×

Ödemiş’te Cami Bahçesine Kitap Kafeteryası Yapılıyor

Ödemiş Müftülüğü, Salı Pazarı’ndaki Hamdibey Camii’nin bahçesine, belediye ve hayırseverlerin desteğiyle kafeterya tarzında kütüphane inşa ediyor. Vatandaşların hem kitap okuyup hem de vakit geçirebileceği mekanın kaba inşaatını müftülük ve hayırseverler karşılarken, iç dekorasyonunu Ödemiş Belediyesi yapacak.

67 metrekare genişliğe sahip olan kütüphanenin inşaat çalışmaları devam ediyor. 80 bin liraya mal olacak mekanda, kütüphanenin yanı sıra herkesin yararlanabileceği bir kafeterya da yer alacak. İnşaatın iki ayda tamamlanarak kütüphanenin hizmete açılacağı bildirildi.

Camilerin sosyal yaşam alanı olduğunu vurgulayan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Camiler toplumun tüm kesimlerine açık sosyal mekanlardır. Bu doğrultuda biz de Hamdibey Camii’nin bahçesine kütüphane ve sosyal yaşam alanı kuruyoruz. Vatandaşlarımız burada hem kitap okuyarak zamanlarını olumlu şekilde değerlendirecek, hem de soluklanma imkanı bulacaklar. Çayını kahvesini içip kitabını okuyacak. Kütüphanemizde dini eserlerin yanı sıra her yaşa hitap eden kitaplar bulunacak” dedi.

Belediye ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan kütüphanenin kitap kafeteryası tarzında dizayn edildiğini belirten Bilgiç, destek verenlere teşekkür etti.

Kaynak:http://www.habertakimi.com