×

Halk Kütüphaneleri eski günlerini mumla arıyor

Gaziantep-Halk Kütüphanelerine olan ilgi her yıl artmasına rağmen, Halk Kütüphaneleri’nde eski canlılık yok. Eskiden vatandaşların ve öğrencilerin gidip saatlerce oturup kitap okuduğu Halk Kütüphaneleri, şimdilerde sadece kitap alım merkezi haline geldi. Her ne kadar bu durum olumsuz gibi görünse de vatandaşların kitaplara olan ilgisinin artması kütüphane çalışanlarını mutlu etmeye yetiyor. Şahinbey Halk Kütüphanesi de yeni yerinde hizmet vermeye devam ederken, yeni okuyucu bulmanın mutluluğunu yaşıyor.

“KİTAPLARIMIZ YENİLENİYOR”
Genelde kitapların üyelere ödünç verildiğini belirten Şahinbey Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat, yer değiştirmelerine rağmen okuyucularında bir kayıp yaşanmadığını söyledi. Polat, “kitap ödünç alma oranı yüzde 95’leri buluyor. Yer değiştirmemize rağmen okuyucumuz gelip bizi buluyor. Üye sayımız da oldukça fazla. Kitap okuma oranı da gayet iyi. Eski yerimizde tadilat olduğundan buraya geçici taşındık. Binamız yapılır yapılmaz binamıza geri döneceğiz. Buna rağmen oradaki okuyucularımız buraya geliyorlar. Hatta burada yeni okuyucular kazandık. İlköğretim çağındaki öğrenciler daha çok geliyor. Kitaplarımız sürekli güncelleniyor. Yeni çıkan yayınlar Kültür ve turizm Bakanlığı’ndan ve Kütüphaneler Genel Müdürlüğü’nden sürekli yeni kitaplar geliyor. Durum böyle olunca da yeni kitaplar dikkat çekiyor” dedi.

“OKUMA SAYISINDA ARTIŞ VAR”
Kütüphane sayısının kent nüfusuna cevap vermediğini ifade eden Polat, bu sayının bir an önce artırılması gerektiğini söyledi. Artan Kütüphane sayısına bağlı olarak okuma sayısında da artış olacağını savunan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi aslında her yüz bin nüfusa bir kütüphane olması lazım. Ama burada toplam 3 kütüphane var. Bu da talebi karşılamıyor. Artan kütüphane sayısına bağlı olarak okuma seviyesi de yükselecektir. Çocuklara veliler eşlik ediyor. Burada ev hanımları da kitap alıp okuyorlar. Bu bizim için sevindirici. Okuma yazman bilmeyen kişileri de yönlendiriyoruz. Okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Kütüphanemiz çeşit bakımından oldukça zengin. Her türden kitap bulabilirsiniz. Zaten halk kütüphaneleri eskiden halk üniversiteleriydi. Şu an o özelliğini koruyor. Araştırma yapmak isteyen öğrenciler ve vatandaşlarımız istediği bilgiye ulaşabilir” diye konuştu. 

Kaynak: http://www.gaziantephaberler.com

1 yorum

comments user
rabia

çooooooooooooooooooooooooooooook seviom polatlı halk kütüphanesini çooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooookkkk… I love you