×

Mevsimlik Tarım İşçileri / Kütüphane Şenliği

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce mevsimlik tarım işçilerine ve özellikle çocuklarına yönelik eğitim-öğretimin tamamlayıcısı nitelikte olan kütüphane hizmetlerinin sunulması önemsenmektedir. Toplumun her kesimine hizmet veren halk kütüphaneleri, gezici kütüphaneler ve geçici derme gibi hizmetleri ile belirli nedenlerle kütüphaneye gelemeyenlere kütüphane hizmetini ulaştırmaktadır. Toplumumuzda kütüphaneler konusunda dezavantajlı kesimlerin oluşmaması amacı ile Genel Müdürlüğümüz mevsimlik tarım işçilerinin ve çocuklarının sosyo-kültürel taleplerini karşılayacak hizmetler sunma noktasında çalışmalarını sürdürmektedir.

Genel Müdürlüğümüz misyonunda yer alan, dezavantajlı grupların kütüphane hizmetlerine erişimi ve bilgiye ulaşımın yaygınlaştırılması kapsamında; 3 Ağustos 2018 Cuma Günü, Eskişehir İli Mahmudiye İlçesi‘nde yer alan yaklaşık 100 adet çocuğun bulunduğu mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı kampta 1 günlük KÜTÜPHANE ŞENLİĞİ düzenleyecektir. Kamptaki çocukları ve ailelerini kütüphane üyeliği sağlanarak kütüphane kartı verilecek, gezici kütüphanelerden ödünç kitap almaları sağlanacaktır. Böylece yapılan çalışmanın sürdürülebilirliği sağlanırken konuya ilişkin aidiyet duygusunun oluşması desteklenecektir.

Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler iş birliği ile gerçekleştirilecek şenlikte; 2 adet gezici kütüphane aracı ile çocuklar kütüphaneler ile tanışacak, uzman masal anlatıcı eşliğinde masallar dinleyecek, Devlet Tiyatroları uzmanları ile şapka atölyesine katılacak, manevi rehber eşliğinde iç dünyalarını besleyecek, Psikologlar eşliğinde akran zorbalığı ve cinsel istismar konularında temel bilgiler edinirken, Ankara Üniversitesi’nden konunun uzmanı hocalarımız ile girişimcilik eğitimi alacak, ressam robotlar tasarlayıp, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu ile oyunlardan oyunlara koşacaklar…. Bunun yanında; Yunus Emre Enstitüsü tarafından kampta yaşayan toplumun Türkçe bilgisi analiz edilecek ve özellikle okul öncesi dönem çocukların ve annelerinin Türkçe konuşmasını destekleyici materyaller dağıtılacaktır. Elma Yayınevi uzmanları tarafından “kitabın yolculuğu” anlatılacak ve çocuklara sürpriz kitaplar hediye edilecektir. Kampta yaşayan çocukların manevi değerlerini desteklemek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca Kuran-ı Kerim ve Meali ile dini değerler serisi çocuklara dağıtılacaktır.

Birbirinden farklı etkinliklerin yer alacağı şenlikte son olarak “Hayallerini Özgür Bırak” sloganı ile gökyüzü rengarenk uçurtmalar ile dolacaktır.

Ayrıca; Genel Müdürlüğümüz tarafından, kampta yaşayan (yaklaşık 100 adet ve her yaş grubundan) çocuklar için yardım kampanyası düzenlenmekte olup, siz de bir çocuğun yüzündeki gülümseme olmak isterseniz kitap, oyuncak ve giyecek bağışlarını 2 Ağustos 2018 Perşembe Günü’ne kadar Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Okuyucu Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne ulaştırabilirsiniz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.