×

Okullarda kütüphane sorununa çözüm-Adana

Projeyle birlikte Adana’da kütüphanesiz okullar tespit edilerek bu okullara farkındalığı olan kütüphaneler kazandırılacak.Adana Gençlik Cemiyeti tarafından Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla “Gençlik Okuyor” adlı sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Projeyle birlikte Adana’da kütüphanesiz okullar tespit edilerek bu okullara farkındalığı olan kütüphaneler kazandırılacak.

Adana Gençlik Cemiyeti Başkanı Av. Mehmet Can, yaptığı açıklamada, bu projeyle birlikte Adana’da kütüphanesiz okulun kalmamasını hedefliyoruz. Adana’da sosyal farkındalık yaratarak başlattığımız bu projede, Adana’yı seven herkesin bizi yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Birlikte hareket edecek ve okullarında kütüphanesi olmayan öğrencilerimize artık bu durumu yaşatmayacağız. Tüm Adanalıların katkısıyla gençlerimizin daha çok okumasını sağlayacak ve “Lider Türkiye” hedefimize okuyan gençlikle ulaşacağız” dedi.

Adana Gençlik Cemiyeti Başkanı Av. Mehmet Can ve Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet tarafından Adana Gençlik Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinin de katılımıyla proje protokolü imzalandı. ‘Gençlik Okuyor’ projesi dahilinde pilot olarak Sarıçam, Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde kütüphanesi olmayan ikişer okula kütüphaneler yapılacak. Pilot uygulamadan sonra bu proje, tüm Adana’da yaygınlaştırılacak ve Adana’da kütüphanesiz okul kalmaması sağlanacak.

Kaynak: http://www.yeniadana.net