×

Kütüphaneciler Bursa’da buluştu

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerde Kültürel Mirasın Yönetimi ve Kütüphaneler Uluslararası Sempozyumu’ Bursa başladı. Cuma gününe kadar sürecek sempozyumda birçok konu ele alınacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türk Kütüphaneciler Derneği Bursa Şubesi’nin de desteklediği, 17 ülkeden 54 konuşmacının katıldığı ‘Yerel Yönetimlerde Kültürel Mirasın Yönetimi ve Kütüphaneler Uluslararası Sempozyumu’ Bursa’da başladı. Cuma günü sona erecek sempozyumda, kütüphaneciliğin dünü, bugünü ve geleceği 11 oturum, 53 bildiri ve 1 atölye çalışmasıyla katılımcılara aktarılacak.

AMAÇ BİLGİ PAYLAŞIMININ GELİŞİMİ

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Hüdavendigar Salonu’ndaki sempozyumun açılış konuşmaları, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Doç. Dr. Nevzat Özel tarafından yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, faaliyetlerin daha verimli sürdürülmesini ve daha yenilikçi stratejilerin belirlenmesini destekleyen veri ile bilgi ağlarının oluşturulması ve geliştirilmesinin gittikçe önem kazandığını belirterek, bilginin yaygınlaştırılması ve hizmetlerin iyileştirilmesini desteklediğini vurguladı. Doç. Dr. Nevzat Özel ise organizasyonun hedefinin ilgili akademisyenler, uygulamacılar ve karar alıcılar ile kurum ve kuruluşlar arasında bilgi birikimlerinin ve deneyimlerinin aktarılabileceği paylaşım ve etkileşim ortamını sağlamak olduğunu ifade etti.

BİRÇOK KONU ELE ALINACAK

6-8 Eylül tarihleri arasında organize edilen sempozyum, Kültürel Miras-Kent Bellekleri Oluşturma ile Kütüphaneler ve Geleceği konulu 2 ana başlık altında düzenleniyor. Kültürel Miras-Kent Bellekleri Oluşturma konulu başlık altında yerel yönetimlerin kültürel miras ve kültürel bellek sorumluluğu, yerel yönetimlerde kent belleği oluşturma-kent kültürü için sözlü tarih çalışmaları, geçmişten günümüze kütüphaneler, yerel kültür varlıklarının-somut olmayan kültürel mirasın tanıtılmasında kütüphanelerin rolü gibi konular ayrıntılarıyla tartışılacak. Kütüphaneler ve Geleceği konulu başlıkta ise; şehir planlamada kütüphanelerin konumu ve önemi, kütüphane binalarının tasarımı modern-ekolojik mimari, yenilikçi ve inovatif kütüphane hizmetleri gibi birçok konu uzman kişiler tarafından ele alınacak.

Kaynak