×

Çöp Kamyonundan Gezici Kütüphane Yola Çıkıyor

Çankaya Belediyesi Temizlik İşçileri, çöpten çıkardıkları kitaplarla kütüphane kurmalarının ardından, çöp kamyonundan oluşturulan gezici kütüphaneyle kitapları okurlara götürmeye hazırlanıyor.

Çankaya Belediyesi Temizlik İşçileri, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları özenle biriktirip, dezenfekte etmelerinin ardından oluşturdukları kütüphaneyle yetinmiyor. Bağışlarla birlikte 20 bin kitaplık bir kütüphane oluşturan işçiler, şimdi de gezici araç çalışmasıyla kitapları okurlara götürmeye hazırlanıyor. İşçiler, restore edilmiş bir çöp kamyonunu gezici kütüphane haline getirerek, dünya klasikleri, Türk edebiyatı, siyaset, kişisel gelişim gibi 17 farklı kategoride bin 500 kitapla yollara çıkacak. Özellikle köylere ve ilçe kütüphanelerine ulaşmayı hedefleyen işçiler, kendilerine yapılacak bağışlarla birlikte, kitapları okumak isteyen herkese iletecek olmanın heyecanını yaşıyor.

KÖY OKULLARINA KÜTÜPHANE
Kısa süre içinde yollara çıkmaya hazır hale gelecek gezici kütüphane, Çankaya Belediyesinin gerçekleştireceği açılış ve etkinliklerde de hazır bulunarak okurların kitapla buluşmasını kolaylaştıracak. İşçilerin hedefleri arasında, köy okullarında kütüphane oluşturmak da yer alıyor.

BAĞIŞ YAPILABİLİYOR
Dileyenler, Çankaya Belediyesi Temizlik Şantiyesi, İmrahor Mahallesi, İmrahor Caddesi, No:51 Çankaya/Ankara adresine kitap bağışında bulunabiliyor, 0 312 496 16 13 numaralı telefonla kütüphaneye ulaşabiliyor.

Kaynak