×

Büyükşehir Personeline Arşiv Bilinci Semineri

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Argan Group işbirliği ile “Arşiv Hizmetlerinin Yapılandırılması ve Arşiv Bilincinin Geliştirilmesi” konulu seminer düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli, arşiv hizmetleri ve arşiv bilinciyle ilgili eğitimden geçti. BESOT Konferans Salonu’ndaki eğitim seminerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, daire başkanları ve belediye personelleri katıldı.

Eğitim öncesi personele seslenen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, uzmanlar tarafından verilen eğitimin, konunun çok daha iyi anlaşılır olmasını sağladığını belirterek, “Bu nedenle başta üniversiteler olmak üzere çeşitli kurumlarla işbirliğimiz sonucu verdiğimiz bu eğitimleri önemsiyoruz. Bunlardan biri de Argan Yazılım Şirketi ile yapılan sözleşme neticesinde dijital veri toplama ve arşivleme konusunda personelimize vereceğimiz bu eğitimdir. Belediyemizde arşiv işlemlerini sürdürecek olan arkadaşlarımıza bu seminerleri vermemiz de önemli diye düşünüyorum. Bir kurumun başarılı olmasının en önemli yolu bilgi ve belgeleme konusunun bilinçli şekilde yapılmasıdır. Eğitimin verimli geçmesini umuyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Fatih Rukancı, “Arşiv Bilinci: Kavramsal ve Terminolojik Yaklaşım” başlığı altında arşiv bilincinin dünden bugüne dek gelişimi, arşivlemenin önemi, bu hususta dikkat edilmesi gerekenler ve dijital arşivleme ile ilgili belediye personeline bilgiler verdi.

Kaynak

3 yorum

comments user
hakan

gülsem mi ağlasam mı bilemedim arşivden bir haber personel çalıştırılıyor sonra bunlara arşiv eğitimi veriliyor hali hazırda bu işi layıkıyla yapabilecek bölüm mezunları varken alakasız insanları eş dost vasıtası ile arşiv birimine alırsanız daha çok eğitim verirsiniz

    comments user
    Mezun olmasam mı acaba ?

    Ne bekliyorsunuz ki ? Akademisyenlerin umurunda değil ki, bu bölümden mezun olan insanlar iş bulmuş çalışmış çalışmamış. bu alan kendi kendine ihanet ediyor.

    comments user
    umutedenbirisi

    @Mezun olmasam mı acaba ? çok haklısınız. hocaların umrunda bile değil anca dışarıda bölümünüzü kötülemeyin diyorlar. sen akademisyen olarak bölümünün duyulması, saygı gösterilmesi için uğraşmıyorsun her ay maaşını alıyorsun sonra da çok iyi bölüm işsiz hiç mezunumuz yok diyorsun. Amiyane tabirle tuzunuz kuru kusura bakmayın işsiz ve artık mesleğinden soğumuş mezunlarınızı görmüyorsunuz. maalesef gerçekleri mezun olduktan sonra tüm gerçekliğiyle gördüm. akademisyenler ve meslek büyükleri bby bölümünün itibarını korumazlarsa sonumuzu pek parlak görmüyorum. zaten biz işsizler sesimizi duyursak da taktıkları yok.