×

Yüz bin kitap kapasiteli kütüphane açıldı-Diyarbakır

Birçok alanda sanatsal çalışma yürüten Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Gençlik ve Kültür Merkezi’nde yüz bin kitaplık kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışa Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcıları Servet Yılmaz, İhsan Avcı, BDP Kayapınar İlçe Eş Başkanları Aygün Taşkın, Erkan Erenci, Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Şehmuz Sefer, meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Büyükbayram ve konuklar katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Vekil Mahmut Dağ, “Kültür merkezimiz 2010 yılında birçok sanatsal alanda çalışmalarına başlamıştır. Bu güne kadar açılan ve çalışmalarını yürüten beş eğitim destek evi ve kadın merkezimizde kütüphane oluşturduk. Ancak bu kütüphane kitap sayısı ve alanı bakımında ilçemizde ve ilimizde yaşayan herkese açık olacak önemli bir alandır. Belediyemizin sosyal, kültürel ve her alandaki çalışmaları bundan sonrada artarak devam edecektir. Ancak bölgede yaşanan acılar ve ölümler belediyelerimizin yaptığı bu hizmetlerin önüne geçiyor” şeklinde konuştu.

Açılışı yapılan kütüphanede Türkçe ve Kürtçe kitapların dışında kültür ve sanat dergileri bulunmakta. Haftanın 7 günü açık olacak kütüphaneye giden herkes kütüphaneden yararlanacağı gibi üye olunması halinde kitap alma imkânı da bulacak. Ayrıca kültür merkezinin internet sitesine girerek kitapların listesi görüleceği gibi kitap almak için internet üzerinden rezervasyon yapılabilecek.

Kaynak: http://www.diyarbakirsoz.com/