×

Osmaniye’de Mutlu Çocuk Kütüphanesi Kuruluyor

Her yıl Kasım ayının ikinci haftasında kutlanan Dünya Çocuk Kitapları Haftası ile ilgili bir açıklama yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, haftayı kutlarken Osmaniyeli çocuklara da müjdeli bir haber verdi. Başkan Kadir Kara Osmaniye Belediyesi olarak Sosyal Sorumluluk Projesi dâhilinde çocuk kütüphanesi kurulma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Kitap Okumanın bir zorunluluk değil, ancak bir keyif olabileceğini benimsetmek, çocukların okuma kültürünü geliştirmek ve eğitim programlarını destekleyeceği özelliklere sahip kitaplardan oluşan bir kütüphane kurmak için çalışmalara başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Kadir Kara, kuracakları çocuk kütüphanesinin isminin de ‘Mutlu Çocuk Kütüphanesi’ olduğunu belirtti.

Kara, “Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi girişinde eski emniyet lokali olarak kullanılan binada kurulma çalışmalarına başlanan ‘Mutlu Çocuk Kütüphanesi’nin içerisinde ilköğretim okulu öğrencilerinin yararlanabileceği Milli Eğitim Bakanlığı tavsiyeli 100 temel eser yayınlarının yanı sıra güncel kitaplar da bulunacak. Ayrıca kütüphane içerisinde bir okuma salonun da olacak”dedi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Çocuklarımız için ne yapsak azdır. Onlar bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızın olumlu bir şekilde gelişmesinde kitapların büyük önemi vardır. Biz öyle bir kütüphane kuracağız ki çocuklarımız buraya gelmek için birbirleriyle yarışacaklar. Kütüphanemiz bünyesinde kuracağımız çocuk kulübü ile öğrencilerimizi olumlu sosyal aktivitelerin içerisine çekeceğiz. Biz çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde yılardır yapılmayan Çocuk Şenliğini tekrar başlattık. Ramazan ayı içerindeki etkinliklerimizde her gün çocuklarımız için etkinlikler düzenledik. Kitap okuyan bir nesil yetiştirmek ve okullarda ödev olarak verilen hikâye, roman türü kitapları temin edemeyen öğrencilerimize de yardımcı olmak için bu çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki zaman içerisinde kütüphanemizin fiziki koşullarının ortaya çıkması ile birlikte Osmaniye’de bulunan tüm ilköğretim okullarının müdürleri ve okul aile birliği başkanları ile bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bu çalışmada Milli Eğitim Müdürlüğümüzden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.haberfx.net