×

Mahkumlar için ÖSS kütüphanesi

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, üniversiteli olmak isteyen mahkumlar için özel ÖSS kütüphanesi kuracak.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, ÖSS’ye hazırlanan tutuklu ve hükümlü gençler için Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda “ÖSS Kütüphanesi” kuracak.

Dernek Başkanı İbrahim Erdoğan, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürünün kurumda yeterli miktarda test kitabı bulunmadığını söylemesi üzerine kuruma, 20 farklı dershanenin yayımladığı, yeni ÖSS sistemine göre düzenlenmiş bine yakın test kitabı ve dergi gönderdiklerini bildirdi.

Tutuklu ve hükümlüler arasında açık lisede okuyup üniversite sınavına hazırlananlar bulunduğunu anlatan Erdoğan, “Suç işlemiş olsalar da bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocukların topluma kazandırılması lazım. Üniversiteye girmeleri de bu açıdan önemli” diye konuştu.

Bu gençlerin dershaneye gitme imkanları bulunmadığı için üniversiteye hazırlanmakta zorlandıklarına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Çocuklar eğitim görüp, okudukları zaman suçlara daha az meyil edeceklerdir diye düşünüyorum. Ayrıca üniversiteyi okurlarsa, cezaları bittiği zaman iş bulma imkanları da artacak. Böylece suçtan da arındırılmış olacaklardır. Okul ve eğitimin onları farklılaştıracağına inanıyorum. Toplumda suç oranlarına bakarsak genellikle eğitim düzeyleri daha düşük kişiler suç işlemeye daha yatkın oluyorlar. Cezaevlerine ziyarete gittiğimizde de orada pek çok suçlunun okuma yazma kursları aldığını gözlemledik. Bu nedenle buradaki çocukların eğitimine çok önem veriyoruz.”

Erdoğan, Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kurulacak “ÖSS Kütüphanesi”nin yanısıra, talep gelmesi halinde diğer cezaevlerine de test kitapları gönderebileceklerini, yeni dönemde gerekli izinleri alarak cezaevlerine gönüllü öğretmenler göndermeyi planladıklarını bildirdi.

Kaynak: http://www.dunyabulteni.net/