×

Malatyalı Muhtardan Örnek Davranış

Malatya’da 11 yıldır Cevherizade Mahallesi’nin muhtarlık görevinde bulunan Vedat Kuru, muhtar evini kütüphane gibi dizayn ederek, gençlerin okumasına katkıda bulunuyor. 2005 yılında yaptığı yardım kampanyalarıyla durumu iyi olmayan ailelere giysi yardımında bulunan muhtar Vedat Kuru, gençlerin ödevlerini yapabilmeleri ve kitap okuma alışkanlığı kazanabilmeleri için bir kampanya başlattı. “Al götür, oku getir” isimli kampanyasıyla Cevherizade Mahallesi’nde bulunan gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışan örnek muhtar, kampanya çerçevesinde görev yaptığı muhtar evinde kütüphane oluşturdu. Ansiklopediden dergiye kadar bütün kitapların bulunduğu kütüphaneden herkes rahatça faydalanabiliyor.

Cevherizade Mahallesi muhtarı Vedat Kuru, projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “2005 yılında başlattığımız yardım kampanyaları devam etmektedir. Vatandaşımıza nasıl yardımcı olabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Vatandaşlarımıza ihtiyaç fazlası giyeceklerini muhtarlığımıza iletmeleri yönünde bir davette bulunduk. Vatandaşlarımızda bu davete ilgi gösterdi. Biz de ihtiyaç fazlası giyecekleri, yardıma muhtaç ailelerimize ulaştırdık. Halen bu kampanyamız seri olarak devam etmektedir” dedi.

Yardım kampanyasının yanı sıra gençler için önemli bir proje olan kitap okuma kampanyasını başlattıklarını kaydeden Kuru, “Al götür, oku getir” kampanyasıyla gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmeye başlattık. Bu arada “Malatya Okuyor” kampanyasını başlayan Sayın Valimiz Ulvi Saran’a da kampanyadan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Malatya açısından güzel bir başlangıç oldu. Biz de Cevherizade Mahallesi olarak kitap okuma kampanyamızı sürdürüyoruz. Çocuklarımız mevcut kitaplığımızda bulunan kitapları

evlerine götürüyor ve okuyorlar. Bu kampanyayı daha geniş bir katılımlı devam ettirmeyi düşünüyoruz. Gençlerimiz okuma alışkanlığını pek kazanmamış durumdalar. Bu kampanyayla çocuklarımızı ve gençlerimizi okumaya yönlendirmek istiyoruz. Hazır olandan faydalanmaları yerine, hazırlamayı öğretmek için bu kampanyamızı devam ettireceğiz. İnşallah ileri aşamalarda bu kampanyalarımız devam edecek” diye konuştu.

“MAHALLE SAKİNLERİNDEN OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM”

Kuru, gerek yardım kampanyaları gerekse kitap okuma kampanyasında mahalle sakinlerinin kendisine büyük destek verdiğini vurgulayarak, “Gerçekten güzel ve iyi olanı yapmaya çalışıyoruz. Mahalle sakinleri de güzel işler yaptığımızı söylüyorlar. Biz de bundan dolayı mutlu oluyoruz. Mahalle sakinlerimize hizmet etmek bizim görevimiz. Vatandaşlarımızın memnuniyetinden ötürü de hedefimize ulaştığımız düşüncesindeyim. İnşallah daha güzeli ve iyiyi hak eden vatandaşlarımıza hizmetimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. 

Kaynak: http://www.mersinhaber.com