×

Halk Kütüphanelerinde Maker Hareketi Etkinliği

Maker hareketi kapsamında düzenlenecek kodlama, robotik, elektronik, ahşap tasarım vb. atölyelerin yeni nesil kütüphanelere geçiş sürecinde önemli katkısı olacağı düşüncesinden hareketle, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile Ankara’da Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda 29-30 Mart 2018 tarihleri arasında, “Halk Kütüphanelerinde Maker Hareketi Uygulaması” toplantısı yapılacaktır.

Toplantıda Maker hareketinin halk kütüphanelerinde uygulanabilirliğini tartışılacak, bir uygulama modeli oluşturulacak ve 41 ilden davet edilecek 50 halk kütüphanesi çalışanı Maker hareketi konusunda bilgilendirilecektir.

Toplantıya, kütüphanecilik, eğitim ve bilişim alanlarından akademisyenler, Maker hareketi öncüleri ve donanım ve malzeme üreticileri ile kamu kurumlarından, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından uzman kişiler davet edilmiştir.

Toplantı süresince ayrıca ilgili üretici firmalar ve akademisyen uygulayıcılar tarafından kodlama, robotik, elektronik, ahşap tasarım vb. konularda atölye çalışmaları düzenlenecektir.

Program ekte sunulmuştur.

Program