×

Berberde OkuYOOORUM

“Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde ‘Hocamla okuyorum’ diye bir projemiz var” diyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürü Mustafa Cesur, “Gelişmemiz, büyümemiz ve kalkınmamız okumaya bağlı” vurgusu yaptı. Günümüzde insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çeşitli projeler yapılmaya devam ediliyor. Bunlardan bir tanesi de “Berberde OkuYOOORUm” projesi. Bu proje sayesinde berbere gelen vatandaş okuma fırsatı buluyor.

Şu anda proje 7 berberde uygulanıyor
Projenin mimarı Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürü Mustafa Cesur, projenin amacının insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunun altını çizdi. Cesur, “Berbere geldiğim zaman okuyacak kitap arıyordum ve aklıma böyle bir proje geldi. İlk olarak Ejder erkek kuaförü ile görüştüğümüzde sahibi olumlu baktı. Berberde dört katlı mini bir stant kurduk, mini ana işlevsel bir stant. Şu anda proje 7 berberde uygulanıyor. İnsanlar bazen berberde saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Bekleme esnasında da okuma alışkanlığı kazansınlar istedik” ifadesini kullandı.

Okumayı sevdirmek için bu gibi projelerin arttırılması gerek
Okumayı sevdirmek için bu gibi projelerin arttırılması gerektiğine inandığını kaydeden Cesur, “Daha öncede bir lokanta da “Al götür oku getirme” adında proje yaptık. Bu projede ise vatandaş kitapları alsın, götürsün ama başka kitap getirsinler. Berberde bulunan stantlarda roman, çocuk ve akademik dergi bulunuyor. Aslında her seviyede insana kitap var. Çünkü berbere her türlü insan geliyor” şeklinde açıklama yaptı.

Gelişmemiz, büyümemiz ve kalkınmamız okumaya bağlı
“Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde “Hocamla okuyorum” diye bir projemiz var” diyen Hasan Kalyoncu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Müdürü Mustafa Cesur, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu proje kapsamında öğrenci hocasıyla beraber kütüphaneye geliyor ve kitap okuyor. Ayrıca her yerde okuyorum diye bir projem vardı. Gaziantep’e ilk geldiğim zaman uygulamak istedim. Mesela Japonlar yolda yürürken bile kitap okuyorlar. Aslında insanların her yerde kitap okuması gerekiyor. Gelişmemiz, büyümemiz ve kalkınmamız okumaya bağlı.”

Bilgi ve okumak her zaman güzeldir
Ejder erkek kuaförün sahibi Mustafa Özmen “Projeye olumlu baktım. Çünkü buraya gelen büyük, küçük kısacası herkes okuyor. Bilgi ve okumak her zaman güzeldir. Okumak kültürdür. Her konuda bilgi edinmek iyidir” diye konuştu.

Kaynak

1 yorum

comments user
Çağlar

yoooruum, inceyi yakalayan ağam yorım?