×

Çok Şükür!!! Bu yılı da 30 kadro ile kapattık!

Değerli meslektaşlarımız; bu yılın son alımı, 2016 KPSS sınav sonucunun ise 3.alımı olan 2017/2 tercih dönemi ile birlikte 2017 yılında Bilgi ve Belge Yönetimi alanımıza açılan toplam kadro sayısı 30 olmuştur. Detaylı dağılımlar yandaki tabloda yer almaktadır.  Tabloda 2012, 2014 ve 2016 KPSS sınav sonuçlarına göre her yıl yapılan alımların dağılımları mevcuttur.

Tabloda da görüldüğü ve daha önceki haberlerimizde de sürekli dile getirdiğimiz gibi, alanımıza açılan kadrolarda düşüş yaşanmaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sözleşmeli 200 Kütüphaneci kadrosunu hariç tutup, ÖSYM tarafından yapılan diğer yıllardaki kadro dağılımları incelendiğinde, 2017 yılı en az Kütüphaneci kadrosunun (bir yılda 15 Kütüphaneci) ve toplamda açılan 30 kadro ile en az kadronun açıldığı yıl olmuştur.

Daha öncedeki haber içeriklerinde bahsettiğimiz konu şu idi; umarız Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı son sözleşmeli atama ile alımlarını durdurmaz ve her atama döneminde kadro açar!!! demiştik; fakat durum malesef böyle olmadı ve  son iki atamada da sıfır (0) çekti! Zaten Okul Kütüphaneleri tarihinde hiç Kütüphaneci kadrosu açmadı!

Sonuç olarak atama bekleyen binlerce meslektaşımız diyor ki; tüm camiamızın bu gidişata bir dur demesi gerektiğini ve herkesin elini taşın altına koymasını, yetkili her kişiden yardım beklediklerini dile getirmektedirler!.

NOT: 2017/2 ATAMASI İLE ALANIMIZA TOPLAM 3, EVET YANLIŞ DUYMADINIZ SADECE 3 KADRO AÇILDI, BİLGİNİZE!

6 yorum

comments user
Sıkıntı

Ben 3 ay hukukla ilişkili bir devlet kurumunun kütüphanesinde staj yaptım. Çalışanların tez yazmak zorunda olduğu bir kurum. Orda bile kütüphane kullanımı çok azdı. Sabahtan akşama kadar oturup, çay içiyorduk. Durum bu iken halk kütüphanelerini nasıl canladiririz. Insanlar geçim derdine düşmüş iken, evine götürecek ekmek bulamıyor iken, gelir mi kütüphaneye ??? Üniversite kutuphaneleri dışında ki hiçbir kütüphane çalışmıyor. Atanalım, kütüphaneye kutuphaneci gerek diyen herkes, 1 ay 2 ay hevesle calismaya çalışacak, sonra onlarda sisteme ayak uyduracaklar. Arşivci Bby’den çıkar dediler. 4-5 arkadaşım orda yaptı stajını öğlene kadar oturup, öğlenden sonra çıkıp gezdiler. Tapu şimdi niye alsın bu kadar insanı. Herkes devlete kapağı atıp, salla başı al maaşı derdinde. Nasıl olsa iş yok birsey yok. Bence boşuna hayal 200 sözleşmeli alım çıktığında söyledim. Daha da atama yapmazlar diye. Dediğimde çıktı. Devlet niye ihtiyacından fazla alıp boşuna maaş versin ki. Kimse kusura bakmasın. Hiç çalışmayan, sabahtan akşama kadar kahve içip dedikodu yapan insanlar için elektrik su faturama harcadigimdan daha fazlasını ödemek istemiyorum.

comments user
Erbaalı

Arkadaşlar tapuya baskı kuralım alım olacak görevde yükselmeleri yaptılar şimdi sıra geldi sözleşmeli alınlara gözünüzü açın bu sefer hakkımızı yedirtmeyelim. Sizlere rica ediyorum bimer ve cimere yazın.

comments user
Selvi

Zincir gibi birbirini takip eden olaylar bugüne getirdi bby bölümünü. 2013 yılında Tüsak ın çıkmaması, ondan sonra bölümümüzden tapunun alımının bitmesi, sözleşmeli kütüphanecilik, devletin darbe teşebbüsü atlatması v.b. etmenler ve en önemlisi Yeni Türkiye’nin inşasının başlamasından dolayı bundan sonra atamalar bu şekilde olacaktır. Zaten tahminen 2018 kpss son sınav olabilir, ondan sonra merkezi alım bitecektir. Kadere yapacak birşey yok. Ne dernek ne de başka bir platform bu süreci durduramaz.

Kendinizi kurtarmaya bakın gençler. Geç değil, başka işler yapın ve gerekirse başka alanlarda öğretime devam edin. Sizin suçunuz yok, sadece mağdur olan sizsiniz. 15 yıldır ülkenin getirildiği süreç bundan ibaret.

    comments user
    hakan

    özetlemişsiniz durumu,gelişen ülkemizde kütüphaneciye ihtiyaç bu kadar fazlasını beklemesin kimse.Şimdi millet bir umutla 2018 de yapılacak sınava asılacak ama atamalar bundan fazlası olmaz bu yıl yine 200 kişiyi açıktan atadılar da sayı yükseldi hatta kpss puanına ihtiyaç bile duyulmayabilir kurumlar kendi personelini almak için ilana çıkar eşi dostu olan el altından yerleşir

comments user
Seda

Sesimizi duyurmak zorundayiz. Bir lidere ihtiyacimi var.

    comments user
    Çağlar

    Valla biz burda Tapu Kadastro vb. yırtınırken kimseden ses çıkmadı. Sizin nickinizi de ilk defa görüyorum. Sessiz sessiz yardım etmişsinizdir belki diye iyi niyetle yaklaşasım geldi.