×

Seyyar kitap kütüphanesi büyüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.`nin `Okuyan Bir Toplum İçin` başlığıyla başlattığı Seyyar Kitap Projesi`nin yeni kitapları İstanbullu kitapseverler ile buluştu. Yazı boyutunu büyütmek için İstanbul`umuzu bir Açıkhava Kütüphanesi`ne dönüştüren ve halkımızın ücretsiz olarak alıp okuyabildiği Seyyar Kitap`lar, İstanbul`un İlçe ve Semt İsimleri 1, Dünya Mirasına Katkı Sağlamakta olan İnsanlarımız 3 ve Yabancı Gazetecilerin Gözüyle İstanbul başlıklı üç kitapla yolculuğuna devam ediyor. İstanbul`un İlçe ve Semt İsimleri, İstanbul`da yaşayanları İstanbul`da bir anlam yolculuğuna çıkarıyor.

Her birimiz güzel yurdumuzun farklı köşelerinden gelip, İstanbul`da buluştuk. İstanbul, daveti engin, ziyafeti rengin, temaşası zengin bir dünya kentidir. Kuşkusuz bu davetin, ziyafetin ve temaşanın tutkunu olan birçoğumuz, yaşadığımız diyarları bırakıp, İstanbul`un sinesine ana kucağı gibi sığındık. Bu yolculuğumuzu, gerçekleştirdiğimiz bir mana yolculuğu ile pekiştirme gereksinimi hissediyoruz. İstanbul`un her semtinin anlamını anlatan İstanbul`un Semt ve İsimleri 1 kitabı, İstanbul`u anlamamızı ve ona anlayış gösterip, sevmemizi sağlayacak bilgileri Seyyar Kitap okuru ile paylaşıyor.

Herkesin İstanbul ile ilgili mutlaka bir anısı vardır. Daha doğrusu her anımızın başköşesinde mutlaka bir İstanbul vardır. Yabancı Gazetecilerin Gözüyle İstanbul, İstanbul`da meslek icabı bulunan fakat bu bulunmuşluklarını köklü bir İstanbul sevgisi ile süsleyen yabancı gazetecilerin izlenimlerini aktarıyor. Asude Abdul Koçan(Makedonya Denes Gazetesi), Bert W. Schönborn(Almanya ZDF TV), Bashar Fehmi(Associated Press Tv Nevs), David Judson(Referans Gazetesi), Fekri Shaban(Filistin Al Jazeera Muhabiri), Gülara Yenisey(Azerbaycan Assa-İrada Haber Ajansı), Hüsnü Mahalli(Suriye Al Khaleej ve Suriye Haber Ajansı), Indra&Jusco Bojadzic, Jerome Bastion(Fransa, TV5 Channel), Kim Sang–Jin(Güney Kore Chosun Dergisi), Mohammed Adal(İngiltere, Aşşharg Al Awsat Gazetesi), Muratali Umarov(Tacikistan, Hovar Milli Enformasyon Ajansı), Nazile Abbaslı(Azerbaycan, Respublika Gazetesi), Niinomi Makoto(Freelance Correspondent), Watanabe Masayuki(Freelance Correspondent), Yoray Liberman(İsrail, Forbes Dergisi ve Editing Server), ve Amer Lafi(Katar, Al Jazeera Channel) Yabancı Gazetecilerin Gözüyle İstanbul`a İstanbul izlenimlerini ve sevdalarını aktardı.

Kaynak: http://www.haber7.com