×

Kütüphanesiz ilçede Kütüphane Haftası-Konya

Kütüphane olmamasına rağmen Halkapınar’da 46. Kütüphane Haftası kutlandı. Lise öğrencileri, ilçeye kütüphane ve spor salonu yapılması için imza kampanyası başlattı. Arif Arık Lisesi öğrencileri, ilçede spor salonu ve kütüphanelerinin olmaması nedeniyle bir çok konuda eksik kaldıklarını belirterek, şimdiden 103 imzaya ulaştıklarını söyledi.

Halkapınar Kaymakam Vekili Osman Doğramacı’yı makamında ziyaret eden öğrenciler, yazdıkları dilekçe ve topladıkları 103 imzayı sundu. İlçede boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, araştırma ve ödevlerini yapabilecekleri mekan bulunmadığını ifade eden öğrenciler, dilekçede şunları kaydetti: ”Böyle bir mekana bizi kavuşturursanız çok memnun oluruz. Daha önce bu tür isteklerimiz göz önünde bulundurulmadı. Siz bu isteğimizi gerçekleştirirseniz çok mutlu olacağız. Bu işi destekleyen, gerçekleşmesini isteyen öğrencilerimizin adları ve imzaları ekli listede sunulmuştur. Gereğini arz ederiz.” Doğramacı, ilçedeki bu eksiklikler için projeleri ve girişimleri olduğunu belirterek, ”Sizin bu isteğinizi not alıp benden sonra göreve başlayacak ilçenin yeni Kaymakamı Ersin Boylu’ya ileteceğim ve konuyla ilgili düşünceleriniz ihtiyaçlarınızı anlatacağım” dedi.

Halkapınar Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Sekman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede okul kitaplıklarından en çok kitap okuyan ilk üç öğrenciye kitap hediye edildiğini söyledi.Kütüphane Haftası’nın sınıflarda ve okullarda eğitsel kol çalışmaları kapsamında küçük etkinliklerle kutlandığını ifade eden Sekman, ilçenin ihtiyacını karşılayacak, Halk kütüphanesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti. 

Kaynak: http://www.memleket.com.tr