×

Kitaplar Mobil Kütüphaneler ile okuyucunun ayağına gidecek

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce, 2011 yılında 5 çağdaş gezici kütüphane yaptırılmış ve 14.02.2012 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda gerçekleştirilen törenle, Sayın Bakanımız Ertuğrul GÜNAY tarafından Antalya, Diyarbakır, İzmir, Kayseri, Ordu İl Halk Kütüphanelerine teslim edilmiştir.

Satın alınan bu beş gezici kütüphane aracı, ilk defa gerekli teknik donanıma ve estetik iç mekânlara sahip olarak tasarlanmış ve fabrikadan anahtar teslim alınmıştır.

Her tür iklim koşulunda kullanılabilecek gezici kütüphanelerin içinde her kesime uygun güncel koleksiyonlar, eğitici ve öğretici amaçlı kullanılmak üzere LCD televizyon, DVD oynatıcı, internet bağlantısı bulunan 2 dizüstü bilgisayar, eğitici oyuncaklar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu ve gezici kütüphane çalışanları için gerekli her türlü araç gereç bulunmaktadır.

Böylece vatandaşlarımız gezici kütüphaneler aracılığıyla sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilecekler, aynı zamanda e-devlet uygulamalarını kullanabileceklerdir

Foto Galeri için tıklayınız

Kaynak: http://www.kygm.gov.tr