×

İstanbul Kütüphaneleri Yürüyor

“Bu yıl 47. sini kutlayacağımız Kütüphane Haftası etkinlikleri geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ” İstiklal Caddesi Yürüyüşü” ile başlıyor.Yürüyüş 27 Mart 2011 Pazar günü saat 15.00’te Tünel Meydanı’nda başlayacak ve Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile son bulacak yürüyüşün bu yıl ki teması “İSTANBUL KÜTÜPHANELERİ YÜRÜYOR”.

İstanbul Kütüphanelerinin ve mesleğimizin halk nezdinde farkındalığını arttırmak amacıyla, meslektaşlarımız, yazarlar, öğrenciler, yayınevleri ve sivil toplum kuruluşlarının geniş katılımlarıyla Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde gerçekleştirilecek yürüyüş sırasında korsan yayıncılığa da dikkat çekilmesi planlanmaktadır. Ayrıca geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yürüyüş sırasında çevredekilere çeşitli hediyeler dağıtılacaktır.

İstanbul’da sayıları 300’den fazla olan kütüphaneleri görünür kılmayı amaçlayan yürüyüşe kütüphanenizi isminizin yer alacağı şubemiz tarafından hazırlanacak dövizlerle katılmaya davet ediyoruz. Yürüyüşümüze katkı ve katılımınızın kütüphanelerimiz adına çok önemli olacaktır.Tüm meslektaşlarımızı, kütüphaneleri, arkadaşları, aileleri ve öğrencileri ile birlikte yürüyüşümüze davet ediyoruz.” 

15 Mart 2011 tarihine kadar yürüyüşe kayıt olmak için tıklayınız.

Kaynak: TKD İstanbul Şubesi