×

Liseliler Van’a Kütüphaneyi Konserle Kuruyor

Liseli Genç Umut olarak 14 Ocak Cumartesi günü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’nde Van’daki liseli kardeşlerimiz için ‘kitabını al konsere gel’ diyerek bir dayanışma konseri gerçek…leştireceğiz. Parasız olarak gerçekleştireceğimiz konserimizde bilet olarak konsere gelen arkadaşlarımızdan kitap alacağız. Topladığımız bu kitaplarla da Van Belediyesi üzerinden irtibat kurduğumuz bir liseye kütüphane inşa edeceğiz, Van halkının ve liseli kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız.

Van için neden kitap ?

Liseliler olarak özellikle kitap toplamak istedik, çünkü kitap böyle sıkıntılı zamanlarda oradaki birçok liseli arkadaşımızın en yakın dostu olabilir ve içine girdikleri psikolojik yıkıntıdan bir nebze olsun çıkartabilir. Ayrıca liseliler olarak kütüphane kurmamızın bir diğer nedeni de liselilerin birbirlerine verebilecekleri en güzel hediye ve dayanışma göstergesi olarak değerlendirmemiz. İnanıyoruz ki kitaplarla kurulan bir dünya en ağır depremlerde dahi kolay kolay yıkılmaz. Ayrıca biz sürekli orada olmasak ta gönderdiğimiz kitaplar Van’daki liseli arkadaşlarımızla bizim aramızda koparılmayacak bir bağ geliştirecek.

Liseliler Van’a kütüphaneyi konserle kuruyor !

Belki de ilk defa kitapla girilen bir konser olması nedeniyle bir o kadar da önemli olan bu konserimizde bize sahnede şarkılarıyla Suavi, Onur Akın, Bandista ve Karapatlıcan eşlik edecek. Konuk sanatçı olarak o gün aramızda olacak birçok sürpriz isimin yanında sanatçılar, aydınlar, yazarlar Van için yaptığımız konserimizde bize desteğini gösterecek. 14 Ocak’ta gelin Van’a birlikte kütüphane inşa edelim !

Kaynak: http://www.gencumut.org/