×

Bir Yüksek Lisans Tezinden Bir Kütüphaneye

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Ortaköy ilçesi Süleyman Kılıç İlköğretim Okulu’na kütüphane kurulması için katkı sağladı. Açılış törenine Ortaköy Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Erol Möngü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nadi Soylu, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Adem Öcal, Yrd. Doç. Dr. Hatice Demirkaya Gedik, Yrd. Doç. Dr. Tuncay Tunç, kurum amirleri ve bölge halkı katıldı.

İlçe Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, millet olarak en büyük ihtiyaçlarımızdan birisinin kitap okuma alışkanlığımızın artırılması olduğunu, bu anlamda okula kazandırılan kütüphanenin öğrenciler açısından çok önemli olduğunu belirtti. Bu süreci destekleyen başta Aksaray Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, okul yönetimi, veliler ve öğrencilerine teşekkür ederek konuşmalarını tamamladı.

Törende bir konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adem Öcal, kütüphanenin kurulma hikayesini anlatarak, “Ortaköy öğretmen olarak görev yapan bir öğrencimden yüksek lisans tezi kapsamında, ilköğretim öğrencileri ile birlikte bir dizi sosyal katılım faaliyeti yapmasını planladık. Şu anda gördüğüm manzara bu düşüncenin, ilçedeki ilgili kurum, kuruluş ve velilerce olumlu karşılanmış olmasıdır. Bu okul kütüphanesini özel kılan üniversite, devlet, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, bölge halkı ve öğrenci işbirliğinin güzel bir örneği olmasıdır” dedi. Ayrıca Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin de bu kampanya kapsamında kitap toplayarak küçük kardeşlerine destek olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Adem Öcal, her yıl Aksaray’ın başka bir yerinde toplum yararına birtakım faaliyetler planladıklarını, geçen yıl Sarayhan Şehit Süreyya Kınay İÖO’nun kütüphanesinin kurulması ve çevre düzenlemesinin yapılması ile başlayan bu sürecin bu yıl Süleyman Kılıç İÖO ile devam ettiğini ve önümüzdeki yıllarda da üniversite-şehir işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi.Açılış konuşmalarından sonra Kaymakam Hüdayar Mete Buhara, Garnizon Komutanı Per. Bnb. Erol Möngü ve Doç. Dr. Adem Öcal kurdele keserek kütüphanenin açılışını yaptılar.

Kaynak: http://www.aksarayhaberci.net