×

PAÜ’ye yeni kütüphane projesi

“GÜZEL BİR KÜTÜPHANE KAZANDIRMAMIZ GEREKİYOR”
Yeni dönemde PAÜ’de hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da konuşan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Ben daha önce yaptıklarımızdan bahsetmek istiyorum. Şimdi 61 bin öğrencimiz var ama üniversitemizin maalesef kütüphanesi yok. Geldiğimde çok küçük bir mekan vardı. Öğrenciler için yeterli değildi. Öğrencinin çok da uğradığı bir yer değildi. Bizim ilk yaptığımız projelerin başında kütüphane gelir. Rektörlük giriş katını tamamen boşaltarak öğrencilere verdim. Hepsini yeniden düzenleyerek çok güzel bir ortam hazırladık. Kütüphaneyi 24 saat açık hale getirdik. Sadece kendi öğrencilerimize değil, şehrimizden de hem üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize hem de üniversiteyi bitirmiş sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin kullandığı bir mekan oluştu. Güvenli bir şekilde giriş-çıkışı sağlıyoruz. Bu dönemde de aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.

Esas olan kütüphane için ayrı bir bina ile hizmet vermek için projemizi hazırladık. Devlet desteği, hayırseverlerimizin de desteğiyle hem üniversitemize, hem de şehrimize güzel bir kütüphane kazandırmamız gerekiyor” dedi.

“DİJİTAL ORTAMDAKİ KAYNAKLARA AĞIRLIK VERİYORUZ”
Mevcut kütüphanenin kitap sayısında artış sağladıklarını söyleyen Prof. Dr. Bağ, “İstediğimiz kadar kitabı alsak onu koyacak yerimiz yok. Şuanda kitap sayısı 80 bini aştı. Kitap alımlarına ağırlık vermiyorum. Daha çok dijital ortamdaki kaynaklara ağırlık veriyoruz. Ama esas olan o kitapları rafa koymak ve öğrencilerin kullanımına sunmaktır. Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin onu kitaptan okumak bizim de yetişme dönemimizde tercih ettiğimiz klasik bir yöntem. Ama biz bunun etkinliğini hala görüyoruz. Öğrencimiz kaynakları çok etkin bir şekilde kullanıyor” diye konuştu.

Kaynak