×

DPB, 2018 yılındaki atama izinlerinin dağılımı için, talep topluyor

Devlet Personel Başkanlığı, 2018 yılında kamu kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda almayı planladıkları memur sayıları ile ilgili talepleri toplamaya başladı. Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve TBMM’ye sevk edilen “2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı”na ekli cetvellere göre kamu kurumlarının serbest memur kadroları için belirlenen atama sayısı geçen yıl olduğu gibi “5000″ olarak öngörüldü.

Bilindiği üzere, 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrasına göre, merkezi yönetim bütçe kanununda belirtilen atama sayısının kamu idare, kurum ve kuruluşları itibarıyla dağılımı, kullanımı ve diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı) ve Maliye Bakanının müşterek teklifi üzerine Başbakan onayı ile belirlenmektedir.

Bu kapsamda, Devlet Personel Başkanlığı 2018 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu henüz yasalaşmadan tüm kamu kurumlarına yazı göndererek önümüzdeki yıl ihtiyaç duyulan memur taleplerini istemiştir.

Geçen yıl olduğu gibi çok az sayıdaki atama izninin merkezi yönetim bütçe kanununa tabi yüzlerce kamu kurum ve kuruluşuna nasıl paylaştırılacağını önümüzdeki yıl göreceğiz.

Kaynak

2018 yılı içerisinde yapılacak olan KPSS atamalarında Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü‘nden mezun olan meslektaşlarımıza iyi bir kadro açılması dileği ile…

1 yorum

comments user
Memet

Ders mi çalışalım başka bir işe mi yönelelim bilmiyorum. Bana yol gösterin . Yardımcı olun lütfen