×

2018 yılı Kütüphaneci maaşı

Memurlar.net‘in yayınlamış olduğu maaş robotuna göre 2018 yılında atanacak olan bir kütüphanecinin net maaşı 3,108.29 ₺ olarak hesaplanmaktadır (8.derece 1.kademe; bekar bir kütüphanecinin verilerine göre hesaplanmıştır).

 

 

11 yorum

comments user
Selin

Kusuratlarin cok onemi yok arkadaslar. 3200 – 3900 tl arasinda degisen maaslar icinde meslektaslarimiz. 1-4 une gelen 23 yillik bir kutuphaneci daha dun ise baslamis 25 yasindaki bir uzman veya asistandan daha az maas almasi uzucu bir durum. Allah insallah yuzumuze guler ve 2011 khk si degiserek 3600 ek gostergeyi alabiliriz.

    comments user
    carl gallagher

    @selin

    3600 ek göstergeleri bby mezunlarına vermezler. 3600 ek gösterge muhendislik vb. alanlara veriliyor hep

comments user
bby256

Merhabalar, yeni atanan bir kütüphaneci 8/1 kademe ile mi işe başlıyor?

    comments user
    carl gallagher

    9/1 olması lazım diye biliyorum

comments user
Ahmet

Biri açıklık getirebilir mi ? Bby genel yazısında ağustos 2017 maaşı zaten 3130 yazıyor ne alaka şimdi bu 3150

    comments user
    BBY Haber

    @Ahmet,

    Veriler güncellenmiştir, lütfen tıklayınız

comments user
Ahmet

BBY ana sayfasında bilgilerde eski maaş bu kadar görünüyordu zaten anlamadım ben

comments user
Gevher

Rica etsem 6-1 evli bir kütüphaneci için de net maaş ve ek gösterge bilgilerini paylaşır mısınız? Çünkü bizler bu maaşları henüz göremedik de acaba hesaplamalarda mı sorunlar var merak ediyorum.

    comments user
    carl gallagher

    Buradaki linkten ilgili alanları doldurarak bakabilirsiniz.

    comments user
    gevher

    çok teşekkür ederim kesin sorun var çünkü ben o maaşları henüz görmedim.

comments user
Selin

3600 ek gösterge meclisten geçse ve hakkımızı alabilsek,o zaman 8-1 den başlayan bir kütüphaneci 3190 tl değil, en az 3500 tl ile işe başlayacaktır ve 1-4 üne gelen bir kütüphaneci de 4500 tl den az maaş almayacaktır. Kütüphaneciler, yüksek lisans ile uzmanlık kadroları;doktora ile de öğretim üyeleri olabilmeleri için önleri açılırsa belki bir gün; yan yana masalarda görev yaptığımız uzmanlar gibi bizde hakkımızı alabiliriz.

Kültür bakanlığında 5000 tl alan uzmandan hiçbir farkı olmayan çok kütüphaneci var ama 3500 tl ile hayat geçirmeye çalışıyorlar. Çok şükür tabiki, ama adaletsizlikler artıkın bitmeli. Kütüphaneciler üstlerindeki bu ölü havayı atmalılar.

Sadece tek sorun lisans mezununun artması değil. Yüksek lisans yapma sayısı oldukça arttı bby alanında. Her sene en az 40-50 kişi master mezunu oluyor. Doktora mezunu da 15-20 civarında. 3-5 sene içinde doktora mezunu 40-50 mezun bantında olacaktır.

Bir insanın içine vuran en büyük sorunlardan birisidir, master ve doktora mezunu olup bir ‘şef veya şube müdürünün’ altında çalışmak. Sadece maaş değildir burdaki kıstas, aynı zamanda derece ve itibarda önemlidir. Zaten 10 yıllık kütüphanecilikten sonra belli bir birikime insan geliyor(eşi çalışıyorsa zaten daha mükemmel). Ama itibarınız değişmiyor, halen kütüphaneci olarak aşağılanan bir durumdasınız. Bu duruma bir son verilmeli artık.

Hakkımızı istiyoruz, lisans bitirip çocukların işsiz kalmasını istemiyoruz, iki master bitirip kütüphaneci kalmak istemiyoruz.