×

TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL istihdam sorununa dair açıklama yaptı

TKD Başkanı Ali Fuat KARTAL istihdam sorununa dair açıklama yaptı. Açıklaması aşağıdaki gibidir:

Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden genç meslektaşlarımız haklı olarak, kadro taleplerini dile getiriyorlar.

Zira çalışma hakkı İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 23. ve 24. Maddelerinde düzenlemiştir. Söz konusu maddelerde özetle; “Her şahsın çalışmaya, işini serbestçe seçmeye, adil ve elverişli çalışma şartlarına… hakkı vardır” derken, TC Anayasasının 49. Maddesi ise; “Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir. Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.” demektedir.

Bugün yaşamakta olduğumuz ekonomik kriz nedeniyle, herhalde hiç kimse işsizliği önlemek için elverişli bir ortam olduğunu söyleyemez. Bu gerçeklikten hareketle genç arkadaşlarımızın, peki bu durumun sorumlusu ben miyim? Sorusuna ne denebilir ki?

Elbette siz değilsiniz. Benim diyeceğim; ama gerçekten ben değilim. Keşke ben olsaydım. İnanın gereğini yapardım. Yukarıda yazdım. Anayasamız devlet diyor. Peki devlet kim? Her ile bir üniversite açtık diye övünenler mi? Hiçbir veriye dayanmadan kafalarına göre bölümler açan rektörler mi? Yoksa hiçbir bilimsel veri kullanmadan bölümlerin kontenjanını artıran YÖK mü?

Değerli meslektaşlarım bu tür sorunları konuşmak için Kültür ve Turizm Bakanından randevu talep ettim. Özel Kalem Eylül ayı programının dolu olduğunu söyledi.

Bugün Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı ile görüştüm. 2018 yılı için kadro sayısının belli olduğunu, bunun dışına çıkılamayacağı, bunun dışında sözleşmeli personel alımının da ekonomik nedenlerle mümkün olmadığını olsa bile yeni düzenleme ile Cumhurbaşkanının vize vermesi gerektiğini belirtti. Bu konuda Cumhurbaşkanlığının 2 Nolu Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne bakabilirsiniz.

Zaten dün de Sayın Cumhurbaşkanımız TESK Genel Kurulunda personel alımında da tasarruflu olunacağını söyledi.

Ülke olarak biran önce bu olumsuz durumdan kurtulmamız dileğiyle saygılarımı sunuyorum

28 yorum

comments user
Fikret

KPSS robotu diye bir site var ordaki sıralamalar ne kadar doğru acaba?

comments user
Asım

1. BBY Bölümlerine Tarih ve Osmanlıca dergisi için Yökten yazı geldiğinde neden siyasi açıdan dernek ve bölümler itiraz ettiler? Biz yeterince adam yetiştiriyoruz diyerek red yazısını neden yök e yazdınız?

2.Bby bölümlerine formasyon verilecekti, neden o dönem işin arkasında durmadınız?

3. Halk Kütüphanelerinin belediyelere devredilmesine karşı çıkarak, var olan birçok kurumun işlevselini kaybetmesine neden oldunuz bunu açıklayın?

4.Tüsak konusunda da ikiyüzlü davrandınız. Mecliste neler konuşulduğunu ve sendikacılığın ne kadar pislik bir alan olduğunu da bal gibi gördük. Bunu açıklayınız?

5. Kadro azalmasında direk olarak tabiki tek suçlu vardır, o da bu ülkede ‘yetmez ama evet’ oyu atan insanlardır. 657 yi kaldıracağım diyen bir zihniyete dur demeyen halk güruhudur. Ama burda dernek olarak tek hatanız var, biraz devire uyarak liboş olmalıydınız. Bakın öğretmen sen (tabelada eğitim sen adı olduğuna bakmayın) çatır çatır 3600 ek göstergeyi de, ek derside vs. aldı.

6. Bugün sıradan bir öğretmen ve polis 5000 tl maaş alabiliyor, birçoğunun mesleki niteliği bile yok; niye lobileri güçlü. Bizim mesleğimiz göya kutsal, göya arşivler elimizde vs. Ama bugün atamalar bitme noktasına geldi. Burda asıl hata, kanki olduğunuz o bölüm başkanlarında. DTCF kontenjanı düşürdü, ama niye hacettepe ve istanbul 80 kişiyi almaya devam ediyor. Burada büyük bir sorun var. Böyle giderse 2-3 sene sonra, fizik ve kimya vb. 0 kontejyan çekecek bölüm, yakındır.

7. Gençlerin de kendilerinde hatalar mevcut. Diplomayı almış genç, kendisini masabaşı 5000 tl lik işe uygun görüyor. Daha adaylığı kalkmamş memur, kendisini Uzman, Daire başkanı olarak görmek istiyor. Dur orda daha genç, önünde 12 yıldan beri bu meslekte olan, 2 kütüphane sorumluluğu yapmış, doktora tezde adamlar var. Onlar bile daha öğreneceğim çok şey var demekte. Gençler bu günden sonra bu mesleği okuduysanız, önce 2000 tl ile başlayacaksınız ve yavaş yavaş yükselebilirseniz yukarıya çıkacaksınız. Çünkü kabul edin, biz üniversitelere en düşük puanla giren kişileriz. (Ösym klavuzunu inceleyin görürsünüz). Kaderimizi kabul edeceğiz burada ağlamak kimseye bişey kazandıramaz.

    comments user
    carl gallagher

    @Asım

    hocam, 7. maddede yazdıgınız cümleye o kdr cok katılıyorum ki..”üniversitelere en düşük puanla giren kişileriz.”

    bu lobilerin oluşmasında, üniversiteye yerleşilen puan da önemli.

    burada bir tek ben bunu dıle getiriyordum: oss puanı cok dusuk, önemsiz bir bolum diye. bu yuzden de lobisi yok.

    hele şükür sizin gibi bilinçli biri de bu gerçeğin farkında, bunun için teşekkür ediyorum.

    diğer konuları pek bilmiyorum, yorum yapmıcam o yuzden.

    ama benim gibi düşünen birini görmek çok güzel.

    bu bolumun ederi şudur bence: 2-3 üniversitede olsun, gerisi kapansın. israf daa.

    comments user
    BBYli olmak

    6 yıldır özeldeyim 2000 tl maaş hiç almadım özelde çalışmış insan bunu söyleyemez. Kaldı ki işe girdiğim zaman (2013 ten bahsediyorum) 900 tl maaşla vakıf üni. kütüphaneci çalıştırıyordu. Bizi taşeronun kucağına bıraktılar hem de kendi hocalarımızın teşvikiyle oldu bu. Artık taşeron çalışma imkanımız da kalmadı. Kusura bakmayın düşük puanla girdik diye bir zabıta memurundan daha az ihtiyaç duyulan bir iş yaptığımı düşünmüyorum.

    comments user
    carl gallagher

    @bby li olmak

    lisans mezuniyetinden bahsediyoruz. zabıtayı lise mezunu da onlisans mezunu da oluyor. benim demek istediğim lisans programları ile kıyaslanınca en düşük puan bby bölümündedir. niye?

    cünkü bir bölümün kalitesi öss puanından anlaşılır. buna kimse itiraz etmez herhalde?

    comments user
    BBYli olmak

    @ carl gallagher
    Benim itirazım yaptığımız işi itibarsızlaştırmanızadır. Eğer kadro verilmesini beklemek için ÖSS puanına bakıyorsak benim sınava girdiğim dönemde iktisadi idari bilimler fakültelerinin büyük çoğunluğundan daha yüksek bir puanla yerleştim bu bölüme ancak onların merkezi veya açıktan alımlarına yaklaşamadı henüz alımlar. Konumuz bu kadar üniversite mezunu genç çaycılık sekreterlik vb. yapmak için mi okudu?
    Meslekten olduğunu düşünmüyorum yaptığınız şey itibarsızlaştırmaktır ve sizin gibilerin buradaki tek amacı insanları demoralize etmek olabilir ancak.

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    itibarsızlaştırdıgım falan yok. populer mesleklere bak ve bunların gelirlerine bak. bölümü benim itibarsızlaştırmama gerek yok (zaten boyle birşeyi yapmam). ben gerçekleri soyluyorum. bence sizler yaptıgınız işi çokça önemsiyorsunuz.

    valla hocam iibf seçmek yerine kutuphanecilik seçmek tercih meselesi tabi, eleştirilemez. Ama şu da bir gerçek ki iibf bölümleri karizma ve iş anlamında kutuphaneciliğe fark atar maalesef.

    ben bby mezunuyum ama thy de kabin memurlugu yapıyorum. devlette çalışan bir kutuphanecinin 3 ayda aldıgı maaşı ben 1 ayda alıyorum. ingilizcem de ii. üstelik surekli yurtdışı uçuşlar yapıyorum, dünyayı gezıyorum vs. ve bunları yaparken cebimden bir kuruş para çıkmıyor. üstelik atakoyde oturuyorum nezih bir yer. şans işte.. bu bölümün bana sağladığı tek fayda= lisans mezuniyeti vermesi.

    haa şunu da söyleyeyim; ben bu bolumu okuduguma o kdr pişmanım ki. salak gibi gittim yazdım büyükehirde diye.. ailem uyarmıştı ama. tabi bu arada öss den çok düşük net yapmanın da etkisi var bunda. basit mat 1 türkçe 1 coğrafya tarih felsefe ve din bilgisini bile yapamıyorum, kafa basmıyor lanet olsun ki.. ben hukuk okumak isterdim hep ama kapasite yetersiz.

    zaman geçtikçe lisans mezuniyeti yerini maaş miktarına bırakıyor. tatmin edici bir unsur.

    valla birşey diyim mi; uçuş olmadıgında ve ev nöbeti oldugunda bu foruma giriyorum. İnan ki buradaki insanları demoralize etmekten çok daha önemli işlerim var. Ben sadece gerçekleri söyluyorum.

    iyi günler.

    comments user
    BBYli olmak

    @ carl gallagher
    Herkes sizin kadar şanslı değil. Ülke gerçeklerinin biz de farkındayız ama değişmesi gerekiyorsa bunu ancak biz yaparız. Değiştirmek için bi çabanız yoksa eğer gelip burada ahkam kesmeyin. Yurtdışında gelişmiş dediğim o ülkelerde yaşamış arkadaşlarım babaannelerinin ninelerinin kütüphaneci olduğunu söylediklerinde bizde olmayan şeyin ne olduğunu farkettim o kadar. Eğer şimdi biz bu mesleğe başlamazsak ülkenin bilinç seviyesinin gelişmesini de bekleyemeyiz. İşimi seviyorum önemsiyorum ve ideallerim var. Ama işimi yapma fırsatının sunulmaması beni engelliyor.
    Bi köy öğretmeni gibi kütüphanecilik yapan idealist insanlara da ihtiyaç var. Lüks arayışında değilim. Herkes benim gibi düşünmüyor olabilir. Bu da bizi farklı yapıyor.

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    sizden istirhamım özellikle Avrupa aydınlanmasını incelemeniz. Adamlardaki “MERAK” unsuru coğrafi keşiflere, rönesansa reforma yol açtı. Akılcılığı ön plana çıkardı. Doğayı sorgulattı.

    Avrupada bunlar olurken bu cograsfya bunu görmezden geldi. Bunun yanında insanımızda hiçbir zaman akılcı eleştiri gelişmedi, dinin ve yobazlığın etkisinde asırlar boyu kala kala son derece cahil bir topluluk oluştu. Yüce Atatürk bunu bir nebze de olsa kırdı kısa süre içinde ama Müslümanların kaderi eninde sonunda cahil kalmaktır, akılcı eleştiri yapamamaktır.

    İşte bu yuzden bilimde kültürde sanatta üretkenlik neredeyse tamamı ile batının kendi içerisinden çıkmıştır.

    Hiç şüphesiz bunun topluma yayılmasında matbaanın ve kütüphanelerin yaygınlaşması gelir. Ama bizim ülkemizde diil. Nedeni ise dinin inanılmaz tutsak edici etkisi..

    İşte dediğiniz gibi onbinlerce idealist kütüphaneci veya öğretmen olmalı. Bir yerden başlanmalı. Ama bizim hamurumuz belli. Bakın buraya yazıyorum; 50.000 yılında bile ülkenin genel düzeyi ve tartışılan konular hemen hemen aynı olacaktır.

    Bir ülkenin gündemi bilim, sanat, teknoloji diil ise o ülkenin gelişmesi ve ilerlemesi beklenemez.

    Keşke imkanım olsa da batıya gitsem diyorum uzun zamandır. bunun için para biriktiriyorum. Ben bu ülkenin “gelişmesinden” umudu keseli yıllar oldu. Toplum son derece yozlaştı.

    Dinin etkisinde bu kdr çok kalındıgı sürece, akılcı eleştiri yapılmadıgı sürece durum aynen bugunku ve geçmişteki gibi olacaktır.

    Saygılar.

    comments user
    BBYli olmak

    @ carl gallagher
    Avrupa ve Batı hayranlığın hatta abartı taraftarlığınla göz doldurdun (bknz. nickname). Önce popülerlik dedin sonra para dedin şimdi boyundan büyük reform rönesans gibi günümüze göre çok demode kalmış aydınlanma hareketlerinden bahsediyorsun.
    Bence senin meselen fazlasıyla şahsi. BBY platformunda paylaşacak daha faydalı ve konuyla alakalı yorumlarınızı bekleriz efenim.

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    ak partili misn? başka da birsey sormucam.

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    geçmişi anlamadığın gibi geleceği de anlayamıyorsun, tabi normal. ronesans ve reform “demode” olarak görülürse olacağı bu. bir önceki post ta yine haklı çıktım işte.

    neyse siz 2000 tl ye talim etmeye devam o zaman.

    comments user
    BBYli olmak

    @carl gallagher
    Herkes hakim herkes savcı güzel ülkemde. Hazımsızlık hat safhada. Ben bitaraf olanlardanım sanırım siyasi anlamda. Onun dışında hakkımı her girdiğim ortamda savunurum sessiz kalmam. Bütün işverenlere karşıyım işçinin ve çalışanın hakkını yiyene tahammülüm yoktur. Meselem bundan ibaret.
    Edit: yine yorum-konu alaka düzeyi(!)

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    ben de bilim ve akılcılıktan yanayım. tıpkı Celal Şengör üstad gibi.

    masum ve yalnız ulkemde çoğunluğu yobaz olan işçi sınıfı asgari ücrete şükür ediyor. haa bu arada dünyada, ortadoğu hariç bütün cografyadaki işçi sınıfı devrimcidir solcudur. sadece bizim gibi musluman ulkelerde dindardır veya dincidir. “hakkını arama” kültürü yok ozetle.

    ben de kapitalizmi sevmiyorum ama maalesef komunizm para karşısında yenildi. bir daha da güçlenemez.

    ben araştırma görevlisi, öğretim görevlisi vb. olmak istedim çok. ama kamu sektöründe tarikatçı, gerici, şeriatçı, sendikacı, yobaz, Ataturk dusmanı değilseniz -merkezi atamalar hariç- kamuda güzel bir kadroya yerleşemezsiniz. bunu bizzat kamuda çalışan arkadaslar söylüyor.

    İslamın siyasallaştırılması=3.dünya ülkesi olmak.

    valla benim de meselem avrupa, abd, kanada, avusturalya, yeni zelanda vb. ülkelere gidip orada yaşamak hocam.

    tekrar edeyim; istediğiniz kadar reddedin ama bby meslek grubu özelinde ve ülkemiz genelinde maalesef çabalar sonuçsuz kalacaktır. üzgünüm.

    p.s. toplumumuz düşünsel anlamda ilerleyemediği için bu durumdayız zaten. sorgulayıcı, kör körüne inanmayan, aklı rehber edinen bir “taban”a sahip oldugumuzda -belki- umut edilebilir. ama bu da fazla polyannacılık olur sanırım.

    p.s. bir de açık söyliim; böyle seviyeli tartışmaları seviyorum.

    comments user
    BBYli olmak

    Bi de şu beğeni kasma olayını bıraksan çok belli oluyor çünkü. Kaç saattir duran yorumum bir anda 3-5 eksileniyor.
    Ben de seviyeli ortamda konuşmayı severim ama ilk önceliğim karşıdakinin samimiyetidir. Diğer türlü ergen muhabbeti gibi bi sonuca varmıyor.
    Son söz olarak medyatik insanlara pek güvenme. Yarın söylediklerinin tam aksi şeylerle gündeme gelir. O kendini kurtarır da senin için “Allah kurtarsın” demekten başka elinden bir şey gelmez.

    comments user
    arşivist

    @carl gallagher

    -Anladığım kadarıyla yobaz, akılsız üç kuruş paraya tav olduğunu iddia ettiğiniz işçi-memur kesimine girmek için uğraştınız.Torpiliniz olmadığı için bunu başaramadığınızı ve sistemin sizi içine almadığını söylüyorsunuz.Başarsaydınız 3000 liraya şükreden masum ve yalnız ülkenin yobaz memuru olacaktınız.Sevindim sizin adınıza.

    -Youtube da üç beş profesör dinleyip kendinizi bilim insanı ve akılcıı zannedip üç beş sığ cümlenin dışına çıkamıyorsunuz.Sayın bilim insanı ve akılcı kardeşim, bugüne kadar hangi alanda bilime bir katkı sundunuz?Yaşanmadığını iddia etiğiniz ülkede ithalatı azaltmak ve toplumun refah düzeyini yükseltmek için hangi üretimi yaptınız?Kapitalizmi sevmiyorsunuz da niçin THY de çalışıyorsunuz? Komünizm sevdanız memur olup maaş alana kadar mı sürdü? O memurluğu da burun kıvırdığınız bby lisansı sayesinde almadınız mı?

    -İslamın siyasallaşması meselesine gelince siyasi olmayan islam yoktur. Siyasi İslam terkibi yanlıştır. Onun amacı kendi anayasası olan Kuran’ı uygulamaktır.İslamın siyasetten ayrı olmasını söyleyen ya Müslüman değildir eğer Müslümansa kara cahildir.

    -Tüik verilerine göre 2017’de 253.640 kişi yurt dışına göç etmiş.Siz de her hafta yurt dışına çıkıyorsunuz. Niçin Türkiye’ye göre yaşam şartları daha kaliteli olan ülkelerde kalmadınız da 2 saat sonra tarifeli uçakla her seferinde geri döndünüz?

    -Eğer toplumun aydınlanmasını düşünmesini istiyorsanız takip edip taklit bile edemediğiniz profesörler gibi Cemil Meriç, Aziz Nesin vb. aydınlar gibi bu ülkede kalıp çalışacak çabalayacaksınız. Cemil Meriç gibi âma dahi olsanız okuyacaksnız. Aziz Nesin gibi toplumun dışlamasına rağmen üreteceksiniz.

    -Her dudakta aynı rezil şikâyet: Yaşanmaz bu memlekette! Neden? Efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu, bu lâğım kokusu, bu insan ve makine uğultusu mu? Hayır. Onlar Türkiye’nin insanından şikâyetçi. İnsanından yani kendilerinden. Aynaya tahammülleri yok. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır.(Cemil Meriç’in sana cevabı)

    comments user
    carl gallagher

    @arşivist

    1) sizin kafanızda memuriyet denince evrak işi yapan memur aklınıza geliyor galiba? ben araştırma görevlisi, öğretim görevlisi diorm; siz evrak arşiv işi yapan düz memur anlıyorsunuz. bir kere benim dediğim kadro özel bir kadro. ayrıca ar gör veya öğretim görevlileri 3000 tl almıyor.5-6 bin tl alıyor ve çok rahat bir kadro. idari memur iken kro keko yobaz daire başkanı mudurlerle muhattap olurken ar gör veya öğretim görevlileri idari kadroya göre daha ii durumda olanlarla muhattap oluyor. ben şükretmem. dinle falan alakam yok yobaz nasıl olayım?

    2) fırsat verilmediği için bilimsel çalışma yapamıyorum, araştırma görevlisi vb olsam elbette bilimsel çalışmalar yapardım. bu arada hoca sen neler yaptın da bana bunları soruyorsun? haa a haberi çok izliyorsan ülkenin uçtuğunu biliyorsundur ve bu durumda senden bir eleştiri bekleyemem. memnunsan okey. bu arada ben de kendi halimden memnunum. ayda primler dahil 12-13 bin tl geçiyor elime. ilgilenmiyorum valla makro sorunlardan. haa ama ülkemin bir helenistik kültüre ait olmasını isterdim tabi.

    3) ben hiç “memur” olmadım. olmak da istemiyorum. memurlar ezik oluyor genelde çunku. benim istediğim araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olmaktı. bunlar daha cool. sonra da sizin ruyanızda bile göremeyeceğiniz profluk için kasıcaktım. ama olmadı işte. şimdi bir profun 1 ayda aldıgından daha fazla maaş alıyorum şu an. ESAS tatmin noktası bu işte: para. mercedes gla 180d amg aracım var, birikmiş dolar, euro var, istanbul ataköyde oturuyorum nezih bir ortam. kira ama bu dert diil. sonra hostesler, güzel kızlar vb. var ortamımda. bunları, kro keko kamu sektöründe yapamazsınız zaten. ortam musaıt diil çunku.

    4) siyasal islam dediğim Kuran’ın rehber edinilmesi zaten. hiçbir musluman ulkenin burnu dertten kurtulmuyor. çünkü aklın kullanımı reddediliyor. dünyanın en fakir en rezil ülkeleri islam dinine mensup olanlar. bilim ve akılcılık rehber edinilecekken Kuran rehber edinilirse elbette bu durumda olur ulkeler.

    5) şimdi gelelim size: nerede çalıştıgınızı bilmiyorum, ama aldıgınız maaşı az çok tahmin edebiliyorum. bir arşivci kaç tl maaş alır ki? hadi 4000 olsun ki o kdr da vermezler. hem ayrıca mesleğin karizması ve geleceği de yok. evrak ayıklama vs. işte.

    6) bu ülkede üniversite=meslek edinilen yer olarak algılanıyor. bu yuzden de mezun enflasyonu var. neyse, üniversite ne için okunur? rahat yaşamak için, karizma bir kurumda çalışmak veya çok maaş almak için. Ama bbyden max. alabileceğiniz maaş 5-6bin civarında. neye yeter ki bu para?

    7) ben diyorum bu toplumdan umidi kestim, sen diyorsun şunları şunları yap. googledan 2 3 prof ismi öğrennmişsin hocam, gelip burda yazıyorsun.

    8) yahu para biriktiriyorum dedim ya, gidecem bir okul mokul ayagına kalıcam abd ingilterede falan. ama şimdi diil. keyfim yerinde. kro ve keko ortamlardan uzağım, etrafımda dinar, dinci ve yobaz insanlar yok bu benı mutlu ediyor. istanbul da cabası.

    9) siz de arşiv düzeltmeye evrak ayıklamaya falan devam hocam. kolaygelsin.

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    valla eksi yorumları benden biliyorsunuz ya 🙂

    comments user
    Sinan

    @carl gallagher

    Dediklerinde haklılık payı var malesef ama niyetin halis değil ÇÖZÜM olarak gördüğün yol taşın altına elini koymak değil de KAÇMAK ise gerçekten aldığın binlerce maaşı sorgula.Ve asla insanları ‘kro’ ‘keko’ gibi ayrıştırma.Kınanma kınanacak hale gelirsin.

    comments user
    arşivist

    @carl gallagher

    – Komünizmi beğenipte bu kadar çok para para diyen, mercedesim var dolar euro var diyen, emeği hiçe sayan birisini Karl max görse üzüntüden ağlardı. 🙂
    -Bby bölümünde öğretim görevlisi olmak istemiştin, olsaydın devlet arşivlerine araştırma yapmaya gitmeyecek miydin?.Öğrencilerine çocuklar kütüphane arşiv boş için gidin çok para kazanın mı diyecektin.Torpilin olmadığı için değil vasıfsız olduğun için almamışlar seni.Yemek servisi yapmanın kütüphanecilikten daha prestijli olduğunu da sayende öğrendim.Bilsek liseden hemen sonra otobüste muavinliğe başlar toplumun gözünde daha değerli olurduk.
    -İki prof ismi öğrenim gelmişim öyle mi?Bak cahil kardeşim ne Cemil Meriç ne Aziz Nesin profesördür.Hem ateistsin hem Türkiye’de ateizm denince akla ilk gelen Aziz Nesin’in prof olmadığını bilmiyorsun.Acınası.Seninle islam ya da ateizm hakkında bir şey konuşmaya gerek yok çünkü ikisini de bilmiyorsun.Hatta fikir tartışmasına gerek yok sağcının yobazı olduğu gibi sen de solcunun yobazısın.Hayatta istediği şeyler olmayınca herşeye herkese isyan eden birisin o kadar.
    -Memursun dedim devlet memurusun demedim.Arapça bir kelime olup kendisine emredilen kişi, emir kulu demektir.Yukarıda kabin memuruyum deyip ben hiç memur olmadım diyen kardeşim.Yeni başlayan arkadaşım 5-6 bin dedi ama hadi sen deneyimlisin 15 bin al.Herşeyi sorguladın da kabin memurunun neden profesörden yüksek maaş aldığını sorgulamadın mı?Neden çalışanların 5-6 sene sonra işi bıraktıklarını da tabi.Yazık.Senin arşiv memuruna kütüphaneciye baktığın bakış açısıyla bir de kabin memuruna bakalım.Memurluğun dezavantajlarından bahsettin de biraz da eve geldiğinde çok yorgun olduğundan, çay demlemeye bile mecalin kalmadığından, sağlık sorunlarından,suratının joker gibi gülmek zorunda olduğundan, uyku bozukluğundan, yolcuların seni değersiz görmesinden, gittiğin ülkelerden hava alanından çıkamadan geri döndüğünden, çok büyük sabır gerektiğinden, yolcuların saçma sorularından, yolcuların ve senin hosteslere art niyetli bakışından, hasta olmak gibi bir hakkın olmadığından, stresten bahset.Özsaygını elinden aldıklarından, insanlardan bıkıp eşyayı sevmek zorunda olduğundan(araba sevdan gibi) hissizleştiğinden bahset azizim.Memurların keko kıro amirlerine servis yapan sen değil misin?(Gerçi güzel kızlar hostesler var dediğine göre sen de kekosun.)Memurun iki amiri varsa oradaki bütün yolcular senin amirin.Tabiki bu işi yapanlara saygım var tercih meselesi ama anlattığın gibi bir hayat da yok.Bugün yeraltında çaışanlar 40 yaşında emekli oluyor ne güzel değil mi?Tabi çoğunun 45te kansere yakalanıp 55 yaşını göremediğini bilmezsen.Her mesleğin artıları eksileri var ve bunun bedeline göre de maaşı var.
    -Yukarıda arkadaşa ak partili misin bana a haber mi izliyorsun gibi kahve muhabbetleri yapıyorsun.Sana siyasetten dem vuran oldu mu?İster ateist ol komünizmi beğen ne düşünüyorsan düşün ama bunlar seni daha zeki daha bilimci daha akıllı yapmaz.Celal Şengör üstadının sözü: İyi bir muslukçu cahil adam demek midir? Herkes üniversite bitirmek zorunda mıdır? İşçiyi bu kadar küçük görmeye hakkın yok.
    -Ayrıca okuduğun mesleğe bu kadar kin kusmanın sebebi kabin memurluğunun sana verdiği ruh hali.Yoksa her boş bulduğu vakitte beğenmediği bölümün portalına niye girer insan.Psikoloğa görün bu ruh hali iyi değil.Çıkman zor ama belki birileri kalbine dokunur.Aynaya bakıp kazandıklarının neler kaybettirdiklerini görmen dileğiyle.Selametle.

    comments user
    carl gallagher

    @arşivist

    1) komunizmi beğeniyorum demedim hiç bir zaman. atmayalım lütfen.

    2) thy kabin memurluğunu otobus muavinliğine indirgemen de enterasan. bu bile konuyu anlamadıgını gösteriyor.

    3) bir dakka..lütfen kıskanmayalım. kabin memurluğu kesinlikle kro keko bir iş diil. etrafımda güzel kızlar var derken sevgililerim oluyor kısa veya uzun sureli demek istiyorum. carpe diem diorum. altımda mercedes bogazdaki klüplerde takılıyoruz anjelique, acapulco vb. bu oldukça hoş bir duygu. ve bu tür işleri asla yapamadıgınız için de biraz yükleniyorsunuz böyle sayın arşivist. ama pardon siz bunu anlayamazsınız.

    4) ben işimi iplemiyorum ki. çay kahve servisi vb yaparak kim ayda 12 bin tl alıyor. bir kere 5-6 bin tl ilk başlangıç için dogru ama ben purserim. en kıdemlisi.

    5) valla bence sizin psikolojiniz ii diil çünkü bir insanın amacı ii yaşamaktır. sürekli sevgili yapmak güzel evde oturmak guzel arabaya binmektir amaç. bunları yapamadıgınız için -galiba- saldırıyorsunuz. az sakin.

    6) valla dediğim gibi hocam, umrumda diil ben parama bakarım maaşa bakarım. psikolojim ara ara bozuluyor dogru. çok yoruluyorum vb. rahatlamak için de paris e berlin e barcelonaya falan gidiyorum tatile 3-4 günlük vb.

    7) ama kimse bana demesin ki kamu sektörü modern akılcı bilimsel düşünen insanlarla dolu. hayır diil. kro keko dindar dinci seriatcı Atatürk dusmanları cahil vb. kaynıyor.

    8) valla size bakıp ne kadar şanslı oldugumu düşünüyorum. bütün gün tozlu rafların arasında evrak düzenle, ataçlarını zımbalarını cıkar, modernist bir ortamdan uzak yerde çalış din muhabbetleri yap siyaset konuş… vb. muhtesem cool bir iş.

    9) foruma sürekli girdiğim falan yok. ardarda 3 4 gü tatilim oluyor bazen o aralar giriyorum.

    10) neyse şu an playstationımı oynamak üzereyim. hadi size ii çalışmalar.

    comments user
    carl gallagher

    @sinan

    hocam valla siz soyleyin lutfen kamu ortamı çoğunlukla gerici kro ortama sahip diil mi? bu konuda haklı oldugumu dusunuyorum. hakim kültür o maalesef..

    kaçmak diil de bulaşmamak benimkisi. bir umut oldugunu gorsem çalışırım elbet ve elimi taşın altına sokarım ama uzgunum ki hiçbir zaman gelişme olmayacak bu durumda.

    bir ayrıştırma yapmıyorum. benimkisi durum tespiti. örneğin; selamlaşma şekli: selamın aleykum; memur ortamında konusulan konular: ev muhabbeti, çoluk çocuk muhabbetleri, din muhabbetleri, siyaset muhabbetleri, umre muhabbetleri vb. çoğu evrim karşıtı, yaratılışı savunuyor. her şeyin başına veya sonuna inşallah maşallah eklenıyor, en önemlisi de Atatürk hakkında cahilce bilgisizce konusuyorlarmış.. bunları kamuda çalışan uzman, araştırma görevlisi, öğretmen, mühendis vb. arkadaşlar söyluyor hep. onlar da daha fazla maaş veren bir yer bulamadıkları için kötünün iisi olarak tanımlıyorlar kamuyu. güzel bir fırsatını bulsalar hepsi kaçıcak ordan da.

    totalde kamu ortamı -hadi sizin isteğinizle kro keko demicem- modernist anlayıstan uzak bir ortamdır.

    “Kınama kınanacak hale gelirsin” demissiniz; ben boyle seylere inanmam hocam. istediğiniz kadar bana bu ithamda bulunun. hayatı şekillendiren akılcı hareketler ve şanstır. bu kdr basit.

    @sayın admin

    bu mesajımla birlikte uzuın olan diğer mesajımı da onaylarsanız sevınırım.

    comments user
    carl gallagher

    @arşivist

    hocam o karl max diil; Karl Marx. dondurma mı bu 🙂 siz hiç komunist manifesto yu okudunuz mu ayrıca?

    comments user
    carl gallagher

    @bbyli olmak

    hocam sizin de begeniler 1 gün içinde yuzde 3300 artmış. 1 ken 33 olmuş. tüm yorumlarınız oyle. ben size diyor muyum tüm begenileri siz yapıyorsunuz cok belli oluyor diye?

    comments user
    Arşivist

    Bak güzel kardeşim sen benim düşmanım değilsin sadece aynı fikirde değiliz.Normalde laf dalaşına girmeyi sevmem sana kızmamın sebebi insanların emeğine laf etmen.daha önceki yazdıklarında Türkçeyi katletmişsin benim bir harfi gözden kaçırmama laf atıyorsun.Bu mu bizim meselemiz.Ben müslümanım evet o kitabı hem de iki kez okudum iyi de bir okuyucuyum dediğiniz gibi bilim karşıtı ya da yobaz değilim.Bu Benim müslüman olmama engel mi?Siz de eksik olan asıl şey SAYGI.İnsanların inancına işine fikrine saygı duymak zorundasınız tabi sevmek zorunda değilsiniz.Bu kadar nefreti nerede biriktirdiniz.Kabin memurluğu hakkında yazdıklarım benim uydurduğum şeyler değil daha önce o işi yapıp istifa eden birisinin sözleri sallamıyorum yani.Memurluğu size kim nasıl anlattı bilmiyorum ya da başka kurumlar da öyle midir bilemem çok güzel bir iş ortamım var ve işim tozlu evrak işi değil ha o işi de küçümsediğimden değil sallamayın diye.Youtube da video izlemek elbette güzel ama kitap okursanız inandığınız şeyleri daha iyi öğrenirsiniz.Sizi kim zamanında dışlayıp ezik gördüyse hıncınızı ondan alın zira PlayStation oynamak ile hava atmak nedir lütfen kendinize haksızlık etmeyin daha akıllı olabilirsiniz.İyi uçuşlar hoşçakalın.

    comments user
    carl gallagher

    @arşivist

    1) sayın hocam laf dalaşı diil hocam bu. tartışıyoruz. fikirler farklı olabilir tabi.

    2) hocam din kitap işine girmeyeyim şimdi.

    3) ne sanslıyım ki kimse beni dıslayıp ezik görmedi su ana kadar çünkü ekonomimiz çocuklugumdan beri iidir ezici bir çoğunluga gore. fakat zenginlik açısından etrafıma göre biraz kotu durumdayım. çunku etrafımda genelde benden daha iiler var. ama makas çok diil. bunu sorun ediyorum tabi ki. nasıl daha zengin olabillirim diye dusunmek normal. her insan dusunur bunu. ama sunu da biliyorum ki genelde memurları ezik görur ekonomik durumu çok daha ii olanlar.

    4) saygısızlık yaptıgımı dusunmuyorum. kimseye hakaret etmedim, düsüncelerimi dile getiriyorum.

    5) sizce hava atıcak olsam PS ile mi hava atarım? siz demek ki PS ile hava atılabileceğini düşünüyorsunuz. buna gülümserim işte 🙂

    6) hocam egri oturup dogru konusalım düz memurluk yazı hazırla, demirbaş kayıtları tut, arşiv yap vb. işleri yapar şimdi.

    7) ortamınız size göre ii olabilir. hatta post-modern çevreniz de olabilir kamuda ama ben genel anlamda çoğunluk ortamın boyle olmadıgını tahmin ediyorum, hatta biliyorum.

    8) memurluun bir kötü tarafı da yükselememek. 50 yasında hala yazı yaz demirbaş yap vb. işler çok sıkıcı olur. zaten 3 kuruş paraya çalışıyorlar bir de şükrediyorlar buna. kimsenin makro anlamda batı seviyesine çıkalım derdi yok. varsa yoksa din.

    9) ben istemez miyim ülkem kültürel olarak bir yunanistan seviyesinde bir italya seviyesinde, teknolojik anlamda ingiltere seviyesinde vb. olsun. ama olmaz. ortadoğudan böyle bir gelişmişlik çıkmaz. nedeni de basit.

    10) birazdan ontario ya gidicem. donuste yazarım yine.

comments user
Fikret

Bu demek oluyor ki puanlar baya yükselecek merakla bekliyoruz kadro sayısını.

    comments user
    Bbyzede

    Ben bu bölüme 13 sırada yerleştim ben ve önümdeki arkadaşlar ilk 100 bin sıralamada olan arkadaşlar yani buda çok iyi bir sıralama olmasada bir çok farklı bölüm gelebilecrk siralama .atamasi var diye geldiğimiz bu bölümde bu şekilde olmasını istemezdim elbet ama sizin bu şekilde konuşmanız çok yanlış . (Suan sıralamalar gerçekten düşük olsada geçmişte bu şekilde değildi )