×

Amasya Beyazit Yazma Eser Kütüphanesi

Amasya Beyazit Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Yunis Kahraman, “Amasya’nın, özellikle kültürturizmine önemli katkı sağlayacağız” dedi. Kahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya’nın yazma ve basma eserler bakımdan iyi bir yerde olduğunu kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı kurulduğunu anımsatan Kahraman bu kapsamda İstanbul, Ankara ve Konya olmak üzere üç bölge müdürlük oluşturulduğunu ve bu bölgelere 15 kütüphane bağlandığını, Amasya’nın da bu 15 kütüphaneden biri olduğunu söyledi.

Yurt içi ve yurt dışındaki eserlerin bağış ve satın alma yolu ile kütüphaneye kazandırılması için çeşitli çalışmalar yapacaklarını ifade eden Kahraman, “Komşu illerden eserler temin ederek bölgemizdeki zenginlikleri kütüphanemizde sunacağız. Amasya’nın özellikle kültür turizmine önemli katkı sağlayacağız. Çalınan ve çeşitli yollarla yurt dışına kaçırılarak müzayedelerde satılmak istenen eserleri takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Amasya Beyazit İl Halk Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan Amasya Beyazit Yazma Eser Kütüphanesi’nde 2010 verilerine göre, 2 bin 492 el yazması, 3 bin 992 ise basma eser bulunduğunu kaydeden Kahraman, kısa süre önce göreve başladığını ve söz konusu eserlerin devir ve sayım işlemlerinin hala sürdüğünü belirtti.

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcılığı görevini sürdürürken Amasya Beyazit Yazma Eser Kütüphane Müdürü olarak atandığını hatırlatan Kahraman, kentte güzel hizmetler hayata geçirmeyi istediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: http://www.sondakika.com