştirilmesi, dijital ortamda özgünlüğü, güvenilirliği ve bütünlüğünün sağlanması, kayba uğramadan uzun süre korunması üzerine farklı ülkelerden seçkin bilim insanları ve uygulamacılar düşüncelerini paylaşacaklardır.

Sempozyum aynı zamanda 1996 yılından bu yana 14 ülkenin katkılarıyla yürüyen InterPARES Projesinin (The International Research on Permanent Authentic Records in Electronic Systems; Elektronik Sistemlerde Belgelerin Özgünlüğünün Korunması Üzerine Uluslararası Araştırma Projesi) 3. aşaması final toplantısına ev sahipliği yapacaktır.

Bu çerçevede başta alanda temel standartların geliştirilmesinde lider roller üstlenen, yayımladığı eserlerle bilimsel çalışmalara yön veren, pek çok bilim insanının yetişmesine öncülük eden British Columbia Üniversitesi Arşivcilik Bölümü Başkanı ve InterPARES Projesi Direktörü Profesör Dr. Luciana Duranti olmak üzere Brezilya, Güney Kore, İtalya, İspanya, Kanada ve Türkiye’den seçkin konuşmacılar katılacaklardır.

TKD Üyesi 50 TL
TKD Üyesi Olmayan 100 TL

Kaynak:http://www.istanbulkutuphaneci.org/