×

Bilgi–Belge Merkezlerinde Yönetim ve Organizasyon

Dr. Asiye Kakırman Yıldız

Yönetim ve organizasyon işi hem kâr amacı güden hem de gütmeyen bütün kurumların ortak uğraşıdır. Bu uğraş için bilgi, emek, sermaye gibi temel unsurlar gerekli olmakla birlikte üstünde durulması gereken asıl noktayı beceri kabiliyeti oluşturmaktadır. Buna en iyi örnek Japonya olabilir.

Doğal kaynaklar bakımından son derece yetersiz olan Japonya’nın yönetim ve organizasyon konusundaki becerileri sayesinde dünyanın en zengin ülkeleri arasında olduğu görülmektedir. Nitekim Japonya’nın Kaizen ve Toplam Kalite Yönetimi gibi işletme literatürüne kattığı eserler de bu yönetim ve organizasyon işindeki ustalığının bir sonucu olarak okunmalıdır.

Bu kitapta, hepsi bir bilgi-belge merkezinde çalışan / yöneticilik yapan / eğitim veren yazarların hazırladığı 8 çalışma yer almaktadır. Yönetim ve or¬ganizasyon işinin evrensel olması, her kurum için farklı uygulamalara sah¬ne olması kitabın Türkçe ve İngilizce yazılardan oluşması fikrini doğurdu ve Avustralya’dan, Sırbistan’dan, Polonya’dan, Brezilya’dan ve Kanada’dan Türkiye’ye uzanan bir çalışma ortaya çıktı. İsimleri teşekkür kısmında ayrıca geçecek olan yazarlar kendi kurumlarındaki uygulamalardan bahsederek tecrü¬belerini aktarmış ve karar verme mekanizmasındaki bütün bilgi-belge merkezi çalışanlarına birer kaynak olmayı amaçlamıştır.

Kitapta, bilgi-belge merkezlerinde yaşanan sorunları ele almak ya da ku¬rumların uygulamalarını paylaşmak amacıyla “Değişim Yönetimi, Kalite Yöneti¬mi, Etkili Yönetim Teknikleri ve Mekân Tasarımları” konularına yer verilmiştir. Bu çalışma elbette eksiksiz değildir ve daha da ileriye taşınabilmesi için yapıcı eleştirilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla beraber, özellikle bilgi-belge merkezi yönetimi konusunda bir boşluğu doldurması ve konuyla ilgilenenlere faydalı olması umulmaktadır.

Kitap detay bilgileri için tıklayınız