×

54. Kütüphane Haftası teması ‘Ramazan KAYALAR’ anısına düzenlenecek

Okul Kütüphanecileri Derneği (OKD)  Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İLERİ, 54. Kütüphane Haftası temasının Ramazan KAYALAR anısına, “Teknoloji,  Otomasyon, Sayısallaştırma, Kültürel Miras”  konularında ve tema başlığının da “Geçmişten Geleceğe Kütüphaneler; Teknoloji ve Kültürel Miras” olacağını açıkladı.  OKD Genel Başkanı Aydın İLERİ şu açıklamayı yayınladı: “Çok yakında aramızdan ayrılan değerli meslektaşımız, YORDAM BT Kurucusu ve Genel Koordinatörü Ramazan Kayalar’ın kütüphanecilik -özellikle okul kütüphaneleri- için yaptıklarını hiç unutmayacağız. Devlet okullarından gelen her YORDAM kütüphane program talebini gönüllü ve bedelsiz karşılayan, Türkiye Kütüphaneciliğinin gelişmesi için yazılım-otomasyon ve sayısallaştırma alanındaki yatırımları, işbirlikleri, mesleki toplantılara ve STK’lara desteği, her alandan genç yaşlı meslektaşlarımızla pozitif iletişimi ile her zaman örnek bir kütüphaneci, erdemli bir insan olarak yüreklerimizde ve anılarımızda yaşayacak.

2018 yılı kütüphane haftası temasının Ramazan Kayalar’ın değerli anısına, mesleki uzmanlık alanı olan Teknoloji,  Otomasyon, Sayısallaştırma, Kültürel Miras temalarının bir arada işlendiği bir hafta olarak kutlayacağız.

OKD olarak 2018 yılı54. Kütüphane Haftasıhafta tema başlığımızı “Geçmişten Geleceğe Kütüphaneler; Teknoloji ve Kültürel Miras” olarak belirledik. Tüm kütüphanecilik camiasına bu tema ve başlık ile kutlama önerimizdir. Mesleki camiamızdan gelecek önerilere, değişikliklere, mesleki STK ve kurumlarla her türlü işbirliğine açık olduğumuzu bildirir saygılar sunarız.”

Kaynak: OKD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın İLERİ