×

Bir kitap da senden olsun kampanyası

Van’ın Gevaş ilçesinde yayın hayatını sürdüren bir yerel gazete tarafından başlatılan ‘Bir kitap da senden olsun’ kampanyası çerçevesinde toplanan kitaplar Osmangazi İlköğretim Okulu’na bağışlandı. Gevaş Okuyor’ kampanyasına destek olmak amacıyla Gevaş Sesi Gazetesi tarafından başlatılan kitap kampanyası yaklaşık 500 kitap toplandı. İlçe Kaymakamı Tahsin Aksu’nun da katılımıyla toplanan kitaplar, törenle Osmangazi İlköğretim Okulu’na bağışlandı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Aksu, yapılan kampanyadan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Aksu, “Gevaş Sesi Gazetesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında toplanan kitaplar Osmangazi İlköğretim Okulu kütüphanesine bağışladı. Gevaş Sesi Gazetesi ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlamış. Desteklerinden dolayı Gevaş Sesi Gazetesi yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

Gevaş Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sabahattin İdiz ise, ilçede son yıllarda güzel gelişmelerin yaşandığını belirterek, “Özellikle eğitim alanında çok başarılı çalışmalar var. Biz de gazete olarak buna seyirci kalmak istemedik. Eğitime katkımız olsun diye ‘Bir kitap da senden olsun’ adı altında bir kampanya başlattık. İlçemizin yanı sıra Van ve diğer illerdeki dostlarımıza ulaştık. Böyle hassas bir konuya onlarda katkı sağlamak istediklerini ve bizlere çeşitli kitaplar gönderdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. Toplanan yaklaşık 500 kitabı ihtiyacı olan Osmangazi İlköğretim Okulu’na teslim ettik” şeklinde konuştu.

Kampanyanın devam edeceğini ve ilçenin yararına yapılan her hizmette ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını ifade eden İdiz, “Bize ulaşan kitapları teslim etmekten son derece mutluyuz. Kampanyamız ilk meyvesini verdi. Bundan sonra da boş durmayacağız. Bir yandan kitap kampanyası devam ederken, diğer yandan da ilçemize katkı sağlamak için değişik sosyal projeler başlatacağız” diye konuştu.

Kaynak: http://www.vanhavadis.com/