×

Sınava Katılacaklar Listesi Açıklandı! Tapu Ve Kadastro 125 Sözleşmeli Arşiv Uzmanı İlanı-Son Başvuru-13 Nisan 2018

“Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra Hizmet Birimlerinde Çalıştırılmak Üzere Ekli Listede Bölgesi Ve İli Belirtilen 125 Adet Sözleşmeli Arşiv Uzmanı Pozisyonuna 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 Üncü Maddesinin (B) Fıkrasına Göre İstihdam Edilmek Ve Giderleri Döner Sermaye Bütçesinden Karşılanmak Üzere 06/06/1978 Tarihli Ve 7/15754 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararına Ekli 28/6/1978 Tarihli Ve 16330 Sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek-2 nci Maddesinin Birinci Fıkrasının (C) Bendine Göre Kpss (B) Grubu Puan Sırasına Konulmak Kaydıyla Alım Yapılacak Münhal Pozisyon Sayısının 4 (Dört) Katına Kadar Çağrılacak Adaylar Arasından Yazılı Sınav Sonucu Başarı Sırası Esas Alınmak Suretiyle Sözleşmeli Personel Alınacaktır.” Dosyalara erişmek için aşağıdaki linklere tıklayınız.

02 HAZİRAN 2018 TARİHİNDE YAPILAN SÖZLEŞMELİ ARŞİV UZMANI SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ. 

ÖZEL ŞARTLAR
1- Yükseköğretim kurumlarının Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan Osmanlı Paleografyası, Arapça veya Farsça derslerinden herhangi birini gördüğünü gösterir not dökümü istenecektir.)

2- 2016 yılı KPSS (B) grubu KPSS-P3 puan türünden 60 (altmış) veya üzeri puan almış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ VE YERİ

1)Başvurular Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Edirne, Van, Elazığ, Eskişehir, Denizli, Kastamonu, Sivas, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde bulunan Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinden herhangi birine 06-13 Nisan 2018 tarihleri arasında mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüz internet sayfasından (www.tkgm.gov.tr) temin edilerek doldurulacak olan “Sözleşmeli Personel (4/B) Başvuru Talep Formu” ve bu formda belirtilen belgeler ibraz edilmek suretiyle şahsen yapılacaktır. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinin adres ve iletişim bilgileri Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında (www.tkgm.gov.tr) yer almaktadır.

2)Birden fazla Bölge Müdürlüğüne başvuru yapıldığı takdirde başvuruların tamamı geçersiz sayılacak bu durumdaki aday atanmış olsa dahi ataması iptal edilecektir.

3)Sınava başvuran adaylar arasında sınav öncesinde ve sınav anında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir engel durumuna sahip olan adayların bu durumlarını belgeleyen sağlık kurulu raporu, engelli kimlik kartı veya özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı aslını ibraz etmek kaydıyla bir örneğini başvuru evrakları ile birlikte teslim etmeleri gerekmektedir. Adayın engellilik veya özel sağlık sorunlarının önceden bildirilmemesi nedeniyle gerekli tedbirlerin alınamamasından doğan sorumluluk adaya ait olacaktır.

580 yorum

comments user
mustafa

arkadaşlar güvenlik soruşturmaları bir bitti diyorlar bir bitmedi diyorlar ben kaç defa sordum cevap istedikleri zaman veriyorlar bekliyoruz beklemeye devam ediyoruz yalnız verdikleri bilgi güvenlik soruşturmalarında sıkıntı ile karşılaşılmadığıdır. 4 ay oldu güvenlik soruşturmaları başlayalı ve hangi kurum olursa olsun sonuçları açıklama süreçleri yasal olarak 6 aydır.İnşallah yasal süreyi kullanmazlar ve bu ay içerisinde çağırırlar.Allah herkesin yardımcısı olsun.

comments user
ümitvar

o zaman asil-yedek herkes aranacak değil mi bu hafta içi?demek ki yazılı tebligattan vazgeçilmiş.göreve başlatılması için telefonla aranacak herkes anlaşılan.hayırlısı artık

comments user
umutsuzz

arkadaslar bilgi gelen var mı lütfen paylaşabilir mi

    comments user
    Fakir

    O değil de sen neden böyle bir üslup kullandın şimdi, cidden soruyorum neden?

comments user
Grekliii

Atamalarin durumu hakkında bilgisi olan var mı haber alan falan kimsenin mi bilgisi yok yav

    comments user
    Arşiv Uzmanı

    Güvenlik soruşturmaları bitmiş cumhurbaşkanlığı ınayı bekleniyormuş, henüz hiçbirimiz göreve başkamadık ve çağırılmadık, muhtemelen bu hafta ses çıkar diye umut ediyorum.

    comments user
    Grekli

    Bu bilgi nerefen geldi acaba güvenilir mi acaba

comments user
Safari

Merhaba, sonuçlar açıklandığında da çok yedeğe sıra gelir denildi.fakat bir kişi bile çekilmedi.gene aynısı olacak muhtemelen.amaç zaten memur olmak.kim neden vazgeçsin.bunca işsiz varken ! Herkese iyi günler dilerim.

    comments user
    ucuzcu

    evet kısmen haklı olabilirsiniz ama sonuç olarak 1 yıl geçerliliği var bu yerleştirmelerin.benim merak ettiğim 1 yıllık süre sınavın yapıldığı tarih mi ? sonuçların açıklandığı tarih mi? işbaşı yapılan tarih mi olacak ?

comments user
Umutsuz

Yav arkadaşlar bunlar bizimle dalga mı geçiyorlar adam akıllı cevap veren de yok deli olmamak elde değil valla

comments user
???

Arayan bilgi alan varsa bugün paylaşabilir mi.?

comments user
ucuzcu

şanslı yedekler kaçıncı sıraya kadar olacak acaba ?çok merak ediyorum.inşallah bana da sıra gelir.

    comments user
    ucuzcu

    bu arada çok alakasız gelebilir ama merak ediyorum.bimer ve cimere şikayette bulunalım falan diyenler neredeler.hani inatlaşan ve paleografya apayrı bir derstir hakkımızı yedirmeyiz , olmaz da olmaz diyenler.galiba seri dislike atan bunlar .muhakkak bu iletiye de dislike atacaklar.

comments user
beklemede

öğretmenlik sonuclari aciklandi atanan var mi

comments user
Nihal

Yorumlara sürekli dislike atan işsiz avel kim

comments user
Tolga

Arkadaşlar yarın hep birlikte tapuya arayalım saat 11de ve yetkiliyle görüşmek istediğimizi söyleyelim. Toplu bir şekilde ararsak belki bir duyuru yaparlar veya net bilgi verirler

comments user
Yeter gari

Kyk yurt yönetim memurluğu sözlü sınavları 4 haziranda yapılmıştı. 700 küsür kişi alınmıştı. Onlarda geçen haftadan beri yedekler çağırılıyormuş. Birisine 4.yedekten sıra gelmiş.Adamlar hem bizden sonra ilana çıktı,bizden sayıca çok adam aldı, sınav yaptı, açıkladı, atadı ve yedekleri çağırıyorlar. Bu Tapu ne yapıyor Allah aşkına. Yeter artık beklettği milleti. Herkesin işi gücü var. Arayın bastırın, sıkıştıralım.

comments user
beklemede

sözleşmeli öğretmenlik icin tercih yapan var mi yani tapudan vazgecen ogretmenlige gececek olan

comments user
Saskin

Arkadaşlar insan kaynaklarını aradım güvenlik soruşturması neticelenen falan yok dedi bu haberi duyan arkadaş nereden duydunuz acaba bu bilgi verebilir mi

    comments user
    yedek

    bitmedi gitti sorusturma bitse de bize sıra gelse

comments user
Umutsuzhh

Arkadaşlar atamalarla ilgili bir duyum alan paylaşabilir mi rica etsem

    comments user
    Arşiv Uzmanı

    Üç ayı geçti soruşturmalar başlayalı.20-25 gün önce arkadaşın birinin nişanlısı sözleşmeli personel birimine sormuş.Ankarada bulunduğu için.Onlarda henüz 15 kişininkinin bitmediğini bittiğinde herkesin atamasının toplu yapılacağını söylemiş.Bize yer belirleme işlemi yapılırken güvenlik soruşturması bitenin atamasının yapılacağı söylenmişti fakat ayrı ayrı atamayı kabul etmemiş sanırım bakanlık

comments user
yedek

yedekler siranin gelmesini neye gore takip edecek sitede ilan edilir mi

comments user
Greklii

Siz hangi numaradan bu bilgileri alıyorsunuz ya ben arayınca hiç bilgi vermiyorlar memurlar

comments user
2013 deki alım

Tapu ve kadastronun 2013 yılındaki 16 kişilik arşiv uzmanı alımında bile 2 yedeğe sıra gelmiş. 125 kişide en az 15 kişiye sıra gelir en az

    comments user
    yedek

    inşallah dediğiniz gibi olur bir umut haber bekliyoruz

comments user
Kanaatimce

Burada ses çıkmıyor, sorularımıza cevap verilmiyor ama kanaatimce en az ilk 15 yedeğe sıra gelir.Vazgeçen asil adaylar utancından vazgeçtiklerini açıklayamıyorlar. Çünkü iyi anılmayacaklarını biliyorlar(!)

    comments user
    Arşiv Yzmanı

    Merhaba 10 gün önce İnsan kaynaklarına sordular, alınan arkadaşlardan 15 kişinin güvenlik soruşturmaları henüz bitmemiş 110 kişininki ise ellerine ulaşmış.Toplu atama olcağı için herkesin güvenlik soruşturmasının bitmesini bekliyorlarmış. Yani ile başlamamız Kasım ayını bulacak ama kaçı olur bilemem.Watsup grubundan çıktığım için link atamıyorum.Ama gruptayken hakkından feragat edecek olanı duymadım, yaklaşık 90 kişi vardı.Size aktaranileceklerim bu kadar.

    comments user
    Arşiv Uzmanı

    Ayrıca 110 kişi içinde güvenlik soruşturmasında problem çıkan yokmuş bunu da gruptayken paylaşmışlardı

    comments user
    yedek

    Teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için ama olur da vazgecen olur belli olmaz ogretmenlik tercihi yapan olur bizde bilgi sahibi olalım yedek ilk 10 icindeyim ve atanmak istiyorum

comments user
Grekliii

Arkadaşlar yeni bir haber alan paylaşabilir mi WhatsApp grubunun linkini paylasmiyorsunuz bari en azından bilgi paylaşmaktan yerinmeyin lütfen

    comments user
    yedek

    bizi watsap grbundan attilar sadece asiller kaldi grupta link bağlantısinida kaldirdilar giremezsiniz ki

    comments user
    Greklii

    Ben asillerdeyim ama WhatsApp grubunu görmedim rica etsem beni de alır mısınız

comments user
10. Yedek

Bu söz edilen whatsap grubu linkini bir arkadaşımız atabilir mi? Bir feragat eden var mı yok mu takip edelim. Malum herkes hayat mücadelesi veriyor.

    comments user
    yedek

    öğretmenlik mülakat puanlari dun aciklandi mutlaka yuksek puan alan vardir tapudan vazgecen varsa bizde ona gore hazirlanalim belli mi olur yedeklere de sira gelir boylece

comments user
Son durum

Ben az önce insan kaynaklarını aradım. Yedeklerin durumunu sordum. Henüz tebligatların başlamadığını ve ne zaman başlayacağının da belli olmadığını, dolayısıyla feragat edenin veya edeceğin şu an bilinmediğini söyledi. Feragat edecekler yani vazgeçenlerin illa ki tebligat beklemesine gerek yok, telefonla arayarak bize vazgeçtiklerini belirtmeleri yeterli, biz de yedekleri çağırmaya başlayabiliriz dedi. O yüzden Vazgeçenlerin aramalarını rica ediyoruz.

comments user
Greklii

Atamalarla ilgili güncel bilgisi olan var mı arkadaşlar ataması fala. Yapılan varmı bu merak eden ben miyim

comments user
Az daha Sabır

O zaman bu ay sonuna ilk yedekler çağrılır diye düşünüyorum.sabırla beklemeye devam

    comments user
    aydan

    sözleşmeli öğretmenlik icin mülakata girecek olan var mi ( asiller icinde )

comments user
Grecekli

Atamalarla ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir mi lütfen

    comments user
    ARŞİV UZMANI

    Herkesin güvenlik soruşturmasının bitmediğini ve bitenlerin en geç 1 ay içerisinde atamalarının yapılacağını söylemişler

    comments user
    Grekli

    Teşekkür ederim peki bunu ne zaman söylemişler acaba:)))

    comments user
    Arşiv Uzmanı

    İki hafta olacak cuma günü

comments user
Takipcii

Atamaların tarihi hakkında bilgisi olan var mı arkadaslar

comments user
Ümitvar

Asil listede tebligat bekleyen ve WhatsApp grubunda yazışmalardan haberdar olan arkadaşlardan ricam şu: sözleşme imzalamayacak olan ve vazgeçen kimse yok mu? Varsa duyumlarını yazarlarsa biz üst sıradaki yedekler için çok iyi olur bence. Ona göre hareket ederiz. Teşekkürler…

comments user
ucuzcu

kaçıncı yedeğe kadar gelmiş ?

    comments user
    ucuzcu

    gitmeyen/gitmeyecek var mıymış peki ?

comments user
Takipciii

Atamalarla ilgili bilgisi olan yok mu ya bir cevap yazsa veya su WhatsApp linkini Allah’ını seven biri ativerse

    comments user
    merakçı

    henüz atamalar gerçekleştirilmedi sanırım. asıl olarak kazandım ama henüz bölge müdürlüğü tarafından tarafıma telefon falan gelmedi.

comments user
Hayalpeest

WhatsApp grubunun linkini paylaşır misiniz

comments user
merakçı

adresine tebligat yazısı gelen oldu mu? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

    comments user
    Ayla

    Adrese tebligat gelmeyecek bölge müdürlükleri bizi arayacak.watsup grubuna katılırsanız oaylaşımlardan gaberdar olursunuz

    comments user
    merakçı

    klavuzda adrese tebligatın gönderileceği yazıyordu.

    comments user
    Takipcii

    WhatsApp linkini paylaşır mısınız takip edelim

comments user
Ümitvar

https://www.memurlar.net/haber/771655/yanlis-personel-tasarrufu-baskan-dan-dondu.html

Bu sayfada haber okuma sayısı her geçen gün artıyor ama kimse bir şey yazmıyor ve sorulan sorulara cevap vermiyor ya da vermek istemiyor. Ben yukarıdaki haberi gördüm. Cevap gelmeyecek ama yine de sorayım. Tapu ve kadastro arşiv uzmanı kontenjanını artırır mı bu durum.??! Çünkü habere göre Tapu ve kadastroya vb yerlere yerleşen arşivciler eski kurumlarına geri dönmüşler dün itibarıyla.

https://www.memurlar.net/haber/772197/yetismis-arsiv-personeli-yeniden-kurumlarina-dondu.html

    comments user
    Emrah

    Keşke… Daha halihazırda tercih yapanların yerleştirilmesi yapılmadı sanırım. Herhangi bir duyuru yok tkgm den…

    comments user
    mrt

    yedeklerde yerleşme şansı olanlar kaçıncı sıraya kadar sizce?

    comments user
    aydan

    Ek alım olur inşallah da yedekler de yerleşir.

comments user
Aslıhan Şepikli

Arkadaşlar merhaba bu yıl bilgi ve belge yönetimini tercih edeceğim.Atatürk üniversitesi mi yoksa Çankırı üniversitesi mi karar veremedim.Eğitimi ve kampüs hayatına göre hangisini tercih etmeliyim.
ACİL!! yorum yaparsanız sevinirim tercihlerde kararsız kaldım.

comments user
mrkçı

arkadaşlar kendisine tebligat gelen var mı?

comments user
Yedek

Öğretmenliğe atanan var mı veya başka bir yer gelen.?yedeklere umut bitti mi şimdi?

comments user
aydan

Yedekler icin Tıklayınız

    comments user
    mrt

    aydan hanım kaçıncı yedeksiniz?yedeklerin şansı ne durumdadır.

comments user
Atanamayan Yedek

Yedekte sıra bekleyen arkaslar. Aramizda teknolojiyi iyi kullanan bir arkadasimiz hizli ve kolay haberlesebilmek adina bi whatsapp grubu olustursa aslinda ve linki burda paylasabilirse bence iyi olur gibi. Asil arkadaslar yapti ve verim aldilar.

comments user
mrt

arkadaşlar, yedek duyurular tercih yapanlar sözleşme yapmadığı zaman mı açıklanır.en geç ne zaman netleşir?bilginiz var mı?

comments user
aydan

ben de vazgecen olur diye dusunuyorum 6. yedek beklemediyim

comments user
Ümitvar

Az önce insan kaynaklarını aradım. 125 kişi de gelmiş. Kadrolar doldu dedi. Biz yedeklere geçmiş olsun…

    comments user
    Atanamayan Yedek

    Acaba ogretmenlige gidecek olan varmidir? O da pazartesi gunu aciklanacak. Iki kurum ayni zamana denk geldigi icin riske atmamak icin basvuru yapan var midir? Sonucta ogretmenlik hem calisma hem maddi acidan daha iyi.m

    comments user
    Bbymhmt

    Kaçıncı yedeksiniz hocam? Kazananlar illaki belge teslim eder, öğretmenlik sonuçları felan aciklansin da ondan sonra netlesir her şey, bir yıl az bir süre değil, sonuçta listeler 1 yıl geçerli olacakmış, belki şartları uymayan yerini beğenmeyen vs olur, 12. Yedeğim az da olsa umudum var benim

    comments user
    Atanamayan Yedek

    Sizinle ayni gorusteyim Bbymhmt hocam. Ben de 11. Yedekteyim. Daha onceki alimlarda da bosalan kadro olmus. Maas 3000 civari. yeni bir duzen kurmak icin hele bir de memleketinden baska bir yerdeyse yetersiz bir miktar. Ben suan dusunuyorum yedeklerden sira gelse gitsem gecinebilir miyim diye. O yuzden bu etkili olacaktir. Evli kisiler icin daha cok etkili olacaktir. Ayrica ben ogretmenlik sonuclarinda cok olmasa da birkac kisinin gidecegini ongoruyorum. Benim oyle bir imkanim olsa ogretmenligi tercih ederim.

comments user
Mrt

Yedeklere sıra gelir mi? Ne zaman belli olur?

comments user
Umutedenbiri

Merhaba arkadaslar, bugun atama islemleri tamamlanacakti sanirim. Gelismeler hakkinda bilgi verebilecek olan var mi? Kac kisi evrak getirdi atamasi yapildi?

comments user
aydan

Arkadaşlar evrak teslim eden kac kisi oldu bilen var mi

    comments user
    bir bilen

    sözleşmeli memur felan olan ,şartları uymayan kimse yok muymuş?125 kişi tamamı doldu mu yani?

comments user
Onur

whatsapp grup içinTIKLAYINIZ

comments user
Faruk

Whatsapp linkini paylaşabilir misiniz?

comments user
Solgundeniz

arkadaşlar ben teslim ettim evrakları. Osmanlıca kabul oluyor herhangi bir sıkıntı yok. Selamlar

comments user
Onur

Hocam WhatsApp grubunda daha seri bir şekilde haberleşiyoruz. Hemde sıralama terclerbilgilerini paylaşıyoruz.

    comments user
    Rte

    Grup adresi aktif değil ki hocam

comments user
Ayla

Arkadaşlar mal bildirimi formunu elle mi doldurmalıyız bilgisayar ortamında dolduramadım ben.Düzenleme etkinleştirilemiyor

comments user
Ümitvar

Ankara’ya gidip evrak teslim edenler bilgi verebilir mi

comments user
Ümitvar

Ankara’ya gidip evrak teslim eden yok mu? Böylece Osmanlı paleografyası konusu netleşmiş olur. Evrak teslim süreci ve söz konusu ders için nasıl bir tutum izliyor TKGM insan kaynakları? Bu konuya açıklık getirilirse herkes rahatlar ve ona göre plan yapar. Teşekkürler..

comments user
aydan

yedeklere inşallah sıra gelir

comments user
Kütüphaneci

(BİMER) başvurunuz incelenmiş olup, Sınava başvuru sırasında yükseköğretim kurumlarının Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik ya da programında Osmanlı Paleografyası (Osmanlıca), Arapça, Farsça derslerine yer veren en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak şartı aranmıştır

    comments user
    Aymuge

    Sozlesmeli personel pozisyon unvanlari ve asgari nitelikleri gosterir cetvel dogrultusunda islem yapilacaktir diye sizin yorumunuzdaki bilgilerle bana da cevap verdiler ama parantez icinde osmanlica yazmiyor.

    comments user
    sabırvedua

    Yani osmanlıca ve Osmanlı turkcesi de kabul edilecek açıklamaya gore oyle mi

    comments user
    Aymuge

    Hayir. Madde de “YA DA” ibaresine kadar bolum mezunlarindan istenmiyor. Ya Da dan sonraki kisim icin Osmanli paleografyasi, Arapca, Farsca derslerinden herhangi biri olmasi gerekiyormus. Transkrip istenecekmis o yuzden ders isimleri belirtilen sekilde istenip muadillik olusturulmayacakmis.

    comments user
    gliese

    yani neymiş bişey anlamadım

comments user
sabırvedua

Tercih icin bir gelisme yok mu insallah yedeklere de sira gelir

    comments user
    Bbymhmt

    Kaçıncı yedeksiniz hocam? Bende 12. Yedeğim ama bilmiyorum ki sıra gelir mi?

    comments user
    Seda

    Yarın haftabaşı. Öğleden önce tercihler için açıklama yapacaklarını umuyorum. Biz sabırsızlıktan ölmeden başlasa artık:)

comments user
Osty

Puani 77.50 üstünde olup tapuyu kazanmış merkezide tercih yapmayan veya sadeve büyüksehirleri tercih edenler var mi?

    comments user
    TRH..

    tercihler henüz başlamadı. Başlayıp yapıldıktan sonra kesin bişey söylenebilir.

comments user
EYÜP KEF

tercih zamanı hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar

comments user
Rte

İster paleografya ister osmanlıca deyin adamlar sınavı yapmış ve yapılan sınavda edindiği bilgiye göre Osmanlıcayı çatır çatır yapmış belirli bir puanı almış daha neyi uzatıyorsunuz sonuçta osmanlıca temel kriter değil mi bitti..

comments user
qqqq

kazananları zaten bizde tebrik ediyoruz allah hayırlı uğurlu etsin. Bu arada anlamamakta ısrar ettiğiniz bir konu mesela benden transkrip almadılar siz hangi evraktan bahsediyorsunuz evrak alınıdı başvuru kabul edildi diyorsunuz alınan evraklar belli burda vatandaş beyanı kabul edilmiş ve bende araştırdım yetkili birine sordum telefona çıkan birine değil 4b şubeşinin yetkilisine sordum telefona çıkıp ismi E ile başlayana değil E ile başlayan önce problem yok dedi biraz sohbetten sonra aslında bu benim anladığım konu değil diyerek bir numara verdi.sohbette geçen konu 3 dersten birini almayan hak sahibi sayılmicak konuşulan bu aslında uzatan paleografya dersi almayanlar burda bir kaç arkadaşımız uyarmış sadece bu
NOT: sınavı kazandım paleografyam yok paleografyası olan arkadaşlara ve diğer şartlar uyanlara hayırlı olsun 🙂

    comments user
    qqqq

    tarihçi hocam kendinizi çok güzel anlatmışşınız. Birbirimizi tanımıyoruz size kendmi anlatayım teyit etmediğim hiç bir şeyi emin olmadan yapmamda konuşmamda teyit ettiği konuyu da garantiye almadan hareket etmem.haklı olduğuna innaıyorsan gerekli yazışmanı yap cesur ol paleografya demek tüm osmanlı deerleri demektir diye yazını yaz sonra burda yorum yap alacağın cevaba göre ……..

comments user
kısmet

evt arkadaşlar kimler bimere ve cimere başvurudaki şartlara uyulması ve kadronun 200 e çıkartılması için istekte bulundu tahminim beş altı kişi varız. sayı artsın lütfen 200 kişi konusunda gelişmeler güzel olucak

comments user
Bbymhmt

Arkadaşlar kaçıncı yedeğe kadar sıra gelir sizce?

    comments user
    gerçek

    mehmet hocam öğretmen ataması ve şu kppssye göre çok yedek arkadaşımıza sıra gelir .kendi memleketi veya memleketien yakın olmayan yerleri tercih eden olacağını sanmıyorum çünkü bu sözleşmeli memurluk tayin hakkı imkansıza yakın maaşda az olunca düşündürücü zaten memur şehirlerine tayin olunursa vay halimize kiralar uçuk hakkımızda hayırlısı

    comments user
    Bbymhmt

    12. Yedegim sizce bu sıralamaya kadar düşer mi? Herkes hakkında hayırlısı olur inşallah….

comments user
gerçek

inşallah sözleşme imzalamadan önce öğretmenlik gelir. Bu sebeble kadroda yakmamış oluruz yedeklerede sıra gelir

    comments user
    bir bilen

    ”de” ayrı.

    comments user
    Pes

    Anlaşılan bbyci sin sıra allahın izniyle size gelir rahat olun. Şartları tutmayan çok kişi var. Kendine destek ol. Bunun için mail at cimer e bimere paleografya şartı konusunu hatırlat şartlara uyulsun

comments user
EYÜP KEF

TERCİH KONUSUNDA BİLGİSİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR

    comments user
    Seda

    Tarihçi bu bilgiyi nerden aldınız? Bu yöntem bana biraz garip geldi

comments user
gerçek

arkadaşlar umarım birlik ve beraberliği sağlama ve hak sahiplerini amma kendimiz amma diğer arkadaşlarımız adına korumak için gerekli yerlere ihitiyaç duyduğumuz yada haksızlığa maruz bırakılacağımızı düşündüğümüz konularrı bimer cimer ve hatta telefonla irttibat kurarak osmanlı paleografyası almayanlara dikkat edilmesini diğer arkadaşlarının hak kaybına uğratılmaması adına ve hatta paleografya almadığı için sınava başvuramayanlar için tedbiri takiib ve ilgili yerlere ulaşmayı unutmuyoruz DOST ve AKRABALARA duyururulur

    comments user
    bulut bulut

    yeter hocam.çok uzattınız.insanlar haketmiş, çalışıp asil listeye yerleşmişler.
    osmanlıca,arapça,farsça derslerinden birini görmek yeterli.

    başvuruları kabul edilmiş mi?evet.
    kim kabul etmiş ?başvurdukları müdürlükteki yetkili amir. devlet kurumlarındaki uzmanlar hiçbir şey bilmiyor size kalırsa…

    boş yere insanların kafalarını bulandırmayın.komik duruma düşüyorsunuz.

    not:yedeklerdeyim.sıra gelmez bir yerde .kazananları tebrik ederim.bir yere de şikayet etmiyorum.

comments user
Seda

Benim sormak istediğim başka şeyler var..
Şimdi biz sözleşmeli olarak işe başlıycaz, peki kaç yıl sonra kadroya geçeriz bir süresi var mı?
Ben 4B, 4C olaylarını hiç bilmiyorum bizim sözleşmeli türümüz ne olacak? ona göre haklarımızı araştırırdık..

    comments user
    gerçek

    işe başladığınız sözleme yılının ilk takvim gününde yazmış olduğunuz dilekçeye istinaden kadroya alınırısnız:)

    comments user
    gerçek

    sizde inandıysanız bende inandım daha işe başlamadan kadroyu düşünnüyruz

    comments user
    Seda

    Neden düşünmiyim? Bütün şartları taşıyorum ve iyi bi derece aldım. Bu artık benim işim Allah’ın izniyle. Artık haklarımı izinlerimi işe başlarken alacağım eğitim seminerini mesai saatlerimi hatta fazla mesai ücretimi bile düşünmem gayet normal.

    comments user
    gerçek

    siz sendikada kurarsınız 🙂

    comments user
    Seda

    Bişey bilmiyosan laf kalabalığı etme.

comments user
sabırvedua

Paleografya alanlar vardir kesin.Ben de tarihciyim. 1 yil zorunlu 3 yil secmeli aldim.1. sinif osmali turkcesi 2. sinif dersi paleografya 3.sinif diplomatika adi altinda aldik.Basvuru sartlarinda illa ki bu ders sartsa Transkripte paleografya olanlar degerlendirilsin.

    comments user
    Pes

    Sözleşmeli çalışanlar zaten geçemiyor istifa etmiş ve üzerinden bir yıl geçmiş olması lazım

    comments user
    Pes

    Sabır ve dua cimer ve bimere istek olarak bu eksikliği bildir. Şartlara uyulması paleografya dersi görmediği halde başvuruda bulunulduğunu bildirebilirsiniz.

    comments user
    sabırvedua

    evet yazacağım bimere mutlaka dile getirecegim .

    comments user
    süpheli

    Peki farsça dersi alıp paleografya almamış olsa o kişi atanamayacak mı? Üç dersten en az herhangi birini gördüğünü belgelemesi gerekiyor ya anlamadım?

    comments user
    Pes

    Şüpheli üçdersten biri yeterli.

comments user
sabırvedua

Belki tercih yapmayacak arkadaslar olur ,baska kuruma kabul edilenler ya da ögretmenlige geçmek isteyen.Yedekler de umutsuzluluga kapilmasin.Sozlesmeli çalışanlar belki istifa etmez islerine devam eder.

comments user
Pes

Anlaşılan paleografya dersi alan yok ozaman bir kaç paleografya dersi alan arkadaşlara ve bbyci lere hayırlı olsun .hal böyleyse 125 yedek umut içinde olsun.

comments user
gerçek

Şehir Plancısı Pozisyonu:

a) Üniversitelerin Şehir ve Bölge Planlama bölümü ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b) 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP3 (B) grubu puan türünden en az 70 puan almış olmak.

c) Arazi şartlarında çalışmaya engel hali bulunmamak.

3. Mütercim-Tercüman Pozisyonu:

a) Üniversitelerinİngilizce Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim bölümünden mezun olmak,

b) YDS İngilizce sınavından en az(B) düzeyinde veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından buna denk puan almış olmak, (YDS belgesinin geçerlilik süresi beş yıl, diğer belgelerin geçerlilik süresi iki yıldır)

c) 2014 Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP3 (B) grubu puan türünden en az 70 puan almış olmak.

4. Arşiv Uzmanı Pozisyonu:

a) Üniversitelerin kütüphanecilik, arşiv, bilgi ve belge yönetimi ya da transkript ile belgelendirmek kaydıyla lisans programında Osmanlı Paleografyası/Osmanlı Türkçesi/Osmanlıca, Arapça ve Farsça derslerinden en az birine yer veren bölümlerinden mezun olmak,
demekki arkadaşlar sadece osmanlı palegrafyası istemiş buyrun size örnek

comments user
inşallah

arkadaşlar bende kadro 200 çıksın diye mail attım aynı zamana a hber whatsup numarasında mesaj attım arkadaşlar bizler çalışıp karşılığını vereceğimiz işi istiyoruz ve aynı zmanda bize söz verile kadronun 125 değil 200 olduğunu ve devlet büyüklerimizn gençlere örnek olup sözlerini tutmalarıı istiyoruz umut verip geri almaz büyüklerimiz hatırlatalım arkadaşlar

comments user
kırmayın

arkadaşlar birlik olalım ve sayfa kurucumuza sesleniyorum tkgm ve çevre şehircilik bakanımızıa twet atalım söz verdiği kadroyu sayı olan 200 ü 125 de bırakmasın hai arkadaşlar twet zamanı kazanan ail listede olan arkadaşlar lütfen sayımız az değil biz ve yakınlarımızda birer kişi twet atsak sesimiz duylur hatta cumhur başkanımızda twet atalım

comments user
gerçek

katiyyen Osmanlı Türkçesi dersi Osmanlı Paleografya dersi demek değildir. İki dersin muhtevası birbirinden epeyce farklar göstermektedir. Osmanlı Türkçesi dersi veyahut yanlış bilinen söylemi ile Osmanlıca Dersi bir gramer dersidir. Bu derste alfabe ve kelime yapıları öğretilmektedir. Ve bu derste umumiyyetle el yazısı eserler değil matbu olarak ifade edilen matbaa eserleri okutulmaktadır. Oysa ki Paleografya dersinde Osmanlı bürokrasisinde ve teşkilatında kullanılan belge cinsleri fermanlar beratlar tuğralar mühürler vs gibi konular işlenmektedir. Ayrıca bu derste matbu eserler değil en az yedi el yazısı çeşidi ve bu el yazıları ile kaleme alınmış vesikaların okunması öğretilir.

    comments user
    Slm

    Arkadaşlar paleografya ile aynı içeriğine sahip fakat başka isimlerle ders alanlar ne olacak peki? Osmanlı arşiv vesikaları, osmanlı tarihi metinleri, osmanlı diplomatikası dersi alanlar. Ne olacak. Bu derslerde ne anlatılıyor sanıyorsunuz? Osmanlı türkçesi dersinde el yazısını inceleyip incelemediklerini ne biliyorsunuz. Bu lise müfredatı değil ki.

comments user
gerçek

arkadaşlar cimer ve bimere yazmıl olduğumu yazı. çevre ve şehircilik bakanlığı aynı zamanda devlet personel daire başlanlığına iletilmiş .yazının içeriği hali hazırda şu anda görevde oldukları halde sınava başvuru yapan kişilerin olduğu ve uygun görülürse verilmiş olan 200 kadro sözünün yerine getirlmesi ayrıca paleografya deri görmediği halde sınava başvuran saysının çok olduğunu hakkımızda hayırlısı arkadaşlar

    comments user
    Arsivist

    Bence çok zorluyorsunuz;
    1) Osmanlıca dersi atama için yeterlidir
    2) Atanacak kişi sayısı 125 olarak belirlenmiştir
    3) Sözleşmeli personel unvan değişikliği kapsamındaysa atanabilir, nokta

    comments user
    Pes

    Arşivist 125 de haklı olabilirsin bu sadece talep. Ama diğer iki şıkta hak sahibi olmaya çalışmayın bbyciler ve palegrafya alanlar 60 bile alan umut etsin paleografya alan çok az

comments user
slm

Arkadaslar tapunun ilanlarinda hep paleografya yazar 2010daki ilan da aynen şu şekildeydi:
“5-Tapu Arşiv Uzmanı (Taşra)

-Yüksek okulların kütüphanecilik veya arşiv ile ilgili bölümlerinden mezun olmak veya programında Osmanlı Paleografyası derslerine yer veren Yüksekokul mezunu olmak (Atanmaya hak kazanan adaylardan Osmanlı Paleografyası dersi gördüğünü gösterir Transkript istenecektir).

6- Arşiv Uzmanı (Merkez)

– Programında Osmanlı Paleografyası derslerine yer veren 4 yıllık yüksekokul mezunu olmak (Atanmaya hak kazanan adaylardan Osmanlı Paleografyası dersi gördüğünü gösterir Transkript istenecektir). ”
Ve digerlerinde oldugu gibi bu alimda da paleografya dışindaki osmanlica dersleri almis kisiler sinavi kazandi ve atandi. Daha fazla bunu tartışmaya verek var mi? Sinavi kazanmis insanlara haksizlik etmemek gerek. Durumu uygun olmayani zaten kurum almaz ama bu paleografya israriniz boşa. İnşallah hepiniz emeklerinizin karsiligini alir gonlunuzce işlere atanirsiniz. Herkese başarılar .

    comments user
    gerçek

    zamana bırakalım sonuç belli olur 2010 yılında bir yanlış yapıldıysa 8 sene sonra tekrarmı yapılmalı? ayrıca buna nekadar eminsiniz. paleorafya gören biri ile görmeyen kişi aynı puanı almışşa nasıl bir yol incelenecek hocam araştırın akademik cevabına bakarsanız konu kapanır.görüştüm diyorum telefona çıkanla değil sizi şu kişiye yada müdrle sınavı hazırlayanlarla görüşürseniz size söylicektir net cevabı

comments user
gerçek

PALEOGRAFYA NEDİR

Tarih bilimi tarihi araştırmalarını ve çalışmalarını yaparken bir çok bilim alanından da sonsuz yardım almaktadır. Bu bilim dallarından birisi de günümüzde kullanılmayan ancak tarihi dönemlerde kullanılan eski yazıların var olduğu, el yazmaları olan tarihi belgeleri inceleyen bilim dalı olan paleografya bilimidir. Bu bilim dalı tarih için vazgeçilemez bir bilim alanıdır.

Paleografya, insan toplumlarının tarihi devirlerde kullandıkları yazıları inceler ve irdeler. Bu bilim alanı Mısır hiyeroglifi, Sümerlerin çivi yazısı, Türklerin Orhun ve Uygur Abideleri gibi alfabeleri incelemektedir ve bu alfabelerden ya da eserlerden o dönemlere ait bilgiler ortaya koymaktadır.

OSMANLI TARİHİ METİN

Toplumları, milletleri, kuruluşları etkileyen hareketlerden doğan, olayları zaman ve yer göstererek anlatan, bu olaylar arasındaki ilişkileri, daha önceki ve sonraki olaylarla bağlantılarını, karşılıklı etkilenmeleri, her milletin kurduğu medeniyetleri, kendi iç sorunlarını inceleyen bilim dalına “tarih”, tarih incelemeleri sonucunda yazılan metinlere de “tarihî metin” denir.

Tarihi metinlerin özellikleri şunlardır:

Tarihî metinlerde öğreticilik amacı vardır. Dolayısıyla bu metinlerde açık, anlaşılır bir dil kullanılır.
Söz sanatlarına, mecazlara, imgelere yer verilmez.
Tarihî metinlerde yazar anlatıma kendi duygu ve düşüncelerini katmaktan kaçınır hatta belgelerden yararlanılır. Yani bu metinlerde nesnel bir anlatım benimsenir.
Tarihî metinlerde öğreticilik amaçlandığından bu metinler çok anlamlılığa açık değildir. DOST ve AKRABALARA duyurulur.

    comments user
    gerçek

    osmanlıca 1 ( yeni metinler) osmanlıca 2 (eski metinler) o
    osmanlı paleogrfayası 1 osmanlı paleografyası 2 osmanlı tarih 1 osmanlı teşkilat tarihi osmanlı tarihi 2 osmanlı diplomaikası 1 ve 2 ve osmanlı tari 3-4

comments user
gerçek

arkadaşlar ben tarih bölümü mezunuyum bazı tarihçi rumuzlu arkadaşların yorumlarına baktığımında kendimii cevap vermek durumunda hisssetim madem o ve bende tarihçi isek ben paleografya dersi ve ilaveten diplomatika aldım ayrıca osmanlı türkçesinide alan biri olarak aynı şartları nasıl taşırız .kıymetli arkadaşlar hepimiz ihtiyaç sahibiyiz lakin burdaki görevimiz aynı zmanda bilir kişi olmak izma yetkisine haiz olan kişler olarak çalışacağız yarın verdiğimiz karralarda adli bir durum olduğunda bir uzmanın kendini savunmasına ihtimal vermemk için kesin şartlar ve uzmanlık isteyen bilgi dahilinde göreve alınır mühim konularda yargıya taşındığı vakit ben bilmiyorddum şaşımıısşım yada benim alanım değil gibi çıkış noklarını tıkamak bu yüzden ilanda ney o şekil olmalı .örnek: günlük emir defterinde erlere yapılan tebliğlerde bu tebliğler imza altına alınmaktadaır emire uymayan kişi mahkemeye verildiğinde ben bunu blmiyırdum beni uyarmadılar demesin diye bu tebliğedilerek imza altına alınır ve gün gelir emre uyulmaz konu yargı boyutuna gelir emre uymayan kişi mahkemede derki efendim benim okuma yazmam yok ve beraat eder bilmme anlata bildimmi 🙂

    comments user
    gerçek

    mademki bu ders kaldırılmış ozaman bu dersin yeni adı nedir söyleyin hocam bizide aydınlatın lütfen.osmanlı eski yazıları inceleyen bilim dalı olan paleografyanın yeni adı nedir yada eski osmanlı tarih metinlerimiydi ayrıca ben 16 yıl öncesini konuşuyorum üstadım nezaman bu isim değişti hocam paleografya benim zmanımda da yoktu lakin seçmeli olarak müfredatta vardı

    comments user
    gerçek

    PALEOGRAFYA NEDİR

    Tarih bilimi tarihi araştırmalarını ve çalışmalarını yaparken bir çok bilim alanından da sonsuz yardım almaktadır. Bu bilim dallarından birisi de günümüzde kullanılmayan ancak tarihi dönemlerde kullanılan eski yazıların var olduğu, el yazmaları olan tarihi belgeleri inceleyen bilim dalı olan paleografya bilimidir. Bu bilim dalı tarih için vazgeçilemez bir bilim alanıdır.

    Paleografya, insan toplumlarının tarihi devirlerde kullandıkları yazıları inceler ve irdeler. Bu bilim alanı Mısır hiyeroglifi, Sümerlerin çivi yazısı, Türklerin Orhun ve Uygur Abideleri gibi alfabeleri incelemektedir ve bu alfabelerden ya da eserlerden o dönemlere ait bilgiler ortaya koymaktadır.

    comments user
    gerçek

    Toplumları, milletleri, kuruluşları etkileyen hareketlerden doğan, olayları zaman ve yer göstererek anlatan, bu olaylar arasındaki ilişkileri, daha önceki ve sonraki olaylarla bağlantılarını, karşılıklı etkilenmeleri, her milletin kurduğu medeniyetleri, kendi iç sorunlarını inceleyen bilim dalına “tarih”, tarih incelemeleri sonucunda yazılan metinlere de “tarihî metin” denir.

    Tarihi metinlerin özellikleri şunlardır:

    Tarihî metinlerde öğreticilik amacı vardır. Dolayısıyla bu metinlerde açık, anlaşılır bir dil kullanılır.
    Söz sanatlarına, mecazlara, imgelere yer verilmez.
    Tarihî metinlerde yazar anlatıma kendi duygu ve düşüncelerini katmaktan kaçınır hatta belgelerden yararlanılır. Yani bu metinlerde nesnel bir anlatım benimsenir.
    Tarihî metinlerde öğreticilik amaçlandığından bu metinler çok anlamlılığa açık değildir.

comments user
…………..

Devler Arşivleri Genel Müdürlüğü personeli ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanacak.

Tüm kamudaki personel mevzuatı konusunda uygulama birlikteliği Devlet Personel Başkanlığı tarafından yürütülecek. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanacak. TRT ve Anadolu Ajansı’nın İletişim Ofisi’ne bağlanması ise tartışılıyor.

Maliye Bakanlığı’nın kadro ve açıktan atama izinleri konusundaki yetkileri ile personel mevzuatı konusundaki yetkisi kaldırılıyor. Müsteşar ve müsteşar yardımcılığı yerine bakan yardımcılığı getirilecek.
Akadaşlar 8 temmuzda tüm mevzuat değişecek kadro 200 için sürekli mail atalım

comments user
Erdoğan Tevfik

Arkadaslar cumhurbaskanligina, kurumun uygulama yaparken sinav icin koydugu sartlara riayet etmesi icin istek yazisi yazdim. Sırf Arapca, Farsca veya Paleografya sartları uymadigi icin Osmanlica 1-2-3-4 derslerini almis olan birkac arkadasim sinava basvuru yapamadi. Basvuru alan birimler ayri ayri yorum yapmis olsalar bile gecerli olan yayimlanan ilan metnidir. Ayrica universite mezunu arkadaslar Osmanlica ve paleografyanin birbirinden ayri dersler oldugunu bilmelerine ragmen neden hala israr ederler anlamiyorum. Diplomatika ve Osmanli tarihi metinleri icin bunu soylemiyorum. Bu dersler paleografya nitelikli, osmanli turkcesi bu nitelikli degil.

Atama kesinlesince alım ile ilgili bilgi yazisi yazip edinecegim bilgi dogrultusunda bu ilana riayet edilmemesi durumunda yasal haklarimi idare mahkemesi kanaliyla arayacagim. Hakeden kisiler kazansin. Kendim yedek siradayim, herkes sartina uygun atansin arkadaslar. Yedekte kalan sartlari tutan arkadaslar sizler de hakkinizin hukuken takipcisi olun.

Bu yorum sadece kendilerine olumsuz oldugu icin eksi puan verecek arkadaslarimiz olabilir. Onlara da saygim sonsuz, biz nasil gorusumuzu soyleyip hakkimizi ariyorsak onlarda kisilel goruslerini belirtiyor. Ne olursa olsun, adaletle olsun arkadaslar.

    comments user
    tde

    Çok basit açıklaması var. Kurum biz bu osmanlı ca ve farsça derslerini genel isim olarak tertip ettik. Diğer şekliyle osmanlı türkçesine giriş,grameri ,metinleri diye hepsini belirtmedik. Her şekilde dahil etttik. ki geçmiş senelerde de bu şekilde hep alındı. osmanlıcanın herhangi bir türü geçerli sayıldı. ben ayrıyetten fars dili mezunuyum ilanda farsca dersini almak ta diyor ama fars dilinde farsça ders yok senin mantıkla gidersek ben gene kabul edilmemem lazım 🙂 Arkadaşlar sınav orda kendinizi sınavdan önce yetkin gördünüz biz öyle böyle eğitim aldık dediniz er meydanına çıktık sonuç ortada. seçimlerde olduğu gibi yenilgiyi kabul edemeyen bir grup var. burdaki amaç osmanlıca çeviri yapabilme dış planda he iş neyse o yaptırılabilir devlet kapısı. İşte bu sebepten osmanlıca önemli bbyciler 4 sene eğitim aldı arşiv. arşiv memuru alımı değil bu. . e buyrun sınav orda . madem öyle biz 4 sene almadık. yapsaydınız o zaman. amacım tartışma çıkarmak değil kurum alıcam diyor siz bir türlü kabul edemiyor hasetlik yapıyorsunuz. geçen senelerde de alındı bu sneki olayı ne . ben i.k yı aradım hepsi geçerli dedi. ama zorlayın eyvallah zamanınızı buna harcayın. allahtan hayırlısı…

    comments user
    …………..

    whatsap grup kuralım

    comments user
    Erdoğan Tevfik

    Sorun yok arkadaslar. Ilana cikarken iki kelime fazla yazmak zor olmasa gerek. Eger ilana aykırı bi durum olursa sizin veya bizim dedigimiz degil mahkemenin kararı esas olur. Yapsaydiniz sinavda diyen arkadas evet yapamadik, sartlara haiz kim varsa kazanan elbet atanacak. Haklaridir bu zaten. Ama ilana aykiri bi durum olursa biz de hakkimizi arariz. Boş yere 125 yedek belirlemedi kurum. Vesselam.

    comments user
    …………..

    tde dediğinize göre herhangi bir ünüversite mezunu arkadaşımızda girse olurmuş 🙂 yeterki osmanlıca bilsin

    comments user
    …………..

    çok basit açıklamasını akedemik olarak veririmisiniz tde hocam osamnlı türkçesi nedemek osmanlı paleografya nedemek diplomatika nedemek bizde sayenizde öğrenelim

    comments user
    tde

    Hasetliğin bence luzmu yok. geçen senelerde girenlerde hepsi çıkarılacak o zaman 🙂 ben türk dili ve edebiyatı tarih mezunuyum. Fars dili öğrencisiyim. tek vurabileceğiniz şey bu ordan vurmaya çalışıyorsunuz fars dilindende girerim benim için sorun yok. arkadaşlar böyle yapıcağınıza osmanlıca çalışın kpss çalışlın. bu şekilde bir yere varamazsınız. paleografya ile diğer derslerin farkını biliyorum sizde biliyorsunuz söylediğinizin mantıklı olmadığını ama ilandaki açıktan faydalanmaya çalışıyorsunuz. kurum böyle diyor geçmişteki alımların hepsi böyle olmuş ama siz kaybedince çirkefleşip kazananı tebrik etmek yerine bunlara gidiyorsunuz gidin. bu da son sözüm siz bilirsainiz . kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.

    comments user
    pes

    tde bak nedicem sana kibar arkadaşım düzgün arkadaşım ilandaki açıktan bahsediyorsun ya adam kanundaki bir açıktan beraat bile alıyor biliyormusun birazda kanun oku istersen.bu ilandaki alım şartları bir taahüt niteliğinde olup açık olarak görülmmemektedir asıl sizler burda bir boşluk yaratırmıyız diyip işinize geldiği gibi davranıyorsunuz kaldıki ilanı daha net verselerdi açık bulmasaydık.biz açık aramıyoruz doğruyu savunuyoruz bende yeyit isticem bilgi edinme hakkımı kullanıcam 🙂

    comments user
    Erdoğan Tevfik

    “ben türk dili ve edebiyatı tarih mezunuyum. Fars dili öğrencisiyim.” Tde arkadasim bi karar ver ne mezunusun? Fars dilinde ogrenci olmani anladim. Ama tde veya tarih ten birisinden mi mezunsun? Ikisinden de mi mezunsun? Basarili bi arkadasa benziyorsun ama sartlara haiz isen kurum da kabul ediyorsa zaten ataman olacak. Burada ders icerigini tartismanin manasi yok. Burada bazi arkadaslarla benim gorusum kisisel olarak kimseyle munakasa etmek degil. Ilanin duzgunce uygulanmasi. 4B Arsiv uzmani aliminda her kurum gecmiste de gunumuzde de bu sartlari hep istedi, istemeye de devam ediyor.

    Son olarak sunu tekrar ediyorum. Sartlari tutan basarili olan herkesin hakkidir atanmak. Atanacak arkadaslari da tebrik ediyorum. Ancak nedense cok tepki verdiginiz sartlari tasimama konusunda da yedek listedeki arkadaslar olarak durumun takipcisi olacagiz.
    Zaten köklü bir kurum olan Tapu boyle durumlarda gercekten hassas. Gecmisteki alimlarda da sartlari tutmayan kisileri eledi. Olmasi gereken de buydu zaten.

comments user
…………..

Paleografi, tarih boyunca kullanılan alfabeleri ve yazı şekillerini inceleyen bilimdir. Osmanlı paleografyası programının eğitimlerinde ise, Osmanlı Türkçesinin kullanım alanları ve tarihi süreci boyunca harflerin değişen şekil farklılıkları incelenerek, bu dönemlerde yazılmış belgelerin okunması öğretilir.arkadaşlar internette bir siteden alıntıyı olduğu gibi buraya kopyladım okuyorsunuz anlatmayan gerek yok:)

    comments user
    …………..

    erdoğan hocam direk şube mdürlerinden biri ile görüştüm aynen sizin dediğinizi söyledi .osmanlı palegrafya ,farsça ve arapça dersi görmüş olmak şartı arancaktır bunları temin edemeyen hak sahipliği elde edemicektir dedi. araşatırsanız akademik cevabını bulucaksınız diye sohbeti tamamladık .akademik cevabı şöyle paleografi: eski yunan yazı çeşidini inceleyen bilim dali.
    paleeografya ise eski osmanlı yazılarını inceleyen bilim dali yani osmanlı türkçesinide inceleyen bir yazı çeşidi.bende cimere ve bimere yazdım

comments user
Pes

Bazı arkadaşlarımız demişki bizim okulda palegrafya yoktu osmslı Türkçesi vardı. Bu nasıl bir savunmadır anlayamadım yoksa programında sen bu sınava katılmayacaksın. Diplomatika bak adı bile başka palegrafya ve Osmanlı Türkçesi halen bir mücadele arkadaşlar bakın üçünün okunuşu başka palegrafya seçmeli derstir zaten her okulda olmaz, seçersen olur seçemiyorsan öyle bir ders müfredatta yoksa alamazsın ve bu sınava baş vuramazsın vatandaş beyanına inanıp başvurunu almışlar evrak tesliminde hak sahibi olamazsın açık net

    comments user
    pes

    tarihçi yapma be hocam sen yapma bak hocam tüm somanlıca derslerini aldım paleografya ve diplomatikada aldım ikiside aynı anlamda ise ne biz bu deersi verdiler direk geçmiş sayalardı yada sen bunu görmüşşün müfredatta aynı içerikte olduğu için alamzsın demediler .sizde biliyrsunuz haksız olduğunuuz sonucu tkgm söyler .bende bir örnek vereyim.gün içerisinde kesinlikle sıvı alınmiyacak hocam sudamı içmicem halbuki su da bi sıvı (su.çorba gazoz:) hatta hocam madem suyudamı olmaz halbuki hepsi sıvı olmuyor hocam gün içeriisnde almicaksın .sizde bu ilan doğrultusnda üzgünüm……

comments user
…………..

gün içerisinde insan kaynakları daire başkanlığını aradım .paleografya dersi almadığı halde yüksek kpps puanı ile bu sınava baş vuranları diğer hak sahiplerini boş boşuna eledikleri için kınıyorum .sizlerin yüzünden sürekli kadrolar yanıyor. arkadaşlar insan kaynaklarında müdür statüsündeki kişilerle görüşün size osmanlı paleografya dersi almayanları hak sahipliği olmayacak cevabını alıcaksınız .

    comments user
    lütfen cevap

    “atanmaya hak kazanan adaylardan osmanlı paleografyası, arapça veya farsça derslerinden herhangi birini gördüğünü gösterir not dökümü istenecektir ” yazıyor klavuzda samimiyetle soruyorum arkadaşlar şimdi transkripte bu 3 dersten sadece 1 tanesinin olması yeterli midir hakkıyla atanmak için . bu soruyu şu sebeple soruyorum osmanlı paleografyası dersine fazla takılı kaldık durumu kendimce netleştirmeye çalışıyorum . gercekten bi fikri olan cevap verirse sevinirim saygılar

    comments user
    …………..

    sadece bir tanesi olması yeterli

    comments user
    Seda

    Açıkçası benim anladığım şu, osmanlı paleografyası ve arapça veya farsça. Yani osmanlı paleografyasını aldıktan sonra diğer iki dilden birini almış olmak gerekiyor. Yani 3’ten birini değil ikisini almış olmak gerek. Daha önceki sınav tecrübelerime dayanarak ilan metninden bunu çıkardım. Ama tabi son sözü kurum söyler.

    comments user
    …………..

    seda hocam bu tip ilanlarda osmanlı paleografyası aynı zamanda bununla birlikte arapça veya farsça dersi görmüş olması şartı aranacaktır derdi .üçünden birini almak yeterli.ayrıca osmanlı paleografyasına gelince bu sınav görüldüğü üzere bbyci arkadaşlara açılmış gibi görünüyor bunun yanı sıra yukarda anılan yazı çeşitlerini görmüş arkadaşlarda baş vurabilir deniş lakin bazı kişiler yorum yapmakta osmanlı paleografyasına. arkadaşlar zor değil ilana şu şekilde çıkmak proğramında eski osmanlıca türkçesi yada herhangibirini görşmüş olmak diye.zeten şart böyle olmasaydı osmanlıca görmesi yeterli deseydi yazma eserleri kurumu sınavına giren bilir .müfredatında osmanlıca dersi olan fakültelerin ilgili bölümünü yazmışlardı. ısrarla yorum yapmayın lütfen .tarihçi arkadaşlar palegrafya almış olmanız lazım almadıysanız bu müfradıtın eksikliği değil sizin bu dersi tercih etmeyişinizidr palegrafya dersi görmek için zorunlu olarak osmanlı türkçesi almalısın paleografya onun üst dalıdır 🙂

comments user
azönce aradım

arkadaşlar insan kaynakları ile görüştüm görüştüğüm kişiniz ismini burda anmicam çok anlamlı bir konuşma oldu gerekirse bu konuşmayıda ispatları. ilk sorduğum soru osmanlı paleografya dersi almayan bir kişi ataması yapılırmı cevap olarak bana evt yapılır dedi sonra kendine sordum osmanlı palegrafyanın anlamını bliyormusun braz sohbet devam ettikten sonra bu konun takibinde olduğumuzu amacımızn bir yanlışı baştan düzeltnek olduğunu söylediğimde bana verdiği cevap şöyle hocam ben paleografyanın anlamını bilmiyorum sınavı hazırlayanlarla görüşmeniz ii olur dedi bizi çok bu konuda arayan oldu ded i ilanda yazan neyse doğrusu odur dedi .yani bu kişi ya bilmiyor yada araya girmesi gerekenler var arkadaşlar sizde arayın sonuç olatak palegrafya görmediğseniz ve kazndıysanız allah yardımcınız olsun son olara şu be müdüürnün telefonunu ve tüm çalışanların iismleriyle telefonunu verdi bende gerekeni ilgili mercilere yazdım dedim kapattık tüm ilgili arkadaşlara duyurulur

    comments user
    bay bby

    tapu kadastro müdürlüğünde tarih, edebiyat,sanat tarihi gibi alanlardan mezun olup osmanlı türkçesi grameri ,arapça ve farsça derslerinden birini alan ve memuriyete atanan çok sayıda insan var.bu durum emsal olarak dururken hala paleografya olmayınca olmuyor demek abesle iştigal.

    arapça ve farsça derslerinin osmanlı paleografyasıyla ne ilgisi var sizce?bu ikisi olacak ama osmanlı türkçesi grameri dersini alanların başvuruları adı paleografya olmadığı için iptal olacak öyle mi?boş işlerle uğraşmayın . bunlara ayıracağınız vakti ,2018 sınavına henüz bir ay varken biraz ders çalışmaya ayırıp kpps’den yüksek puan almaya çalışın.atanma ihtimaliniz doğar belki.

    comments user
    Erdoğan Tevfik

    Arkadaslar ilanda ne yaziyorsa, sart olarak ne belirlendiyse sartlar o. Gayet acik sekilde gereken sartlar belirtilmistir.BBY mezunlari ile Programinda Arapca, Farsca Osmanli Paleografyasi (Universitenizden icerikli Transkrip aldiginizda goreceksiniz. Osmanli Turkcesi ve Osmanli Paleografyasi nitelik olarak birbirinden farkli derslerdir.) dersleri olmasi ve sinavi kazanmasi halinde bunu belgelendirmesi isteniyor. Buna, yani ilana aykiri islem yapilmasi durumunda durum yargiya intikal edebilecegi icin yetki sahibi kisiler ilana yazdiklari sekilde uygulama yapacaklardir. Herkes ilani okuyup basvuru yapti. Sartlari uymayarak basvuru yapan varsa bastan itibaren hak sahibi olmadigi icin herhangi bir hakkaybina da ugramayacaktir.

    comments user
    Pes

    Baybby sorun etme kafanı takma ara için rahat olsun kafan rahat olsun tkgm insan kaynakları 4b şube müdürlerinden biri ile görüş için rahatlar trigonetri ile geometri aynıysa paleografya ile eski Osmanlı Türkçeside aynıdır

    comments user
    Bütün soruları çözen adam

    Ben bugün arayıp sordum osmanlı türkçesi ve metinleri gibi dersler kabul ediliyor.evraklarınızı götürürken diploma ekini de götürün.dersin içeriği yazıyor orada zaten ve osm. Gramer ile metin dersleri bunu kapsıyormuş.genel olarak bütün Osmanlıca dersleri paleografi içerisine giriyor dediler.genel bir tanım yapmış müdürlük.yerleşenlere hayırlı olsun.

comments user
Umutedenbirisi

Ben bimere ve cimere su sekilde bir yazi gonderdim arkadaslar sizde gonderin belki bi etki yaratabiliriz.

Sayın Yetkili,

TKGM’nin mart ayında ilana çıkardığı ve nisan ayı içerisinde başvuruları kabul ettiği “Arşiv Uzmanı” kadrosu için 2 Haziran 2018 Cumartesi günü Ankara’da sınav yapılmış ve sonuçları 25 Haziran günü açıklanmıştır. Bu alımda en başta verilen kadro 200 kişi iken daha sonra kadro 125 kişiye düşürülmüştür. Bu bağlamda sınava girenler ve belirlenen 60 puan sınırını aşıp başarılı sayılan kişiler olarak sizden isteğimiz, ihtiyaca evet israfa hayır ilkesini göz önünde bulundurarak hem devletimizin maddi manevi hem de sınava girenlerin maddi manevi kaybını önlemek açısından kadronun ilk başta söylenen 200 kişiye tamamlanmasını talep etmekteyiz. Verilen çabamızın boşa çıkmayacağını ümit ederek ve devletimizin istihdam konusundaki hassasiyetini bildiğimizden ötürü yüzümüzü güldürecek bir karar almanızı istemekte ve ümit etmekteyiz.

Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

    comments user
    birlik zamanı

    bence çok güzel olmuş sonuç ne olur bilemem lakin bildiğim şu 60 ve üzeri alan arkadaşlarımız bir yıl yedeklik süresi var bu sınava hepimiz çok çalıştık herşeyin hayırlısı diyorum en üst sırada ve hiç umudu olmayan kardeşimiz dahil duyarlı olmasını temenni ediyorum desteklerini esirgemesinler lütfen bir mailde sen at 🙂 hadi arkadaşım okudun ve cimere bimere sende at bir mail 🙂

comments user
birlik zamanı

sayın başbakanım ve cumhur başkanım 2 haziranda sözleşmeli arşiv uzmanı alımı sınavı yapıldı .bu sınavda alım 200 kişi olacak denilmişti lakin kadro 125 kişi açıldı ve sınava kpss puanı ile 500 kişi 100 tl sınav ücreti karşılığında yarıştı .Benim sizden isteğim ihtiyaca evt israfa hayır ilkesini göz önünde bulundurarak hem devletimizin maddi manevi hemde sınava girenlerin maddi manevi kaybını önlemek açısından kadronun 200 tamamlanmasını özellikle sınava girenlerin geleceği ve bir zumrenin kuruma ve ülkeye faydalı olacağına inandığım için kadronun 200 e tamamlanmasını arz ediyorum.Bu sınava katılan kişiler hepsi osmanlıca ,farsça ve arapça bilmektetdir naçizhane düşüncem sınavda alt sınır 60 barajı konulmuştu 60 üstü alanları değerlendirmeniz her açıdan sizden umut eden insanların hayatına tebbessüm olucaksınız sizden ve ilgili bakanımızdan ve kurum genel müdürü ve emeği olan herkesten isteğmiz ve duamız budur umarım kimsesizlerin kimi olan siz bu emek eden ve umut eden gençleri unutmazsınız.Ayrıca bu sınavı yapan krumun adı TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (125 KİŞİ SÖZLEŞMELİ ARŞİV UZMANLIĞI)

    comments user
    Bbybby

    Kabul edilmesi mumkun degil keske en bastan 200 olabilseydi… Ayrica bu asamada 200e cikarilmasi yazili sinava katilamayan 300 kisiye haksizlik olmaz mi? Yazili sinava 500 degil 800 kisi katilirdi

comments user
hakan

sözleşmeli olarak bir kurumda çalışan varsa istifa ettikten sonra 1 yıl dolmadan başka bir kuruma ” SÖZLEŞMELİ ” olarak geçemez arkadaşlar bunu insan kaynaklarına sormaya gerek yok açın okuyun yasada yazıyor hala buna rağmen ben insan kaynaklardan bilgi aldım geçebilirim diyen varsa buyursun istifasını versin sonra ortada kalsın,çocuk oyuncağı mı bu insanlar sizi düşünüp yardımcı oluyor.

    comments user
    siz bilirisniz

    hakan hocam kadronun 200 e çıkması ve paeografya almadığı halde bu sınava başvuruda bulunulduğunu cimere yazdım

    comments user
    aydan

    kac kisi var acaba suan sozlesmeli olup da ilk 125 e giren.O zman yedeklere umut olur sira gelir inşallah.

    comments user
    birlik zamanı

    aydan hocam hakan hocam yedeklere umut olması için yazmış olduğum yazıyı kopyalaıyıp bimere ve cimere yollayın .Başka gördüğünüz eksik hususlar varsa yazınız memur olduğu halde başvuran gibi:)

comments user
siz bilirisniz

ne insan kaynaklarıymış bu herkese başkamı konuşuyorlar bakanlıkla görüşelim ozaman .sözleşmeli çalışanlar hakkında çıkan yeni yasada değişiklik istifa edip üzerinden bir yıl geçmedikçe atanamazsın ayrıca osmanlı paleografya ile osmanlı türkçesi aynı değil .

comments user
hakan

hocam 5 puan fazla verin takdir alıyorum gibi bişey olmuş sizinkisi bu kadro kıtlığında 200 kişiye çıkaracaklar he boş yere ümitlenmeyin ortalığı böyle saçma fikirler ile bulandırıyorlar,bakın 2018/1 de toplam 1000 kadro açıldı düşünün yani

comments user
Eyll

Arkadaşlar lütfen gruba katılımı artıralım sıralamamızı ve tercih edeceğimiz illeri söyleyelim.TIKLAYINIZ

comments user
sen yaparsın

arkadaşlar arşiv uzmanı 200 kkişi kadro söylemine inanmak istiyorum. Bu haber doğru yada asılsız sizden bir ricam var ben yedeklerdeyim gelin birlik olalım biz ve yakınlarımız tkgm ,çevre şehircilik bakanlığına yazalım. hali hazırda 60 barajını aşan başarılı sayılan bir sınav hem devletimiz hem ilgili kişiler ve sınava müdahil olan biz vatandaşların maddi manevi kaybını önlemek açısından gelin bu durumu anlatır bir mail atalım .sizden ricam birlik zamanı arkadaşlar

    comments user
    Kütüphaneci

    200’e çıkarılacağına pek ihtimal vermemekle beraber naçizane tavsiyem, maili hazırlayın metni burda paylaşın yardımcı olmak isteyen kopyalayıp Bimer’e Cimer’e gönderir.

    comments user
    sen yaparsın

    kütüphaneci içinden geldiği gibi yaz formata bağlı kalmayalım istek belli .

comments user
****

arkadaşlar kadro 200 kişiye çıkartılacakmış doğrumu

    comments user
    Umutsuz

    Bu bilgiyi nerden aldınız

    comments user
    ****

    paleografya için bir çalışma yaptığımında böyle bir girişim olabileceğini duydum hatta şu şeklde destekledim bimere hatta tkgmye mail atacam .zaten kadro 200 arkadaşlar mantıklıda gelmedi değil bu algı dahi olsa bile olumsuz bir algı değil tüm arkadaşların lehine olan bir duyum kazanan kazanmayan mail atalım herşey kısmet

comments user
Sevinç

Yeni whatsapp grubundan haberleşebiliriz https://chat.whatsapp.com/Dn4ZFoIOhDyCPLBMc9hR1W

comments user
sss

lütfen biraz daha duyarlı yorumlar yapalım sürekli birbirimizin açığını kolllamakla ugraşmak yerine sakin bi şekilde süreci takip edelim saygılar

comments user
sss

arkadaşlar neden sadece osmanlı paleografyası dersine takılıyorsunuz anlamış degilim bu ilanda osmanlı paleografyası yanında farsça ve arapça derslerine de yer verilmiş bunu daha öncede yazmıştım bi kurum sınav yapıyosa bunu araştırmak da kuruma düşer neden bu kadar tasa ediliyor anlamış değilim. hayır diyelim ki paleografya o zaman benim başvurdugum ildeki görevli neden direk bana osmanlı türkçesi dersin mevcut mu transkribinde dedi. osmanlı paleografyası demedi kaldı ki arşiv uzmanı bu alanlardan alınıyor ki basvuranlar arasında bby cilerin yanında tarihçi ve edebiyatçılarda var öle bi durum olsa demez mi kurum bu sınava yalnızca şu bölüm girebilir diye . ayrıca böle bi alımı ilk defa yapılmıyo arşiv uzmanı alımı hangi bölümlerden yapıır derseniz net size yol gösterecektır. herkes yazılanları anlayacak kapasitede burda emin olabilirsiniz

comments user
****

kendi ağzınızla söylemişşiniz osmanlıca dersi gören diye. lakin istenilen osmalı paleografya dersi gören demiş

comments user
bay bby

görüyoruz ki ”paleografya almadın , sen elenirsinciler” yeniden doluşmuşlar buraya.osmanlıca dersini gören ve güvenlik soruşturmasını geçen herkes bu kadrolara girebilir.saygılar ,sevgiler.

    comments user
    hakan

    şunun nicke bak,yönetici arkadaş bunu şutlasana buradan insanlarla dalga geçiyor bide
    istediğiniz kadar bimere yazın şartlar belli o dersi belgelemeyene güle güle derler,yedeklerdeki arkadaşlar bakın böyle bimere cimere yazalım falan diyenlere karşı sizde hamle yapın ilana çıkılırken ne istedikleri belli sonradan nerede görülmüş değişikliğe gidileceği.

    Paleografya dersini almayanlar kabul edilmeyecek

    comments user
    ****

    hakan hocam 8080 rumuzlu kişi şunu demek istemiş paleografya dersi almadığı halde ataması olan yada arada kaynayan olursa bimere yazacam demek istemiş.ayrıca biz başvururken kalabalık bir grup vardı memur babyanın söylediği osmanlı paleografya ,farsça yada arapça dersi almayanlar beklemesin bir kaç kişi osmanlı dersi gördüğü halde evrakı alınmadı bunlar ne olacak

comments user
****

herkese hayırlı olsun arkadaşlar arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması paleorafya ve bunun yanı sıra hali hazırda sözleşmeli çalışanlar müteakiben çok aşağılarda yedek arkadaşlar çağırılır .bu sınav bbycilere kalır .palegrafya dersi alan kazananlar arasında kaç kişi var farsça arapça ve bbyci arkadaşlar bence işi zor hayırlısı diyelim yarın mail zamanı tapuya

comments user
Bütün soruları çözen adam

Sıralama yedeklerde 70 puanlara kadar geriler ,tarihciler ve edebiyatcılar reddedilince yedeklerden çok kazanan olur.sonuçta osmanlı paleografyası dersi isteniyor.

    comments user
    8080

    palegrafya sorun .bu dersi şart koşmuşlar .insan kaynakları net cevap vremiyor sınava bu evrak yzünden baş vuramayanlar olmuş sıkıntı olacağını düşünüyorum .hal böyle olursa 60 şa kadar düşer içimzide söleşmeli çalışan çok ayrıca 2018/atamada kadrolu atamlarda atanan olursa bu kadro boş bile kalır.şahsi kannatim 60 ve yukarı kadroyu ilanan çıkan şartlarla alsınlar eğer kadro ytmezse palegrafya almayan tarihçileride alsın

    comments user
    8080

    bütün soruları çözen adam bimere yazacaklarmış diye duydum palegrafya almadığı halde sınava girenler olmuş diye..

    comments user
    Arsivist

    Sozlemeli personel yerlesemez seklinde yorum yapanlar; unvan degişikligi ile istifa eden sozlesmeliler yerlesebiliyor tapu insan kaynaklarindan ogrendim.Burdan ekmek cikmaz yedeklere

    comments user
    birlik zamanı

    acaba şu an bu sınava giripte sözleşmeli memur olan kaç kişi var ayrıca palegrafya dersi almamış kaç kişi var .benim tahminim ilk 125 kişide en az 50 kişi bu dersi görmemiştir

comments user
Eyll

Arkadaşlar iyi günler. Sıralamaya giren arkadaşlar bir whatsapp grubu var mı yoksa da kursak mı acaba ? Asıl iş şimdi başlıyor çünkü birbirimizle iletişim halinde olmalıyız diye düşünüyorum

    comments user
    Ayla

    66.sıradayım orduluyum orduyu yazmak istiyorum.Bundan sonra nasıl bir yol takip edilecek yayınlarlar.Orduyu isteyen başka biri var mı?

comments user
hakan

arkadaşlar ilk 125 içinde başka kurumlarda sözleşmeli çalışıp bu sınava girenler vardır ama sayıları ne kadardır orasını bilemem onlar tercih veremeyecek,bir de yer beğenmeyen vs olursa geriler listedeki herkese tek tek ulaşıp sorabilirsiniz özellikle başka kurumda çalışanları ayıklarsanız az çok fikir sahibi olursunuz

    comments user
    Arsivist

    Hayir sozlesmeliler de tercih verebilir unvan degişikligi diye bir şey var.

comments user
bbymhmt

arkadaşlar 137. sıradayım sizce bana sıra gelir mi?

    comments user
    8080

    şartları tutmayan olursa gelir trankript getiremeyenler olursa yada transkribinde istenilen derrsler yoksa gelir

comments user
bay bby

arkadaşlar herkese hayırlı olsun .puanım 74.ilk on yedek içerisindeyim.yaş dolayısıyla sıralama dan ötürü.bundan sonrası hakkında bilgi sahibi olanlar biraz aydınlatabilir mi benim durumumda olanları.yedeklerde bekleme ,atanma olasılıkları nedir.şansımız var mı?yoksa ilk 125 kişi olduğu gibi atanır mı?

comments user
sss

78 puan almışım arkadaşlar herkesin hakkında hayırlısı olsun

comments user
trh

sonuçlar açıklanmış kim kaç puan aldıysa yazabilir mi rkadaşlar

comments user
Eyll

Listeler açıklandı arkadaşlar

comments user
hakan

sonuçlar açıklanmış yüksek kapatmış 74 ile taban hadi sözleşmeli çalışanlar falan olsa tercih yapamasa 70 civarına iner herhalde 98 falan yapanları gördüm şaşırdım

bizim bölümden bi arkadaşım var asil olarak kazanan başka da göremedim,kazanan meslektaşlarıma hayırlı olsun

comments user
Seda

Arkadaşlar 90 puan almışım çok şükür bundan sonrası tercihe kaldı. Allah herkesin gönlündekini hakkında hayırlı eylesin. Sınavı kazananları tebrik ederim. Diğeri için ise Allah kendileri için çok daha iyisini takdir etmiş demektir.. En kısa zamanda onların da işlerini bulmalarını dilerim.

    comments user
    Eyll

    Başarılarınızın devamını dilerim Seda hanım.Bir kaç hafta önce bana yazdığınız yoruma cevap vermemiştim. Bile, isteye… Bugünü bekledim.Listeye gireyim bu da benim cevap verme stilim olsun demiştim. Rabbim bu başarıyı ve mutluluğu esirgemedi benden şükürler olsun. Sizin bilmeden etmeden beni küçümsemeniz ağrıma gitmişti çünkü. Akademiden uzaksınız herhalde dediğiniz şahsım yüksek lisans öğrencisidir ve sınavda Osmanlıcadan 2 yanlış yapmıştır. Bu övünülecek bir şey değil elbette ama o gün çok içime oturmuştu. O zamanlar Size karşı Sürç-i lisan ettiysem de affola. Dediğiniz gibi listede olamayanlara yüce Allah’ım en kısa zamanda en güzel kapılarını açsın İnşallah

    comments user
    Seda

    Eylül hanım öncelikle tebrik ederim mutluluğunuzu paylaşmak beni mutlu eder. Ağır konuşmak konusuna gelince tahrik edilmeyen biri durup dururken kendini savunmak zorunda kalmaz. Ben netlerimi söyler söylemez burda tepki aldım trol bunlar inanmayın dediler. Siz de kendi mantığınızca yazdıklarımın muhasebesini yapıp beni yalancı yerine koymaya çalıştınız. Herneyse ilk yorumumda ben de sizin gibi bunları yazmayı düşündüm ama tercih etmedim. Çünkü benim sözlerimin doğruluğunu ıspatlayan tek şey sınav sonucumdur. Ben yalnız onu konuşturup iyi dileklerde bulunmak istedim. Tekrar bu konuların açılmasına gerek yoktu. Tekrar iş hayatınızda başarılar dilerim.

comments user
jason bourne

Merhaba. Geçen sene 3. Milli Kültür Şurası yapıldı ve istihdama yönelik adımlar atılması gerektiği de çözümler arasında belirtildi 15 ay geçti ve 2018 sonları veya 2019 gibi Kültür Şurası kapsamında olan bölümlerden alımlar artar mı merak ediyorum ? Teşekkürler.

comments user
Mağdur

Sözlü mülakat olacak mı?

comments user
8080

arkadaşlar sizce bu sınavda baraj kaçta kalır

    comments user
    Eyll

    Gönlüm 60 ı geçenin girmesinden yana ancak aklım öyle olmayacağını söylüyor. Çokmuş mu kötümserim bilmiyorum ama 37-38ler zorlanacakmış gibi geliyor. O da 40 barajında çok insan olduğunu düşündüğüm için. Ben de yorumları merak ediyorum, inşallah yanılırım. Lütfen düşüncelerimizi paylaşalım.

    comments user
    8080

    bence bak bir daha söylüyorum 66 bandını görür şu an burda çok fazla 40 ve üzeri alan olduğunu düşünmüyorum 66 bandında 10 15 kişiye kadar düşer diye düşünüyorum şurda 15 kişi var zaten .bunlarda çıoğunlukla umudu olan kişiler siz kaç aldınız yada kaç netiniz var bilmiyorum 33 netin varsa umutla bekle ve şu son çıkan resmi gazete de yayımlanan kanun bu sınavda en az 25 -30 kişiyi eledi hayırlısı diyelim.sınav kolay değildi ve aldığı statüde sorumluluk isteyen bir statatü kanatim 66 bandı…

    comments user
    Eyll

    İnşallah ben yanılırım siz haklı çıkarsınız. Burayı bilmiyorum ama bi 10 gün kadar önce whatsapp grubundaydım. Bir gün kaldım, o gün netlerini söyleyenler isimleriyle birlikte söylüyordu. 40-50 arasıydı çoğunlukla.Sonra gruptan çıktım o yüzden de son durumu bilmiyorum. Kafamdan (saçmaysa lütfen söyleyin) bi hesap yapıyorum 50 kişi 45-50 arası yapsa 50 kişi de 40-45 arası yapsa zaten geriye 25 kişi kalıyor. O yüzden de 39 dan aşağıya inmez diyorum. Allah’ım inşallah inşallah yanlış düşünüyorumdur. Siz haklı çıkarsanız o gün burada teşekkür edeceğim size 🙂

    comments user
    8080

    izlemlerime göre 45-50 net arası yapan en fazla otuz kişi olur oda en fazla.35-40 arası neti olan tahminimce 50 -60 kişiyi geçmez tekrar söylüyorum 33-34 neti olan umudunu kaybetmesin.

comments user
peeseus

Bir de aday memurlukta istifa etme durumu var o daha farklı ve bekleme süresi daha uzun diye duymuştum, bu konuda bilgisi olan var mı? Aday memurken istifa eden merkezi atamadan atanmış, ya da ünvan değişikliği yaparak atanmış olsa da beklemek zorunda mı kalıyor?

comments user
Kpssbby

benim de anladığım sözleşmelilerin haklarında iyileştirme yapıldı ancak onların başka kadrolara tercih etmesi engellendi.

comments user
SAGÜN

arkadaşlar dün yapmış olduğum yorum 21 haziran tarihine kadar olan bölümü kapsamakta yine 21 haziran tarihinde yayımlanan sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar hakkında yapılan değişiklik ile 4b li personelin ünvan değişikliği statüsü ile sözleşme feshi yapması durumuna “…öğrenim durumu ile ihraz edilen” şartı getirilmiştir açmak gerekirse;

istisnai durum

Ancak unvan değişikliği yapacaklar, bu 1 yıllık çalışma sınırlamasına tabi değildir. Yani, 4/B’li teknisyen örneğin 4/B’li tekniker olacaksa unvan değişikliği olacağı için, eski sözleşmeli görevini bırakıp yeni sözleşmeli göreve geçebilmektedir. Uygulamada bu düzenleme fazla istismar konusu edilmekte ve yüksek puanlı KPSS adayları sık sık yer değiştirerek kadroların boş kalmasına neden olmaktaydı.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİNDE ÖĞRENİM DURUMU İTİBARİYLE UNVAN KAZANMA ŞARTI GETİRİLDİ

Yeni düzenleme

“b) Öğrenim durumu itibarıyla ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,”

Eski düzenleme

b) Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,
“Ek Madde 4- Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla unvan değişikliği mümkündür.”

Değerlendirme

Yapılan bu yeni düzenlemede “Öğrenim durumu itibarıyla ihraz edilen” unvan şartı getirilmiştir. Bu yeni düzenlemeden dolayı öğrenim durumu itibariyle kazanılamayacak bir unvana geçiş söz konusu olamayacaktır.

Bir kaç örnek verecek olursak, arkeolog, mühendis, hemşire, biolog gibi unvanlar öğrenim ile kazanılan unvanlardır. İlgili bölümlerden mezun olanlar bu unvanları alabilmektedir. Ancak, büro personeli, yurt yönetim personeli unvanı öğrenim ile kazanılan bir unvan değildir. Veyahut da İş ve Meslek Danışmanı unvanı öğrenim ile kazanılan bir unvan değildir.

Bu yeni düzenleme gereğince, Ek 4 sayılı cetvelde yer alsa da, öğrenim durumu ile kazanılmayacak unvanlara artık istifa edip geçiş yapmak söz konusu olamayacak

Bu sayede yüksek puan alan KPSS adaylarının yer değiştirmesinin önüne geçilmiş olacak ve sözleşmeli personel poizsyonları sık sık boş kalmayacaktır.

İşte Ek 4 Sayılı Cetveldeki unvanlar:

Anketör, Arama kurtarma uzmanı, Arkeolog, Arşiv uzmanı, Avukat , Basın-enformasyon personeli, Bilimsel proje uzmanı, Biolog, Bölge plancısı, Büro personeli, Çocuk gelişimcisi, Çözümleyici, sistem programcısı, Deniz trafik başkılavuzu, Deniz trafik kılavuzu, Destek personeli, Diğer sağlık personeli, Diğer teknik hizmet personeli, Dispeç, Diş tabibi, Diyetisyen, Dizgi operatörü, Ebe, Eczacı, Eğitici, Fizyoterapist, Gemi adamı, Gümrük muhafaza memuru, Hava trafik kontrolörü, Havacılık sertifikasyon uzmanı, Havacılık simülatör uzmanı, Helikopter makinisti, Hemşire, İcra katibi, İdari büro görevlisi, İdari destek görevlisi, İmam/hatip, İnfaz ve koruma memuru, İşaret dili tercümanı, İş ve meslek danışmanı, Kadastro teknisyeni, Kameraman, Kaza kırım uzmanı, Kuran kursu öğreticisi, Kütüphaneci, Laborant, Mimar, Muayene memuru, Muhabir, Mübaşir,- Müezzin kayyım, Mühendis, Mütercim-tercüman, Müze araştırmacısı, Öğretmen, Pilot, Programcı, Proje destek uzmanı, Psikolog, Redaktör, Restoratör, Röntgen teknisyeni, Sağlık fizikçisi, Sağlık teknikeri, Sınav hizmetleri uzmanı, Sosyal çalışmacı, Stüdyo yönetmeni, Şehir plancısı, Tabip, Tashihçi, Tekniker, Teknisyen, Telkari ustası, Uçak kontrol ve bakım makinisti, Uçuş teknisyeni, Uzman, Uzman tabip, Vaiz, Veteriner hekim, Yardımcı proje elemanı, Yazma eser pataloji uzmanı, Yazma eser uzmanı, Yönetmen, Yurt yönetim personeli, Zabıt katibi
İYİ GÜNLER DİLERİM….

comments user
Sagün

Sözleşmeli olarak istihdam edilen personel. Arkadaşlar sadece belli başlı şartları taşırsa bir yıl şartına tabi tutulmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilebilirler örneğin İstanbul ilinde zabıt katibi olarak görev yapmakta olan bir memur ailesine yakın olmak adına İzmir ilinde yine aynı ünvanda zabıt katibi olma adına sınava girip başarılı olrsa ve İstanbul ilindeki işinden istifa ederse tekrardan 4b statüsünde istihdam edilemez fakat İzmir’de arşiv memuru olarak farklı ünvan da bunu özellikle belirtmek istiyorum farklı ünvanda arşiv memuru olarak. İstihdam edebilir bu ayrıntıya dikkat edelim kanun metnini aşağıya çıkarıyorum fesih şartlatı açık ve net arkadaşlar tereddüt yaşamayalım ^Sözleşmesini;
​a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,
​b) Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,
​c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan,
tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.
Üçüncü ve dördüncü fıkra kapsamındakilerin yeniden istihdam edilebilmeleri için ilk defa işe alınma prosedürüne riayet edilmesi zorunludur.^

    comments user
    Pes

    Ben şu şekilde anladım . İstifa etmediğin sürece ve üzerinden bir yıl geçmedikçe . Başka ünvanda olsa atanamazsın. Sayfa yöneticimiz bizi aydınlstırmısınız

    comments user
    Arsivist

    Aynen hocam yorumunuza katiliyorum.Aşagida bir yıl bekleme şartı yanlış yorumlanmış

comments user
bukett

arkadaşlar resmi gazetede yayımlanan 4b’liler hakkında ne düşünüyorsunuz? Haberlere göre kamuda çalışan 4b’li bir sözleşmeli personel yeni düzenlemeyle başka bir 4b pozisyonuna başvuramayacak deniyor. Ben 4b’li çalışıyorum ama bu sınavı kazanmak istiyordum? Bu bizi kapsar mı? Kaldı ki eğer böyle bir şey varsa az da olsa yedek adaylara da şans gelecek demektir. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

    comments user
    İsmail Karaca

    Sözleşmeli personelin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilmeme kuralı bulunmaktadır. Yani tekrar bir sözleşmeli alımla atanmak istiyorsanız sözleşmenizi fesih etmeniz ve 1 yıl beklemeniz gerekiyor. Dolayısıyla tekrar 4B’li olarak atanmanıza mevzuat engel olmaktadır. Bu sınavı kazansanız dahi atamanız gerçekleşmeyecektir.

    comments user
    bbyy

    Başvuracak adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin
    “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi
    nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde
    Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri
    halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel
    pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olması. ilan metninden alıntıladım açıkça yazmış bunu okumadın mı anlamıyorum cidden :S

    comments user
    Arsivist

    Bu konuda yanlisiniz var ismail bey. Unvan degisikligi yapilacagi icin bir yil bekleme kurali uygulanmiyor.Yanliz dun yapilan duzenlemenin nasil bir degişiklik getirecegini merak ediyorum.

    comments user
    İsmail Karaca

    Konumuz dün yapılan düzenleme zaten.

comments user
Eyll

Ankete katılım sayısı 105 oldu iki gündür de değişmiyor. Ben sınavla ilgili ümitsiz olsam forumlara da girmem ankete de katılmam mesela. Sizce sınavla ilgili umudu olan kişi sayısı bu kadar mıdır ? Biraz iyi düşünmeye ihtiyacım var sanırım. Ama kendimi kandırmak da istemiyorum. Sizin görüşleriniz neler ? Hala 40 altının ümidi olmasın diyenler çoğunlukta mı ?

    comments user
    Ebru

    Bence 40 altina dusebilir

    comments user
    8080

    bence düşer 33-34 nete düşer.ayrıca burda 10 kişi var en fazla 40 üzeri yapan 50 tanede 40 net yapsın sınavın bukadar basit olduğunu düşünmüyorum .40 net yapanın çok olduğunu veya 40 ve üzeri neti olan 125 kişi olduğunu düşünsek durum bu sefer yaşı büyük olana müjdelenecek yani şim 50 net yapanda bu ankete göre umut etmemesi lazım yaşı küçükse 🙂 arkadaşlar 33-34 neti bulur

comments user
8080

sınava kaç kişi katıldı bilen varmı

    comments user
    Eyll

    Bildiğim kadarıyla 471 kişilik bir liste vardı zaten. 20-30 kişi de girişte sıkıntı yaşamış diye duydum. Benim tahminim 450 civarı kişinin sınava girdiği.

comments user
Eyll

25-29
30-35
36-40
41-45
46-50
Hocalarım, bir bilen-anlayan yeni bir anket hazırlayıp aralıkları da böyle belirlese çok güzel olmaz mıydı?

comments user
8080

anketi şöyle yapalım arkadaşlar lütfen dürüst bir şekilde yaklaşalım .35ve 39 arası baş parmak yukarı işaretini tıklasın 40 ve 50 arası baş parmak aşağı işaretini zaten daha düşük yapanlarda burdan ortalamayı alabilir lütfen gerçekçi olalım

    comments user
    Eyll

    Şimdi her 100 kişinin 50 tanesi 40 ve üzeri yapmış mıdır ya? Ankette hile olduğunu düşünmüyorum kim niye uğraşsın ki diyorum, ama bu mantıkla bakarsak da 40 ın altına düşmeyecek gibi şu ankette 40 yapan nereyi işaretledi çok önemli o da. 40 yapanlar bi deyiverin hele hangi aralığa oy attınız?

    comments user
    8080

    anketteki sıkıntı şu 40 rakamı iki kez anılıyor anketi daha da netleştirebilir eylül

    comments user
    8080

    kaç netin var eylül

    comments user
    8080

    yada şunu anlayabiliyrum ankete göre 95 kişi barajı aşmış anket masumca yapılmışşsa

    comments user
    Eyll

    Size katılıyorum şu ankette Aralıkları daha mantıklı bir sistemde yapalım bu tarz işlerden anlayan birinden rica ediyorum. Eşimin söylediği bir şey var farklı ip lerden birden fazla oy kullanabiliyomuş aynı kişi. Yine söylüyorum benim mantığım kimsenin bunla uğraşmayacağı yönünde. Ama bilelim ki boşuna da ümit etmeyelim. WhatsApp grubunda Durum nedir ?Bilenler aydınlatırsa çok sevineceğim gerçekten. Orada da 40-50 arası kaç kişi var 40 da dahil ?

    comments user
    8080

    benim hesabıma göre yüksek ihtimalle 66 da kalır burdaki yorumların çoğunda ciddiyetsizlik görüyorum bu sınava burda yorum yapanlardan 10tane çıkmaz 40 ve üzeri sınav ilk bakışta çok kolay gibi görünen ama bi okadar tam tersi bir sınavdı birbirine yakın en az 10 soru vardı .osmanlıca zordu diğer konular ise cevapları birbirine çok yakındı.arkadaşlar burda insanlar mantıklı davransa hazır 500 içerisine girmişiz zaten kontenjanı 200 e tamamlamak için bir mücadele başlatılsa çok daha güzel olucak

comments user
arkadaşlar

anketi şu şekildede yaparmısın
25-29
30-35
36-40
41-45
46-50

comments user
arkadaşlar

bu ankete göre sınava katılalnın yarısı 40 ve üzeri soruyu doğru cevaplamış gözüküyor genele vurursak .ne kolay bir sınavmış 🙂

comments user
Asrın

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yine bir tarihçiyi alacak.. http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?8355aa32-a7a4-46f3-a75a-08b8e0735c21

Eski batı kültür tarihi alanında uzmanlığını almış, agonistik,
spor, oyunlar, atletler, epigrafya konularında eser vermiş
olmak.

Tövbe Estağfurullah.

comments user
Sınav sonuç açıklama

Tkgm arşiv uzmanı sınav sonuçları 2 temmuzda açıklanacak.

    comments user
    sss

    hocam nerden öğrendiniz sağlam kaynak mı

    comments user
    Eyll

    Nasıl bu kadar eminsiniz? Ben üniversiteyi aradığımda belli bir günün olmadığını söylediler. 2 Temmuz falan demediler. Sağlam bir kaynağınız mı var ?

comments user
aaa

tahmini doğru sayısı anketine katılalım arkadaşlar https://www.strawpoll.me/15832074/r

    comments user
    Eyll

    Hocalarım merak ettiğim bir husus var. 40 neti olanlar ankette 40-50 arasını mı 35-40 arasını mı seçiyorlar?

    comments user
    arkadaşlar

    ANKET PEK MANTIKLI DURMUYOR KURUN FACEBOOK ORDA BULUŞALIM

comments user
arkadaşlar

arkadaşlar tapu dairesi genel müdürlüğü insan kaynaklarını arayın size ordan gerekli ve sağlıklı bilgiyi verecekler .burdan burayı aradım şöyle dediler diğeri yok hepsi aynı anlamda gibi cümleler kurupta bazılarının moral bozduğunu hatta acaba kendimizimi kandırıyoruz gibi karamsarlığa kapılmaktansa arayın öğrenin arkadaşlar

comments user
Pes

Eylül hanım herkes masraf etti kimsenin kimseyi küçümsediği yok ilgili memur bunu bilmek zorunda değil ısrarla söylüyorum palografya başlı başına ayrı bir ders ayrı bir anlam taşıyan bir konu umarım siz haklısınız dır tekrar arayın sorun isterseniz Ankara ya bu zor değil daha öncede sınavlara girdik mezun olunan bölüm isimleri verildi ve sınav aynen bu şekilde idi konu başlıkları. Sadece çoktan seçmeli değildi. Şimdi bu sınav kılavuzunu hazırlayan kişiler bilmiyormu osmanlıca da kaç çeşit yazı türü varda özellikle paleografya istemiş… Hayırlısı diyelim

comments user
Pes

Yazma yim diyorum ama bazı yorumlar cevap istiyor Eylül hanım nezAma Osmanlıca’nın genel adı Osmanlı paleografyası oldu. Bu işin içinde olan kişiler olarak hepimiz biliyoruz paleografya çok başka bişey demekki osmanlıca derslerinin genel adı palegrafya memur arkadaş acaba osmanlıca dersi almış veya alan bir bölümdenmi mezun şimdide memur öyle dedi kurum böyle dedi bırakalım bunları Arapça farsça veya osmanlıca palegrafya demiş. kurum bunu bilmicek kadar tecrübesiz olamaz arkadaşlar arşiv uzmanı alıyor. Şu şekilde ilan vermesine engel olduğunu sanmıyorum osmanlı Türkçesi görmüş olmak ozaman sen haklıydın netice itibariyle paleografya nedemek araştır rsanız mevzu sonuca varır

    comments user
    Eyll

    Ben yaşadığımı söylüyorum size. Yaşadığım yer, en yakın başvuru merkezine 130 km. uzaklıktaydı. Git-gel 260 km. Ankara’daki sınava girmek için de yaklaşık 1500 km. yol yaptım. Bunlar da bir hayli bütçe gerektiren işler. Belki bunu duyduğunuza üzüleceksiniz ama aptal değilim. Sormadan, danışmadan, emin olmadan, ya tutarsa mantığıyla yollara para dökecek kadar zengin de değilim. Elbette danıştım.Kanaatimce de oradaki -niyeyse- küçümsediğiniz memur bey sizden çok daha yetkili biri.Konuşurken de üstüne basa basa üç dört kere sordum. O yüzden bence siz bırakın bu polemiksel mevzuları, daha somut şeylerden konuşalım.

comments user
xyz

yarın açıklanırmı arkadaşlar

comments user
xyz

tahminimce 66 neden derseniz sınava giren 471 kişi şartları taşımayan çok kişi olduğunuda düşünürsek ki bu var çünkü paleografya dersi proğramında olmadığı halde başvuranlar var ayrıca sorular çok kolay değildi siin kaç netiniz var

comments user
Eyll

Arkadaşlar ankete katılım oldukça az olduğu için sağlıklı bir kıyas yapamıyoruz. WhatsApp grubuna da üye değilim. Oraya üye olan arkadaşlar varsa genel durum hakkında bilgi verebilir mi? Kaça düşme ihtimali var görünüyor?

    comments user
    Grbz

    Tahminen 37-38 netlere kadar düşer. Daha da düşük olabilir tabi. Bazı yorumlar 40 üzeri diyor ama ben ihtimal vermiyorum, sonuçta 125 kişi alınacak.

    comments user
    Eyll

    37-38 netleri görmek ihtimali sizin öngörünüz mü yoksa WhatsApp grubunda konuşulan bir ihtimal mi aydınlatırsanız sevinirim.

comments user
Pes

Türkçe yazıyor irdelemenin anlamı yok herşey ortada

comments user
Tde

Biz bilmiyoruz nedir paleografya uzun uzun açıklamalar yapılmış 🙂 burdan bizidaha elemeye çalışıyorlar sözde bizim iyiliğimiziini düşünüyormuş gibi keşke ilanı okusaydınız falan diyorlar komik şekilde arkadaşlar herkesin niyeti ortada samimi olmadığınız da. Yetkili merci lere sorduk. Aynen geçerli dediler. Bahsi uzatıp zaman kaybetmeyelim. Ya da siz bilirsiniz kendi küçük dünyanızda tartışın umut edin 🙂 not paleografya dersi de eat derside aldım.

    comments user
    Pes

    Evt kesin almışsınız……..

comments user
üzgün

katiyyen Osmanlı Türkçesi dersi Osmanlı Paleografya dersi demek değildir. İki dersin muhtevası birbirinden epeyce farklar göstermektedir. Osmanlı Türkçesi dersi veyahut yanlış bilinen söylemi ile Osmanlıca Dersi bir gramer dersidir. Bu derste alfabe ve kelime yapıları öğretilmektedir. Ve bu derste umumiyyetle el yazısı eserler değil matbu olarak ifade edilen matbaa eserleri okutulmaktadır. Oysa ki Paleografya dersinde Osmanlı bürokrasisinde ve teşkilatında kullanılan belge cinsleri fermanlar beratlar tuğralar mühürler vs gibi konular işlenmektedir. Ayrıca bu derste matbu eserler değil en az yedi el yazısı çeşidi ve bu el yazıları ile kaleme alınmış vesikaların okunması öğretilir.

comments user
555

arkadaşlar hekesin hakkında hayırlısı olsun yorumlara baktımda benimde kafam karışmadı desem yalan söylemiş olurum ilanı defalarca okudum herkes kendine göre doğruluk payı çıkarmış lakin ilanda transkripte arapça farsça ,osmanlı paleografyası şimdi bende osmanlı eski türkçesi yada osmanlıca giriş varsa dermi acaba paleografya görmemişşin diye:(




0



0
comments user
PES

Paleografya Nedir? Tarih bilimi olarak paleografya, yazı bilimi olarak tanımlanmaktadır. Sosyal bilimler alanındaki kullanım alanı tanımı da yazı bilimidir. Fakat eski kültürlerdeki yazıları incelemektedir. Eski tarihten günümüze gelene kadar birçok olay yaşanmıştır. Birçok devlet kurulmuş, savaşlar sonucu yıkılmıştır. Bu süreçte tarihi olayların akışında, halklar gerek anlaşmak gerekse ticaret yapmak adına, kendi dillerinde yazılar kullanmışlardır. Kullandıkları bu eski yazılr günümüze gelindiğinde, ancak paleografya bilimi ile uğraşan kişiler tarafından okunabilmektedir. Kimisi el yazısı olan çözümlenmesi zor yazılar, kimisi de mektup, belge veya küçük not şeklinde yazılan yazılardır.

Tarih bilimi incelenirken, asırlarca yaşanan olayları takip etmek, bütün olayları yapboz gibi birleştirmek tek başına zor olmaktadır. Bu yüzden tarihi araştırırken, yazılı kaynaklar çok önemli bilgiler verdiğinden dolayı, paleografya bilim dalı çok önemli bir yere sahiptir. Geçmişteki bir olay döngüsünün belgeleri, kalıntılardan bulunsa da, onu inceleyip önemli bilgileri gün yüzüne çıkartmak, paleografya bilim dalının görevidir. Tarihte birçok kültürün yaşadığı bilinmektedir. Kullandıkları alfabeleri çözüp, yazının okunması ve gün yüzüne çıkarılması tarihin olmazsa olmazı paleografyanın görevidir.

comments user
PES

JHOCKOMO keşke ilanı bir kaçkez daha okusaydınız Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik, ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren en az 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak. (Atanmaya hak kazanan adaylardan Osmanlı Paleografyası, Arapça veya Farsça derslerinden herhangi birini gördüğünü gösterir not dökümü istenecektir.)PROĞRAMINDA OSMANLI PALEOGRAFYASI

    comments user
    PES

    amaç rakip elemek değil ilerde doğacak ve karşılaşacağımız sorunları paylaşıyorum yetkili dediğiniz kim açıklarmısınız başvurunuzu işleme koyan bilgisayar başındaki memurmu yoksa genel müdürlükmü veyahutta insan kaynaklarımı.dilerseniz yarın netleştirelim arayıpta.ilanı tam okuyalım umut güzeldir ama boşa umut etmek güzel değildir.rumuzun tarihçi gerçek tarihçiysen bu dersi almış olmalısın almadıysan mantıklı yorum yapmalısın umarım sen haklısındır .ben yazılanı okuduğumu resmi evrakı anlatıyorum siz sordum sorun yok dediler diyorsunuz

    comments user
    555

    kime sordunuz

comments user
Pes

Paleografi:Yunanca eski yazıları inceler paleografya osmanlıca eski yazıları inceleyen bilim dalı yada kısa dersi diyelim. Gayet açık ve sınav şartlarında açıkça belirtilmiş




0



0
comments user
Bnm

tıkla dost ve arkadaşlara duyurulur

comments user
Bnm

Paleografya Nedir
paleografya: eski yazıların okunmasını sağlayan bilim dalıdır

comments user
sss

arkadaşlar grupta boş yere polemik yaratıp insanların aklını karıştırmaya gerek yok . zaten başvuru esnasında transkripte adı gecen derslere bakıldı görevliler tarafından ve bunun neticesinde şartları uyanlar sınava girmeye hak kazandı . bu saatten sonra şu dersi bu dersi almış olmak diye tartışmanın da bi anlamı yok şu dakkadan sonra sınavdaki netlerimizle birbirimizi eleriz şartı taşıma noktasını çoktan geçtik şartları uyan girdi zaten bu sınava birbirimizi kandırmayalım neticede burda çoğunluk üniversite mezunu başvururken şartları okudu zaten insanların aklını karıştırmanın da bi anlamı yok

    comments user
    Abc

    Umarım senin dediğin gibidir..çünkü çoğu müdürlük evrak sormadı sadece şifa nen Osmanlı paleografya dersi aldınmı dediler hayırlısı sonuç evrak tesliminde belli olur. Diplomatika deseydi yinede Osmanlı eski Türkçe yada osmanlıca dersi görmüş olmak ytrlimi dicekti insanlar daha kolay dersleri seçerken paleografya gibi zor dersleri neden seçti ozaman diğer insanlar ilanı keşke tam okusaydınız

    comments user
    Jhockomo

    Benim mezun olduğum üniversite de paleografya adı altında ders verilmedi. Eğer ki bu sebepten insanları eleyeceklerse benim osmanlıca dersini almamın bi anlamı kalmamış mı oluyor ?

    comments user
    sss

    tarihçi arkadaşım sen bu yorumdan bunu anladıysan diyecek söz yok

    comments user
    sss

    abc hocam sadece osmanlıca cephesinden bakılıyor paleografyayla kıyaslama babında listede arapça farsça da var neticede o açıdan da düşünün illa ki başvuranlar bunu okumuştur şartlardan biri mutlaka tutuyodur basvuran arkadaşların demek istediğim buydu aslında umarım aydınlatıcı oluştur




    0



    0
    comments user
    PES

    en güzelini siz açıklamışşınız zaten arapça ve farsça başlı başına br dil zaten osmanlı paleografyası osmanlı deeslerinin içinde ayırt edici özellikte olan bir derstir nasılki ibranice dememiş urdice dememiş arapça ve farsça demiş ise osmanlı türkçesi değilde osmalnı palegrafyası demiş saygıalr

comments user
1234

amacım fitne yaratmak değildi bende aynı durumdayım madem öyle bby ci arkadaşlara duyurulur osmanlıca paleografya dersi almak şart .bby ci arkadaşlar hakkınızı arayın

    comments user
    Tde

    Evet şimdi esas niyetin belli oldu 🙂

    comments user
    Bnm

    Paleografya zaten seçmeli ders sen seçersin zorunlu bir ders değil zorunlu olarak programda olan bir ders değilbu ders eski osmanlıca yazıları inceleyen bir bilim dalıdır.

comments user
1234

maksadım polemik yartmak değil yaşadığım bir şeyi söylüyorum sınava başvuruken arkadaşıma sorulan soru osmanlıca paleografya dersi aldınmı arkadaşta ben şu bölüm meuzunuyum osmanlıca dersini hepsini gördüm.tapu görevlisinin cevabı transkrip evrakında bu ders varmı dedi gittik evrak aldık fakulteden bu yüzden söyledim arkadaşlar .inşallah osmanlıcanın tüm dersleri geçerlidir

comments user
1234

tarihçi arkadaşlar umarım seçmeli ders olarak paleografya dersi almışşsınızdır

    comments user
    1234

    bence çok alakası var osmanlıca derslerinden herhangibirini görmüş olması lazım demiyor arapça ,farsça ve oslmanılca paleografya dersi görmüş olmak diyor .arkadaşlar bu ayırt edici durum çünkü bu derrs seçmeli bir ders özellikle bunu istemiş ve bu sınavı gördüğüm en adil tertemiz mis gibi kokan bi sınav söylediğinin dışına çıkmadı

    comments user
    Tde

    Sen şimdi tarihçileri mi düşünüyorsun bunu söylerken amacın fitne ficur 🙂 rahat olun hepsi geçerli osmanlıca hususunda alınmış derslerin.

comments user
1234

seda hanım bu kadar donanımlı bir kişisiniz arşiv uzmanı olarak kendinizi harcamayın

    comments user
    Seda

    Yazma eserler kurumunun sınavı çok zordu. Osmanlı arşivinin nasıl alım yaptığı meçhul. Tarih bölümünde arş. gör. zaten hayal. İlahiyat alımı yapmaktan başka bölümlere sıra gelmiyo. Devlet ne kütüphanelere ne arşivlere ne de bunlar için kendini yetiştirenlere gereken değeri veriyo… Tapu Kadastro genel müdürlüğü kadar düzgün dürüst sınav yapan kurum görmedim. Gayet net bir şekilde sınava girecekleri belirledi. Herkese açık yayınladı. Şartları da konuları da belirttiği şekilde sordu. Ve yine en baştaki gibi gayet net, mülakatsız alım yapacak. Bu kararı verenin alnından öpmek istiyorum. Herkes bileğinin hakkıyla bu işe girecek. İnşallah ben de onlardan olurum.

    comments user
    1234

    yazma eserler kurumu sınavı enteresandı 70 alan helal olsun

    comments user
    Seda

    Arkadaşlar tkgm insan kaynaklarını aradım sınav sonuçları 2 Temmuzda açıklanacakmış. Arayıp siz de sorabilirsiniz.

comments user
bulut bulut

burası milletin aldığı eğitimi anlatıp ,” siz kimsiniz boş insanlar ! ” dediği ego tatmin yeri olmuş çıkmış.ortalık troll kaynıyor.banane senin aldığın eğitimden.üşenmemiş yazmış bir de.git kendini akademik çevrelerde kanıtla o zaman.ankete sonuçlarına gelince , aynı kişiler tarafından birden çok oy kullanılmış ,çoğu 40 üzeri almış.bana da ilginç geldi :)) …kurum yerleştirme barajını 60 puan olarak belirlediğine göre oldukça düşük sonuçlar gelecek.açıklanınca görürürüz.
ben bir daha buraya girmeyi düşünmüyorum.insanın yazılanları okuyunca canı sıkılıyor .sınava giren ve burayı okuyan bütün herkesin bayramını şimdiden tebrik ederim.umarım hepimiz emeklerimizin karşılığını bir şekilde alırız.

    comments user
    Eyll

    Çok haklısınız. Üstelik hanımefendi ilk mesajlarında ilahiyat mezunuyum demişti. Sonraki mesajında ise tarih bölümünde arş. Görevlisi olmak hayal, ilahiyatçıları dolduruyorlar minvalinde cümleler kurmuş. Anlamak zor insanları. Şimdi bir de paleografya muhabbeti çıktı. İlan ilk açıldığında bana kardeşim söyledi. Ben de paleografyayı görünce direk Ankara’yı aradım. Oradaki görevli memur genel ismi olsun diye öyle dedik Osmanlı Türkçesi gördüyseniz tabii ki başvurabilirsiniz dedi. Başvururken de hiçbir problem yaşamadım. Psikolojik olarak insanları yıldırmaya çalışıyorlar. Bir ümit atansa bile hani belki kayıt yaptırmaz diye sanırım. Çok yazık.

    comments user
    Grbz

    Aynen hocam, bu hanımefendi çok donanımlı yarım saatte sınavı bitirmiş. Soruları görmesek yutacağız. Benim de sınavım iyi geçti ama cevaplarımı kontrol etme fırsatım bile olmadı.

    comments user
    Seda

    bir bölümden mezun olup başka bir bölümde yüksek lisans yapan birini ilk defa görüyosanız akademiye baya yabancısınız demekki yapabileceğim bir şey yok. İnanıp inanmamak yahut saygı duyup duymamak sizin elinizde. Görüyorum ki siz burdaki sınavı kötü geçenlerin başarısızlığından nemalanıp kendinizi teselli etmeye çalışıyosunuz. Sizden daha iyisini görmek kabullenmek istemiyosunuz. İlk dört soruyu çözdüğümde henüz bir dakika geçmişti. Neden? Çünkü yönetmelikle ilgili sorularda yönetmeliğin adını uzun uzun yazdıkları için sorular uzun görünüyodu ama ben kanunun adını okumadan geçerek zaman kazanıyodum. Bu gibi yöntemler çok mu garip çok mu zekice yani niye yarım saatte bitiremiycekmişim ki. Ayrıca ben yazma eser okuyorum osmanlıca benim için çocuk oyuncağı.. neden olmasın.. ama sizin için olamaz dimi.. varsın olmasın herkes hak ettiğini nasılsa alacak.

    comments user
    Seda

    Evet ilahiyat mezunuyum ama bol bol ilahiyatcı alınmasını adil bulmuyorum. Ben tarihi seçtim. Her geçen gün bi ilahiyatçı arkadaşımın arş gör olduğunu görüyorum bi yanım onlar adına seviniyo bi yanım buruk. İlahiyattan babam da atanırdı diyorum. Bunda anlaşılmayacak bir şey yok.

comments user
Arsivist

Yarim saatte sinavi bitiren arkadas nasil yapmis acaba?Bu hesaba göre toplam 50 soru olan sinavda her soruyu 30-35 saniye gibi bir surede cevaplamis. Ustelik 40 uzeri net yapmış.Osmanlica sorularda saďece şıkları okumak 30 saniye alıyordu.Ben bu tür yorumlara inanmıyorum.

    comments user
    enteresan

    size katılıyorum süre yetmedi bile

    comments user
    hakan

    bu yorumları yapanların hepsi troll şu sınav sonuçları açıklansa da kurtulsak bunlardan

    comments user
    Seda

    Üniversitelerde sadece sizin gibileri yok çok dolu insanlar var. kendinizi böyle teselli edeceğinize osmanlıca çalışın. Ben marmaradan mezunum. Konsolosluğun farsça kursuna gittim ve iranda dil eğitimi aldım. İstanbul BİSAV’da Osmanlı arşivleri ve mezar taşları seminerleri aldım. Bitirme tezimde hazire çalıştım. Şuanda da yüksek lisans tezi olarak farsça bi yazma eser çalışıyorum. Bir aydır da bu sınava hazırlanıyorum. Bırakın restorasyon, provenans ne demek; tahrip unsurları restorasyonda izlenecek yollar, temizleme yöntemleri, silgiler, tutkallar, kimyasalları bile ezberledim. Malesef bu sınavdan dört yanlış yapmış olmak benim için çok gerçek ve aynı zamanda beklediğimden düşük bi net. Ne kadar fake dimi(!) (Ha bu arada yandaki imlanın anlamını umarım biliyosunuzdur)

    comments user
    Seda

    Bu kadar şeyden sonra yarım saatte bitirmek bırakın da benim hakkım olsun..

    comments user
    enteresan

    seda hanım bu donanımla sizin gibi birinin 4 yada 6 yanlışı var ise bence çoğunun 60 barajını aşması ytrli gibi görünüyor .

comments user
Hakkıyenen

Madem ki 1 gece ezber yapmayla olacak bir durumdu neden 4 sene boyunca arşiv dersleri gördük? Madem ki Osmanlıca arşivde bu kadar önemliydi neden Osmanlıca derslerini 4 sene zorunlu almadık? Eğer baska bölümler bizim hakkımız olana böyle rahatça yerleşebiliyorsa bize de Öğretmenlik alanı açılsın formasyon alalım. Biz de bir şekilde ezberler sinavlara girer atanırız.




0



0



0



0
comments user
gladio

Gözünüze kulağınıza inanın ona bir sözümüz yok ama yorumlarınıza katılmak mümkün değil. tarihçi ve edebiyatçıların Osmanlıcaları iyi olduğundan zorlanmamışlardır diyorsunuz ama bence durum böyle değil. Osmanlıcam gayet iyi olmasına rağmen 6 yanlışım var Osmanlıca kısmından ve bu o anda yapabileceğiniz bir şey. Yani örneğin sevap kelimesinin hangi s ile yazıldığını süre de kısıtlı olduğundan o anda yanlış yapabiliyorsunuz ki bence birçok kişi birbirine yakın şıklar nedeniyle çok yanlış yapmıştır. Ben ilk 100’ün 36-37 net civarına kadar düşeceğine inanıyorum.

comments user
sss

arkadaşlar yorumları okuyunca aynı sınava mı girdik diye düşünmeden edemiyorum .sınavda zaman sıkıntısı yaşandı bir okudugum soruyu ikinci bi kez üzerinden geçemedim şahsım adına konuşuyorum . ve girdigim sınıfta da arkadaslar zaman sıkıntısı yaşadı nerdeyse ek süre olsa ek süre isteyeceklerdi bunun sebebi de muhtemelen kendimden de bildigim için söylüyorum osmanlca sorularının oyalayıcı zaman kaybedici özellikte olmasıydı .sınavda zorluk derecesi olan en az 6 soru vardı yorum yapan arkadaslar biraz daha gercekci yorumlar yaparsa burayı okuyup beklentiye giren arkadaşlar da hayal kırıklıgına uğramaz lütfen biraz daha duyarlı yorumlar yapalım

comments user
bulut bulut

arkadaşlar bu puanlama sistemi tek başına belirleyici değil.aynı puanı alanlar muhtemelen çok,bu yüzden yaşı büyük olanlar öne geçecek. demem o ki çoklu bir belirsizlik var aslında.sonuçlar açıklanınca görürüz neler olduğunu .bizden önce başka bir kurumun yaptığı sınav tam 1 ay sonra açıklanmış. Ösym sayfasında da açıklama süresi 3-4 hafta yazıyor zaten.araya bayram, seçim falan giriyor inşallah daha erken açıklarlar.burada kişisel yorumlarla olmuyor bu iş.hayırlısı diyelim.nasipten ötesi yok arkadaşlar.

comments user
EMRE GÜNGÖR

Seda hanım “45 dakikada” bitirmişsiniz sınavı ve “sınavdan çıkınca herkes sınavın ne kadar kolay olduğunu”!!! konuşuyordu öyle mi? Acaba aynı sınavdan mı bahsediyoruz?

    comments user
    enteresan

    ilk 30 dakikada çıkanlarda oldu bunlar arşiv generali galiba

    comments user
    Seda

    Gözüme kulağıma inanmıyım mı..? Ben ilahiyat mezunuyum iyi derecede arapça farsça ve osmanlıcam var. Sınav için sadece arşiv yönetimi belge yönetimi ve restorasyon çalıştım. Bby çalışmak zor değil. Demekki katılanların çoğunluğu tarih edebiyat mezunu ki osmanlıcaları iyi olduğundan zorlanmamışlar.

comments user
Seda

Burda üç beş kişinin yaptığı yorum bişey ifade etmiyo, yönlendirici olmuyo malesef. Bu sınava 500 kişi girdi. Sınavı bitirdiğimde çok mutluydum çok çok kolay geçmişti. Hatta yarım saatte tüm sorular bitmişti. Ama çıktığımda yanından geçip gittiğim herkes sınavın ne kadar kolay olduğunu konuşuyodu. Bütün mutluluğum umudum sarsıldı. Burda sınav şöyle zordu, yok böyle çok yanlışım var diyen üç beş kişi, sınavı kötü geçenlere boş yere umut vermesinler.

    comments user
    kısmet

    şunumu anlamalıyız 45 neti olmayan umut etmesinmi.

    comments user
    Seda

    10 yanlışı olan umut etmesin bence. En güzeli umut etmemek. Kazanamayınca üzülmeyiz. Ama umut etmezken ya kazanırsak.. en güzeli o olur. Allah herkes için hayırlısını versin.

    comments user
    xxx

    benim 11 yanlışım var olmaedı desenize

    comments user
    enteresan

    aslında umut verme diye birşey yok evt sınav çok kolaydı ama hekes 45 net yapamaz elli kişi 45 elli arası yapsa 40 ve 45 arasıda elli soru yapsa gerisi 35 ve 39 bandında kalır dahada aşağı düşebilir nasıl derseniz kırk beş ve elli arası ve kırk ile kırkbeş arasında iki kez anılan 45 bandı var ve yoğun bir 40 bandı var

    comments user
    Buket BBY

    Ben sınavdan çıktığımda herkes süreyi yetiştiremediğinden ve Osmanlıcanın zor olduğundan bahsediyordu. Bence de Osmanlıca dışa kolay sayılırdı ama Osmanlıca çok kolay değildi, benim Osmanlıcada 13 yanlışım var, diğerlerini bilmiyorum bile. Ben kazanamam ama kolay bir sınav değildi. Ayrıca sınava girişte asılan kağıtta, sınava 471 kişinin katılacağı yazıyordu(diğerleri sınav başvurusu yapmamış veya ücretini yatırmamış herhalde), herkes sınava gelmiş olsa bile 29 kişi katılmadı.

    comments user
    enteresan

    inşallah daha güzel bir gelecek iş imkanı seni ve sen gibi içten düşünenleri ve doğru konuşanları bulur sınava giren kişi sayısının 471 olduğunu senden duymaktayım bilmiyorum başka gören varmı benim görüşüm bu sonuç 66 bandını bulur




    0



    0
    comments user
    PES

    SİZ BU PALEGRAFYA KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ

comments user
kısmet

facebook sayfası kuralım daha güzel olur

comments user
xxx

🙂 umarım tutmuştur 3 tanede ben salladım

comments user
xxx

sınavda süre yetmedi diyen kaç kişiyiz

    comments user
    gliese

    Ben zor yetiştrdim sonları attım netımde az umutum pek yok

    comments user
    kısmet

    benim 39 netim var gerisi çok zor ama belki iki tane daha gelebilir

comments user
xxx

bu sesslik ne arkadaşlar galiba çoğu kişi umutsuzmu ….

comments user
Çetin

Sınav mevzuat, osmanlıca ve arşiv bilgisinden oluşmuştu. mevzuat ve arşiv bilgisinde yapılamayacak sorular bulunmaktaydı ama genel anlamda yapılabilir seviyedeydi. 20 soruluk Osmanlıca bence sınavın belirleyici kısımı olacaktır. Genel olarak – İleri düzey Osmanlıca bilgisi olan istisnalar dışında- osmanlıcanın ortalaması 6-10 doğru arasında olacak gibi. Toplam olarak bakıldığında 125 kişilik kadronun en altı kaç doğrulara düşer bilinemez ama, üst seviye bandı 35-42 doğru (max.50 kişi) aralığında olması kuvvetli ihtimaldir. 40 üzeri doğru sayısı illaki vardır ama bu sayının pek yüksek olacağı bence doğru bir yorumlama olamaz. Realist olmalı, gerçek olmayan bilgilerle ne çok yüksek puan, ne düşük puan verip insanları boş yere sevindirmemek ve üzmemek gerekir. Objektif değerlendirme en nihayetinde kurum tarafından kısa süre içerisinde açıklanacaktır. Her sınava giren soruların zorluk-kolaylık derecesini gördü ve genele etkisini kıyaslayabilecek seviyede zekaya sahip. Hakeden, emek veren kişilerin başarıya ulaşması dileğiyle…

    comments user
    xxx

    çok doğru bir yorum olmuş

comments user
Seda

Kesin 4 yanlışım var. İki sorudan emin değilim. Yani ya 4 ya 6.

    comments user
    xxx

    ayakta alkışlıyorum ilk ondasın yada en üst sırada

comments user
xxx

burdaki yorumlar peki inandırıcı gelmedi 70 bandının aşağısına kadar
kadar düşer ..

    comments user
    gliese

    500 kişi var düşmeyedebilir

    comments user
    xxx

    düşer bu sözlerimi dikkate almalısın

comments user
gliese

ne zaman acıklanır sonuçlar tahmini olan varmı

    comments user
    xxx

    kaç netin var

    comments user
    xxx

    sınava 471 kişi katılmış

comments user
Kütüphane arşivcisi

45 net yaptım yerseniz !!! Osmanlıca çok kolaydı. İyi ki Bby okumuşum iyi ki arşiv derslerini görmüşüm senelerce. Yoksa yapamazdım !!! Türk Dili okusaydım zorlanırdım !!!

    comments user
    xxx

    harikasınız

comments user
gliese

sonuçlar ne zaman acıklanır fikri olan var mı

comments user
SAGÜN

Herkese iyi günler arkadaşlar 40-41 arası netim mevcut ancak forum sitesi ve whatsap grubunda gerekli bilgi paylaşımından çok bilgi kirliliği yeralmakta genel yorumlara baktığımda 35-39 bandında aşırı bir yığılma görüyorum 40 ve üzerinin sıralamaya girebileceğini düşünüyorum.ancak aynı sıralamayı paylaşan arkadaşlarımızın sayıca fazla olduğu aşikar bi şekilde ortada bu durumda yaş olarak küçük olan arkadaşlarımızın aynı puan sıralamasında yeralması dezavantajına, genel itibarıyla sorular irdelendiğinde 50 soru üzerinden 5 sorunun yapılabilme olasılığı düşük bu yüzden 45 soru üzerinden değerlendirme yapmakta fayda var 45-50 arasında neti olanların % oranının düşük olduğu sonucu ortada ayrıca konunun maddiyat boyutunu da değerlendirmek gerekirse 4b statüsünde istihdam edecek personelerin 2018-2019 yılında yapılacak zam oranları için toplu sözleşme görüşmelerinde 2018 yılının 2. Altı ayında uygulanacak enflasyon oranı hariç %3,5 şeklinde belirlenmiştir. Enflasyon oranı mayıs ayı itibarıyla 2.39 olarak açıklandığından yapılacak zam oranı toplamda en az 5.89 olacaktır bu değerlendirmeleri sayısal verilere dökersek 2900 ve civarı ücrete tabi tutulacağız ayrıca detaylı ve faydalı paylaşımda bulunmak isteyen arkadaşları dinleyip fikir alışverişinde bulunabiliriz paylaştığım verileri şuan aktif olarak maaş mutemetliği yaptığımdan güncel olarak takip etmekteyim iyi günler dilerim.

    comments user
    xxx

    benimde 40 netim var ama bu aralıkta kalacağını düşünmüyorum diploma notum dörtlere yakın mezun olalı on yıl oldu fakat taban puanın 66 gibileri görür diye düşünüyorum.

    comments user
    sssss

    arkadaşlar yorumları okuyunca aynı sınavdan mı bahsediyoruz acaba diye düşünmeden edemiyorum. sınavda zaman sıkıntısı yaşayan oldu bunun sebebi de osmanlıca sorularının çözümlenmesi esnasında yaşandı . bizzat benim sınıfımda da şahit oldum buna ayrıca sınavda en az 6 sorunun zorluk derecesi çok yüksekti yani ciddi anlamda çalışan kesimin bile yapamayacağı cinstendi. herkesin hakkında hayırlısı olur umarım .yalnız yorumlarda biraz daha gerçeki yorumlar yapmaya çalışalım sonuçta insanlar bizim yazdıgımız yorumlardan da hareket ederek bir beklentiye giriyor

comments user
yorgun

bulutun yaptığı ankete göre 40 ve üzeri kazanmış görünüyor güzelmi .)))

comments user
Trh

Ya ASYM de sorular var ama cevapları yok. Nerden bulabilirim yardımci olabilirmisiniz.

    comments user
    yorgun

    sen kesin kazanmışşındır

comments user
yorgun

bence bu sorunn şıklarında doğru cevap yok

comments user
bulut bulut

herkese geçmiş olsun .buyrun bir anket –Tıkla– .doğru sayısıyla ilgili.belki bir sonuca varabiliriz.

    comments user
    kısmet

    şimdi 39 ankete göre umutsuz mu sizin ankette niyeti halis olmayan kişi veya kişiler defalarca oylama yapabilir. keşke facebook kursaydın

    comments user
    enteresan

    yapmış olduğunuz anlket içinde bulunan daire üzerine mausu getirdiğimde 40 ve elli arası 25 diyor bu 25 kişi anlamınamı geliyor

    comments user
    hakan

    60 kişi ankete katılmış 25 tanesi 40-50 arası netim var demiş 🙂
    sonuçlar açıklansın ben 80 puan üzeri alanların sayısının 20 den fazla olacağını sanmıyorum

comments user
yorgun

tahminimce 100 kişiyi bulamaz

    comments user
    Tapu

    Neye göre tahmin

    comments user
    yorgun

    sınava giren arkadaşların soruların zor oluşundan söz ettikleri için

comments user
timur

https://chat.whatsapp.com/KwvHLwRHZaMCTqkyV7FI9T arkadaşlar gruba gelip n etlerinizi yazmak isterseniz buyrun ortalama çıkarmaya çalışıyoruz

comments user
xxx

arkadaşlar ilk arşiv okulu sorusunun bence cevabı yanlış .bildiğim kadarıyla üniversite olarak eski çağda 1972 harvard üniversitesi xvııı yüzyılda almanyada liselerde kuruldu .bi bakarsanız sizde buna itiraz edelim onaylarsanız .bu arada başbakanlık devlet arşivleri yönetmeliğinde kitaplar kısmında arşiv ve arşivcilik kımında sayfa xı ve xııı kadar okuyun sonuca varabiliriz .

    comments user
    Kadir

    “Arşiv ve Arşivcilik Bibliyografyası” Haz. İsmet Binark, XVI ve XVII. sayfalarda kurulan arşiv okullari ile ilgili bilgi var. Bu soruyu ben de yanlış yaptım. Ecole des Chartes 1821 tarihli olarak verilmiş devamında Torino’da 1820 kurulduğu yazılıyor fakat Torino’da kurulmuş olanın ismi verilmemiş.

    comments user
    xxx

    anlaşılan yanlış

    comments user
    yorgun

    bu sorunun net bir cevabı yok .bana göre soruda yanlış cevaba göre sorunun doğruluğana karar veremeyiz en eski yada ilk diye bir soru olmaz m.ö .ms.eski çağ orta çağ yeni çağ bence soru saçma
    bir sürü cevabı var

    comments user
    Bby kutup

    Bir çok notta da fransız okulu yazıyor 1789 da fransa da da ilk arşiv kuruluyor o cevap fransa bariz. Boşuna uğraşıp 20 lira kaybetme bence.

    comments user
    yorgun

    Dikkat ederseniz ilk arşiv okulu kurulmuştur yazmıyor. Fransada 1789 yılında kurulmuştur diyor ve okul diye bir yazı okuyamadım. Benden söylemesi PUANLARI SINIRDA KALAN ARDAŞLAR İÇİN BAKMALARI UYGUN OLUR.

    comments user
    umutedenbirisi

    Arşivcilik Alanında Eğitim Faaliyetleri

    Arşivcilik alanında örgün eğitimin başlangıcı Fransa’da
    1821 yılında kurulan arşivcilik okulu École des Chartes’a
    dayandırılmaktadır.

    Gülbün Baydur ve Özgür Külcü ‘nün makalesinde yazanın aynen aktardim. Yani cevap dogru arkadaslar.

comments user
Hayırlısı

https://chat.whatsapp.com/KwvHLwRHZaMCTqkyV7FI9T

Sınava giren arkadaşlar gruba katılabilir.

comments user
sessiz

arkadaşlar 125 kişiyi bulabilrmi sizce

comments user
Kadir

Benim net sayım 40’ın üstünde fakat ilk 125’e girer miyim bilmiyorum

    comments user
    xxx

    hayırlı olsun hocam girersiniz

comments user
xxx

dostlar yokmu içimizde 40 üstü yapan

comments user
xxx

arkadaşlar allah herkesin yardımcısı olsun 10 yanlış var ama yinede insan tedirgin hayırlısı artık

comments user
İST

BU ALIMDAKİ KADRODA NORMAL ARŞİVCİ MAAŞIMI ALINIYOR. YA DA MAAŞLAR NE KADAR BİLGİSİ OLAN VAR MI

comments user
Bkzz

Haziran merkez atamasında puanlar kaça düşer sizce ümidimiz o

    comments user
    Kpssbby

    Ciddi tahmini olanlar yazabilir mi benim puanım 78.57 haziran atamasında yerleşebilir mıyım? Tek umudum kaldı başka bir seçeneğim yok benim lütfen ciddi tahmini olanlar yazsın.

comments user
Umutsuz Vaka

20 yanlış var bende de

    comments user
    xxx

    60 kadar düşer bence

comments user
yine olmadı

arkadaşlar çok zor geçti çokk

comments user
KÜTÜPHANECİ

KESİN OLARAK 6 YANLIŞIM 3 TANESİNDEN EMİN DEĞİLİM

comments user
xxx

arkadaşlar sınav nasıl geçti

comments user
Kadir

Tıklayınız
Buradan giriş yapıldıktan sonra sinav işlemlerinden sorulara ulaşılabiliyor

comments user
umutedenbirisi

Asym deki profilinize girin oradan bakabilirsiniz

comments user
hakan

benim osmanlıcadan 14 yanlışım çıktı diğer kısımdan 4 yanlış var bakalım ilk 125 kişi arasına girebilecek miyim, 64 puan var,bölüm mezunu arkadaşlar sizlerde durum nedir var mı bizden osmanlıcayı iyi yapan

    comments user
    Umutsuz Vaka

    Benm de 60 puanım

comments user
Uç nokta

Benim 37 doğru 6 yanlış 7 sini hatirlayamadim 40 in altında yapanlar siralamaya çok zor girer diye dusunuyorum sizlerin de fikrinizi alalim dostlar.

comments user
SAGÜN

ARKADAŞLAR LİNK ATABİLİR MİYİZ BAKAN ARKADAŞLARDAN RİCA EDİYORUM

comments user
kütüphaneci

arkadaşlar llink paylaşır mısınız.. bulamadım ben

comments user
Bkzz

20 yanlış var tam. Osmanlıca hepsi yanlış neredeyse. Diğerinden de 4 yanlış

comments user
xxx

arkadaşlar sorular yayınlandı

    comments user
    MEMUR MUYUZ?

    NERDE YAYIMLANMIŞ ADRESİNİ ATABİLİR MİSİN BİZDE BAKALIM ??

comments user
xxx

sınva kolay diyen arkadşlar kaç netiniz var benim 40 diğerleri muamma hatıramıyorum

    comments user
    hakan

    40 netim var diyorsun diğerleri muamma diyorsun zaten 50 soru vardı kardeşim git dalganı başka yerde geç milletin morali bozuk zaten

    comments user
    xxx

    çok samimi konuşuyorum osmanlıcadan yanlışım var iğer sorular da bir tane toplam 40 doğru kalan 10 soru süre yetmedi salladım hatırlmıyorım

comments user
Kadir

Sorular yayınlandı. ösym’den sisteme girerek indirebiliyorsunuz

    comments user
    Kadir

    Asym yazacaktım ösym olmuş

comments user
cbrtarih

Elektronik belgelerin numarasi sorusu vardi onu ne yaptiniz?

comments user
cbrtarih

Decart olacak diyen var o soruya ben bologna yaptim galiba ve yanlis sanirim 🙁

comments user
Hakan

Boşuna arşiv uzmanı alacağız diyerek bizleri beklentiye soktular en başında ilana çıkarken Osmanlıca uzmanı Farsça tamlamalara hakim personel alınacak deselerdi hiç başvurmazdım 100 lira sınav 150 de yol parası çıktı cebimden.2012 yılındaki sınavda 10 tane basit düzeyde Osmanlıca sorusu varken bu sınavda neden 20 civarında ve kasıntı sorular vardı ? Sözde arşiv uzmanı ama Osmanlıca dışındaki sorulardan 10 tane seçici soru yoktu neredeyse.Zaten devlet arşivleri yönetmenliğini siteden indiren 3 defa okuyan herkes onunla ilgili soruları yapardı.

Ama o Osmanlıca soruları beni mahvetti bby mezunu arkadaşlarımın çoğu aynı şekilde bizi alan sorulardı maalesef

comments user
Darul fünun

Ecole de la france olması lazım.

comments user
cbrtarih

Osmanlica sorularini hatirlatan var mi? Sifat sorusu vardi onu ne yaptiniz?

comments user

Sınav çok kolaydı diye yazan sadece bir kişidir ve sürekli farklı isimlerle sınav basitti sınav kolaydı yada zor soru yoktu gibisinden milletin moralini bozuyor sınav bence zordu umarım bby den çoğu kişi atanır.

comments user
Darul fünun

Hangisinin yazımı yanlıştır. Agaç yazıyorum gibii seçenekler vardı. Cevap yalnız kelimesi. Nunla yazılmış.

    comments user
    cbrtarih

    Bende oyle yaptim. Hikayeni anlatman lazim sorusunu hatirliyomusunuz

comments user
timur

çok kolaydı diyen arkadaşlar osmanlica nin cvplarini yazabilirler mi buraya en azından yanlışlarımizi görüp boşuna umitlenmeyelim

    comments user
    Kadir

    Herkes ketum davranıyor

comments user
Bütün soruları çözen adam

Sınav çok basitti.

comments user
üveyik bey

bence de sınav çok kolaydı.

comments user
er kişi bilir işi

sınav çok kolaydı.

comments user
Arşiv Uzmanı

Sınav çok kolaydı

comments user
Seda

Ben ayirt edici zor soru oldugunu dusunmuyorum. Genel itibariyle kolaydi.

comments user
Umut

Arkadaşlar sınav soruları hakkında ne dusunuyosunuz

comments user
Sinemis

Arkadaşlar sınav nasildi

comments user
Yeliz

Böyle zor saçma sınav görmedim tarih sorusu bile sormamışlar yazık

    comments user
    Arif

    Sorulacak konularda tarih yoktu ki zaten

comments user
timur

ve sınav geldi çattı yarışmacı arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum

comments user
hakan

yazdığımız mesajlara bolca olumsuz oylaması veriliyor bu da şu demek tarihciler,edebiyatcılar harıl harıl bu siteyi takip ediyor acaba ne kaparız diye

google’dan araştırın arkadaşlar arşiv ders notları yazın ne bulursanız okuyun 🙂

comments user
timur

arkadaşlar nette pdf ararken 2010 da yapılmış sınav sorularını buldum sorulardan 3 4 tanesi yanlış gibi geldi bana bu konuda hakkında fikri olan var mı

    comments user
    Sinan

    Arsiv uzmanlığı için whatsapp grubu varmı acaba varsa da link atabilirmisiniz. Sınav ile ilgili hiç bir fikrim yok

    comments user
    hakan

    Sinan sınav ile ilgili bi bilgin yoksa girmezsin hocam zorla değil ya
    bak bizler bu kadronun ilana çıkması için günlerce uğraştık,sosyal medya etkinlikleri yaptık ona rağmen farklı bölümleri açtılar ilana yine de sineye çektik oturduk çalışıyoruz.

    Watsapp grubu olsa ne olacak onu da anlamadım insanların sizlere not verip alın bunlara çalışın demesini mi bekliyorsunuz

    comments user
    timur

    Hakan o kadar kasmana gerek yok kendini tahminimce sen de bizim gibi ilk defa gireceksin bu sınava sınav sorularına baktım da bby ye özel sorular yok tarihe osmanlicaya ve bby ye ortak oranda yer verilmiş yani buralardan mezun olan herkesin başvurması gayet normal

    comments user
    hakan

    Arkadaşım o zaman git çalış ne diye buralarda bizden yardım bekliyorsunuz ki madem çok genel bi sınav,bakın bu platform kütüphaneciler ve arşivciler için var,ayrıca bu ilanın adı da arşiv uzmanı,arşiv ile ilgili verilen dersler sadece bizim bölümümüzde var ve bizler arşivlerde zorunlu staj yapıyoruz ve bu alanda istihdam ediliyoruz.Yani arşivci olarak yetkin olan bizleriz sizler değil,inşallah da bu sınavda bizim bölüm mezunları başarılı olacaktır ve hakkımız olan kadrolara yerleşeceğiz.

    comments user
    timur

    ben yanlış soru var diyorum sen bambaşka şeyler anlatıyorsun derin arsivcilik bilgilerinle fark edebildin mi hangi soruların yanlış olduğunu 2010 sınavından bahsediyorum

    comments user
    timur

    aynen papatya 22 nin de b olması gerekiyor acaba düzeltilir mi yoksa cevabı böyle mi kabul ettiler

    comments user
    timur

    inş not paylaşımı yapalım papatya sınav yaklaşıyor 🙂

    comments user
    timur

    aynen ben de ordan baya pdf indirdim kpss yı bıraktım buna çalışıyorum umarım emeklerimiz boşa gitmez

comments user
art historian

@caglar

soyle eski mesajlarına da baktım da.. senin kadar troll olamam ben. ııh mümkün diil. ama sen çok ii beceriyorsun kışkırtıcı “troll” mesajlar yazmayı. işsiz kalmıssın bölümün yüzünden, gelip burda hıncını çıkarıyorsun milletten. sonra da niye başka bölümler başvurdu diye ağlıyorsun burda.

    comments user
    Çağlar

    Kapı gibi memurum, atandım ben. Ötede oyna hadi.

    comments user
    art historian

    @caglar

    hayatımda ilk defa memur olmakla övünen birini görüyorum. memurluk ezik bir iş be. bir de kapı gibi memurum demişsin. bir insan niye memur olmakla övünür anlamam.

    comments user
    Xoxo

    @çağlar

    Kapi gibi memursan arsiv uzmani alimina niye basvurdun?

    ” Çağlar 26/04/2018 : 12:13
    Gelmedi. Ben mailimi yazmıştım zaten. Listeye girmişim. Açıklandı bir saat önce.”

    Bu yorum sana ait. Atanip da hala siralama gasp etmeye devam ediyorsunuz ne zaman gozunuz doyacak acaba? Baska bolumler basvuruyor diye ortaligi ayaga kaldiriyorsunuz ama atandiginiz halde basvuruyorsunuz. Siz basvurmasaydiniz belki bir bolum arkadasiniz siralamaya girebilecekti. Ya da hayal aleminde atanmis da olabilirsiniz sirf yapilan yorumun altinda kalmamak icin. Saygisizca yorumlar yazip alay ederek elinize bir sey gecmez. Gercekten “trolsunuz”. “Yilin trolu.”

    comments user
    Çağlar

    Eşimin yanında kalabilmek için şansımı denemek zorundaydım ve siz de bunu sorgulayacak mertebede değilsiniz. Kısıtlı analiz yeteneğinizle mutluluklar. Bye. 😀

    comments user
    art historian

    @caglar

    hemen kıvır. nereden biliyorsun şu ilana başvuru yapanların da eşlerinin yanında kalmak için başvurmadıklarını? demek ki sen yapınca birşey yok, başkaları yapınca hemen ağla, bu mudur? rahat bırakın milleti be. sanırım cevap vermekte zorlanıyorsun dostum.. bence o müthiş kaliteli memurluğunun keyfini çıkar; haa bir de mesai saatini lay lay lom yaparak geçirme, etik diil:=)

    comments user
    Xoxo

    Siz burada her seyi sorgularken ve alay ederken iyi degil mi? Bu kadar kibirli olmayin her seyi ben bilirim ayaklari hos degil. Elestriye gelemeyen kisinin de analiz yeteneginden bahsediyor olmasi ayri bir ironi tabi Allah sizin gibi gozu doymayanlara firsat vermesin. Size de kendi bencil dunyanizda mutluluklar. Hadi bye

comments user
Asrın

http://www.bbyhaber.com/bby/2016/03/28/kutuphanelerde-asil-sorunlardan-birisi-kutuphanecinin-olmamasi

Bu yazıdan sonra başka ne demeye gerek var?

Gerçi geçen olan bir sempozyumda, marmara bby bölümünden bir yrd.doç. hanım hocamız “bende tarih çıkışlıyım, bence başka bölümlerdende yoğun ilgi olmalı bizim alana’ diye söylüyordu. Siz en yukarıdan hançerlenmişken, burda hiç kavga etmeye gerek yok gençler. Dersinize çalışın, lisanstan farklı düşünerek bu konuda makaleleri inceleyin, orada diğer bölümlerden ayrılacaksınız. Mesleğinize sahip çıkın.

comments user
Bby

Allahu teala bu mübarek berat kandili hürmetine bu kadrolarda benim ve bölüm arkadaşlarımın hakkı varsa hakkımızı kimseye yedirmesin inşallah.

comments user
sahide

merhaba arkadaşlar bende fars dili mezunuyum,elinizde arşiv ile ilgili notlar varsa mail atar mısınız

sahideduman@hotmail.com

    comments user
    Çağlar

    Şaka gibisiniz.

    comments user
    carl gallagher

    @sahide

    “arşiv ile ilgili ders notları” nı google a yaz bulursun maile gerek yok.

    comments user
    Bby

    Ne saçmalık ya? Hem biz dört yıl eğitimini alalım hem de kadroları da başka bölümler alsın. Sonrada sana notları mail atalım. Oldu canım başka?

    comments user
    Bby

    Allah hakkımızı sana ve senin gibilerine yedirmesin inşallah

    comments user
    art historian

    bby nickli kutuphanecı sana bir örnek vereyim de saçmalık dediğin şeyi iice anla; kültür bakanlığında kültür ve turizm uzman yardımcılığı pozisyonları var duydun mu hiç?. ve buraya genelde sanat tarihi, turizm ve otel bölümleri felan başvuruyor ve buralardan alınıyor. ama bir de bby gibi bölümler de arada başvuru yapabiliyor. duymuştum.bu durumda sen hangi turizm veya sanat tarihi mezununun uzman yardımcılığı bizim işimiz bby ne hakla bizim alana başvuruyor dediğini duydun mu? haa duymadın tabi ki. anladın mı şimdi? bu arkadaşlara laf yetiştirmen anlamsız, çatlasan da patlasan da bu bölümler de sınava girecek belki de kadro alacaklar. haa bi de insallahla masallahla kandille mandiile olmaz bu isteklerin. realitede bunların bir etkisi yok.

    comments user
    Çağlar

    Art historian, sana cevap vermek zaman kaybı. Bby nickli kardeşim Allah aşkına sen de cevap verme. 😀 bu ne yaa hahahaha

    comments user
    Çağlar

    Ya da @art historian dur bir dakika. Bana bahsettiğin bölümlerden hangisi şu ilan metninde var söyler misin?
    http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,76328/kultur-ve-turizm-uzman-yardimciligi-yarisma-sinav-duyur-.html

    Ya da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü bar, hani biz kütüphaneciyiz falan. Biliyor musun acaba? He?
    Hahaha Allah’ım Ya Rabbim. 😀 çok gülüyorum valla.

    comments user
    art historian

    @caglar

    şu ilan: http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,15320/kultur-ve-turizm-uzman-yardimciligi-yarisma-sinav-duyur-.html

    https://ilan.memurlar.net/ilan/20922/50-kultur-ve-turizm-uzman-yardimcisi-alinacak.html

    kultur bakanlıgı kutuphanecileri önemsemiyor sanırım, yaklaşık 10 yıl içerisinde sadece 1 ilan vermişler. hem kutuphanecilik ne ki? sizin bölüm kitaplarla ve arşivle ugraşmıyor mu? uzman yardımcılığı ile ne bağlantısı var? lise mezunu arşivci alıyor bir sürü kurum?? bak bizim bölüm de pek matrah bi bölüm diil bu arada.

    comments user
    Çağlar

    Hahaha bu boş muhabbetine beni daha fazla çekemezsin.

    comments user
    art historian

    @caglar

    farkında mısn benim yorumuma cevap yazdın. yani sen kendin katıldın muhabbete.

    comments user
    Çağlar

    Art troll. 😀

comments user
bulut bulut

arkadaşlar merhaba,
türk dili ve edebiyatı mezunuyum, ”osmanlı türkçesi ve grameri” derslerini aldım.Paleografya dersini ayrı olarak almadım. Acaba bu şekilde başvurum kabul edilir mi ? ”Arapça,Farsça ve Osmanlı paleografya derslerinden birini almış olmak” şeklinde olduğu için soruyorum . Bilgi verirseniz sevinirim

    comments user
    Kütüphaneci

    Bunu başvuru yapmadan önce araştırsaydınız daha uygun olmaz mıydı?

comments user
Kutp

Sınav nasıl olacak acaba test mi kaç soru ve soru dağılımı nasıl olacak acaba

comments user
Ahmet

Yazılı sınava gireceklerin listesi ne zaman açıklandı

comments user
kütüphaneci

@hakan
atanınca haber ver mutlaka bizde rahatlayalımm

comments user
kütüphaneci

@hakan
Bu arkadaş kendi bölümünden mülakata girecek sözleşmeli kütüphaneci alımında da böyle tavırlar takınıyordu genel tavrı atanamayınca sinir yapmış

    comments user
    hakan

    atanamayınca derken mülakatlı olmasaydı o alım ben çoktan atanmıştım 70 puanla atananlar oldu sırf mülakatlı olduğu için,o zaman da sesimizi çıkardık zaten başından beri mülakata karşıydım o defterleri açmıyım istersen

    daha da bişey yazmıyorum bu sayfaya herkes hak ettiğini bulurmuş,yakında öğretmenlerden de kütüphaneci alırlar inşallah.Google aramalarından bu sayfayı bulacak ilahiyatcılara,edebiyatcılara da not konusunda yardımcı olun çalışıp girsinler yazık olur sonra

comments user
timur

kadroların başka bölüm mezunlarına açılması malesef basiretsiz yöneticilerin hatasıdır ben de bby mezunu değilim bby ye dair hiçbir fikrim yok ama imkanlar çok daraldığından dolayı ilana başvurmuştum ve listede adım var sınava dair Osmanlıca dışında ne bi fikrim ne de bilgim mevcut, sınava dair tavsiyede bulunabilecek biri olursa şimdiden teşekkür ederim

    comments user
    carl gallagher

    merhaba hocam;

    arşiv bilgileri basit çok. komplex şeyler diil hiç. internetten arşiv yönetimi ders notları veya arşiv dersi vb. arayıp dilediğiniz pdf e ulaşabilirsiniz.

    comments user
    Hakan

    Ne tavsiyesi arkadaşım bizim 4 yıl eğitimini aldığımız arşivcilik üzerine sana ne bilgisi verelim,bide masum masum yazmış bizde yedik.Bi fikrin yoksa başvurmayacaktın başvurduysan da ne biliyorsan onu yaparsın

    comments user
    kütüphaneci

    hakan adlı kişi sen atansan da hepimiz kurtulsak herkese agresif yorumlar yapıyorsun

    comments user
    carl gallagher

    @ hakan;

    şu yorumu bilgisayar mühendisliği vb. teknik bölümler için yapsan anlarım da, bby için neden bu yorumu yazdın çözemedim. Adam girecek internete bakacak arşiv ders notlarına. atla deve diil sonuçta. basit yani. ne bir teknik metod ne bir denklem var. alt tarafı arşiv yav. ne var yani bunda? gayet tabi ki farklı bir lisans mezunu da arşiv ile alakalı ders notlarına çalışarak mülakata girebilir. Sanki biraz bölüm dışı başvurulara bir kıskançlık sezdim. Yine söylüyorum; bölüm dışından arkadaşlara niye kızıyorsunuz? O zman etkiniz olsun da sadece bby’den açtırın kadroları. Bu sinir öfke nedir anlamadım gitti.

    comments user
    hakan

    Arkadaşım bölüm dışı başvurulara kıskançlık değil neyini kıskanıcam yüzlerce binlerce bölüm mezunu arkadaşlarımız bu ilanda sıralamaya giremedi başka bölümlerin ilana alınmasından dolayı,herkes kendi işini yapsın.Edebiyat dersi alanlara edebiyat öğretmenliği başvurusu açılsa yer yerinden oynar bu ülkede.Kaldı ki eğitim fakültesi bitirmeyip formasyon ile öğretmen olanlara bile tepki gösteriliyor biz boşuna mı eğitim fakültesi kazandık diye.

    İkinci konu da mesleğini bu kadar küçümseyip buralarda aylardır yazıp çiziyor olmana da şaşırıyorum madem alt tarafı arşiv gidip internetten araştırsınlar yapsınlar ne diye buralarda gelip ne sorarlar yardımcı olun diyorlar.

    Son olarak da kabin memuru olduğunu dile getirip buralarda vakit öldürmeni de anlamış değilim.Thy de bi kabin memurunun aldığı maaşı yazmamıza gerek yok 1 yıldır buradayım sen de buradasın ilanlara alımlara mesajlar atıyorsun,anlayamadım gerçekten amacının ne olduğunu

    comments user
    timur

    ben tde mezunuyum çtl, halk bilimi, folklor bilmem ne bilmem ne 6 7 tane bölüm benim alanimdan tercih verebiliyor üstüne bi de açık öğretim artı fen edebiyat mezunları tercih verebiliyor yine de tercih verenlere kızan kimse yok sonuçta bu onların değil sistemin yanlışı insanlar kendilerine verilen hakkı tabiki kullanır icerleyen arkadaşlar başka alanlardan sınava girenlere değil bu sistemin nasıl bu hale gelebildiğine kizmalilardir. bilgi veren hocalarıma teşekkürler

    comments user
    carl gallagher

    @hakan hocam

    1.paragrafın için: öğretmenlik toplumsal bir meslek ve kitleleri etkiliyor,eğitiyor, bu noktada bby daha bir asiste etmeye ve yardımcı olmak üzerine kurulmuş bir alan; uygulamalı bilim diye geçiyor. bby ülkemizde kitleleri etkileyecek seviyeye henuz gelmedi.

    2.paragrafın için; mesleği küçümsediğim doğru, bu yönden eleştiri alabilirim, itiraz etmem. ama neden küçümsüyorum; çünkü lanet olası össden kıçı kırık eşit ağırlık puan türünde istediğim puanları alamadığım için + yanlış rehberlik ve tercih yüzünden bu bölümü seçtirdiler bana. sevmiyorum bölümü. dediğinde haklısın; yazarlar internete bulurlar.

    3.paragrafın için; ben sadece burda yazmıyorum ki; ekşi sözlük, yabancı forumlar, torrent forumları vb. yerlerde de vakit geçiriyorum. Burası da bir forum ve tartışabiliriz değil mi burada da? THY kabin memurluğuna zar zor girdim. o lanet yerde de fena torpiller dönüyor. Bunun için deli gibi ingilizce çalışmak zorunda kalmıştım. Sınavı kazanmayı beklemiyordum ama oldu işte zamanında. Kabin memuru maaşı bir prof.un maaşından fazla şu anda. ama gönül isterdi ki akademisyen olalım, bir “title”miz olsun. Ama bu “basiretsiz” bölüm o kadar az ki, açılan ilanlar da bir o kadar az ve torpil oranı deli gibi yüksek. Olmadı napalım; ülkenin her tarafında torpil dönüyor. Torpilimiz olmadığı için kendi başımıza birşeyler başarmak zorundayız değil mi?

    Hocam benim seni eleştirdiğim nokta şu; karar vericiler bir ilan vermiş ve farklı bölümlerden de başvuru yapılabilir demişler. E millet ne yapsın bu işsizlik ortamında? Her yerde şans denenebilir bence. Haa, karar vericiler uzmanlık alanına göre bir ilan kriteri koysa ve tek bir bölüm belirlese eyvallah, ama böyle olmamış ve diğer bölümlerden de mezun arkadaşların sınava başvurmalarına izin verilmiş.

    Yani internet oldukça demokratik bir ortam ve medeni bir şekilde fikirlerimizi söyleyebiliriz bence burda. Kızmadan etmeden. Eleştiri elbette olur. Buna ben de itiraz etmem.

    Umarım en kısa sürede dileğiniz olur ve atanırsınız hocam.

comments user
bby

Acaba kaçı bby mezunu?..

    comments user
    Bby

    5 falandır

    comments user
    bby

    Hakli yorumlarimizi begenmeyenler başka bölüm mezunları bak hep 🙂

comments user
Bby

Bu kadrolar bizim hakkımızdı. Elimizden aldılar. Allah bu adaletsizliği kabul etmesin.

comments user
umutedenbirisi

Sinavin nerede yapilacagi hakkinda bir bilgi var mi ben goremedim. Ankara universitesi’ nde mi olacak acaba?

    comments user
    Çağlar

    İlan metninde bile yazıyor. İnsaf yani.

    comments user
    umutedenbirisi

    Ankarada nerede yapilacagini sordum ilan metninde neresinde yaziyor acaba ? Gelmissiniz burda onunuze gelene hakarete varan laflar soyluyorsunuz. Okudum ama goremedim ve saglikli bilgi edinmek icin sorma gereginde bulundum bunda ne var acaba?

    comments user
    Çağlar

    Bir daha okuyun kardeşim. Sorunuzun cevabı apaçık yazıyor. Bilgiye erişim bizim işimizse bir zahmet hazıra konmayın, açın ve okuyun.
    Hakaret etmiyorum. Provakatifliği bırakınız.

    comments user
    umutedenbirisi

    @çağlar
    “Yazılı sınav 2 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 10:00 da Ankara’da tek
    oturumda yapılacaktır.” Bu cumleden sinavin yapilacagi binayi yada adresi goruyorsan sana helal olsun. Bilgiye erisim bizim isimizse sen istedigi bilgiye ulasamamis birisine yardim etmeyerek kendi isini yapmiyor oluyorsun. Elestirdigin seyi kendin yapma bari. Anca ahkam kes. Yardimci olmak sana gore degil belliki. Bu sitenin amacina ters hareketlerde ve soylemlerde bulununca gercek bbyci olunmuyor.Hadi iyi gunler kardesim.

    comments user
    Çağlar

    Hahaha sen daha meslek edindiğin şeyin ne olduğunu iyice kavramalısın. Başka hiçbir şey demiyorum sana. Sözün bittiği yerdesin. Bye

    comments user
    umutedenbirisi

    Tamam efendim hemen diplomami yirtiyorum ve meslek adina her seyi birakiyorum 🙂 Bir soru sordum meslegimin ne oldugunu anlayamamis olduguma vardi sayin @çağlar. Sanirim buna karar verecek yetkili kisisiniz. Mesleğimin amacini ve ne oldugunu kavrayamamıs olsaydim bolum adina duzenlenmis sayisiz etkinlige katilip, birkacinda da gorev alip saygin kurumlarin bunyesinde staj yapip ve gonullu calisip, 3,75 gibi bir diploma notuyla mezun olmazdim herhalde. Hadi hicbir sey bilmiyorsam da (senin dusuncen) haddimi biliyorum. Sizin gibi saga sola saldirmiyorum. Sizinle daha fazla muhattap olmayacagim. Hayatta basarilar diliyorum.

    comments user
    Çağlar

    Teşekkürler 3.75li işsiz kardeşim. 🙂

comments user
hakan

Ben listeye girdim de bir çok bölüm mezunu arkadaşlarım listeye giremedi yazıklar olsun listenin üst sıraları hep başka bölümlerden bizden sınava katılacak kişi sayısı 50 bile değildir,zaten benimde ümidim yok sınavdan fars dili mezunu arap dili mezunlarını alıp arşiv uzmanı yaparlar artık,bravo

    comments user
    Çağlar

    Yine de 73le kapatmış.

comments user
İsmail Karaca

Sınava katılacakların listesi. TIKLAYINIZ

comments user
xxx

dün msj geldi e posta adresiniz eksik diye .herkese geldimi

    comments user
    Çağlar

    Demek ki listeye girmişsiniz? Puanınız kaçtı acaba?

    comments user
    xxx

    75 puan size msj geldimi

    comments user
    Çağlar

    Gelmedi. Ben mailimi yazmıştım zaten. Listeye girmişim. Açıklandı bir saat önce.

comments user
Bby

71 ile yazılı sınava katılabilir miyim sizce?

    comments user
    hakan

    ben ankarada başvurdum burada yüksek puan göremedim,diğer illerden başvuran arkadaşlar da bilgi verirse bi fikir oluşur

    comments user
    tde

    istanbul da 80 81 benim arkadaşlar var. benim puanım 78 . ben 80 civarı kapanır diye düşünüyorum çünkü baya bölüm var başvurabilecek.

    comments user
    Çağlar

    Sen bi uzaklaş burdan türk dili edebiyatı mezunu. -.-

    comments user
    carl gallagher

    @ caglar

    bu ayrımcılık niye hocam? o arkadaslar mı actı ilanı da kızıyorsun? neden adil ve eşit bir yarışa karşısınız? madem sadece bby mezunu istihdam eden ilanlar bekliyorsunuz, o zaman güçlü bir dernek ve sivil toplum kuruluşları ile etki altına almanız lazım karar vericileri.

    comments user
    Tde

    Hem tde hem bby bitirdim bu saldigan üslup hoş değil. Ama herkes kendi terbiyesi neticesinde cevap verir. Hak eden kazansın dileğimiz siarimiz budur.

comments user
szr

taban puan kaç olur acaba merak içindeyiz.

comments user
Szn

Liste ne zamn yayinlanirki

    comments user
    timur

    bir haftadır her gün bakıyorum yayınlandı mi diye baya geç açıklayacak gibi

    comments user
    bayace

    listeye nereden bakıyorsunuz acaba? nereden ulaşabilirz?

comments user
Ecem

Arkadaşlar son atamada kaç kişi alınır bir tahmininiz var mı?

    comments user
    ertuğrulfırkateyni

    10u geçmez diye düşünüyorum ben

comments user
timur

arkadaşlar toplamda mi 4 katı kişi çağrılacak yoksa illere verilen kontenjan sayısının mi 4 katı çağrılacak. diğer bir sorum başvurular ne zaman sonuçlanır yani bilgisi ya da daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar yazarsa severim. teşekkürler

    comments user
    Çağlar

    İlk bi cevaplayayım dedim. Sonra da dedim ki bırak da okuduğunu anlamayı öğrensin önce. -.-

comments user
emre

67 puanla sıralamaya girer miyim acaba yoksa hiç yormayayım mı kendi mi *

    comments user
    hakan

    Merhaba başvurun tabi,girip giremeyeceğiniz diğer bölümlerden başvuracaklara bağlı ama ücreti,Ankara’da sınav olması en önemlisi de daha 3 ay olması şansınız yüksek.Kütüphaneci alımında bile 70 baraj koyuldu 70 alan herkes çağrıldı 600 kişi dolmamıştı

    Diğer bölümlerden başvuracakların da pek olacağını düşünmemeye başladım 65 civarına kadar iner,tahminim bu yönde

comments user
Leyla

Arkadaşlar merhaba konuyla alakasız ama bir sorum olacak, Milli Savunma Üniv Kütüphaneci alımına başvurmuştum 1 kişi alınacak puanım 76 bana sıra gelmez diye düşünmüştüm ama başvuru az olmuş taban puan 74e düşmüş bende mülakata çağrıldım ama sözleşmeli kütüphaneciyim. Sırf ailem istanbulda diye başvurdum ama ilanda şöyle bir ibare var “-Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışıyor olmamak.” sizce sözleşmeli olmam engel mi mülakata katılmama? istifa etmeyi düşünüyorum kazanırsam..

    comments user
    hakan

    işin gücün var neden başvuruyorsun ? madem şehir dışını istemiyordun o zaman neden sözleşmeli olarak gittin,sizin gibilere ne söylesek az.Yazık değil mi o kadrolara istifa edicem diyorsun orası boş kalacak değil mi ? bizler burada bir kadro için bile etmediğimiz mücadele kalmıyor ah ah mülakat olmasaydı sen o puanla rüyanda bile bir yere yerleşemezdin

    comments user
    Çağlar

    Kazansanız da kanun gereği yerleşemezsini. Bi açıp okuyun isterseniz de yorulmayın oralara kadar boşu boşuna.

    comments user
    Çağlar

    Daha sözleşmeli de olsanız 657ye tabii olduğunuzdan bihabersiniz. Hakan kardeşime katılıyorum.

    comments user
    carl gallagher

    @leyla;

    şunu öğrenmeniz yeterli: sizin bulunduğunuz sözleşmeli personel durumu, 657 içerisinde tanımlanmış mı? Eğer tanımlı ise -mülakata çağrılsanız bile- sonradan öğrenilse dahi kazansanız da atamanız yapılmaz.

    Eğer durumunuzun 657 içerisinde bir karşılığı yok ise o zaman sorun olmaz, kazanırsanız atanırsınız.

    comments user
    Kpssbby

    Ya siz hiç mi yönetmelik okumuyorsunuz hiç mi bakmıyorsunuz? 657 sözleşmeli çalışan birisi tekrardan sözleşmeli alımlara başvuru yapamaz. Buyur sana bu konudaki madde Ek: 22/11/2010-2010/1169) Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez..

comments user
umutedenbirisi

Arkadaslar acaba e-devletten alinan mezuniyet belgesi gecerli olur mu tapuyu aradim ama acan olmadi bir bilgisi olan var mi?

comments user
bby2013

okulda osmanlıca dersi almadım aceba ilana başvuru yapabiliyor muyum.

    comments user
    hakan

    başvurabilirsin zaten bizim bölümün adı var,osmanlıcayı diğer bölümler için istiyorlar

comments user
Kpssbby

Böyle devam ederse hiç bir bby mezunu sıralamaya giremeyecek zaten şuan en yüksek puanla bekleyenler 79 78 alan arkadaşlar. Ön sıralamaya bu puanlar ile girmek zor görünüyor.

    comments user
    umutedenbirisi

    Bana da oyle geliyor. Hatta siralama puanlarinin 75 ten asagiya da dusecegini pek sanmiyorum. Cunku araya baska mezunlar da girdi ve sayilari cok fazla. Sadece bizden olsaydi 60lara kadar duserdi

comments user
umutedenbirisi

“”Merhaba arkadaşlar, burada yanlış algı oluşturmayalım. Önemli olan Osmanlıca – Osmanlı Paleografyası dersi almış olmak ve KPSS puanının yüksek olması. Tapuda çalışan arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla ilandaki ana kriter Osmanlıca dersini görmüş olmak. Şu anda çalışanların çoğunluğunu da Tarih ve Edebiyat bölümünden mezun olanlar oluşturmaktaymış. Bu durumda Tarih ve Edebiyat bölümü mezunlarının şansı daha yüksek.””

Memurlar.nette yapilmis bir yorum. Tapuda calisanlarin cogunlugu tarihci ve edebiyatciymis onlarin sansi yuksekmis. Ya anlamiyorum bu arsivci ilani miydi yoksa osmanlica bilen memur alimi mi? Akil sagligini yitirmemek elde degil!! Meslegimize bile goz dikiliyor elimizden alinmaya kalkiliyor nasil bir sey yasiyoruz ve yasattiriliyor anlayamiyorum!

    comments user
    hakan

    bu yorumu bende gördüm tamamnen kendi lehlerine algı yaratmak için yazmışlar,tapuda staj yapanlar vardır gördünüz mü tarih mezunu ?

    comments user
    Muhittin

    Ben Muhittin nasılsınız arkadaşlar? Eyisiniz işallah? İlk önce şunu belirteyim! Alımda arşiv uzmanı yani osmanlıca bilen ve bu dersi aldığını belgeleyen alınıyor. Diğer bir husus Osmanlı arşiv dersini almış ve rika, talik, sülüs gibi osmanlıca el yazısını okuyabilenler alınıyor!!!!

    comments user
    hakan

    Hoş geldin Muhidddin,iyiz sağol sen nasılsın ?
    Keşke ilanı tekrar tekrar okuyup daha iyi idrak edebilseydin.Bak orada yazmışlar yazılı sınav yapılacak ve 70 puan üzeri alanlar başarılı sayılacak yani senin belirttiğin gibi şunu bilen bunu okuyabilen alınıyor durumu yok.Yazılı sınav için de konular var orada neler sorulacağını da belirtmişler.

    Yapılacak alımın Arşiv Uzmanı olduğunu tekrar belirtiyor ve bol şanslar diliyorum sana,edebiyat derslerine giren hocanız arşiv mevzuatı hakkında bilgi verdiyse pek ala sen de 70 puan alabilirsin

comments user
hakan

daha çok var ama sınav zamanı umarım orada yetkili birileri olur da çıkar 2 çift laf ederiz.O kadar görüşmeler yapıldı sadece bizden alım yapılacağı sözü de verildi ne oldu da verilen sözler tutulmadı.O arşiv derslerini internetten araştırıp gelecek edebiyatcılara da gereken cevabı veririz zamanı gelince

o zaman edebiyat dersi görenler de edebiyat öğretmenliğine tercih yapsın nasıl olur

comments user
umutedenbirisi

Memurlar.nette gordum ki Edebiyatcilar simdiden kadrolari sahiplenmisler. İlanda sadece osmanlica sarti varmis gibi bizim gordugumuz osmanlica seviyesini elestirmeye baslamislar ve bu alanda yetkin olmadigimizi arsivciligi internetten arastirarak da yapabileceklerini asil meselenin osmanlica arapca farsca oldugunu yazmislar. Ne aci ki 4 yilimizi verdigimiz meslegimiz icin cocuk oyuncagimis gibi yorumlar yapiliyor yapilmasina izin veriliyor. Meslek itibari diye bise kalmayacak yakinda. Ne de olsa internetten de arastirilip yapilabilinirmis(!) bu kadar kolay sanki!

comments user
Kpssbby

2018 1 atamasında ne kadar kadro açılır arkadaşlar.

    comments user
    carl gallagher

    tahmini 11

    comments user
    Kpssbby

    O kadar az mi olur hocam. Bu yıl Kütüphane haftası çok verimli geçti. Ben haziran atamasından umutluyum yani olmak istiyorum. 78 puanım var açıkta kalma korkusu 3 kişilik kadrodan sonra sardı. Umarım mesleğimiz adına güzel gelişmeler olur.

    comments user
    carl gallagher

    valla alımlar o kdr azalıyor ki artık gitgide. umarım yanılırım. başarılar dilerim size.

comments user
lal.14

Arkadaşlar yapacak bişey yok gönül isterdi ki sözlerini tutup 200 kişi alıp hepsini bizden alsınlar ama işte ortam belli zaten bi yerlere getirilmek istenen kişiye göre ilanlar bizim elimizden gelecek tek şey oturup çalışmak.. * bir de memurlar netteki ilanda bby12 diye bi arkadaş sanki bölüm mezunu değilmiş gibi yorum yapmış en azından adını değiştirsin

comments user
hakan

son olarak sunu da soyliyim hadi osmanlicayi anladikta arapca ve farsca nerden cikti ilan o kadar genisletilmis bunu yapmaktaki amac nedir

comments user
hakan

78 ile tabi ki girersin senin önünde boşta kaç kişi var zaten,geçen milli savunma üniversitesi kütüphaneci ilanında 6 kişi başvurmuştu sanırım 74 ile kapatmıştı,tabi diğer bölümlerden çok başvuru olursa bilemem sadece bizim bölüme açsalarda 600 kişi sınava çağrılacaktı 60 alanda sıralamada olurdu ama şimdi kestirmek zor fakat 70 civarına iner diye düşünüyorum.Önemli olan diğer bölümlerden gelecek başvuru sınav konuarında arşivcilik ile ilgili sorular olacağı söylenmiş inşallah bunu göz önünde bulundurup başvurmazlar neticede bu ilan direk bize hitap ediyor

    comments user
    umutedenbirisi

    İnsallah dediginiz gibi olur ama edebiyat tarih ve ilahiyat mezunlari kpss den iyi puan aliyorlar yani en azindan benim tanidigim herkes 80 ustu aldi. Bizim bolumde de cogunluk 75 ile 80 arasi puan da yigilma oldu. Kimi sozlesmeli de gitti kimi gidemedi zaten merkezi atamada 78 indi o da yds sarti oldugu icin. Umarim bizden olanlar cogunluklu siralamalarda yer bulur ve atanir. Konustugum butun mezun arkadaslarin gozunu osmanlica ceviriler korkutuyor. Ne diyelim hakkimizda hayirlisi.

    comments user
    hakan

    evet ceviride bizden daha iyi olabilirler oda sadece edebiyat mezunlari olabilir,digerlerini sallayin tabi ilahiyat mezunun arsivde ne isi var onu sorgulamak hem arsivciler dernegine hem de okuldaki hocalara dusuyor.Dedigim gibi sadece bize acilsaydi 65 civarina kadar inerdi basvuru

    bir de diger bolumlerin ogretmenlik alan bilgisi oldugu icin kpss b de cok fazla yuksek alamiyorlar onceligi alana veriyorlar

    ben yine de 70 alanda cagrilir bizim bolumden diye dusunuyorum

    tabi keske direk bizim icin acilsaydi ilan sagda solda okuyorum edebiyatci tarihci olup basvuracaklari dalga gecer gibi arsiv ile ilgili bilgiler internette varmis calisip girerlermis,bu sekilde ilana cikilmasina karsi ses cikarilmazsa boyle devam eder bu alimlar

comments user
Kpssbby

78 puan ile başvuru yapıcam sıralamaya girme ihtimalim nedir ?

    comments user
    Çağlar

    Gireceğinizi tahmin ediyorum. Benzer ilan genelkurmay arşivi için açılmıştı. 80le kapatmıştı.

comments user
ftmnr

arkadaşlar ben kocaelinde ikamet etmekteyim. kocaeli için istanbul bölge müdürlüğüne başvurmam gerekiyor sanırım ama talep formunda kocaeli için başvuru yaptığımı nasıl belirteceğim yardımcı olursanız sevinirim

comments user
umutedenbirisi

Arsivcilik dersi alan biziz arsivci olan biziz. Ama edebiyat, tarih, arap dili ve edebiyati, fars dili ve edebiyati, mutercim tercumanlik arapca, ilahiyat ve yanlis bilmiyorsam turkce ogretmenligi bolumu de osmanlica dersi aliyor ve bunlara da basvurma hakki verilmis oluyor. Nasil bir sistem nasil bir istihdam seklidir anlayamiyorum. 4 yil emek ver kadro icin ugras gelsin baska bolumler de ortak olsun.

comments user
hakan

eee ne oldu hani sadece bizden alım yapılacaktı,onca yıl arşiv dersleri gördük bu mu yani sadece osmanlıca,arapça ve farsça bilmek yetiyor mu ? yazıklar olsun o kadar bekledik karşılığı bu oldu.

edebiyat,ilahiyat,arapça öğretmenliği gibi bölüm mezunlarını arşiv uzmanı yapacaklar havadan iş fırsatı oh ne güzel

comments user
bby…

tapu arşivinde osmanlıca kullanılmıyor bile. tapuda staj yapanların hepsi bilir yeminli tercümana çeviri yaptırıyor devlet mahkemeden istek gelince. yazıklar olsun .. sadece arşiv ahlakı alan bby mezunları bu işi yapabilir yazıklar olsun..

comments user
Ebruli

Arşivci sadece bbyden çıkmıyormuş onu anladık.

comments user
umutedenbirisi

Bby mezunu alınmasın diye koyulmus sartlar var resmen. Ne diyeyim tüm emekler yine boşa gitti.

comments user
zoraki muhasebeci

Yapılan onca mücadele boşa gitti ne yazık ki 🙁

comments user
Barıs90

Anlaşılan yine tarihçiler, edebiyatçılar, Arap ve Fars dili okuyanlar arşiv UZMANI olacak. Bu ilan sayesinde bir kez daha arşiv mesleği için sadece Osmanlıca, Farsça veya Arapça bilmenin yeterli olduğunu gördük??! Gerçekten çok yazık.