×

ULAKBİM TR Dizin Tanıtım Etkinliği-18 Ekim 2018, Ankara

BİLGİLENDİRME NOTU:

TOPLANTI ERTELENMİŞTİR

Türkiye’de yayınlanan bilimsel dergilerin, uluslararası standartlar doğrultusunda yayımlanmasını sağlamak, kalitesinin ve uluslararası görünürlüğünün artırılmasına destek olmak amacıyla 1992 yılında Veri Tabanları oluşturma hizmeti olarak başlayan TR Dizin, 2018 yılı itibariyle Kalkınma Bakanlığı desteği ile geliştirilerek Ulusal Atıf Dizini özelliği kazanmıştır.

Dizine kabul edilmiş dergilerdeki makaleler ile TÜBİTAK Destekli Projelerin bilgilerine erişim sağlanmasının yanısıra, fonksiyonel nitelikte arayüz özellikleri eklenmiş, araştırmacıların atıfları ile araştırmacı, kurum, konu alanına göre performans ölçümleri sağlanmıştır. Yeni arayüzü ve 1.0 sürümü ile 17.07.2018 tarihinde hizmet vermeye başlayan TR Dizin’in arama ve bibliyometri modülü için geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

TR Dizin’de gerçekleştirilen gelişmelerin paylaşılması ve tanıtılmasına yönelik olarak 18 Ekim 2018 tarihinde TÜBİTAK Feza Gürsey Salonu- Kavaklıdere adresinde, 10:00-12:30 saatleri arasında “TR Dizin Tanıtım Etkinliği” düzenlenecektir.

TR DİZİN SAYFASI için tıklayınız