×

Altınova, halk kütüphanesine kavuşacak

Yalova’nın Altınova ilçesine halk kütüphanesi açılacak. Engelli vatandaşların kullanımına da uygun halde yapımı devam eden kütüphane, iç tefrişatının tamamlanmasının ardından törenle hizmete girecek. Kütüphanede 5 bin kitap Altınovalı okuyuculara sunulacak.

Altınova’ya yakında ilçe halk kütüphanesi açılacak. Bu kapsamda kütüphanede son rötuşlar yapılıyor.İç tefrişat çalışmaları süren kütüphaneyi gezen Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’ı bilgilendiren Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, ilk aşamada kütüphanenin 5 bin kitapla okuyuculara hizmet vereceğini bildirdi.Müdür Tali, “Kütüphanemiz çocuk, yetişkin ve engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olarak tasarlandı. Ocak ayında 5 bin kitap ile açılacak olan kütüphanenin bir sonraki kitap mevcudu 10 bin rakamına ulaşacak. İlçe kütüphanesinin Altınova’ya çok büyük değer katacağını düşünüyoruz. Altınova İlçe Halk Kütüphanesi, Altınova Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğümüzün işbirliğinde oluşturulduğu için çok büyük önem arz ediyor. Kütüphanemizin kira, su ve elektrik bedelleri belediyemiz tarafından karşılanacak. Bir de kütüphanemize 1 kişi personel desteği sağladılar. Dr. Oral’a, kararlı ve ılımlı duruşu sebebiyle teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Bakanlık tarafından gönderilecek kitaplar ve süreli yayınların da kütüphanede yer alacağını söyleyen Tali, “Kütüphanemizde ayrıca bilgisayar bölümümüz de olacak. Engelli bireylerimiz için de bilgisayarımız olacak. Diğer ilçelerimizle de temaslarımız devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak