×

Kütüphane evleri oldu

Şereflikoçhisar’da en çok kitap okuyan aile, Yunus Emre Halk Kütüphanesi’ne üye olan Kara ailesi oldu. Kara ailesinin evlerinde ne internet ne televizyon var. 3.5 yaşındaki Betül Kara’nın bile elinden kitap düşmüyor. İlçenin Hacıembiya Mahallesi’nde ikamet eden Kara ailesi, en çok kitap okuyanlar olarak tespit edildi. Kütüphaneye üye olan Kara ailesinden Atila Kara Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi Müdürü, eşi Güler Abdülbaki Ünlü İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni, Çocukları 15 yaşındaki Ayşegül Kara Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi 2. sınıf öğrencisi, 14 yaşındaki Elif Kara ise yine Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi 1. sınıf öğrencisi, 9 yaşındaki Fatma Suden Kara Emek İlkokulu öğrencisi, ailenin en küçüğü ise 3,5 yaşındaki Betül Kara. çocukları ile sürekli diyalog halinde bulunduğunu belirten baba Atila Kara, “Çocuklarımın özgüvenli, başarılı, sağlıklı, kendilerini ifade edip, yetişmelerini istiyoruz. Karar da onların, tercihler de onların” dedi. Güler Kara ise çocukları ile birlikte kitap okuduklarını belirtirken, “Hatta kütüphanecilik oynuyoruz. Yeri geldiğinde ‘okuduğunuz kitap hakkında ne düşünüyorsunuz?’ diye soruyor, yazarlarla ilgili yorumlar, kritikler yapıyoruz. Okulumda öğrencilerime mutlaka kitap okumalarını söylüyorum” dedi.

KİTAP OKUMALI
4 kardeşin büyüğü olan Ayşegül Kara da kitap okumanın en çok yararını gördüğünü, sınavlarda başarılı olduğunu belirtirken, TEOG’da 478 puan alıp, Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi’ni kazandığını söyledi. Kitap okumanın eğlenceli ve yararlı olması nedeniyle boş vakitlerini doldurduğunu belirten Ayşegül Kara, “İnsanın ufkunu geliştiriyor. Tüm çocukların kitap okuması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İNTERNET YERİNE KÜTÜPHANE
Evlerinde internet olmadığını, televizyonu izlemediklerini belirten Atilla Kara, “Çocukların bir araştırma ödevi olduğu zaman evimizdeki kütüphanede bulunan ansiklopedilere bakıp, kendilerinin yapmalarını söylüyorum. Öyle internete bakıp, hazıra konmalarını istemiyoruz. Kitap okumak ve çocukların bazı şeyleri kavramaları küçük yaşlarda olur. Küçükten herkes kendi geleceğini kendi kurmalı. O temelde olmalı. Sonradan olmaz” diye konuştu.

Kaynak