×

Hacettepe Üniversitesi BBY’de tezsiz yüksek lisans bölümü açıldı

Hacettepe Üniversitesi Bilişim Enstitüsü Bilgi Araştırmaları Anabilim Dalı bünyesinde yürütülmekte olan Bilgi Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, bilgi düzenleme, bilgi yönetimi, bilgi sistemleri tasarımı ve bilginin birey, toplum ve kurumlar üzerindeki etkileri konularında uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır. Programın eğitim dili Türkçe’dir. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler tezsiz yüksek lisans derecesi almaya hak kazanırlar.

Kayıt Kabul Koşulları

H.Ü. Bilgi Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı başvuruları 5 Haziran 2017’de başlıyor.

Bilgi Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına üniversitemiz senatosunca belirlenmiş olan başvuru koşullarını yerine getiren her üniversite mezunu başvuru yapabilir, ancak başvuru yapmış olan adayların daha önceden almış oldukları transkriptleri ilgili anabilim dalı başkanlığınca incelenerek adaylardan belirtilen önkoşul derslerinin bazılarını ya da hepsini almaları istenebilir. Programa başvuru yapan adaylardan istenebilecek önkoşul dersleri aşağıda belirtilmiştir. Bu önkoşul dersleri programa bilimsel hazırlık dersleri kapsamındadır, kredileri mezuniyet kredisine dâhil edilmez.

Bilimsel Hazırlık Dersleri:

  • BAR 501 Bilgi Araştırmalarına Giriş
  • BBS 514 Yapısal Programlama
  • BBS 516 Veri Yapıları ve Algoritmalar

Önceki Öğrenmelerin Tanınması

Üniversite içinden veya diğer yükseköğretim kurumlarının lisansüstü programlarından ana bilim dalının tezsiz yüksek lisans programına geçiş yapabilmek mümkündür. Bunun için gereken koşullar, Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde belirtilmiştir. Ayrıca, bir yükseköğretim kurumunda lisans ya da lisansüstü öğrenim gören ya da bu öğrenimlerini tamamlayarak belirli bir konuda bilgi ve uygulama becerilerini artırmak isteyenler, ders sorumlusu ve ilgili anabilim dalı başkanının uygun görüşleri ve enstitü yönetim kurulunun onayı ile özel öğrenci olarak kabul edilerek belirlenen derslere devam edebilirler.

Programın Amacı

Programının amacı, dört yıllık lisans diplomasına sahip üniversite mezunlarının, bilgi düzenleme, bilgi yönetimi ve bilgi sistemleri tasarımı konularında kuramsal ve uygulamalı bilgi edinmelerini ve bu alanda çalışmak için gerekli temel eğitimi almalarını sağlamaktır.

H.Ü. Bilgi Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı başvuruları 5 Haziran 2017’de başlıyor.

Daha fazla bilgi ve belge için tıklayınız

1 yorum

comments user
Ali

Son derece gereksiz bir tezsiz master programı. Tezsiz masterların kaldırılması düşünüldüğü bir ortamda bence bby nin kontejyanı artırılsa daha mantıklı olurdu.