×

“Akademik Kadro İlanının Düşündürdükleri!!!”-Ankara Üniv. BBY

Ankara Üniv. BBY Bölümü’nden Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü’nün akademik kadro ilanına dair bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ilanda yer alan akademik kadrolar ve “Açıklamalar” kısmında yer alan özel şartların bölümümüzle hiçbir alakası olmadığı ve bu gibi ilanlar hakkında gerekenlerin yapılması için, YÖK ile bu durumu paylaşacakları belirtildi. Tüm bölümlerimizle birlikte ortak bir metin hazırlanarak YÖK’e iletilebilineceği ifade edildi. İlgili açıklama aşağıdaki gibidir:

Birimi

Bölümü-ABD/
Program

Kadro Ünvanı Adet Açıklamalar
Kadirli Sosyal ve Beşeri Bilimler Fak.

BBY-BBY

Yrd. Doç. Dr. 3 – Ortaçağ tarihi alanında doktora yapmış
olmak, Osmanlı Tarihlerinde Selçuklularla
İlgili çalışmaları olmak.-Eskiçağ tarihi alanında doktora yapmış
olmak, Hellenistik ve Roma Dönemi
çalışmaları olmak.-Yakınçağ Tarihi alanında doktora yapmış
olmak, biyografi çalışmaları olmak.

Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere herhangi bir bilgimiz ve iletişimimiz olmayan ilgili Üniversitenin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’ne, açıklamalarda belirtildiği üzere alanımızla ilişkisi anlaşılamayan 3 adet yardımcı doçent alınacaktır. İstenen özel şartların, alanımızla ilgisi olabileceğini düşündüğümüz Osmanlı Diplomatiği, Osmanlıca gibi alanlarla da ilgisi bulunmamaktadır.

Sevgili meslektaşlarımız,

Bu durum düşündürücü olmanın ötesinde, mesleğimizin ve mezunlarımızın geleceği açısından korkutucudur. Alanımız, sizlerin de sayesinde boş ve ehliyeti olmayan kişilere bırakılacak durumda değildir. Durumdan duyduğumuz endişeyi Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü olarak YÖK ile de paylaşmak düşüncesindeyiz. YÖK’e, özellikle ülkemizde aktif olarak faaliyet gösteren diğer BBY Bölümlerinden arzu edenlerle birlikte ortak bir metin ile de görüşlerimizi bildirebiliriz. İsteyen Bölümler bu ortak metin konusunda mümkün olan en kısa zamanda bizimle temasa geçebilirler. Adı geçen ilana başvuru tarihleri 14.05.2017-29.05.2017 arasında olduğu için hazırlanacak metnin aciliyeti önem taşımaktadır. Daha sonra ister ortak katılımlı, ister sadece Bölümümüz tarafından hazırlanacak metin sizlerle de paylaşılacaktır. Sivil Toplum Kuruluşları olarak derneklerimizin ne yapabileceği konusu ise kendi düşünce ve yaklaşımlarına kalmıştır.

———–

Konuyla ilgili TKD Başkanı’nın görüşü:

TKD Genel Başkanı Sayın Ali Fuat Kartal’ın Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü’nün BBY Bölümü için çıkmış olduğu akademik kadro ilanı ile ilgili açıklamaları

Sorunlarımızla yüzleşmektense onları halı altına süpürmekte son derece maharetli bir millet olduğumuz için, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü’nün akademik kadro ilanına ilişkin açıklamasını, TKD olarak son derce önemli bulduğumuzu belirtmek isterim.

Sanırım 2015 yılıydı, TKD olarak yeni açılan bölümler ve alan dışından kişilere BBY Bölümlerince akademik unvanların verilmesi ile ilgili olarak, BBY Bölüm Başkanları ile toplantı planlanmıştı ancak yeterli katılım sağlanamadığından, toplantı iptal edilmişti.

Yaşadığımız olaylar da göstermektedir ki BBY Bölümleri olarak geleceğimiz ve mesleğimiz için birlikte tavır geliştirmek zorundayız.

Buradan BBY Bölüm Başkanlarına tekrar bir araya gelip sorunlarımızı tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere toplantı çağrısında bulunuyoruz.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün hazırlayacağı metne TKD olarak katkı ve destek olacağımız belirtmek isterim.

Hafızası zayıf olanlar için not:

Bu ülke üniversiteye alınacak akademik kadro ilanlarında adrese teslim ilanlar görüldü ama hani böylesi görülmemişti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne alınacak torpilli kişilerin isimleri ilanın açıklama kısmına, alınacak kişilerde aranan kriterlerin yazılması gerekirken hocaların isimleri yazılmıştı.

İlanda isimleri yazan hocalar ne mi yapıyor!?

bakınız http://www.hurriyet.com.tr/universitede-skandal-ilan-244388…

Ali Fuat Kartal

TKD genel Başkanı