×

TBMM “Arşivci” İş İlanı-Son başvuru-30-10-2017

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yazılı ve sözlü veya uygulama sınavıyla personel alınacaktır.

1- SINAV ŞEKLİ
Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2016-2017 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır. Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.
2- ARANAN ŞARTLAR
Sınava başvuruda bulunacak adayların; a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları, b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az yetmiş puan almış olmaları, gerekmektedir.
3- BAŞVURU TARİHİ, ŞEKLİ VE YERİ
Başvurular 16.10.2017 tarihinde başlayıp 30.10.2017 tarihinde sona erecektir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup, şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.
4-SÖZLÜ VEYA UYGULAMA SINAVI
Yazılı sınav puanı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adayların isim listesi ile sınavının yapılacağı yer, gün ve saat http://www.tbmm.gov.tr/duyurular internet adresinden ilan edilecektir. Başarı sıralamasına göre sözlü veya uygulama sınavına katılmaya hak kazanan adaylar, sınav ilanında belirtilen şartlara ilişkin belgelerin aslını veya noter onaylı örneklerini ile talep edilecek diğer belgeleri Kurumca belirlenecek tarihte posta yolu ile personel birimine gönderecektir. Sözlü veya uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az yetmiş puan almak şarttır. Sözlü veya uygulama sınavı sonucunda, yazılı sınav puanının %60’ı ile sözlü veya uygulama sınav puanının %40’ı toplanarak adayların giriş sınavı puanı tespit edilecektir.
5- DİĞER HUSUSLAR
Başvuru aşamasında veya sonrasında gerçeğe aykırı beyanda bulundukları tespit edilenler hakkında ilgili Yönetmeliğin 20’inci maddesi kapsamında işlem tesis edilecektir. Yayımlandığı tarihten sonra sınav ilanında herhangi bir değişiklik yapılması halinde söz konusu değişiklik http://www.tbmm.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.
6- ATAMA YAPILACAK KADROLAR VE ARANAN ŞARTLAR
KADRO UNVANI-Sınıfı GÖREV
YERİ
KADRO
SAYISI
ATANACAKLARDA ARANACAK NİTELİKLER KPSS PUAN TÜRÜ
Arşivci-THS ANKARA 2 En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin bilgi ve belge yönetimi, dokümantasyon ve enformasyon, kütüphanecilik veya arşivcilik alanlarında eğitim veren bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. P3
Haberi ileten: Mehtap Alper

30 yorum

comments user
***

Meclis arşivci maaşı en son düzenlemeyle birlikte diğer kurumlarla eşitlenmiş diğer kurumlarda çalışan kütüphaneci ve arşivci teknik hizmet kadrosu 3050 gibi bir ücret alıyor burada da ücret aynı

comments user
oğuz

Hep aynı kişiler isimlerini ezberledik.Hayır bu cahil insanlar zaten sözleşmeli diyanet bddk da atanan kişiler.Kazansada başlayamayacaklar zaten.Nedir bu açgözlülük

comments user
hakan

benim en çok üzüldüğüm nokta sözleşmeli alımlara başvurmaları madem kütüphaneci olmak istemiyorsun,sözleşmeli çalışmak istemiyorsun ne diye başvurdun hadi başvurdun o zaman neden başka ilanlara başvurup o kadroları yakıyorsun.Bu saatten sonra yedek çağrımı da olmayacak yazık değil mi ?

    comments user
    Adalet

    Bu kişiler sadece sözleşmeli için değil bi çok kadroyu yaktı örneğin BDDK. Ayrica BDDK yi sözleşmeli atanan başka arkadaşlar da tercih edip kadro yaktı. Fark edilmiyor mu zannediyorlar öyle mi içlerini ferahlatiyorlar. Yoksa 5 vakit Namazla mi günah çıkarıyorlar. Tabi sistemin de eksiği var bunlara geçit vermemeliydi puanın biraz yüksek diye her tarafa saldırma kişideki maymun iştahı engellenmeli.

comments user
Adalet

İma edilen arkadaşlara: atanmayı bekleyip sizin gibi insanlar ile karşılaşsanız nasıl bi ruh haline girersiniz hiç düşündünüz mü? Bi şapkanizi çıkartıp düşünün empati kurun. Bi cok kadroyu yaktiniz umutlarını söndürdünüz insanların. Ne yaparsanız yapın girdiğiniz o işlerin hiç birinde huzur bulamayacaksınız. Tabi anladığım kadarıyla sizin için önemli olan huzur değil para ama onda da bereket olacağını kesinlikle düşünmüyorum.

comments user
Ebruli

Bu nasıl bi zihniyet ya hem BDDK’da çalışıosun hem kültür turizm bakanlığına sözleşmeli atanıyosun yetmezmiş gibi bide bu ilana başvuruyorsun. Jandarmaya da başvurmuş mu tanıyan varsa bi sorsun.Ama unuttuğu bi şey var eden elbet bulur.

comments user
hakan

Bu insanlardaki düşünce şu sözleşmeliyim istediğim yere başvurabilirim ne de olsa puanım yanmadı,mesela bu alımda sözleşmeli buraya girer yerleşir temmuzda kadrolu iyi bir yer çıkar ilana ona da başvurur yaparlar bakın görün,liste bu sayfada var zaten zamanı gelince bakarsınız

    comments user
    hakan

    200 sözleşmeli listesi bu sitede var onu demek istemiştim

    comments user
    Yavuzhan

    Yaptiklari hic etik degil cok ah aliyorlar boyle bir zihniyet olamaz yazık.

comments user
Leyla

Eğer sözleşmeli veya kadrolu farketmez atandıkları halde tekrardan başvuru yapacak kadar açgözlü pervasız dengesiz düşüncesiz nankör insanlar yatacak yeriniz yok yediğiniz ekmek aldığınız maaş helal olurmu Allah bilir ama çok ah alıyorsunuz.. ben atandığım halde yüksek puanla atanamayan arkadaşları düşünemiyorum sizlere ne dese haklılar. Yaptıklarının hiç ama hiçbir açıklaması olamaz kabul edilemez.. puan almışlar istedikleri gibi tercih yaparlar edebiyatı yapanlarda gözümde tam anlamıyla insanlıktan nasibini almamış kişilerdir..

comments user
hakan

sonuçlar açıklanmış buradaki adayların çoğu yerleşmedi mi ben mi yanlış biliyorum mesela birisi var hem bddk asildi hem sözleşmelide asildi hem burada mülakata kalmış,iyi ki de başvurmamışım şu adamlarla aynı ortamda mülakata girmek sinirlerimi bozardı.
sonuçlar için tıklayınız

    comments user
    Bby

    Hakkım hepsine haram olsun rabbim sorsun nedir bu ya ne yazıklar olsun. Ne istiyorlar ne bekliyorlar hiç mi vicdanları yok hiç mi. Bby habere yöneticileri duyun feryadımı haber yapın bu olayı. Bana akıttıkları gözyaşlarının hesapları sorulsun bunlar yüzünden hayatımdan vazgeçicem artık yeter yeter yeterrrrrrr. Belkide benim olacak ekmekte neden gözünüz var. Neden neden neden. Bitim artık bitirdiniz beni her şeyin hesabı sorulacak biliyorum. Bu yazida burda kalsın vicdani olmayanlan sebeb oldukları şeyleri görsünler.

    comments user
    Yavuzhan

    Anlamiyorum bu insanlari. Kardesim madem sozlesmeli calismak istemiyorsun niye basvuru yaptin sozlesmeliye. Hadi atandin daha niye basvurup insanlarin hakkini gasp ediyorsun bu nasil bi kafa.

comments user
Bbykpss

Arkadaşlar ne zaman açıklanır tbmm başvuruları. Kaç puanla başvuru yaptınız? Umudumuz burası kaldı.

    comments user
    hakan

    umut derken alınacak kişi sayısı 2 hocam ve çok başvuru olmuştur puanınız kaç bilmiyorum ama mülakat varsa belirli sayıda aday çağrılır,yani çokta umut bağlanacak bir alım değil bu

    comments user
    Bbykpss

    78 hocam. 2 kişi ama belki bi ihtimal yerleşiriz diye umut ediyorum. 6 kişi çağrılacak mülakata. Siz başvuru yaptınız mi?

    comments user
    hakan

    ben yapmadım mülakatlı alımlara başvurmuyorum umarım çağrılırsınız

comments user
Başkan

Arkadaşlar tapuda 130 kişi arşiv memurluğundan sınava girdi bu insanların görevi arşiv memurluğu. Anlamayacağınız arşivden Farklı bir bölüme geçmek içim sınava giriyorlar. Ayrıca arşiv memuru olmak isteyen sadece 2 kişi sınava girecek. Arayalım verilen cevap olursa burdan paylaşalım.

comments user
Çağlar

Bıgün Tapu Kadastro’yu aradım,İnsan Kaynakları’nı yani. Açan olmadı telefonu. Görevde yükselme sınavı önümüzdeki ay yapılacak. Üşenip saymadım ama yaklaşık 80 kişi var arşiv memurluğu için başvuran. Hepsi başarılı olsa 120 kadro kalır geriye. Bizim bölümden almasalar sadece sıralamaya girer miyiz belirsiz. Yeni bir atak mı yapsak Twitter vb. ??

    comments user
    Oğuz

    ben her şeye varim. ama bizim bölüm mezunları ve öğrenciler genelde karpuz buyutmekle meşgul. biz uğraşırız kadroya onlar yerleşir

    comments user
    Çağlar

    Yorum yapmayacağım bu konuda. Sen de boş ver kardeş onları, çabaladık da yerleşemedik deriz hiç olmazsa. Yarın tekrar arayacağım ben Tapu Kadastro İnsan Kaynakları’nı. Bizim bölümden alın diyecem, azıcık bunaltırım hatta. 🙂 İstersen sen de arayabilirsin.

    comments user
    oğuz

    ben sureklı bimer ve cimere yazıyorum ama dediğin gibi hiç aramadım arar sorarım bende

    comments user
    Çağlar

    Açmıyorlar yine. -_-

comments user
carl gallagher

arkadaslar selam;

tbmm de çalışan arşivciler ne kadar alıyor acaba net bir maaş veya ek ödeme bilgisi verebilir misiniz? bilen birisi söyleyebilir mi? çok merak ediyorum. tesekkurler.

özel statüde bir kurum oldugu ıcın maasların yuksek oldugunu tahmın etmekteyım.

    comments user
    Çağlar

    Özel statüsü kaldırıldı TBMM’nin. Standart teknik hizmetler sınıfındaki arşivci/kütüphaneci ne kadar alıyorsa o kadar diye biliyorum.

    comments user
    carl gallagher

    tesekkurler hocam.

comments user
Hafızı Kütüp

77,6 ile başvuracağım lütfen merkeziyi bekleyecekler veya gitmeyecekler başvurmasın lütfen

comments user
Kpssbby

Sizce 78.57 ile başvuru yapmalimiyim. Şartları nasıl olur. Yoksa merkezi atamayı mi beklemeliyim.

    comments user
    hakan

    kardeşim başvuru yapmak parayla değil ya başvur fakat 2 kişi alınacak mülakat varmış 6 kişi çağrılır mülakata,sıralamaya girersen çağrılırsın.Benim puanım senden daha fazla fakat başvurmayacağım mülakat olduğu için git gel boşuna yol parası konaklama parası veriyoruz

    comments user
    oğuz

    merkezi atamada size kesin gelir eğer merkezi atamada tercih yapacaksanız başvurmayın ki en azından biz girelim mülakata