×

200 Sözleşmeli Kütüphaneci Mülakat Sonuçları Açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20-25 Şubat 2017 tarihlerinde yapılan mülakatların sonuçları açıklanmıştır.

 

Listeye ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı tıklayabilirsiniz.

KÜTÜPHANECİ

ARKEOLOG

MÜZE ARAŞTIRMACISI

 

GENEL AÇIKLAMA:

6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların “Yeniden Hizmete Alınma” başlıklı Ek 1 inci maddesinde; Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

a)      Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b)      Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,

Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler,  bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.” hükmü yer almıştır.

Buna göre; Bakanlığımız sözleşmeli Kütüphaneci, Arkeolog, Müze Araştırmacısı pozisyonlarına atanmak amacıyla başvuran ve KPSS puan sıralaması sonucu sözlü sınava katılarak başarılı olan adayların durumlarını yukarıdaki açıklamaya göre yeniden değerlendirmeleri, durumları yukarıda belirtilen madde kapsamına girenlerin bu hususu aşağıda yer alan atamaya esas evraklarını getirirken ya da süresi içinde posta ile veya kargo aracılığıyla gönderirken bir dilekçe ile belirtmeleri gerekmektedir.

(Maddede geçen 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Ek 3 üncü maddesinin (b) ve (c) bentleri ile Ek 4 üncü maddesi aşağıda yer almıştır.

Ek Madde 3 – b) Personelin eş durumuna bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; vizeli olduğu birimde fiilen en az bir yıl çalışmış olması, geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve kamu personeli olan eşin, kurum içi görev yeri değişikliği mümkün olmayan veya mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması kaydıyla yerine getirilebilir.

c) Sağlık sebebine bağlı kurum içi yer değişikliği talebi; mazeret süresince geçerli olmak üzere, personelin geçiş yapacağı hizmet biriminde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması, pozisyonunun bulunduğu ildeki Devlet ve üniversite hastanesinde kendisi, eşi ve çocukları ile mevzuat uyarınca bakmakla yükümlü olduğu ana ve babasının hastalığının tedavisinin mümkün olmadığına ilişkin sağlık kurulu raporunu kuruma ibraz etmesi halinde yerine getirilebilir. Sağlık mazeretinin sona ermesi durumunda, eski pozisyonun bulunduğu il sınırları içerisindeki aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyona yeniden atama yapılır.

Ek Madde 4 – Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla, unvan değişikliği mümkündür.)

  1. Kütüphaneci pozisyon unvanı için 20-25/03/2017, Arkeolog ve Müze Araştırmacısı pozisyon unvanları için de 20-22/03/2017 tarihlerinde yapılan sözlü sınavda başarılı olan, pozisyon sayısı dikkate alınarak, asıl ve yedek olarak sıralamaya girenler pozisyon unvanları itibariyle aşağıda yer almıştır.
  2. Sözlü sınavda başarılı olan (asıl) adayların aşağıda belirtilen belgeleri en geç 15/05/2017 tarihi mesai bitimine kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Cad.No:50 Balgat/ANKARA adresine getirerek şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Posta yoluyla yapılan başvurularda aşağıda belirtilen belgeleri ve dilekçenin son başvuru tarihi  (15/05/2017) mesai saati bitimine kadar Bakanlık Genel Evrak birimine ulaşması gerekir. Postadaki gecikme nedeniyle son başvuru tarihinden sonra Bakanlık Genel Evrak birimine ulaşan başvurular işleme konulmayacaktır. Belirtilen tarihe kadar yapılmayan ya da eksik evrakla yapılan başvurular işleme alınmayacak ve bu adayların atamaları yapılmayacaktır.
  3. Sınav sonuçlarına, 02/05/2017 tarihine kadar Personel Dairesi Başkanlığı hitaplı bir dilekçeyle, gerekçesine de yer verilmek suretiyle, itiraz edilebilecektir.
  4. Belgelerin son altı ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
  5. Ayrıca adreslere tebligat yapılmayacaktır.
  6. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklerden herhangi birisine sahip olmadığı anlaşılan adayların atamaları yapılmayacaktır.AYRINTILI BİLGİ İÇİN İRTİBAT: 0312 309 08 50 / 2140 – 2141 – 2142 – 2143GETİRİLECEK/GÖNDERİLECEK BELGELER
  7. 1-Form dilekçe (indirmek için tıklayınız)
  8. 2-Form dilekçe (Askerde olanlar) (indirmek için tıklayınız.)
  9. 3-Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği (*),
  10. 4-Yerleşim Yeri Belgesi (Aslı), (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)
  11. 5-Nüfus Cüzdanının noter tasdikli örneği (*),
  12. 6-24/04/2017 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi (Aslı), (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)
  13. 7-Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesi, (e-Devlet üzerinden de alınabilir.)
  14. 8-Sağlık Raporu, (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri veya hastanelerden alınacak sağlık raporunda “Seyahate ve arazide çalışmaya elverişlidir.” ifadesinin bulunması gerekmektedir.) (Arkeolog ve Müze Araştırmacısı için.)
  15. 9-4,5 x 6 ebadında vesikalık fotoğraf (6 adet),
  16. 10-Mal Bildirimi (için tıklayınız.) (İki sayfa olan Mal Bildirimi arkalı önlü olarak tek yaprakta doldurulacaktır.)

İlanen tebliğ olunur.

(*) Yukarıda (3) ve (5) numaralı sıralarda yer alan belgelerin fotokopileri, aslı ibraz edilmek kaydıyla, yerleştirilenlerin halen bulunduğu yerdeki Bakanlığımız birimleri yetkilisince (Kültür ve Turizm Bakanlığına verilmek üzere ibaresini de düşerek) veya Personel Dairesi Başkanlığınca başvuru esnasında onaylanabilecektir. Ancak, Bakanlığımız birimlerince yapılacak onay işleminde, onaylayan görevlinin adı-soyadı ve unvanı, onay tarihi, aslının aynıdır ibaresi ile okunaklı birim mührünün bulunması gerekmektedir.

650 yorum

comments user
Kitap

Arkadaslar ise baslama tebligat zarfini aldigimiz gunden baslayarak 15 gun degil mi ben tebligimi 14 unde aldim 29 mu 30 mu giris icin son sizce

    comments user
    Bby

    Şehir içi ilk iş gününde, şehir dışı 15 gün içerisinde başlamanız gerekiyor. Bu bilgi tebligat üzerinde de belirtilmiş olmalı.. 14ünde ulaşmış ise 29u son bu durumda..

    comments user
    kütüphaneci

    KÜTÜPHANECİ MİSİNİZ? KÜTÜPHANECİ OLUP DA VAR MI TEBLİGAT ALAN? BEN ZONGULDAK MERKEZDE İKAMET EDİYORUM. ZONGULDAK’IN EREĞLİ İLÇESİNE ATANDIM. BAKANLIĞI ARAYARAK ÖĞRENDİM.

comments user
anlamsız

Kadro yakacak olanlar dikkat DPB yine uyardı!
http://www.dpb.gov.tr/tr-tr/duyuru/olaganustu-hal-surecinde-devlet-memurlarinin-ve-kit-personelinin-cekilme-ve-atama-islemlerine-ilisikin-gorus

atanırım sonra başka kuruma geçerim diyenler..dpb açık açık yine uyardı..diyor ki o hal dönemindeyiz, yerinize başkası gelmedikçe istifa edemeyeceksiniz diyor..

ohal döneminde bile mülakat sonuçlarının açıklanması 5-6 ayı bulurken senin istifa etmen bu kadar kolay mı olacak sanıyorsun..

yedektekiler gelir yerleşir diye düşünmeyin..hadi gelmezse hadi başka kuruma geçmişse veya kurumu artık istemiyorsa..

bazıları da diyor ki müdür istifayı bastı mı olay bitmiştir..hadi kabul etmezse, hadi işler çok yoğun hem de ohal dönemindeyiz senin yerine gelecek kişi yetişmesi gerektiğini de göz önünde bulundurursak atanması, işi öğrenmesi toplam 5-6 ayı bulur, benim o kadar vaktim yok derse..

ısrar edersen çık dışarı der, atar memurluktan..

o nedenle akıllı olun..özellikle puanı yüksek olanlar öyle daldan dala zıplarım olayı yok..puanın yüksekse sabırlı ol, istediğin kadronun açılmasını bekle..maceralara girme..kadro yakayım derken kendini de yakma..

benim yorumum değil memurlar netten birinin konu ile ilgili paylaşımını aldım. dpb uyarmış. tercih yapmak isteyenlere…:))

    comments user
    DAYI

    Benim yorumum değil dediğin yazıda senin yorumunun olmadığı bir cümle bile yok.

    comments user
    carl gallagher

    :D:D::D:D:D:D:D:

comments user
kütüphaneci

Arkadaşlar bugun bakanlığı aradım evet gönderilmek üzere dendi öğleden sonra. Bir kültür müdüründen de tebligatlar bu hafta gelecek herkes bayramdan sonraki pazartesi başlayacak diye öğrendim.

comments user
kütüphaneci

Ödemiş müzesi ve Şanlıurfa müzesine atanan arkeolog arkadaşlara hayırlı olsun. Görevinde başarılar dilerim.

comments user
Zler

Tebligatı ulaşan arkeolog var mı ? Bir duyum aldım eline tebligatları geçen arkeologlar varmış diye bana henüz birşey gelmedi

comments user
Kütüphaneci Reis

Yüksek puanlı Kütüphaneciler tercih yapacak mı yedeklere sıra gelir mi sizce ?

comments user
Sinan

Hayırlı olsun arkadaşlar kutuphanecilerin de evrak ve onay işleri bitti bugünden itibaren tebligatlari göndermeye baslaniyormus

    comments user
    kütüphaneci

    Kesin bilgi mi acaba bakanlıktan mı sölediler Sinan bey?

    comments user
    Sinan

    Bakanlıktan edinildi bilgi arkadaşlar isteyen yine de arayıp teyit alabilir.

    comments user
    cem

    Hayırlı uğurlu olsun… O zaman en geç posta elimize gelir diye umuyorum.

    comments user
    kütüphaneci

    Çok teşekkür ederiz Sinan bey hepimize hayırlı olsun.

comments user
cem

bugun arayan var mı kütüphaneciler için yani

    comments user
    gamze

    Aramamak daha sağlıklı, pazartesi günü aşırı derecede rahatsız olduklarını söylemişler. Bu hafta aramayalım bakalım neler olacak. Bir biz kaldık müjdeli haberi alamayan. Ankara’da yaşayan var ise onlar yüz yüze sorabilir en fazla. Hayırlısı olsun.

    comments user
    Ayşe

    Aramayinca atomu parcalayacaklar sanki. 20 gundur aramiyorum da ne oldu. Bizi taktiklari yok.

comments user
hakan

1 hafta içinde kadrolar açıklanacak bakalım kaç kadro çıkar bize ama görünen o ki sözleşmeliye girenlerin hepsi tekrar tercih yapacak böylece önümüzden hiç eksilen olmayacak lanet olsun böyle iş inşallah istifa etme hakkı tanımazlar

    comments user
    gamze

    Tebligatlar bir gelse atanan da atanmayan da rahatlayacak ama işte…

    comments user
    RvP

    2 aydır beddua mı ediyorsun sen ya 🙂

    comments user
    hakan

    beddua etmiyorum ortada oluşacak bir hak kaybının olmaması içim temenni ediyorum,bencillik kötü bişey

    şimdi tekrar aynı konular açmak istemiyorum ama bu atanan 200 kişinin yarısından fazla puana sahip olmama rağmen belki bu atamada da atanamayacağım

    comments user
    Ayşe

    10 15 kişilik kadro verirlerse puanim yeter atanmaya. Ama su tebligat gelsin baska birsey istemiyorum. Atanamayanlarin ruh halini de anliyorum. Ama allah askina nereye atandigimi bilmeden tercih yapmamak aptallik olmazmi. Bakanlik calisanlari devlet sirri gibi sakliyor ne olup bittigini. O yuzden bir an once tebligat gelsin insallah da kadrolar Atanamayanlarin olsun.

    comments user
    Yavuz

    10-15 kadro açılırsa atanacağınızı söylüyorsunuz,puaniniz kac merak ettim?

comments user
Atanan

Müze araştırmacısı olarak bugün ise basladim müze adı vermeyeceğim ama sözleşmeli olduğu için birer durumu söz konusu 1 senedir çok güzel beklemişiz! Yazık her şey için teşekkürler bby haber. Son olarak kütüphaneci arkeolog sanat tarihçisi filolog hep beraber kültür insanlarıyiz birbirimizi koruyalim

    comments user
    bbygmz

    Hayırlı olsun. Tam olarak söylemek istediğiniz şey olumsuzluk mu?

    comments user
    cem

    Sözlerinizdeki sitem neden acaba?

    comments user
    Atanan

    Pardon tam çıkmamış bir ezme durumu söz konusu olacakti

    comments user
    kütüphaneci

    Müze araştırmacısı ve arkeolog alımı sanırım çok yoktu merkezi alımlarda. O nedenle orada çalışanlar da belli zamanlarda sözleşmeli olarak atanıp sonradan kadroya geçtiler. Geçmişten günümüze sözleşmeli olarak yerleştirilip; sonradan kadroya geçtiler. O nedenle sözleşmelisiniz diye kimse sizi ezemez. Naçizane tavsiyem belli bir duruşunuz olsun kendinizi ezdirmeyin. O kadar kişi arasından seçildiniz. Sanırım bunu kaldıramıyorlardır. Muhtemelen de kendileri sizin gibi bölüm mezunu uzman değillerdir. Kendinizi üzmeyin. Aldığınız maaşınıza yeni hayatınıza odaklanın. Hayırlı olsun.

    comments user
    umutedenbirisi

    Atanan 02/05/2017 : 13:24
    Ne anlatıyorsun yavrum. Sözleşmeli olarak atanırsam Haziran ayında da (veya kasım) kadrolu merkezi atama çıkarsa başvururum puanım yeterse atanırım işe başlarım. istersen ara bir sor bakanlığı. Ne kadar dert oldu size böyle. Otur KPSS çalış benim önüme geç Allahin sopasi yok. Mulakattan elenmis insanlarin acisiyla dalga gecersen boyle olur. Ama insanlik bizde kalsin insallah atandigin yerde rahat edersin. Ve umarim bir daha bu kadar dusuncesiz konusmazsin.

comments user
Can

Atanan arkadaşlar ,tebligat geldikten sonraki süreç hakkında bilgi verirmisiniz ?

comments user
cem

Umarım bayram önü gelir de çifte mutluluk yaşarız…

comments user
kütüphaneci

Arkeolog 12/06/2017 : 15:31
Arkeologların imzadaymış çıkar çıkmaz verilecekmiş, kütüphanecilerin daha evrak işleri tamamlanmamış. Bildiğiniz üzere bazı müze araştırmacıları da işe başladı.

dün arkeologların imzada olduğu söylendi. Bugün ise dağıtıma başlandığı. Arada müze araştırmacılarının tebligatlarının gönderilmesiyle de 1 hafta var sanırım. Yani en geç bizim de bayrama kadar elimize ulaşacaktır.

comments user
kütüphaneci

Arkeologlar da dağıtılmaya başlandıysa demek kı en kotü haftaya kütüphanecilere de tebligat gönderilecek. Ben inanıyorum bayram öncesi gelecek tebligatlarımız.

comments user
Mell

Kütüphanecileri niye bu kadr mağdur ediyorlar anlamıorum gerçi haziran 20 snde başlasak temmuz 15 de çift maaşa yakın alıcaz o daha iyi olur

comments user
Ktphnci

Arkadaslar arkeologlaronda dağıtılmaya başlanmış

comments user
mrycn

sevgili arkadaşlar bende müze araştırmacısı olarak Ayasofya Müzesi İstanbul’a atandım. Herkese teşekkürler.

    comments user
    Bby

    Hayırlı olsun çok güzel bir yere atandınız

    comments user
    ekselans

    Yeni göreviniz;hayırlı, uğurlu olsun hocam. Bölüm neydi?

    comments user
    gamze

    Hayırlı olsun, darısı başımıza. Merak ettim, ikametiniz neresi?

comments user
kütüphaneci

Arkadaşlar evli olup da ikamet adresinden başka ile atananlar var mı?

comments user
DAYI

kütüphaneciler bayramdan sonraya kalacak böyle giderse

    comments user
    Ern

    Bu dayıyi alın burdan

    comments user
    DAYI

    gerçekler acıtıyor demi Ern. Acıtır acıtır, sıkma kendini

comments user
Hayal Umut

Arkadaslar müze arastirmacisi olarak Sivas’a atandım. İkamet Diyarbakır. Bugün öğle vakti geldi. Başta sn Karaca olmak üzere tüm site yöneticilerine,hazırlayıp sunanlara,bilgi paylaşan tüm arkadaslara teşekkür ederim. Rabbim hepinizin gönlüne göre versin inşaAllah. Darısı tüm arkadaşlara inşaAllah en kisa zamanda başlarsınız.

    comments user
    BBY Haber

    @hayal umut,

    İlginize biz teşekkür eder, sizi tebrik eder, atandığınız kurumda başarılar dileriz.

comments user
Zler

Mesai saatleri bitmeden evden çıkamıyorum . Gelirse alamam diye Arkeolog tebligatları gönderildi mi yoksa boşa mı bekliyorum bunu da bildiğim Yok gerçi ama

    comments user
    Arkeolog

    Arkeologların imzadaymış çıkar çıkmaz verilecekmiş, kütüphanecilerin daha evrak işleri tamamlanmamış. Bildiğiniz üzere bazı müze araştırmacıları da işe başladı.

    comments user
    zler

    atamalar sadece sanat tarihcileri vs için gerçekleşiyor o zaman arkologları ilgilendiren bir durum yok ortada anladığım kadarıyla

comments user
Bizbby

arkadaşlar merhaba merkezi atama tahmini kac kisi alırlar. Su 200 kütüphaneci durumu tam belli olmadığı için sıralama ne olur bilemiyoruz. Ama bu konuda da tahmini olan var mi acaba. Bide su 200 arşiv uzmani alımı var bu konuda da bilgi verebilirmisiniz. Teşekkür ederim.

comments user
Sinan

Bugün de aradım hala kutuphanecilerin evrak işleri devam ediyormuş

comments user
ömer

haftaya merkezi atamayla yerleştirme takvimi başlayacak ve ben hala sözleşmeli kütüphaneci olarak nereye atandığımı, ne zaman başlayacağımı ve sözleşme şartlarının ne olduğunu bilmiyorum. hiç kimse kusura bakmasın haftaya tercih yaparım arkadaş. bunaldım beklemekten.

    comments user
    DAYI

    böyle olursu herkes yapacak muhtemelen

comments user
Bayx

Tum tebligatlar gonderilmeye bbasladimi acaba

comments user
Arkeolog

Müze araştırmacılarından bazıları bugün işe bile başladı hatta 15inde maaş alacaklar. Bakalım biz daha ne kadar bekleyeceğiz. Bu şekilde beklemek çok daha zor.

comments user
serdar

TebligTebligatlari ulaşan arkadaşlar hayırlı olsun ben demiştim 1 2 hafta önce Kütüphaneciler hariç digerlerinin Tebligatlari hazır şu anda da Kütüphaneciler in Tebligatlari hazırlanıyor dediler diye hatta kendi yerimi sordum karşı masada olduğu halde soylemediler demiştim inanmayan arkadaşlar olmuştu biz hacettepeliler bilgiyi kirliliğine karşı olduk her zaman paylaşım ve yorumlarını ona göre yaptım güvenmeyen inanmayan çamur atmadan kendine saklasaydi içsel dünyasındaki güvensiz tavırlriyla mix edilmis kaalp kirici yorumlarını daha iyi olurdu.

    comments user
    cem

    Serdar peki kütüphanecilerin ne zaman hazırlanıp gönderileceği hakkında birşey söylemişler miydi? Bu arada benim tahminim kütüphanecilerin de bu hafta en geç haftaya çıkar diye umuyorum…

    comments user
    Arkeolog

    Bu hafta yüksek ihtimalle arkeologların gönderilecek. Kütüphaneciler de ondan sonraki hafta gönderilir bence.

    comments user
    cem

    ben bu hafta hepsinin hallolcağını düşünüyorum…

comments user
fenerli

arkadaşlar evde yok isek tebligatı aileden biri alabilir mi

    comments user
    Dert

    evet alabilir

comments user
Arkeolog

Ptt bugün öğlene kadar çalışır . Tebligatı ulaşan vardır herhalde

comments user
Dert

Tebligatı gelen tarihçi var mı???

comments user
kanuni

müze araştırmacısı etnolog tebliğat geldi bana da ikamet ankara atandığım yer edirne darısı sizlere arkadaşlar sayfayı çok takip ettiğim hazırlayanların imkan sunanların emeğine sağlık…

    comments user
    BBY Haber

    @kanuni,

    Biz teşekkür eder, atandığınız kurumda başarılar dileriz.

comments user
ekselans

Atanan nickli kardeş; etnoloji, dil-kültür bağlamında halkın gelenek ve göreneklerini derleyen kişi demektir. Yani somut olmayan unsurları makalelere döken kişidir. Özellikle Hacettepe mezunları Türk Dili diploması aldığı için birçoğu öğretmenlik yapmakta. Bazen Bakanlık’tan böyle kadro açıldığı zaman etnolog da olabilmekteler.

comments user
CcC

Hayırlı olsun arkadaşlar umarim sanat tarihçileri ve kütüphanelcerin de bir an once açiklanmasi umidiyle beklemeye devam

comments user
ekselans

Aydın Bey bölüm ne?

    comments user
    Aydın

    Bölüm Etnoloji

    comments user
    Atanan

    Aydın bey yanlış anlamayın bir şey soracağım etnolog tam olarak ne iş yapıyor. Müze araştırmacısı depolar eserler teşhir gelen eser giden eser arkeologlar malum kazıya gidiyor arazi görevi vs Kütüphaneciler zaten malum peki etnolog ne iş yapar ?

    comments user
    Aydın

    Hocam, bizde müze araştırmacısıyız. Müzeler İç Hizmetler Yönetmeliğinde yapılacak işler yazıyor oradan bakabilirsiniz.

comments user
Ayşe

Maas net ya da brut olarak belirtilmis mi acaba?

    comments user
    Aydın

    Hocam ona dair bir şey yazmıyor. Sadece Ücret 2.932,65 yazıyor.

comments user
Aydın

Merhaba arkadaşlar, Müze Araştırmacısıyım. Bana da tebligat geldi. İkametgahım Ankara. Evrakta nereye atandığınız (organizasyon), görev, birim, sınıf, ücret… yazıyor. Ayrıca “Atandığınız birimde göreve başlamak üzere en geç (15) gün içinde müracaat etmeniz gerekmektedir” yazısı bulunmaktadır. Ücret 2.932,65 tl Atanan arkadaşları tebrik ederim.

    comments user
    Arkeolog

    Hayırlı olsun . Nereye atandınız ?

    comments user
    Dert

    Bölüm neee

    comments user
    Aydın

    Sağ olun hocam Manisa’ya atandım.

comments user
???

Bizim facebookta 72 muze arastirmacisi diye grubumuz var atanan arkadas oraya yazmisti herkes merak ediyor diye ogrendigimiz seyleri sizlerle de paylasiyoruz tesekkur etmenizi beklemiyorum ama buraya durustce bisey yazanlarada boyle ithamlarda bulunmayin her yazilana yalan diye diye kimsede yazma hevesi kalmadi buda buraya yazdigim son msjim site yetkililerine de teskkur ederim bu uzun surecte ck girdim sitenize iyi calismalar atanan arkadaslarida tekrar tebrik ederim

    comments user
    DAYI

    yine bekleriz.

    comments user
    kütüphaneci

    Teşekkür ederiz siz bazı arkadaşlarımızın kusuruna bakmayın beklemekten cok yorulduk. Hayatımıza yön veremıyoruz. Hep beraber olalım bilgi paylaştıkça çoğalır 🙂 Lütfen kimse kimseye küsmesin. Daha dikkatli kırıcı olmayan yorumlar yapalım lütfen.

    comments user
    İsmail Karaca

    Katkılarınız için teşekkürler. Görevinizde başarılar dileriz.

comments user
DAYI

tebligatı gelen arkadaş hariç herkes onun hakkında veya onun adına konuşuyor çok tuhaf 🙂 Gelip gelmediği hala muamma

comments user
Bby

Tebligâti gelen arkadas hayirli olsun is basi ne zaman

comments user
???

Numara ayni muze arastirmacilari icin dahili 2143tu aradigimmarada 03123090850 bu ararsaniz kutuphaneci oldugunuzu belirtin karisiklik olmasin insallah sizinkide bugun gonderilmeye baslar

    comments user
    kütüphaneci

    Tamam teşekkür ederim

comments user
mrycn

Hayırlı olsun. Başka tebligat alan var mı acaba? Ankaraya şimdi geldiyse, İstanbuldayım herhalde pazartesi gelir

comments user
Herakless

Ve ilk müjdeli haber geldi. Müze araştırmacısı bir arkadaşa tebligat ulaşmış. İstanbul arkeoloji müzesine atanmış hayırlı olsun

    comments user
    kütüphaneci

    Hayırlı olsun hangi ilde yaşıyor acaba?

    comments user
    ???

    Ankarada yasiyormus sumerolog olarak atanmis maas 2935mis

    comments user
    ???

    Postaya verilince msj gelir deniliyordu ama atanan arkadasa msj falan gelmemis postaci getirmis tebligati

    comments user
    kütüphaneci

    TEŞEKKÜRLER HAYIRLI OLSUN. UMARIM MEMNUN OLMUŞTUR. MÜZE ARAŞTIRMACISI VE ARKEOLOG ARKADAŞLAR BAKANLIKTAN SİZLER DOĞRU GÜVENİLİR BİLGİ ALDINIZ. ACABA KÜTÜPHANECİLER İÇİN DE AYNI NUMARAYI ARAYABİLİR MİSİNİZ? YA DA BURADAN NUMARAYI VERİR MİSİNİZ?

comments user
ömer

aslında sayımız çok fazla değil ama neyse. bakalım biz kütüphaneciler için ne zaman buraya müjdeli haber gelecek. bugün tebligat verilse ne muhteşem olurdu.

comments user
CcC

Diğerini gonderip kkutuphanecilerinkini göndermemesi de neyin nesi

    comments user
    Arkeolog

    Kütüphanecilerin sayısı daha fazla diye herhalde .. arkeologların da daha verilmedi galiba.

comments user
Bayx

En fazla 15 gun icinde tum tebligatlar ulasmis olur

comments user
Arkeolog

Tebligatı gelen var mı?

comments user
kütüphaneci

Tamam ınsallah bızler de 1 ay içerisinde başlarız.

comments user
CcC

Kutuphanecilerin sucu neymis

comments user
mrycn

bakanlıktan ulaşıldı tabi ki de bilgiye cem

    comments user
    Arkeolog

    Arkadaşım arkeologlarınki de mi yola çıkmış ? Size böyle mi söylediler ? Teşekkürler

comments user
Hayal Umut

Arkadaşlar dün netten araştırdım tebligat aynı il içerisine en geç beş diğer illere de yedi gün içinde ulaşıyormuş. Bugün PTT’yi aradım on günü bulabilir dediler. İadeli taahhüt biraz geç ulaşabiliyormuş

comments user
Dert

Ben müze araştırmacısıyım ve ankaradaym arkadşlar. Henuz gelmedi tebligat gelnce haber verelm

comments user
cem

Ortada bi karışıklık var bence imzaya parca parça gitmez toplu gider yani. Kütüphaneciler hariç diğerlernin gittiği bilgisine nerden ulaştınız acaba?

comments user
DAYI

Hepsini beraber göndereceklerdi hani?

comments user
mrycn

kütüphaneciler hariç herkesin tebligatları teslim edilmiş arkadaşlar herkese hayırlı olsun.. Devlete gireceğiz diye işten çıkıp tazminat olan aldı mı acaba ? Bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim

    comments user
    kütüphaneci

    teblıgatlar dun postaya verılmış bugun de yerıne teslım mı edılmış? teblıgat alan arkadaşlar yazabılırler mı?

    comments user
    işşiz

    yasal olarak işten istifa etmek zorundasın tazminat verip vermemek tamamen işverenin elinde yasal olarak hakkın olmadığı için vermemekle özgür iyi niyet çerçevesinde isterse verebilir ben mesela 3 yıllık tazminatımı yakacağım hayırlısı olsun

comments user
kütüphaneci

DEMEK Kİ BAKAN BEY İMZALAMIŞ. yNAİ SADECE ARKEOLOGLAR YA DA MÜZE ARAŞTIRMACILARINI İMZALATALIM DA KÜTÜPHANECİLERİ SONRA BAKAN BEYİN MASASINA KOYALIM OLMAZ. BİR DOSYA OLARAK BAKAN BEYIN IMZALADIGINI DÜŞÜNÜYORUM. DEMEK KI YAKINDA KUTUPHANECILERIN DE GONDERILECEK. TEBLİGAT ALAN ARKADALSAR YAZABILIRLER MI?

comments user
Atanan

Arkadaşlar tebligatı gelen burada yazabilir mi ne zaman başlayın diyor neresi olmuş vs hepimiz merak ediyoruz

comments user
Hayal Umut

Arkadaslar müze araştırmacılarının tebligatları gönderilmiş. İnşaAllah sizlerin de en kisa zamanda gönderilir. Yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun. Hepimiz için hayırlı olsun İnşaAllah

comments user
Malatyali

Ben ardm 4 te bayan postaya verildi dedi bölum olark sormdm arkelog ve kutuphanecilerinde beraber gonderildigini sanark yazdim k.bakmayin

comments user
CcC

Malatyalı gene mi sen yaa. Hangi yuzle yaziyorsun sen. Gecen seferlerde soylediklerin yetmedi mi . Niye insanlarin ümutlariyla alay ediyorsun. Ayıp su yaptıkların.

comments user
???

Arkadaslar ben muze arastirmacisiiyim bizimki verilmis sadece

    comments user
    Hayal Umut

    Bilgi kesin mi? Bakanlık mi söyledi?

    comments user
    ???

    Evet kesin bende aradim benim disimda 20 ye yakin muze arastirmacisi arkadasimda aradi ogleden sonra konustuk muze arastirmacilarinki gonderildi denildi

comments user
DAYI

Arkadaşlar MALATYALI nickli çocuğa asla ve asla itibar etmeyiniz. Bunu her seferinde yapıyor. Geçmişlere bakarsanız görürsünüz.

comments user
Mell

Her kafadan bir ses çıkıyo bigün birinizle çok kötü kavga edecem çocuk musunuz nesiniz yaa

comments user
Bby

Malatyalı arkadasım hangi bölümsünüz siz ?ben sizin bu yazdığınıza sevinerek bakanlığı aradım az önce dediğinizi teyit etmek için.2142yi tuşladım açan kadına kutuphanecilerın tebligatları gönderildi mi diye sordum.kadın hayır onayları yazıyoruz henüz makama göndermedik dedi.siz bu bilgiyi nerden aldınız acaba?

comments user
Malatyali

Herkese hayirli olsun gozümuz aydin tebligatlar postaya verilimiş

    comments user
    Arkeolog

    Nereden öğrendiniz bu bilgiyi ?

    comments user
    kütüphaneci

    Evet Malatyalı lütfen bilgi verir misiniz? Nereden ne zaman öğrendiniz?

    comments user
    Mell

    Nerden duydunuz acaba?

comments user
kütüphaneci

İsmail bey dernek aracılığıyla sanırım bilgi ediniyor. Portal yöneticisi de olduğundan güvenilir bilgi olduğundan emin olmadan yazmaz. Bence sizler de aramayın. Memurların baştansavma cevaplar verdığını dusunuyorum.

    comments user
    ömer

    hocam ordaki bayan memur hanıma dıyorum kı bakın forumlarda şunu şunu yazdılar varmıdır aslı astarı. dıyorkı forumlara bakmayın. peki diyorum sizi aramadan ben işlemleri nasıl öğrenicem. adrese tebliğat 10 15 sene önce kalktı. her sey ınternetten halloluyor ya evrak bana ulaşamazsa dıyorum.. dıyorkı haklısın. buradan anca öğrenebilirsin. peki nedir son durum dyorum. su anda bisey yok diyor. bır ıkı haftaya bısey cıkmaz dıyor. en son dayanamadım. her aradıgımızda bır ıkı hafta dıyorsunuz dedım. aramayınca da merak edıyorum. onlarda sankı acele etmesek olur dıye mı dusunuyor acaba. eminim ılk atandıkları gun bır dakıka bıle gec baslatılmaya tahammul etmemıslerdır. yanı cidden anlamıyorum. umarım dogru olan bılgıler bızı sevındıren bılgılerdır. ama bu ramazan ayında her aradıgımda moralım bıraz daha fazla bozuluyor.

comments user
Arkeolog

Bayram öncesi kağıtlar gelse de bize bayram hediyesi olsa ….

comments user
???

Ben de dun oglen sonu aradim evraklar onay icin hazirlaniyor dedi imzata gitmedi ozaman henuz dedim hayir hazirliyoruz daha dedi konustugum dahili 2204 du bi erkek memurdu tabi soylediklerine ne kadar guvenilir bilmiyorum gergun farkli bisey soyluyorlar

comments user
CcC

Bugun haberde gordum gümrük bakanligi ikimevsim geçti hala bakanin masasinda imza bekliyor evraklar demiş. Bizimki de oyle olmaz umarum

comments user
ömer

ismail karaca nın yazdıklarından sonra bende 3 gundur arıyorum ve ismaıl beyın dedıklerı her zaman cıkıyor. guvenıyorum kesınlıkle. yalnız aramalarda ne yazıkkı bırakın ımza asamasını yakın tarıh konusunda da karamsar konusuyorlar. telefona bakanlarda mı sıkıntı anlamış değilim. felaket tellallıgı yapıyorsun denmemesi için yazmadım buraya. inşallah beklediğimiz yakın haberler yakın zamandadır ne diyelim.

    comments user
    İsmail Karaca

    Biz de bizlere gelen bilgileri paylaşıyoruz arkadaşlar. Kesinlik tabii ki söz konusu değil. Bundan önceki süreçleri de göz önüne aldığımızda bayramdan sonraya kalabileceği bile söylenebilir. Kritik bir aşama çünkü, bir bakıma kişilerin gelecekleri belirlenecek.

    comments user
    tarih

    İsmail bey bilgiler için teşekkürler.sadece burada nezaman biri bilgi verse yardımcı olmaya çalışsa bir takım kişiler o bilgiyi yalanlama yarışına giriyor aynı anda yorum yazılıyor sanırım aynı kişiler tarafından anlamış değilim

    comments user
    ömer

    bundan korkuyordum bende. yalancı konumuna düşürülmek. derdim o değil. yorum yazanları da tanımam etmem. neyse. inşallah bayramdan önce de haber ulaşır bize diye temennide bulunalım. teşekkürler.

    comments user
    tarih

    genelleme yapmadım

comments user
dtcfbby

Arkadaşlar bugün bakanlıktan bir belgem yanlış olduğu için aradılar. Demekki evrak işlemleri daha devam ediyor.

    comments user
    Dert

    Yanlış belgeyi duzeltme fırsatı sunuyorlar yani?

    comments user
    DAYI

    Çok komiksiniz. Belgeleri teslim ederken en ince ayrıntısına kadar inceleyip öyle teslim alıyorlar. Ben senin yazdıklarını mantıklı bulmadım.

    comments user
    Kütüphaneci Reis

    Asıl sen çok komiksin Dayı belgeleri herkes elden teslim etmedi değil mi kargoyla gönderen insanlar da var birşey yazarken düşünerek yazın ya herkes birbirini karalamaya yer arıyor nasıl insanlarsınız anlamadım

    comments user
    DAYI

    Haklısın kütüphaneci yeğenim.

    comments user
    dtcfbby

    Bugün faks çekerek doğrusunu göndericem. Yahu nasıl insanlarsiniz artık anlam veremiyorum. Sana ispatlamak zorunda değilim hiçbir şeyi.

    comments user
    carl gallagher

    valla komedi ya 😀 stresimi alıyor bu sitedekı yorumları okuyunca 😀

comments user
serdar

Ben serdar olarak Bu portalda başka bi nick kullanmadim .Baki ile ayni kişi değilim çift karakterli hiç bir zaman olmadım olanlardan da nefret ettim kişi kendi gibi bilirsin karşısındakini söyleyeceklerim bu kadar bize aslında 4 yıl boyunca bilginin payelasildikca cogalacagi anlatıldı yalnız bi eksik varmış o da kirlenecegi ne yazikki burda beni suçlayan arkadas herakles ve diğerleri bilginin sizin gibi zihniyetlerin elinde olacağı endişesini taşımaktayim

comments user
Bayx

Imza asamazi ne kadar surer tahmini

comments user
Reptamal

Arkadaslar birsey sormak istiyorum:
Tamam biz sozlesmeli atandik .sozlesmeli olmasi bizi tedirgin etmelimi. Yani konut kredisi ihtiyac kredisi cekebulecegimiz kadar rahat olmalimiyiz.?

comments user
kütüphaneci

İsmail bey teşekkür ederiz. Hayırlı tezkereler dilerim.

comments user
İsmail Karaca

Evrak işlemlerinin tamamlandığı, herkesin yerinin belli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yedekler de göreve başlamayanlar olursa değerlendirilecek.

İşlemler şu an imza aşamasında, bu aşama da tamamlandığında tebligatlar adreslere gönderilecek.

    comments user
    ömer

    ismail bey çok teşekkürler bilgileriniz için. acaba görüştüğünüz kişilere sorabildiniz mi? imzaları kim atacak? imza meselesi çok uzar mı? bu hafta tebligatlar adrese gönderilir mi?

    comments user
    Arkeolog

    İsmail kardeş çok teşekkür ediyorum bu güzel bilgi için.

    comments user
    Ern

    Tesekkurler ismail bey. Bu aciklama surekli felaket senaryosu yazanlara gelsin.

comments user
DAYI

İsmail askere gitmiş. güvenlik soruşturmasına gelince güvenlik soruşturması oldu mu olmadı mı bilmiyorum fakat benim yapılmadı diye tahmin ediyorum çünkü diğer alımlarda kazanıp kazanmadığı belli olduktan sonra aday kendisi yaptırıyor. Atanan arkadaşlarımdan biliyorum.

comments user
kütüphaneci

Bana mı kinini kustun anlamsız. O zaman dur sana kendi hikayemi anlatayım. 31 yaşındayım. 2010 yılında Ankara Üniversitesi DTCFden mezun oldum. İlk sene 60 puan aldım. Bizim zamanımızda mezun azdı. Çünkü bby bölümü az üniversitede vardı. Düşük puanlarla rahat atanabiliyorduk. Sadece kendi memleketime atanmak istediğim için tercih yapmadım. Arkadaşlarım 57 puanla atandılar. diğer sene 68 aldım yıne memleketimi bekledim. Sonraki sene de puanlar birden yükseldi ve sıralamam düştü. 71 puanım hiç bir şeye yetmedi. 7 yıllık mezunum. Ve 7 yıldır atama bekledim olmadı. Ben senin ne hissettiğini çok iyi biliyorum. Ailene karşı arkadaşlarına karşı belki kız ya da erkek arkadaşına karşı hatta tüm insanlığa karşı kendini ispatlayamadın. Maddiyat olmaza ne yazık ki hayata atılamıyoruz. Erkekler için bu daha da zor. Ben de senelerdir her şeyimi evlenmeyi çocuk sahibi olmayı hep atanmama bağladım. Atandıktan sonra yaparım diye dıye yaşım 31 oldu. Sonra umudumu yitirdim ve herhangi bir yerde çalışmaya başladım. Seviyemde olmayan inanlar tarafından hor görüldüm. Halk kütüphanesinde 3 aylık gecici hizmetli olarak çalışırken ordaki hizmetli tarafından ezilmeye çalışıldım. Sonra bir anda bu sözleşmeli alımlar çıktı karşıma yine umutlanmadım ama bir anda oldu. Ve çok özelimi anlattım ama çocuğumuz da olacak yani 7 yıl isyan ettim hayattan elimi ayağımı cektim. Ama sonra en güzel haberleri bir anda aldım çok şükür. Bu hayatta bir şeyi çok istersek gerçekten başarabiliriz. Hepimizin bir nasibi var ve zamanı gelince olacak. İnancınızı kaybetmeyin. Merkezi atamada atanacaksın demem evet yanlıştı. Demek istediğim ne mutlu ki güzel puanınız var merkezi atamada şansıznı yüksek. Bizim 1 sene sonra veya herhangi bir zamanda garantimiz belki yok. Bizim düşük puanlarla merkezide atanma şansımız da yok. Ama sizin yüksek demek istiyorum. 7 yıl atamaları takip ettim sıralamalar puanlar kaç kişinin alınması ile ilgili bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. Umarım sizler de en kısa zamanda atanırsınız.

    comments user
    ali

    Sinif arkadasiyiz bende 2010 mezunuyum. 2010 yilinda dersaneye gidip iyi calisan ve emek harcayan 80 e yakin aliyordu ve nokta tercih yapiyordu bende oyle yapmistim. Cemaat cok gunaha girdi o donemde bende 1 yil issiz kalmistim. Ama bugun 80 puan bile yetmiyor cunku kadro az sozlesmeli ve devlet maalesef yikima gidiyor. Ondan dolayi buldugunuz ise girip karninizi doyurun derim.

comments user
reis

ismail bey şu günlerde bir açıklama yapsanız iyi olmaz mı herkes bir şey söylüyor site yöneticisi olarak bir haberiniz yokmu kimi güvenlik soruşturması devam ediyor diyor kimi atananlar var diyor yetkili agızdan bir açıklama yapsanız birde bu güvenlik soruşturması devam ediyormu bunu açıklasanız eğer devam ediyorsa biz 3 4 ay daha bekleriz durum bunu gösteriyor

    comments user
    BBY Haber

    @reis,

    İsmail şu an askerde olduğundan dolayı bu konu hakkında size yardımcı olamayacaktır. Eğer bilgi veya belge edinilebilirse mutlaka buradan haberiniz olacaktır, şu anda hiçbir bilgi yoktur.

comments user
reis

arkadaşlar bu güvenlik soruşturması devam mı ediyor yoksa bittimi bu konuda bilgisi olanlar varsa paylaşılırsa sevinirim

comments user
Aydın

Merhaba arkadaşlar, bugün evrakları verdiğim yere gittim. Evrakların bir kısmı imzaya gitti bir kısmı da hazırlanıyor denildi. Toplamda üç yerde imza atılacakmış. Tebligat, iadeli taahhütlü olup verilen adrese gönderilecekmiş. (Israrla sormama rağmen) NET BİR TARİH VERİLMEDİ. Sözleşme her sene yenilenecekmiş. Sözleşmeli alım olduğu için eğitim yokmuş fakat atandığınız yerde hizmet içi eğitim olabilir denildi. Müze Araştırmacıları için maaş 2900 civarıymış. Son olarak da rica ettiler bir iki hafta ARAMAYIN da işimizi yapalım denildi.

    comments user
    Arkeolog

    Sonunda imzaya gitti demek bu iyi haber , çok bekletilecek olsa evrakların bir kısmı imzaya gitmezdi hepsinin hazırlanması beklenirdi. Belki imzalar tamamlandıkça tebligatlar yollanır. Tamamen kendin düşüncem. Teşekkürler.

    comments user
    cem

    iyi de parça parça işe başlatmaları bana değişik geldi. Herkes biran önce başlamak istiyor.Ben herkesin aynı zamanda başlayacağı düşüncesindeyim.

    comments user
    DAYI

    zaten kısım kısım başlayacak diye bir şey denilmemiş cem, iyi oku.

comments user
Bby

Arkadaşlar denildiği gibi işe başlatılanlar olsa duymazmıydık kazananlar arasında tanıdıklarınız yok mu?

    comments user
    dtcfbby

    Ben elimden geldiğince birşeyler öğrenmeye çalıştım. Varsayımlarla hareket edersek bı yol alamadığımizi gördük. Herkes bişey söylüyor. Kafa karışıklığından başka bişey değil.

comments user
Sinan

Az önce tekrardan aradım malesef daha net bi bilgi yok.

    comments user
    Arkeolog

    Onaya gönderilmiş mi ? Yoksa evraklar hala verdiğimiz yerde hazırlanıyor mu ?

comments user
dtcfbby

Arkadaşlar merhaba. Oturduğum ilçede ki halk kütüphanesi memurundan rica edip aramasını istedim kendisi atama şube müdürlüğünü aradı isteyene numarayı da verebilirim yalan söylüyor gibii ithamlarla gelmeyin lütfen öğrendiğim bilgiyi paylasiyorum. Beyfendiye güvenlik soruşturmasının devam ettiğini sonucu geleni başlattıklarını ve sonucu geleni​ arayıp haber verdiklerini ve hatta başlayanlar olduğunu söylemisler. Numara 309 08 50 isteyen bu numarayı arayıp bilgi alabilir.

    comments user
    baki

    bu hangi atamayla ilgili, merkezi mi sözleşmeli mi

    comments user
    tarih

    bu merkezi atamayla atananların merkezi atamayla atananların yeri belli olduğu halde soruşturmayı bekliyorlar sonuçları belli olanları atandıkları yer çağırıyor sözleşmeli olanların güvenlik soruşturması yapıldı zaten sadece yerler belli değil

    comments user
    dpoaldsf

    Bu hangi atama ? Evet sözleşmelilerinki bitmişti, siz karıştırıyorsunuz herhalde. Sizin dediğiniz kadrolu atananların çoğu yerleşti ama birkaç kişi kalmıştı. Onların yeri belli nereye gideceklerini biliyorlar hatta.

    comments user
    dtcfbby

    Olabilir bilemedim şimdi tekrar aramasını rica ederim.

    comments user
    dtcfbby

    Beyfendiye sordum sözleşmeli personel alımı diye belirttiğini söyledi.

    comments user
    tarih

    geçenlerde memurlar nette görmüştüm biri yazmıştı şöyle bir durum var merkezi alımlarda atandığın zaman atandığın yer her şey belli olduğu için sadece güvenlik soruşturmasını bekliyorsun güvenlik soruşturması biteni atandığı yer çağırıyor.

    comments user
    dtcfbby

    Sizin yazdığınızda mantıklı ama bende öğrendiğimi yazıyorm. Sözleşmeli​ diye belirtmis merkezi ile ilgili bilgi vermezler sanırım. Ama yinede net bişey diyemiyorum.

comments user
ayşe

eğer gerçekten baslamamız temmuza bırakılırsa bu en fazla atanmayanlar için bir dezavantaj olur. cunku amaç o zaman alıma çıkmamak olur. başlamamızın gecikmesi kimsenin hoşuna gidecek bir durum olmamalı bence. başlamamız atanmayanların da cıkarına olur.

    comments user
    carl gallagher

    bakınız anlamsız ve ayse nickli arkadaslar:

    şimdi, torpili olan her koşullarda kullanır, dini kavramlar vs kullanmak yerine kabul edin sunu ya:) kımın torpili varsa kullanır. torpili kullanmak sizlerin değil, sistemin bir bug ı. bu ulkede boyle. e haliyle baska is de bulamayınca torpile sarılmak mecbur. yani şuradaki 100 kişiye sorsak 1 i de demez ki torpilim var ama yine de kullanmadım veya olsa da kullanmam. öyle bir kullanır ki hem de. o yuzden torpil muhabbetinin içi boş.

    haa bir de kızmayın bırbırınıze.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @carl gallagher, başkaları adına değil kendi adınıza konuşmalısınız. İşin ahlaki boyutu umurunuzda değil bunu anladık ama torpili normalleştirmeye ve meşrulaştırmaya yönelik yorumlarınız birçok atama bekleyen adayın canını yeteri kadar sıkıyorken ısrarla bunu sürdürmekteki amacınızı anlamış değilim. Tekrar ediyorum, başkaları adına değil kendi adınıza konuşmalısınız. Herkesi değil kendinizi torpil meraklısı olarak görmeniz size yardımcı olacaktır.

    comments user
    carl gallagher

    @kaan karadenız;

    hocam ben en azından dogruları soyluyorum. burada populıst cevap olarak torpili reddediyorum diyebilirsiniz fakat su ortamda kıme “torpilin var işini yapıcak” desek herkes kabul eder. Burada reddedebilirsiniz fakat gerçekte olsa herkes kabul eder. Nokta.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @carl gallagher, bakın tekrar etmek zorunda kalacağım ama kimsenin adına konuşmamalısınız. Hala kendi bildiğiniz gibi bana cevap verme gayesinde bulunuyorsunuz. Bunlar hayatın doğruları değil sizin ve sizin gibi düşünenlerin doğruları. Onlarca belki yüzlerce insan var bu sayfayı ziyaret eden. Siz hepsinin adına ısrarla konuşmaya devam ediyorsunuz. Bakın ben burada kendi adımla konuşuyorum ve sadece kendimden söz ediyorum. Başkalarının düşüncelerine karışmak haddime değil ancak o düşünceler benim sınırlarıma girdiğinde iş değişir. Popülist olma gibi bir gayem yok. 4+4 yıldır bu bölümde beni tanıyan insanlar benim kim olduğumu gayet iyi bilirler. Özetle, başkasının yerine konuşmak ve peşin hükümlülük doğru değil.

comments user
ayşe

yahu yok mu bu bakanlıkta birilerine ulasabılcek kımse. yanı ne demek istedikleri gibi davranmak. bizim hakkımız olanı istiyoruz ya.her biri günde 5 kişinin evrakını düzenleseydi şimdiye dek bitirmişlerdi. yeter artık. bu arada burada kaanatimce mulakatı geçmeyip kazananların heyecanıyla dalga geçmek isteyen kimseler var ve olmadık bilgiler yazıyorlar. ben sırf gırgır olsun diye benim ümitlerimle dalga geçen hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum.

    comments user
    anlamsız

    bakınız ayşe hanım. herkesin nasıl kazandığını az çok biliyoruz. halk dilinde torpilin yumuşatılıp referans olarak yansıtıldığınıda. ve siz kazanalı 1 ay oldu ve ne heyecanmışki bir aydır sindiremeyen sizler bize yani referansı yapmak istemeyen kişilere sataşıyorsunuz. ayıptır. sadece bir kere kırıldık kazanamadık diye. kırılamazmıyız. sonuçta geleceğimizi ilgilendiren bir adımdı ve kazansaydık şuan bizim için çok farklı olabilirdi. ve o yüzden yazdıklarınıza dikkat edin. bizi teselli etmek yerine zeytinyağı misali üste çıkmaya çalışmayın. siz kazandınız diye bide biz hayatımızın geri kalanında bir listedeki sadece bir satır aralığına sığdırılan hayatlarımızı bir çırpıda öyle unutamayız. biz unutsakda siz unutamazsınız. çünkü tarih bunları yazmaz ama izler bırakır. bende siz ve sizin gibilerin verdiği cevaplara suçu bastırmak derim. lütfen kaybettik ve ağız tadıyla paylaşma hakkımızı bari iki üç kelimelik sözlerle elimizden almayın. hak hukuk bunları size veren allah alan allah. manevi hayanızın kısa ve öz tanımı olarak düşünün. neyse…

    kamaoyuna duyrulur. iyi günle:)))

    comments user
    ayşe

    size benle ilgili hüküm verme hakkını kim verıyor ya. allah şahidimdir puanım yuksek ve asla torpıl yaptırmadım. sıze bunu ıspatlamak mecburıyetınde de degılım. bırde bız torpıl yapmak ıstemeyenler dıyor. vallahı ben yapmadım ama bellıkı sen torpılın ıse yaramadı dıye baya bı uzulmuse benzıyorsun. asla referans dahı ıstemedım o yuzden asla vıcdanı huzursuzlugum yok.zan altında bırakcak ifadeler sizin ne işinize yarıyor anlayabılmış degılım. sıze sataştıgımı nerden cıkardınız. neden hep siz ustunuze alınıyorsunuz. kım dalga gecıyorsa hakkımı helal etmıyorum dedım. demek dalga gecıyorsunuz. sızın ne haddınıze benle dalga gecmek. zytınyagı gıbı uste cıkmak falanda nedır.kımse kımseyle dalga gecemez. terbıyenızı takının beyefendı. lutfen benle ılgılı yazı yazmayın. benım cocugum dahi var ve bu tarz yazışmalardan bıktım. aslında sıte yonetımı de bıraz haksız. neyse. gerek yok burayı takıp etmeye. sayfayı takıp eden dıger kısılerde kusura bakmasın. zaten daha da yazmam. lutfen beyefendı daha fazla yazıp bana soz hakkı cıkarmayın.

    comments user
    anlamsız

    cinsiytimi açıklamadım sanıyordum. dalga kelimesinide ilk ben kullanmadım bu arada. daha doğrusu hiç kullanmadım. o kadar çok içinize işlemişki yazdıklarınızın arasında 4 defa yer alıyor. ben size torpil yaptınız demedim. genelleme yaptım bu kadar canınızı sıkmanıza gerek yok. zira içinizi bilen bilir. benim şahitliğim sizi cehenneme sürüklemez. bu kadarda korkmayın. neyse dediğim gibi herkes cevap verebilme hakkına sahip. sadece bu kadar abartmanız biraz yanlış.

    comments user
    dtcfbby

    Yani şimdi sen kazansaydin herkes kendi hakkıyla kazanmış olacaktı ama ne hikmetse sen kazanamayinca herkes torpilli oldu öyle mı?? Kazanamadiniz diye her istediğinizi yazma hakkını kim veriyor size. Şu ramazan günü 200 kişinin vebalini yükleme sırtına kimsenin günahını almayın boşuna. Eyvallah üzgünsünüz ama biraz saygı.

    comments user
    anlamsız

    ben herkesmi yaptı dedim. ayşe bacımız hakana merkezide nasılsa atanırsın demiş. anlımızdamı yazıyor. böyle cümle olabilirmi. sonuca göre insan yargılamayalım lütfen başlangıcıda inceleyin. dini terimleride ilk ben kullanmadım. bana hakkını helal etmeyen ayşe hanım. ilk terimi o kullandı. belki bana etti etmedi onu bilmiyom ama hoş değil yinede. çeki düzen verecek kişiler sadece biz atanamayan değil atanamayanda olmalı. ben atansam atanamayanlara laf atmam. bu kadarda küstahlık yapmam. bizi zorlayana yani bunu başlatan sizsizniz. ben 200 kişi torpil yaptı demedim. bazılarının referansı sağlammış demim. üzerine alınana alınır. alınmayan laınmaz. kapiş. saygı cümlesi sadece analamsız için geçerli olmamalı bence.

    comments user
    Ayşe

    Ben ne hakanin yazdiklarina baktim ne de atanirsin dedim. baskasinin yazdiklarini bana yazmaya calisiyorsun. Yalan konusmasan yazmazdim.Gercekten cok anlamsizsin.

    comments user
    anlamsız

    kusura bakmayın aynı kafada olduğunuz için ben sizi o sanmışım. bir yanlıştan dönüldü ama diğer fikirleriniz çok farklı düşündüğünüzü göstermiyor. ayşe hanım ben size atanamayanlarla ilgili olarak atanamadığı için mutsuz olduklarını ve buna sebebin ne olduğunu başta izah ettim. sizce liste çokmu adildi. ben size hakkınızla atanmamışsınız demedim. o yargıyı siz kendiniz çıkardınız. birde hak hukuku soktunuz. yazmasanız ben sinirimi atanamayanlara karşı saygılı davranmayan siz ve sizin gibilere karşı kullanmazdım. bundada yanlış birşey görmüyorum. o yüzden saygı olucaksa evvela siz hakkıyla gidenler bizide savunması gerekmezmi. teselli etmesi gerekmezmi. neyse bundan sonra cevap yazmicam. yıllardan beri çok hakaret eden oldu. sesli veya sezsiz. kimisini duydum kimisini duymadım. ben çok fazla bunları sorgulamam ama haksızlık ve saygısızlık. bunlarla ilgili söz hakkı veriliyosa konuşurum. uygun bir dille. zira siz hakkınızla kazananlar böyle ithamda bulunanalara karşı olmalısınız. olmayan kişilerede ben saygı duymam. o arkadaştan sonra siz o cümleleri yazınca ben size biraz da onun öfkesini kusmuşum. biz kazananların heyecanı ile dalga geçmiyoruz. lafınız ben ve benim gibi atanamayanlara olduğu için:))) hani hakkınızı helal etmediniz. neyse iyi tatiller:) ne kadar yazsam anlamıyonuz. tok açın halinden anlamaz zaten:) karın açlığında değil sen ordaki manayıda çarptırırsın şimdi.

comments user
Bayx

Arkadaslar biraz gercekci olalim evraklari teslim ederkende farketmissinizdir calisanlar fazlasiyla relax ha bi de ramazan ayindayiz ooo kim ugrasacak simdi 400 evraki ayarlamakla(ayarlanmak istenirse 3 gunde hepsinin ayarlanacagini herkes farketmisdir cunku butun belgeler teyit edilip alindi)neyse anlasilan o ki bizim elimize tebbligatlarin ulasmasi temmuz sonunu bulabilir.o yuzden sabirla beklemekten baska yapacak sey yok

comments user
yorgun

merkezi atamaya kaç kadro gelebilir arkadaşlar tahmini?

comments user
carl gallagher

alt tarafı kutuphanecilik yav.. neden bırbırınızın kalbını kırıyorsunuz bunun için? degmez.

comments user
kütüphaneci

Anlaşılan hepiniz oldukça gençsiniz hayatın başındasınız. Bu şekilde ukala olmak kendinizi bu şekilde ispatlamaya çalışmak ne kadar da üzücü. Hepiniz en iyisiniz hepiniz birincisiniz. Yolunuz açık olsun.

    comments user
    anlamsız

    önce bir yazdıklarını ölç biç. sonra gel doğru düzgün şeyler yaz. tebligatınız var diye gereksiz sohbetlerini dinlemek zorunda değiliz. zaten ekstra bakanlığın sitesinde bir duyuru yazarlar. ev adresini ve telefon numaranı doğru yazdıysan korkma. olmayan aklımı sanamı veriyim. neyse size hayatta başarılar. geleceği gören kişi:))))

comments user
hakan

vay be şu yazılanlara bakıyorum da bu kazanan 200 kişi gerçekten en iyilermiş mülakata kalanlar arasından,gerçekten çok titiz bir şekilde seçilmiş herkes

    comments user
    kütüphaneci

    HAKAN SEN HALA NEYI SINDIREMIYORSUN KI MERKEZİ ATAMADA ATANACAKSIN İŞTE. BURDAKI INSANLARLA NE ALIP VEREMEDIGIN VAR. SEN DE COCUK GIBI DAVRANIYORSUN. BU SEKILDE ELINE HIC BIR SEY GECMEZ. BIZIM SEVIYEMIZI ELESTIRMEK DE SANA DUSMEZ.

    comments user
    anlamsız

    kütüphaneci olduğunu iddaa eden arkadaş. geleceği bu kadar önden görmen inan beni bir o kadar mutlu etti, bir o kadarda şaşırttı. toplam kaç atma yapılacak ve il ilde bunu paylaşırsan sevinirim. ayrıca. bak bakalım gecekte hakan arkadaşımızı nasıl bir hayat bekliyor. birde son olarak türkiye dünya kupası alacakmı. bunlarıda görürsen çok makbul geçer. iyi günler. sindirebilen kişi:)))

    madem hakanın cevabı eline birşey geçirmiyor. sen cavap vererek eline ne geçti. böyle saçma ithamlarda bulunmak hiç hoş değil. hakan kardeş şimdiden hayırlı olsun. merkezide atanıyormuşun. eline hiç yoktan bu geçti:)))))

comments user
kütüphaneci

SERDARLA BAKİ AYNI KİŞİ BU ANLAŞILDI. PORTAL YETKILISI BUNU ANLAYABILIR. LÜTFEN ASILSIZ BİLGİ PAYLAŞMAYIN ARTIK YETER.

    comments user
    baki

    Hadi yaaaa. Çok zekisin nasıl anladın bunu. Ezel ile Ömer de aynı kişiydi onu da anlamışmıydın 🙂

    comments user
    kütüphaneci

    HERKES TERBIYESINI TAKINSIN LUTFEN BURDA KIMSE KIMSEYLE BU SEKILDE UKALACA KONUSAMAZ. PORTAL YETKILISINE SESLENIYORUM. lÜTFEN GEREKSIZ YORUMLAR YAYINLANMASIN RİCA EDİYORUM.

comments user
baki

Burası karışacak vaziyet alın.

    comments user
    carl gallagher

    hahaha 😀 güzel replik :D:D:D:D:D:D:D:D

comments user
Herakless

Serdar asıl sen açık kimliğini belirtte biz senden uzak duralım insanları kandırınca şeker mi veriyorlar sana aklınca merakla bir haber bekleyen insanları heyecanlandırıp eğleniyorsun dimi SERDAR EFENDİ

comments user
ayşe

arkadaşlar arasında anlaşmazlık oldu. o yuzden ben gidilse ıyı olur dedım. yoksa serdar beye bırsey dedığım yok benım. lutfen hepımızı aynı sekılde hakaret etmısız gıbı gostermeyın. ustelık uzunca bır suredır beklıyoruz. hepımız cok sıkıldık ve gergınız. o yuzden ben yıne dıyorum kı gıdılebılse cok guzel olur. veya bılgı alabılenler yazarsa sevınırız.

comments user
baki

Serdar gitmiş öğrenmiş işte hiç mi itimadınız yok. İkincisi Gidip öğrendim diyorlar adamı yalancı durumuna sokuyosunuz. Ne haysiyet koydunuz ne şeref. Nasıl bir zihniyet anlamıyorum.

    comments user
    işşiz

    baki haklısın fakat herkes evde oturup beklemiyor benim mutlaka tebligatın çıktığını bilmem lazım evde kimse yok alabilecek ona göre evde bekleyeceğim şimdi serdar arkadaş böyle bilgi veriyor bakanlığı arıyosun kim uyduruyor bunları diyor kime inanalım neye göre haraket edelim derdimiz kesin bilgiye ulaşmak serdarı yalancılıkla asla suçlamadım hatta telefondakilere inanmıyorum ama yinede insan teyit bekliyor

comments user
ayşe

arkadaşlar yok mu ankarada olupta gidip yüzyüze bilgi alabilecek bir kişi. bari bayramdan önce başlasakta bayrama güzel girsek yaa.

    comments user
    Arkeolog

    Evet Ankara’da olan birkaç kişi gidip yüzyüze sorup öğrense mübarek günde bol bol dua ederiz

comments user
serdar

Teşekkür eden arkadaşlara notum bu mübarek günde ne yalan haber Ne uydurma haver ben duyduğumu söyledim elime ne geçicek Yalanla benim…. sadece insanlık yapmak istedim yapılan yorumları görünce insanın hevesi kaçıyor orda 3 memur bi de Safiye hanim var şube müdürü hepsinin birbirinden dediğinde haberi olamaz heralde .

comments user
serdar

Ne asparagasi bir de arayip buraya iyiliginiz için yazdiklarimizin onayını mi istiyorsunuz orda çalışanlardan güvensizlik se kardeşim bu bloktan defolu git yorumları okuma adamların işi başlarından aşkın harbiden bi de sizin gibi tiplerle telefonda ugrasiyorlar herakles sözüm sana ben buraya zırt port aramayın ters tepki yapmasin diye uswnmedim bencillik yapmadım yazdım bide yazdıklarına bak bu saatten sonra onlarda size bilgi vermez bilen de vermesin ama herkes senin gibi değil tabiki kimliğini söyle de uzak duralım senden herakles efendi

comments user
mrycn

bende şimdi görüştüm. Onlarda isyan ediyorlar… Her şeyi ayarlamaya yetiştirmeye çalışıyoruz.. Ancak vakit belli değil. Onaylar hazırlanıyor dedi görüştüğüm beyefendi.. Net birşey hiç bir süreçte söylemediler. Şimdi de söylemiyorlar. Foruma Safiye Hanımla görüştüğüm konuşmayı yazmıştım ” Mayıs sonu biter, Haziran baiı gibi başlarsınız” diye onu hatırlattım.. safiye hanım bugün yok gerekirse onunla tekrardan görüşün diyorlar. Birşey söylüyoruz, bu bize şikayet, isyan yada soru halinde geri dönüyor dedi… Değişik… Ama geç değildir olacak olan güzel şeyler.. Merak etmeyin.

comments user
CcC

Biz de ariyoruz size soylenilen seyleri söylemiyorlar. Bu arada malatyali vardi bu hafta aciklanacakmis kesin dedi 2 ay geçti. Lutfen yasinizin gerektirdigi sekilde hareket edin. Uydurma şey bunlar. Ben dosyayi verirken de sordum telefonla da sordum.kesin değil ama Hazıran sonunu bulur demişlerdi. Yok bu ay maas alacaksın yok iki sene sonra kadro alacaksin gibi seyler denilmedi

comments user
Sinan

Bnde şimdi aradım serdarin dediği olay tamamen asparagas malesef.

    comments user
    cem

    adam neden yalan söylesin ki?

    comments user
    baki

    Serdar sen misin yoksa cem. ortaya bir şey atan bir daha yazmıyor nedense

    comments user
    cem

    Baki bunu yapmam için bi sebep söylesene? Burdaki herkesin yaşının 24 üzeri olduğunu düşünüyorum?

comments user
Herakless

Serdar yalan söylüyor arkadaşlar kimse gelmedi kimseye öyle bir bilgi verilmedi dediler aklınca oyun oynuyor serdar efendi

comments user
???

Arkadaslar bu sorun bizlik bisey degil bence herkes ne duyarsa onu yaziyor onlarda bizim gibi bekliyor ben arkadaslarimizin yalan soyledigini dusunmuyorum sorun bakanlikta birbirinden habersiz olan memurlarda bence personel daire mulakat tarihleriyle ilgilide mulakattan 15 gun sonra aciklanacak demisti ama 2.5 ay sonra aciklanmisti

comments user
Hayal Umut

Şu mübarek günlerde lütfen kimsenin umudunu kırmayın. Herkes bir bekleyiş içinde. Rabbim yardımcımız olsun.

comments user
baki

bence herkes uyduruyor. Kimse ne aradı ne de gitti. Herkes kafasındaki hayatı yaşıyor

comments user
Ern

Bugün postaci geldi koşa koşa gittim kapiya bi heyecan bi panik. Sonuç kardesimin ehliyeti gelmiş. Su döktüm peşinden :))

comments user
serdar

Arkeolog ve müzecilerin tebligatlari hazırlandı Kütüphanecilerin yer sonuclari dun kygmden elimize gecti tebligatlari hazırlamaya başladık dediler kendim de gördüm yerimi sordum söyleyemeyiz dediler.sozlesme durumu baxy senin dediğin gibi 5 yılda bir değil her yıl yenileniyormus o bankacilara münhasır bi durum dediler ayin 15 gibi baslarsiniz maaş aylığa yetiştirilmeeye çalışılacak dendi

    comments user
    ???

    Acaba hepsi birden mi gonderilmeye baslancak yoksa arkeolog ve muzecilerinki gonderildimi

    comments user
    Arkeolog

    Arkadaşım bilgi için çok teşekkürler , telefonda hep daha uzun sürecekmiş gibi konuşuyorlar, dün aradığımda onaya göndermedik onay ne kadar zamanda çıkar bilemiyoruz demişti. Şimdi bunu okuyunca sevindim.

    comments user
    Ern

    Cok tezlsekkurler eline ayagina saglik. Rahatlattin herkesi helal olsun

    comments user
    kütüphaneci

    serdar çok teşekkür ederiz. Çok iyi yapmışsın gitmekle. Her şey gönlünce olsun

    comments user
    işşiz

    personel daire telefonda 2 haftaya evrak işi anca biter sonra onaya göndereceğiz o süreç ne kadar sürer belli değil sonra tebliğ edilecek dediler bizde hazırmış arkadaş dün gelmiş dedik kim uyduruyo bunları dediler kime neye inanacağımızı şaşırdık serdar

    comments user
    malumun ilanı

    bunu bekliyordum:) alıştık artık

comments user
serdar

Selam arkadaşlar bugün daire başkanlığına gittim soruların hepsini yüzyüze konuştum

    comments user
    herakless

    ee sonuç*??

comments user
Bayx

Nasil bi evrak hazirlamaymis yine agirdan alacaklar belli….

comments user
feti sekin

güvenlik soruşturması yapıldı ve bitti evraklar teslim edildi saçma sapan yorum yapıp milletin kafasını bulandırmayın

comments user
Mell

Bence bir güvenlik soruşturması daha yapılıyor

    comments user
    baki

    yapıldıysa tekrar niye yapılsın ki?

comments user
serdar

Baki ve diğer arkadaş 5 yıllık demişnizinşallah öyledir teşekkür ediyorum

    comments user
    Atanan

    Her sene yenileniyor

comments user
CcC

Arkadaslar edindigim bilgiye göre haziran sonunu bulabilirimis büyük ihtimal. Aradığımda tam net soyleyemeyiz ama muhtemelen haziranin sonuna dogru olabilir dedi. Iyi gunler

comments user
sessiz

posta muhtara birakio ya hic bisi bilmiosunuz siz nerde yasiuorsuniz arkadaslar su sorulariniz insani gulduruyor

    comments user
    Arkeolog

    Tebligat iadeli taahhütlü yollanacağı için eğer bize ulaşmazsa geri gönderiliyormuş. Bilginize..

comments user
baki

Adreslerinize tebligat gelene kadar haberiniz olmayacakmış

    comments user
    Arkeolog

    Siz bugün aradınız mı ?

    comments user
    baki

    hayır bugün aramadım da geçen hafta aramıştım o zaman demişlerdi. Hatta 1 hafta da olabilir 10 hafta da olabilir ne desek yalan olur, size ulaşınca haberiniz olacak dedi

    comments user
    tarih

    peki tebligat geldiğinde evde kimse yoksa ne olacak? tebligatının geldiğinin haberini nasıl alacaksın ?

    comments user
    baki

    arkadaşlar akla gelebilecek ihtimalleri ben sormadım, aklınıza gelenleri arayın sorun burda paylaşın.

    comments user
    tarih

    hocam sana denmiş ya gelene kadar haberiniz olmayacakmış diye, aramaya ne gerek var evde daima birini bulundurun.

    comments user
    baki

    demek ki sorduğun sorunun cevabını da bulabiliyormuşsun 🙂 herkes farklı söylüyor, eminim bugün de farklı söyleyecekler

comments user
Sinan

Bakanlığı arama etkinliği mi yapsak acaba ?Hala bi haber nasıl olamaz

comments user
Arkeolog

Bir Gelişme var mı arkadaşlar ?

comments user
serdar

Sözleşmelilerin is garantisi kadrolu memurlar gibi değilmiş arkadaşlar her yıl sözleşme yenileniyormus yenilenmeyedebilirmis durum hakkında söyleyecek sözü olan var mı ?

    comments user
    Bayx

    Her yil degil 5 yillik imzalaniyor ki secimden once kadroya gecme olasiligi cok yuksek

    comments user
    baki

    hayırlı sahurlar

comments user
Atanan

Kazanamayanların ahı tuttu heralde

comments user
alihaydar@hotmail.com

bakalım sözleşmede ne gibi şartlar oluşacak ne kadar kişi kabul edecek sözleşmeyi…yıl şartı konursa gidenler gider görevini yapar…böylece gerçekten çalışıcaklar belli olur yeni kadrolar açılır daha çok arkadaşımız işe girer bu taşra kadroları bi dolsun bakalım kabul etmeyende çok olacaktır hayırlı olsun

comments user
Bayx

Haftaya onaya cikarirlar ondan sonraki hafta evraklari postalamaya baslarlar tahminimce

comments user
Arkeolog

Bugün cuma belki evrak işlerini bitirmişlerdir …..

comments user
Sinan

HaziraN gibi iş başı yaparsnz demişlerdi şimdi söylem yine mi değişti

    comments user
    baki

    2017 haziranı demediler ama

comments user
serdar

Arkadaslar mülakat aciklansin diye sürekli aradığınız da aynı şeyi söyledim şimdide aynı şeyi söylüyorum bizim için iyi olmaz sürekli aramayın biktirmayin insanlari olacağı varsa da olmaz biraz sabırlı olalim

comments user
baki

Arkadaşlar az önce aradım. nereye atandığınız haberleşme adresinize gönderilecek dediler, bu 1 hafta sonra da olabilir 10 hafta sonra da olabilirmiş.

    comments user
    Arkeolog

    Haziran’da demişlerdi şimdi değişti iş galiba. Anlaşılan yine uzayacak …. hayırlısı…

comments user
Arkeolog

Arkadaşlar aramayalım da işlerini yapsınlar , telefondakiler de sinirli konuşuyor. Sabredip oturacağız. Bu hafta işlerini bitirirlerse bakana sunarlar belki … dedikleri gibi Haziran’ın ilk haftasına belki belli olur.

    comments user
    sahaf

    hocam kimsenin aradığı yok aslında. günde 3-5 kişi arıyor. yani bu sinirlenme meselesi de ayrı bir enteresan durum. bir kamu kuruluşu ( ki bu kuruluş bakanlık merkezi ) aranıyor diye kimsenin kızmaya hakkı yok. tek derdimiz iş yürüsün. dediğiniz gibi inşallah belli olur hemen. şahsi kanaatimi söyleyeyim, daha yüksek rütbeli kimseler bu memur arkadaşlara işi çabucak yapın demedikçe biraz zor.

comments user
Hayal Umut

Bence bizim sürekli onları arıyor olmamız da süreci yavaslatabilir. Biliyorum çok uzayan ve yıpratıcı geçen bir süreç. Hakkımızın peşindeyiz. Gel gör ki biz aradikça ya sinir harbi oluyor ya da çok klasik şeyler duyuyoruz. Yerimizde olsalar hak verirlerdi. Biraz daha sabır arkadaşlar. Yapacak bir şey yok şu anda.

comments user
sahaf

öyle şeyler söyleniyor ki gülmekle ağlamak arasındayım. telefonlara bakıldığında işler aksıyormuş. arkadaşlar yer tayini en fazla 1 saatlerini alacak bir mevzudur. daha fazla uğraştıracak bir şey değil. neden hep böyle oluyor bizim işler anlamıyorum. şimdi de kabine değişikliği deniyor. eğer süreç hızlandırılmazsa biz temmuzda da zor başlarız. yazık.

comments user
kütüphaneci

SÜREÇ GECEN SENEYLE AYNI İŞLİYOR YAZIK GUNAH BU KADAR INSANA YA MEVCUT ISIMIZI BIRAKACAZ HEPIMIZIN KENDIMIZE GORE SIKINTILARI VAR YANI NE AYIP

    comments user
    Arkeolog

    Ben özel sektördeki işimden açıklandığı zaman istifa ettim. Şimdi diyorum ki keşke biraz daha çalışsaydım çünkü evde oturup beklemekle zaman hiç geçmiyor.

comments user
Arkeolog

Kabine değişikliği de gündemde bakalım bakan bey değişirse süreç nasıl etkilenir…

    comments user
    baki

    o zaman biz düz hesap 2019 seçim sonuna kadar diyelim 🙂

comments user
kütüphaneci

HANİ HAZİRANIN İLK HAFTASINDA İŞ BAŞI YAPACAKTIK YANİ BU NE UZADI DA UZADI ARTIK YETER

comments user
Ern

Bazi arkadaslar felaket tellalı gibi. Ağzınızı azcık hayra açın ya.

comments user
Arkeolog

Arkadaşlar, çalışıyorlarmış özellikle rica etmişler aramayın diye. 400 kişinin evrakları bakan beyin onayı için hazırlanıyormuş. Biz aradıkça gecikiyorlarmış. Haziran’ın ilk haftasından sonra arayın demişler. Boşuna sinirlendirmeyelim oyalamayalım da biran önce bakan beye sunsunlar. Bilginize..

    comments user
    baki

    mayısın son haftası dediler şimdi hazirandan sonra diyorlar. Bu böyle gider merkezide atananlar atanır her zaman dedim gene diyorum kesinlikle ve kesinlikle merkezi alımdan sonraya kalacak. Mantıklı düşünürsek bütün kapılar o yöne açılıyor. Çünkü 1 hafta işe başlamadan merkezide alımın fazlalığına göre gidebilecek kişiler çıkacak ve bu sıkıntı yaratacak. İyi günler

comments user
sahaf

arkadaşlar ben dün de aradım, bugün de aradım. telefona bakanlar, çalışıyoruz bir gelişme yok gibi şeyler söylüyorlar. bu iş mülakattaki gibi 3 ay uzarsa işimiz yaş. her birimiz sabah akşam bunu merak ediyoruz eminim. bazılarımız mülakat tarihinin açıklanmasından önce bakanlıkta bazı yerlere daha rahat ulaşıyordu sanırım. varsa eğer bilgi alabilecek kimse, lütfen bilgi almaya çalışsın. yine uzamasın bu iş.yeter artık.

    comments user
    RvP

    biz ocakta merkezi yerleştirmeyle atandık mayısta başlayabildik. umarım sizinki öyle olmaz. ayrıca biz durumu sormak için aradığımızda fırça yiyen arkadaşlarımız bile oldu yine çalışıyoruz diyorlarsa iyi 🙂

comments user
Tarihçi

Arkadaşlar aradım ama kimse açmadı telefonu , birşey öğrenen var mı ?

comments user
Malatyali

Muzeye atanacak Bekar bay Arkadaslar yerlerimiz belli oldugunda 15 gun icinde yerleşme olacak ya kalacak yer konusunda onceden haberleşelim bir birimize yardimci olurz

comments user
Arkeolog

Bir haber alan var mı arkadaşlar ?

comments user
Bayx

Bunu yaz diye aramiyorum bu en akillisi sensin galiba

    comments user
    baki

    yok şu durumda sen görünüyorsun en akıllısı, 2 kontör kârın olur

comments user
Bayx

Bugun arayan var mi herhangi bi gelisme var mi

    comments user
    baki

    Sen niye aramıyorsun

comments user
Malatyali

Istanbul gelmesinde nere gelirse gelsin bir an önce bitsin su bekleme müze haftasi içinde

comments user
Merve

Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum . Ben kazanamadım puanım 76 . Branş sıralamam şu an 253. Atanma ihtimalim var mı acaba ileriki atamalarda ne kadar alım olur ya da tekrardan önümüzdeki sene felan sözleşmeli alım olur mu 2016 puanıyla tercih yapabilir miyiz çok kötü bir süreç gerçekten tekrardan Rabbim herkese güç ve sabır versin . .

    comments user
    cem

    Merve 76 puana gelmesi krıtik gibi. şöyle tabu bizden alım yaparsa kesin geliyor zaten diğer bi husus ise sözleşmeli atananlar tercih yapmazSA yine büyük ihtimalli gelir.

    comments user
    hakan

    merve bu sözleşmeli atananların çok büyük kısmı diğer merkezi atamalarda tercih yapacak yani yine senin önünde olacak puanı yüksek olanlar,bu sene yeni mezunlar da var yani o puana düşmez keşke düşse

    kültür bakanlığı kadro açmaz artık tapu 200 kişiyi alırsa bir nebze rahatlarız ama onların da alacağı yok

comments user
baki

Adreslere göndereceklermiş dediler, e o zaman internetten bir haber olmayacakdır.

comments user
Bayx

Mayis sonuna kadar belli olacakmis

    comments user
    Arkeolog

    Mayıs sonuna kadar toplamda 8 iş günü var inşallah belli olur.

comments user
Ruhsuz

Bu evraklarda herhangi bi sorun çıkmaz di mi?
Artık kesin olarak atanırız yani ?

comments user
Arkeolog

Komisyon dediğiniz mülakatı yapan komisyon mu arkadaşlar ?

    comments user
    Hayal Umut

    Zannetmiyorum. Bence atamayla ilgili oluşturulan bir komisyondur

comments user
Hayal Umut

Komisyon eş ve sağlık durumuyla ilgili dilekçeleri inceliyormuş. Anladığım kadarıyla yerleri komisyon belirleyecek

comments user
Hayal Umut

Arkadaslar Merhaba
Bakanlığı aradım biraz önce. Evraklar komisyon tarafından inceleniyormuş. İnceleme bitince makam onayına gönderilecekmiş. Onay imzasının ardından tebligatlar gönderilecek. Bu aşamaların ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

    comments user
    baki

    gene mi başladı bu makam onayı yaa

    comments user
    Tarih

    Evrakları teslim edince zaten en ince ayrıntısına kadar incelendi

comments user
Ern

ARKADAŞLAR BIR WHATSAPP GRUBU KURALIM BENCE BU HEM SUANKI SURECTE BILGI PAYLASIMI HEMDE ILERIYE YONELIK BECAYIS GIBI KONULARDA FAYDAMIZA OLACAKTIR.

comments user
Arkeolog

İsmail Karaca bey sizin bilginiz vardır belki ?

    comments user
    BBY Haber

    @Arkeolog,

    İsmail Bery askerlik görevini yerine getirmektedir, şu an süreç hakkında herhangi bir bilgi verebilecek durumda değildir. Bir bilgi veya belge olduğu taktirde gerekli bilgilendirme tarafımızdan yapılacaktır.

comments user
Kütüphaneci Reis

Yedekler hakkında bilgisi olan var mı ?

comments user
Sinan

Varmı bi duyum alan arkadaşlar?

comments user
Kitap

Atamalar onaylandi mi surec ne asamada bilen var mi yakin zamanda baslayacagimiz disinda herhangi bir bilgi var mi?

comments user
Arkeolog

beklemek şimdi daha da zor.. biran önce başlamak istiyor insan. Bilgi edinen var mı arkadaşlar ?

    comments user
    RvP

    biz merkezi atamayla ocakta atandık mayısta işe ancak başladık allah sizi bizim kadar bekletmesin. (sözleşmeli tezmmmuzdan beri bekliyor demeyin onuda bekliyorduk)

comments user
Bayx

Var mi bir gelisme yerler belli olmusmudur

comments user
mrycn

Bakanlıkla; sözleşmeli personel müdiresi safiye hanımla konuştum şimdi. Az sayıda alımı yapılan meslek gruplarının evrak işlemleri tamamlanmış bugün içinde de devam edecekmiş, halledilen evraklar imzaya çıkacakmış, kütüphaneciler biraz uzun sürecek haliyle 200 kişi olduğu için,nereleri kazandığımız bakanlığın sitesinde yayınlanmayacakmış, direkt kişilere ve kurumlara tebligat gelecekmiş, mayıs sonuna kadar herşey hallolmuş olacak, haziran başı gibi iş başı yapmış olacakmışız. yapılacak yerleştirmelerde ise adreslerimiz baz alınacakmış, Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

    comments user
    kütüphaneci

    Çok güzel haber teşekkür ederiz.

comments user
Arkeolog

Merhaba Arkadaşlar ,

Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek acaba? Evrakları teslim ettiğimde bayan Haziran’dan önce tebligat gelmez demişti. Son süreçle ilgili bilgisi olan var mı? Onaylanma süresini uzatırlar mı ? Göreve başlamamız bayram sonrasını bulur mu ? Bakanlığı arayıp soran var mı ? Teşekkürler, herkese hayırlı olsun.

comments user
baki

Şu hayatta o kadar çok bekletiliyoruz ki, bize beklemeyi zorla öğretmişler. Beklemenin birisi bitiyor öbürü başlıyor. Şimdi nereye atandık onu bekleyecez, ondan sonra adreslere gönderecekleri dosyayı bekleyecez ondan sonra da işe ne zaman başlayacaz onu bekleyecez.

comments user
Bby

Yarından ıtıbaren bakanlığı arayalım sürekli belki bu sayede süreç hızlanır

comments user
kütüphaneci

hadi hayırlısıyla belge teslimi sona erdi yarından itibaren artık geri sayım başladı. İnsallah tebligatlarımız hemen gelır

comments user
mrycn

nereye atandığımız liste haline yayınlanacak değil mi? inşallah en kısa sürede hallolur ve yerlerimize yerleşiriz…

comments user
Kod adı kütüphaneci

Evraklarını teslim etmeyen var mı ?

comments user
tarih

arkadaşlar bu mal bildirim formuna kyk ögrenim kredisi borcu yazılıyormu ya da yazan var mı

    comments user
    Sinan

    Ben yazmadım

    comments user
    ….

    Ben yazdim borç borçtur

    comments user
    RvP

    yaz yaz borç borçtur arkadaşın dediği gibi

comments user
Faili meçhul

Sözleşmelı kazanıp gitmeyecek olan var mı ?

    comments user
    kutuphaneci

    gidebileceğim sadece 2 il var, olmazsa ben gitmiyorum.

comments user
Asdasd

Selam arkadaşlar.Ben sağlık raporunu ankara merkez sağlık hizmetlerinden aldım. İnternette osgb yazıyor fakat raporumda merkezin adı yazmıyor sadece iş yeri hekimi imzası vardı.
Bakanlık personeli raporda sağlık yerinin kaşesi olmadığı için kabul etmek istemedi sonra orada yaptırdığım solunum testlerden birine ait sonuçla ( ki orada ankara merkez sağlık yazıyor ve başka doktorun imzası da var ) sadece tarihleri tutuyor diye ve rapordaki doktorun burada çalıştığını nerden bilelim diyip aldı . benim gibi bakanlıkça raporu öyle alınan var mı başka bi osgb ye mi gitmeliyim ?

    comments user
    Dert

    Raporu aldıysa skntı yok demektir. Bir kez de arayıp sorabilirsn bakanlığı. Ben de iş sağlığı guvenliği firmasından almştm emin olamaynca tekrar arayp sordm skntı görunmuyo olursa ararz zaten dedi

comments user
kütüphaneci

Ben pazartesi ayın 8 inde belgelerimi teslim ettim. Memur sormak istediğiniz bir şey var mı dedi? Ne zaman iş başı yapacağız dedim? Ayın 16 sında bakan beyın onayına gıdecek onay alınır alınmaz da tebligat cekilecek dedi. Aynı sehirdekiler ertesi günü diğer ile atananlar da 15 gün içerisinde iş başı yapacaklar dedi. Zaten bunları biliyorsunuz. Buradaki sıkıntılı süreç bakanın onayında ne kadar kalacağıdır. İnsallah hemen imzalanır. Tebligat da 1 günde gelir dedi.

comments user
sahaf

arkadaşlar merhaba. atanan herkese hayırlı olmasını dilerim. zannediyorum cuma gününe kadar evraklarını teslim etmeyen kalmayacaktır. bu durumda sadece bakanlık evrak yetkililerinin tasnif işlemleri ve yetkili bürokrat(lar)ın veya bakan beyin imzası kalacaktır. şimdiye kadar uzunca bir süre bekledik. elbette biraz daha bekleyebiliriz ama bu kadar az iş kalmışken beklememizin bir anlamı olmayacaktır. daha öncesinde İsmail Karaca beyin ve daha bir çok kişinin girişimleri ile süreç bir şekilde hızlandırılmıştı. şimdi işimize başlatılmamız konusunda herhangi bir temas var mıdır? ramazan ayı ile birlikte başlama durumumuz nedir ? bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar var mıdır?

comments user
Malatyali

Tebligat adrese geldi diyelim iller belli oldu bundan sonra nasil bir yol izlenck ankarada egitim verceklr mi ?

    comments user
    baki

    Eğitim, aday memurluk felan yok. Neresi geldiyse gidip başlıyosun.

    comments user
    Bby

    Adaylik nasil yok en az bir sene aday memurluk olmaz mi

    comments user
    baki

    Sözleşmeli olduğu için olmaz. Kadrolu olacaklar için var aday memurluk.

    comments user
    dtcfbby

    Merhaba. Ben evrak teslim etmeye gittiğimde bir haftalık eğitim olabileceğini söylediler. Bir haftalık eğitim vermeyi düşünüyoruz dedi oradaki bayan.

comments user
tarih

arkadaşlar dilekçedeki bilgileri tükenmez kalemle değil direkt internette yazıp çıktısını aldım farketmez değilmi.

    comments user
    kütüphaneci

    FARKETMEZ ANCAK İMZALAR ISLAK İMZA OLACAK.

comments user
kütüphaneci

Bugün belgeleri teslim ettim. Net maaş 2726 tl ama ek ödemeniz de olacak dedi memur. Bilgilerinize. Mal bildiriminde de yardımcı oluyorlar. form dilekçe ve mal bildirimini orda beraber doldurabılırsınız. Panik yapmayın. Diğer belgelerinizi hazır edin.

comments user
Önemli

Merhaba, yetkili bir kişiye ihtiyacım var. Ulaşabileceğim bir mail adresi veya isim bilen var mı?

    comments user

    Duyurudaki bakanligin numarasini arayabilirsiniz hemen baglaniyor zaten

    comments user
    Önemli

    Merhaba, siteden yetkili bir kişiye ihtiyacım vardı. Onu belirtmemişim 😀

    comments user
    BBY Haber

    @Önemli,

    Size nasıl yardımcı olabilirim? Yukarıdaki yorumunuzda iletişim bilgisi istemişsiniz, lütfen buraya tıklayınız.

comments user
tarih

arkadaşlar mal bildirim formunu nasıl verdiniz.

    comments user
    baki

    dosyadan çıkardım buyrun dedim ben.

comments user
serdar

Arkadaslar sözleşmeli ktp . Olarak atandik ama kimse bişey bilmiyor mu kadrolu ile aramızda ki fark nedir kadrolu geçme durumu nasıl olcak ?

    comments user
    zler

    bir kaç fark biliyorum ben bildiklerimi yazayım herkes yazarsa bişeyler ortaya çıkar elbet.
    kadrolular 5 yıl sonra tayin ister sözleşmede tayin durumu söz konusu değil
    kadrolular 70 80 tl fazla para alır sözleşmelerde 70 80 tl daha az
    kadroluların işten çıkarılma durumları belirli şartlara bağlıdır sözleşmelilerde sözleşme tanımına uymamak çıkarılma sebebidir.
    hastalık izni yol izni babalık annelik izni vs daha kısıtlı kadrolulara göre 2 3 gün eksik bunlar .
    benim bildiklerim bu

    comments user
    serdar

    Teşekkür ederim zler arkadaşım netten de baktim ama bu sözleşme 1 kerede mahsus mu her yıl mı yenileniyor

comments user
mustafa

ikametgah göre kendileri yerleştirecekmis ve internette ve başka bir yerde telefon falan olmayacak
haberleşme adresiniz e posta ile bildirilecek 15 inden sonra en yakın zamanda baslatilacksiniz dedi gorevli bayan

comments user
mustafa

dilekcesinde haberleşme adresini yanlış yazan birisi var arkadaşlar
kültür Bakanlığının adresini yazmış hemde..
evrak teslim erken oradaki görevliler söylerken duydum bilginiz olsun içinizde varsa telefonla falan düzeltilebilir. ..

comments user
BBY

Merhaba arkadaşlar.. Atanan herkese hayırlı olsun. Biliyorsunuz yerleştirme işlemleri öncelikle eş veya sağlık durumu olanlara yapılacak. İlk 50de olup İstanbul’da ikamet eden ya da eşi İstanbul’da kadrolu memur olanınız var mı?

comments user
Dert

İşe giriş periyodik muayene formu ile saglık raporu aynı şey mi arkadşlar.

comments user
kutuphaneci

Kesin bilgi yayalım 😀 tek hekim raporu fiyatı az olanmış arkadaşlar diğeri heyet raporu oluyormuş, aradım bakanlıktan tek hekim raporunun yeterli olduğunu söylediler. Ama hastaneleri arayınca hemen 200 lira diyorlar, heyet olmadığını tek hekim raporu olduğunu söyleyin. Paranıza yazık etmeyin.

comments user
mustafa

arkadaşlar devlet hastahanelerinde psikiyatri bölümü dışında tek hekim sağlık raporu veren de bu konuyu bilende yok Bilginize

    comments user
    ???

    osgbler en rahatı

    comments user
    mustafa

    Osgb vermiyoz diyorlar iki yeri aradım Adana dq

    comments user
    ???

    biz aldık izmirde bakanlıktanda teyit ettik geçerlimi diye artı hastahanelerden daha uygun ücret olarak

comments user
kutuphaneci

Arkadaşlar Ankara’da yaşayanlar sağlık raporunu hangi hastaneden ve ne kadar sürede aldı bilgi verebilir mi? Telefonla hastanelerden bilgi almaya çalışıyorum ama mümkün olmuyor maalesef 1 ay boyunca rapor veremiyoruz diyen bir devlet hastanesi ile görüştüm hatta az önce.

    comments user
    İsmail Karaca

    Aşağıdaki OSGB Merkezinde 25 TL karşılığında veriliyor muayene yapılıp. Kaşe vs. unutmasınlar ama söyleyin de.
    http://artiguc.com.tr/ileti-im.html

comments user
ktpci

Arkadaşlar bu gun sağlık raporu için devlet hastahanesine gittim tek hekim sağlık raporu poliklinik den veriliyor dediler
dahiliye ye gittim DURUM BİLDİRİR RAPORU verdi bana başka sağlık raporu vermiyoruz bunu veriyoz sadece dediler
sizce sağlık raporu ile durum bildirir raporu aynı şey mı??

bilgisi olan?? teşekürler

comments user
Zler

Arkadaşlar bugün evrak teslim ettim. Bazı üniversitelerin diplomaları a3 boyutlu vs oluyor bünün fotokopisi bakanlıkta çekilmiyormuş aletleri buna izin vermiyor . Giderken fotokopinizi çektirdiğinize emin olun onayı orada kendileri yapıyorlar

comments user
anlamsız

657 4/b sözleşmeli pozisyonlara tekrar başvurularda ise 1 yıllık bekleme süresi dikkate alınır. Zira Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilmeme kuralı bulunmaktadır.

Sonuç olarak; 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak yerleştirmesi yapılıp görev yapanlar, geçerliliği devam eden KPSS sonucunu kullanarak ÖSYM Başkanlığınca tercihleri alınan B Grubu kadrolara müracaat edebilirler ve yerleştirilen adaylar 657 sayılı Kanunun 97. maddesinde belirtilen bekleme sürelerine tabi olmadan bu kadro ve pozisyonlara atanabilirler.

Çekilen ve çekilmiş sayılanların yeniden atanmaları:

Madde 97 – (Değişik: 29/11/1984 – KHK 243/17 md.)

Memurlardan mali ve cezai sorumlulukları saklı kalmak üzere;

A) 94 üncü maddenin 2 nci ve 3 üncü fıkrasına uygun olarak memuriyetten çekilenler altı ay geçmeden,

B) Bu Kanuna göre çekilmiş sayılanlar ile 94 üncü maddenin 2 nci fıkrasına uymadan görevlerinden ayrılanlar bir yıl geçmeden,

C) 95 inci maddede yazılı zorunluluklara uymayanlar 3 yıl geçmeden,

D) 96 ncı maddeye aykırı hareket edenler hiçbir surette,

Devlet memurluğuna alınamazlar.

niye bu kadar tantana yaptınızki. al. al okuyun. insan yönetmeliği inceler. bir halt yemeden önce. ben dedim bu atama haklı olsaydı herkes hakkına razı olurdu. birbirinize girmişsiniz daha şimdiden. mülakata girerken herkese sordular istediğimiz yere atayacağız diye. şimdi yan çizmeyin. ayıp. utanın.

şimdiden istifa ederseniz aralık atamasına yetişirsiniz:))))))

Olağanüstü hal, sıkıyönetim, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet Memurları yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar. kısacası. tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh edersin. ama bunun yaptırımı olur. hele ohal varken. yani o kişi hem yerinden ayrılamaz. yerinede başka kimse gelemeyeceğine göre orayada gidemez. oraya gidemezse o hak yanabilir. kendisine birşey olmaz ama bu dünyada. ne olcakki 1 kişinin hakkına girerler. birde hakkım diye öterler horoz gibi. meşhur bir laf var. vakitsiz öten horoz diye. madem içiniz rahatsız niye buraya yazıyonuz. o zaman geldiğide istediğini yap. kimse birşey bilmiyo. niye ifşa edyonuzki. ayıp yaaa. utanın.

    comments user
    İsmail Karaca

    Ard arda mesaj yazmayalım lütfen. Tek mesaj yazalım. Tekrarı halinde sadece ilk mesajınız onaylanacaktır.

    comments user
    Atanan

    Ne anlatıyorsun yavrum. Sözleşmeli olarak atanırsam Haziran ayında da (veya kasım) kadrolu merkezi atama çıkarsa başvururum puanım yeterse atanırım işe başlarım. istersen ara bir sor bakanlığı. Ne kadar dert oldu size böyle. Otur KPSS çalış benim önüme geç 😉

    comments user
    carl gallagher

    sözleşmeliden istifa ederlerse hemen tercih yapabilirler ve atanırlar. İşleyiş böyle.

    comments user
    Serdar Dilgin

    Hem sözleşmeliden atanın hem de merkezi atamada diğer insanların hakkını gasp edip tercih yapıp atanacaksınız öyle mi. Sizin yaptığınız görgüsüzlük değil de nedir bana açıklayın bunu…

    comments user
    carl gallagher

    açıklayayım; herkes kendını dusunur. kimse arkasındakılerı dusunmez bu tercihlerde. isteyen istedigi tercihi istedigi sekilde yapar. iş aslanın agzında. kımse gorgusuzluk hak hukuk dıye dusunmez. bu bir yarış. herkes kendını dusunmek zorunda.. atanamayanlar sinirli o yüzden bu tip kaotik kavramlara yönelip isyan ediyorlar. kendi açılarından haklı olabilirler fakat düzen ve işleyiş onların istedikleri gibi diil.

    comments user
    anlamsız

    atanan şahsiyet. malesef mülakatlı sınavlar bunu kapsamıyor. ister dünya birincisi ol yinede kazanamazsın.kapiş. terbiyesizlik yapma. gideceksen git. ama senin ömrü hayatında birine faydan olacağını sanmıyorum. hayatının çoğu aşaması bencil olduğun için sıkıntı içinde geçebilir. zira etme bulma dünyası demişler:) abe cahil hiçmi ataların ders vermedi. neyse. ne halin varsa gör. umrumda değilsin:)))

    comments user
    Atanan

    Allahtan umrunda değilim 😀 Yavrum merkezi atamada mülakat mı var neyin goygoyu anlamadım. Nasıl bir müflis isen 7/24 burada yorum yapıyorsun. Tabi anlamadın Müflis için sözlüğe bak….

    comments user
    anlamsız

    valla yemeyip içmeyip yorum yazman benden daha fazla ayzdığını gösterir. zira o zaman sende yazaydın. ben hiç ismimi değiştirmedim. kim bilir sen kaç defa ismini değiştirip birşeyler yazdın veya döndün.

    “Yavrum merkezi atamada mülakat mı var neyin goygoyu anlamadım.” böyle türkçesi düzgün olmayan insanlarla pek sohbete girilmiyor. zira insan cevap vermek için tahrik cümleler seçiyor. müflis kelimesi günümüzde pek zikredilmemekte. insanları böyle yargılamak hoş değil. bende kime anlatıyosam. zeytinyağı misali sen yiine çıkacak. körle yatan şaşı kalkar demişler. seninle sohbeti daha fazla devam ettirip bu makama erişmek istemiyorum. böyle insanlar birde meslekte görev alacak. neyse atanan. anlamsız ve bencil hayatını kendi içnde yaşarsan sevinirim. cevap vermek burada bizimde hakkımız. baskıcı politikalarla biziz sindirmeye çalışmayın rica edicim.

    anlamadığım başka nokta hem kimsenin aklında yokken konuyu kendi oratya atıyo birde savunma yapıyo. dediğim gibi isteğin haltı yiyebilirsin. özgürsün. My free friend. anlamını bilmiyorsan sözlüğe bak:))))))))))

comments user
serdar

Arkadaslar kadro alma süreci hakkında bilgi verebilir misiniz

comments user
Mehmet

Posta ile gönderecekler için adres bu mu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı Muhsin Yazıcıoğlu Cad.No:50 Balgat/ANKARA

    comments user
    İsmail Karaca

    İlanda yazan adres tabii ki. Başka adres verilmediğine göre bu adres.

comments user
memur

hani sözleşmelide yerleşip bi de merkezi de tercih yaparım hakkımdır diyorsunuz ya…

biz size devletin bu hakkı verdiğini zaten biliyoruz.. Hakkınız var evet ama merak ettiğimiz sey vicdanıznız var mı?

Merak ettiğim şey nasıl aylarca belki yıllarca alım olsun da atanayım diye beklediğinizi unuttunuz mu? istediğinizi alınca düze çıkınca hala o sancılı bekleyişi yaşayan yüzlerce kişiyi ve ailelerini unutacak kadar kör mü oldunuz?

belki de sadece 1 ay çalışacaksınız hazirana kadar sırf bir ay için bir insanın yıllardır beklediği kadroyu yakacak kadar acımasız mısınız?

bunları yazarken de farkındayım istersek kendimizi ateşe verelim yine yapan yapacak, kendi bekleyişini unutmayan arkadaşlar yapmayacak..

tek ricam bir hafta öncesine kadar sizlerin ve ailelerinizin nasıl beklediğini ne sıkıntılı bir süreç olduğunu hatırlamanız.. ve ne mutlu ki bu sürec sizin için mutlu sonla bitti… bir kişinin daha girebilmesi için makul sebepler olmadan tercih yapma konusunda elinizi vicdanınıza koyun..

comments user
hakan

açık açık söylüyorum bundan sonra sözlü mülakat ile alım yapacaksa bakanlık 1 kişi bile almasın evet kusura bakın ama böyle,ortada bir sınav var emek verip çalışıyoruz sonra 3 dakika mülakatla eleniyoruz.Çıkacaksın merkezi alımla ilana kimin puanı yüksek ise o girecek bitti.

Kpss puanını süs için almadık ya biz en azından bir puan hesaplama sistemi yapın mülakatın yarısı kpss’nin yarısı diye öyle olursa torpilliler yine açıktı kalır sanıyorum en garanti yol sözlü mülakat

inşallah bir daha bu şekilde bir alım gerçekleşmez tek temennim bu yönde,gerekirse 3-5 kadro verilsin ama mülakat gibi saçmalıklar olmasın ha bir de meslek birliği mesleği ileriye taşımak falan geçin arkadaşlar bu konuları da öyle bir olay yok meslek bu şekilde ileriye taşınmaz

comments user
baki

Kıymetli arkadaşlar,

Hepimiz aynı mesleği yapıyoruz veya yapmak için adayız. Bunun için lütfen kimse kimsenin kalbini kıracak ithamlarda bulunmasın.
Atanamayanlar mesleğe 200 yeni kütüphaneci alındığı için sevinsin, atananlar ise atanamayan arkadaşlar için üzülsün.

Hepimiz meslektaşız.

comments user
kütüphaneci

Arkadaşlar hamile olanlar için sözleşme imzalanmama gibi bir durum olamaz değil mi? Yine de atamamız yapılır mı? Hamile olduguma dair belge de götürmem gerek değil mi? Aynı durumda olan arkadaşlar var mı?

comments user
Yakinca

Merhabalarolan oldu artık. 76 puanim var merkezi alımda sizce şansım nedir.

comments user
Mell

sözleşmelide kendine yer bulmuş arkadaşlara sesleniyorum bu bencillik ayağınıza dolanır birgün elinizdekini de kaybedersiniz bi şükretmeyi bilmek lazım

    comments user
    carl gallagher

    hıc de bısey olmaz.

comments user
Atanan

Ya şu atanamayanlar artık Peşimizi bıraksın. Evet hepimiz torpil yaptık hepimiz hak yedik oldu mu hepimiz gitmeyecegimiz halde de secildik kadrolar boş kalacak. Gerçekten sıkıldım artık ağlamalardan hakaret ve küfür lerden beddualardan. Bir kere de düşünün neyim eksik diye 400 kişi kazanacak 800 kişi kaybedecekti baştan belliydi. Hala yok ben 56.sıradaydım 55. Sıradaki atandı falan filan

    comments user
    Hakan

    öncelikle sen kimsin de senin peşine takılacağız bu bir ikincisi biz burda bişeyler yazıp çiziyorsak haklı olduğumuzdan sen neden üstüne alındın bu iki,üçüncüsü sen atanmadan sözlü mülakat ile yerleştirildin,dördüncüsü ben oturup kpss çalışıp yüksek puan aldıysam o kadrolar ben ve benim gibilerin hakkıdır.

    Son olatak benim illa ki eksiklerim vardır ama 3 dakikalık mülakatta bunu iki soruyla ortaya çıkaracak kimseyi tanımıyorum.Şuna emin olabilirsin senden kat ve kat fazlam vardır eksiğim yoktur.

    comments user
    carl gallagher

    bakanlık, kpss sonuçlarını sadece sıralama için kullandı. bu sıralama esas alınarak mulakat gercekleştirildi. Yani kpssden yüksek almanız, kadroyu hakettiğiniz anlamına gelmemeli. Sadece mülakat için sıralamanıza etki etti o puan.

comments user
Mahmut

Arkadaşlar yanlış biliyorsunuz her evli coluk çocuklu olana öncelik verilmeyecek. Yukarıda yazıyor sağlık ve Eş durumu yani çalışan eş varsa ki memur olması lazım . Sağlık için gene uzun bir rapor şartı var öyle kolay değil yani.

comments user
serdar

Arkadaslar Ankara olsun diye başka yerde yaşayıp ikametgahı ANKARA dan ya da istediğiniz yerden almayın evrakta sahteciliktwn ilerde her türlü şikayette başınız yanar benden söylemesi . ANKARA da yaşayıp colugu çocuğu olanları etkilemeyin .

comments user
hakan

bu sözleşmeli alımlarda 120 civarı kişi 70-77 arası alınmış bunların merkezi atamada şansı kabul edelim imkansızdı 75 ve altının zaten atanma şansı hiç yoktu 76-77 de ancak son atamalarda ücra illere falan gidebilirdi.

Şimdi hem mezunlardan hem düşük puanlılardan alım yapıldı üst taraftaki puan yüksek adaylar merkezide yine üstündeki sözleşmeliye yerleşenler tarafından mağdur edilecek bir de bu yıl mezunları katarsak bizim için değişen bişey olmayacak tekrar söylüyorum puanım 77 benim önümden eksilen kişi asayısı 50-60 ancak var bunların bir kısmı yine tercih yapacak ve önüme geçecek

Son olarak da şunu diyorum daha durun asıl torpil savaşları şimdi başlıyor o düşük puanlıları nasıl en başa koydular sanıyorsunuz istedikleri şehirlere gidecek onlar.Alımlar yapılırken yendi o hak ve hukuk şimdi boşuna sızlanmayın madem puanın yüksekti hiç gitmezdin oraya merkezide istediğin ili yazardın

comments user
Bizbby

O zaman bizde size hakkımızı helal etmiyoruz @tiremusu. Hem sözleşmeli kadrosuna gir hem de merkezi atamada tercih hakkında bulun. Herkesin bi nedeni var ama bu kadar bencil düsünmeyin lütfen. Madem atanma şansın vardı neden sözleşmeli de bulundun. Düne kadar aman atamamız olsunda ne olursa olsun kafasını yaşayanlar bugün memleketim olursa merkezide onada tercih yaparım diyor. Ve isin garibi bir allahın kuluda cikip demiyor ki kardesim yanlis yaparsin biz atandik bir sekilde geride kalanlarida dusunmek lazim diye. Anlasilan butun sozlesmeli atananlar ayni şeyi düşünüyor . Biraz empati kurun. atanipta benim elimden atanma şansımı almaya kalkan benim rıskımla oynayan herkese hakkımı bende helal etmiyorum.

    comments user
    memur

    haklısın valla biz boşuna umutlanıyoruz hala bencilce merkezide nası tercih yapacaklarını düşünüyorlar.. madem merkeziye yetcek puanın vardı niye szleşmeli kadrosunu boşuna yakıyosun… her tercih yapan sözleşmeli hem bir sözleşmeli kadrosunu sırf bir ay çalışmak için boşa çıkaracak hem de 1 kişinin daha merkezi de atanamamasına sebep olcak… hayır bir fark olsa içime batmaz… sözleşmelinin kadroludan neredeyse hiç farkı yok ve olsa dahi sistem en geç bir sene de değişecek… kendileri nasıl zorluklarla beklediklerini bir anda unututverip de kadroları yakıp bi de tercih yapacak olanlar elinizi vicdanınıza koyun.. o yaktığınız bir kadro için insanlar senelerdir bekliyo..

    Ayrıca neymiş kendinden düşük puanlı biri ankaraya yerleişrmiş de ona haksızlık olurmuş valla millet 80 le beklerken 70 le sözleşmeliye atandı biz hiç bişi diyemedik..

    HAKSIZLIK SADECE SİZE YAPILDIĞI ZAMAN SESİNİZ ÇIKMASIN LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN HALA ZAR ZOR AÇILAN BİR SÖZLEŞMELİ KADROSUNU BOŞA ÇIKARIP Bİ DE MERKEZİ DE BİR KİŞİNİN DAHA ATANMASINA ENGEL OLURUM DİYE DÜŞÜNMEYİN… SİZLER DE BEKLİYORDUNUZ UZUN ZAMANDIR EN AZINDAN MUTLU SONLA SONUÇLANDI BİR DE BEKLEYİP BEKLEYİP HALA ATANAMAYANLARI DÜŞÜNÜN

    comments user
    Atanan

    Ya kardeşim sana kadro gelse sen başvurmayacaksin sanki yalandan trajedi yapmayın sözleşmeli şartları belli kpss çalışıp bir dahaki alimda ben de girerim kanun bile hak vermiş hala ne yaygarasi bu. Otur da kpss çalış

    comments user
    carl gallagher

    tercihlerde herkes ıstedıgını yapmakta ozgurdur. tiremusu gibi dusunenler illa ki var. bence ısteyen ıstedıgı sekılde tercih yapar. niye elestiriyorsunuz ki arkadası? ısın dını kısmı ıle ılgılenıosunuz (hak hukuk vs.) ama kımın umrunda. tercihler acılsın bu arkadaslar yine tercih yapıcak. uzgunum.. gercekler bunlar.

    comments user
    Bizbby

    Herkes istediği yapmakta özgür oyle mi ? Nasıl bir özgürlük anlayışı bu ya. Özgürlük başkalarının geleceğini kısıtlamakla olmaz. Bu kesinlikle doyumsuzluk. Hic bir şekilde haklı bulmuyorum böyle insanları. Hem atanmışsın hemde başka bi atamada neymiş aman memleketim olsun diye tekrar tercih hakkında bulunacaklarmış. Geride kalanları düşünebilmek, onlarin da aynı gemiye katılması sağlayabilmek evet doğru büyük bir düşünce herkes yapamaz.

    comments user
    carl gallagher

    tercih anlamında diye belirttim. sımdı haklı da olsanız, bu duruma mudahale edemezsınız. dını acıdan da kendınızı rahatlatırsınız anca (beddua ederek bu durumu engelleyemezsınız, kul hakkı diyerek de karsıdakının tercih yapmasını engelleyemezsınız. dunya sızın dusundugunuz kadar ıı bır yer olsa keske. fakat evrım kuralı esastır: en gucluler diil, en ii sekılde uyum saglayanlar ayakta kalır. yani bunu bir yarıs iceren her alana uygulayabilirsiniz. puanı yuksek olan sozlesmelıye basvurur, baktı begenmedıı bir sehır geldi; olmaz dedı. tercihlerde buyuksehırı sectı. oraya gıttı. sımdı tabi burada dıger kısılerın nasıl durumda oldugunun onemı yok tercih yapan açısından. herkes kendı ııse bakıyor. beddua ederek veya dını bır takım soylemlerde bulunmak sadece ıcınızı rahatlatır, gerceği degıstırmez maalesef.. keske herkes yuksek puan alsa da ıstedıgı yere gitse.. ama maalesef dunya bir çekısme, bir yarıs alanı…

    comments user
    Bizbby

    Birincisi burada kimse kimseye beddua etmiyor. Ya gerçekten sizleri anlamam mümkün değil. Hayatta doğru bir tanedir. Arkadaşım puanın yüksek ise aman istediğim şehir olsun istiyorsan ya o sözleşmeliye başvuru yapmayacaksın ya da o sözleşmeli alıma girdiysen merkezi atamaya girmeyeceksin. Sizle de çıkmış bu durumu savunuyorsunuz. Yalandan trajedi yapılıyormuş. Asıl trajedi ne biliyor musunuz yanlış olduğunu bildiğiniz halde yapacağınız şeyi savunma çabalarınız. Evet hayat bir yarış ama centilmen olmak lazim.

    comments user
    carl gallagher

    sımdı sayın hocam;

    ” Arkadaşım puanın yüksek ise aman istediğim şehir olsun istiyorsan ya o sözleşmeliye başvuru yapmayacaksın ya da o sözleşmeli alıma girdiysen merkezi atamaya girmeyeceksin” demıssınız. Puanı yuksek ıse -ısterse tabi- hem sozlesmelıye basvurur, hem de merkezi atamaya basvurur. dedıgınız sekılde bir kural/kanun/gelenek/görenek yok ve olamaz da. dogru bir tanedir demıssınız fakat burada dogruluk veya yanlıslık yok. sartlar neyı gerektiriyorsa o yapılabilir. sözlesmelide atandı, baktı ki sehir kotu, merkeziye de basvurur ne var kı bunda? haa sizinki sadece UMUT DOLU BİR ÜTOPYA olabilir anca. Kusura bakmayın dedıgım gibi böyle bir dunya yok. ama keske olsa tabi..

    burada elbette kımse beddua etmıor fakat ıcınde edıodur ılla ki.

    dedıgım gıbı bedduların takılıcak bir tarafı yok.

    herkese basarılar.

    comments user
    Bizbby

    Bir kişinin 2 kadroyuda doldurmasını “ne var ki bunda” olarak mi bakıyorsunuz hocam. Dediginiz gibi bu bir kanun, hukuk, kural değil keşke olsa. Ama bahsettiğim şeyler doğru olan şeyler bunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Gittiğim yeri beğenmedim memleketim olsun bilmem ne gibi keyfi durumları yapacak kadrolarımız yok elimizde. Geride kalanları da düşünmek zorundayız. Bize burada düşen ise bunun yapılmamasını savunmak “Ne var ki bunda” diyerek yanlışı desteklememek. EVET UMUT DOLU BAKIYORUM AMA ÜTOPİK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. Nacizane tavsiyem umut dolu bakın geride kalan meslektaşlarımızıda düşünün. Onlarin da umutları, hayalleri, belki evlilik planları vb. pek cok gelecege dair beklentileri vardır eminim.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @Carl Carragher,

    Burada durum dediğin gibi değil maalesef. Kimse burada bir dayatma iddiasında olmamalı ama söyledikleriniz buradaki insanların hırsına hırs, üzüntüsüne üzüntü katmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bu ilan açıldığı zaman 2016 puanının hesaba katılması üzerine gerek BBY Haber gerek ise diğer platformlarda aynı şey dile getirildi. Puanınız yüksek ise zaten merkezi atamalarda atanma şansınız yüksek olacak sözleşmeliye yanaşmayın denildi. Ben daha listeyi açtığımda en tepede 89-90 puanlık birisini gördükten sonra bu tartışmaların daha çok olacağını görüştüğüm herkese söyledim.

    Burada bir etik olmayan durum söz konusu. Benzer durumlar öğretim görevlisi alımlarında yaşanıyor. Misal, kişi zaten öğretim görevlisi ama puanı epey yüksek. Bu kişi gidip başka bir üniversitenin öğretim görevlisi kadrosuna başvurup yer işkal etmekten çekinmiyor. Bu doğru mu? Yazdıklarından anlaşılacağı üzere sen bunu doğru olarak kabul ediyorsun. Zaten çalışıyorsun, zaten yerin var, zaten öğretim görevlisisin ama gidip başka üniversitenin öğretim görevlisi kadrosunda yer işkal ediyorsun.

    Benzer durum sözleşmeli alımlarda var. Belki branş sıralamasında ilk 50 içerisinde falansın ama sen gidip sözleşmeliye başvuruyorsun. Amacını soracak insanlar elbette. Sormak zorundalar çünkü o kadronun yanması durumunda 75-70 bandında puana sahip olanların hakkının yenmesi gündeme gelecek. Sınavdan yüksek puan almış olman dilediğini yapabilecek özgürlüğe sahip olman anlamına mı geliyor sana göre? Yazdıklarından anladığım kadarıyla soruma evet cevabını vereceğini düşünüyorum.

    Bu durum etik değil. Sen istediğini savun, istediğini düşün ama etik değil. Kendi fırsatını hiçe saymadan başkasının hakkını koruyabilmek varken; sen ve senin gibi düşünenler, sınavdan yüksek puan alınca her haltı yapabileceğine inanlar, başkasının hakkını ortadan kaldırıp sadece kendilerini düşünmeyi tercih ediyorlarsa ben onlara meslektaş falan demem. Beddua falan da etmem, Allah’a havale ederim; O en iyisini bilir.

    comments user
    carl gallagher

    @hakan hocam;

    “Yani kpssden yüksek almanız, kadroyu hakettiğiniz anlamına gelmemeli.” yazmısım bir yorumda.

    Siz de “Sınavdan yüksek puan almış olman dilediğini yapabilecek özgürlüğe sahip olman anlamına mı geliyor sana göre? Yazdıklarından anladığım kadarıyla soruma evet cevabını vereceğini düşünüyorum.” yazmıssınız.

    zaten sınavdan yuksek almak kadroyu haketmek anlamına gelmiyor diye tekrar belirteyim. dedıgınız gibi etik diil dediniz ama bunu takıcak insan yok. hiç kimse arkamdakiler ne olucak diye dusunmez maalesef. surada 100 kişiye soralım; 1 tanesi bile arkasındakini dusunmez(tabi soru soyle sorulursa: sozlesmeliden adananın x ilçesine atandınız, memleketıniz izmir. ve kpss den yuksek aldınız. bir sonraki tercihlerde izmir e atanacagınız garanti gibi tabi kadro acılması durumunda. bu tercihi yapar mısınız yoksa adana x ilçesinde kalır mısınız) memleketi izmir olan hiçkimse “yok ben adanada kalıım” demez hocam. siz de demezsiniz. ya da her neresi ise.

    yanı deme o ki havale de etsenız meslektas da demeseniz kimsenin umrunda olmaz.. ben gerceklerı soyluorm.

    comments user
    carl gallagher

    @bizbby

    size de aynı soruyu sorayım:

    sozlesmeliden bayburt iline atandınız, memleketıniz manisa. ve kpss den de yuksek puanınız var. bir sonraki tercihlerde manisaya atanacagınız garanti gibi tabi kadro acılması durumunda. hadi kadro acıldı diyelim. tercih gunu geldi çattı. bu tercihi yapar mısınız yoksa bayburtta kalmaya devam eder mısınız?

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @Carl Callagher

    Yorumu yapan benim başkasına cevap verirmiş gibi yazmışsın. Burada açık açık belirttim ama bir kez daha söyleyeyim. Benim puanım 77,7, merkezi atamaya göre önümde 150 kişi var ve ben sözleşmeli yerleştirmelerde mülakat listesindeydim. Buradaki haber konusunda üstüne basa basa “çok fazla belirsizlik var ve şehir tercihi yapamayacağım belli. Kadro yakmak yerine sözleşmeli mülakatına gitmeyeceğim.” dedim ve gitmedim. Demek ki “siz de yapmazsınız” diyerek ortaya ön yargı koymak yanlış. Ben yaptım, açıkta kalma ihtimalim olduğunu bile bile yaptım, yine olsun yine yaparım. Bunu ben önümde 150 kişi varken yapmışsam, önünde 10 kişi olan adamın hayrı hayli yapması gerekir ama tabi insan sadece “ben” diye hareket ederse… İşte ona yapacak bir şey kalmıyor.

    comments user
    Bizbby

    @carl callagher hocam;
    Bunca şeyi söylemişken nerede kalacağım belli değil mı hocam. Elbette bayburtta kalırım. Bakın hocam ben olması gereken şeyi söylüyorum siz ise insanları yapacakları şeyleri veya yapmak istedikleri şeyleri. Kimseye engel olamam ama OLMASI GEREKEN ŞEYİ sonuna kadar savunurum. Neden sizde düşüncenizi değiştirip evet arkadaşlar yapılması gereken sey bu hassasiyet göstermeliyiz demiyorsunuz? İnsanlar dikkate alir veya almaz ama bizler YAPILMASI GEREKEN ŞEYİ söylemek zorundayız. Bunun bana göresi sana göresi yok hocam. Aman benim memleketim olsun, ay ben buranın havasını beğenmedim, offff buranın suyu kötü vb.. Söylediklerim gibi hocam bu sadece memleket bilmem ne meselesi olmayacak insanlar havadan sudan bahanelerle kendilerinde o açılan kadroyada sahip olacaklarını düşünecekler. Yanlış yanlış yanlış. İste bu gibi pek cok sebeblerden dolayı belkide bir kişinin geleceğine engel olacağız, umutlarını elinden alacağız. Ben yapamam hocam çok açık ve net. Çünkü bu büyük bir sorumluluk. Şimdi sözleşmeli atanan arkadaşlar aylarca şu atamalar belli olsun şu atamaları neden aylardır açıklamıyorlar diye feryat ediyorlardı. 3 ay 5 ay 6 ay her neyse işsiz kaldınız ve neler yaşadınız gözünüzün önüne getirin ve bazı kararlar verirken yaşadıklarınizi düşünün. Ve UMUT VERİN.

    comments user
    carl gallagher

    @kaan;

    madem mulakata gıtmeyecektın, neden basvuruda bulundun? sıralamaya başvurmasan belki de sen başvurdugun için başvuramayan x kişinin geleceği ile oynamış oldun.(sonuçta başvuramayan x kişinin kazanma ihtimali de var) Hadi bunu açıkla? Dediğinle çelişiyorsun o zaman? Listeyi 1 kişi neden boş yere işgal ettin?

    İşte benim dediim şu: neye başvurmak isterse insan ona başvurur. bu kdr.

    comments user
    carl gallagher

    @bizbby;

    olaya pragmatik bakıyorum; olması gereken şeyi istedıım kadar savunayım olmayacak. Haa, yapılması gereken seyi soyleyenler illa ki olacaktır. Fakat reel dunyada herkes bıldıgını okur.

    Bayburtta kalırım demıssınız, farazi konusuyoruz elbette boyle dersiniz. Ama bunun gerçek oldugunu düşünün. gerçek bir tercih. insanın aklı karışır en azından ya.

    Bu konuda farklı dusundugum için dusuncemi değiştiremem sorry.

    başarılar.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @Carl Callagher, biraz mantık yürütürsen benim başvurup şansımı denememin doğal olduğunu gayet iyi anlayabilirsin. 2017/1 için Maliye Bakanlığı’nın merkezi atamalar adına ayırmış olduğu bütçe ve kadro sayısı belli. Belli olmayan durum ise bunların kurumlar tarafından ne şekilde değerlendireceği. Maksimum 2500 kadro var, bu kadrodan kaç tanesinin kütüphaneci/arşivci olacağı henüz belli değil. Bu yıl devlet kurumları kütüphaneci ve arşivci alsalar dahi bunları sözleşmeli olarak almaya devam edecekler. Tek umudum Kültür Bakanlığı gibi son derece belirsizlik içeren ilanlar yayınlamamaları.

    Dolayısıyla 70-80 aralığında her bireyin sözleşmeli alımlara başvurması kadar doğal başka bir şey yok. Çünkü bu aralıktaki insanların merkezide atanma şansı %30-40 civarındayken 80 üstü olanların atanma şansı %60-80 civarındadır. Benim başvurumda abes olan bir durum yok. Eğer sözleşmeli yerleştirmeleri KYK gibi şehir şehir ayırıp gerçekleştirmiş olsalardı ben sadece yaşadığım şehre başvurmuş olacaktım. Ama hiçbir şey açık olmadığı için, Kültür Bakanlığı beni kafasına göre bir yere gönderebileceğinden ben mülakata gitmeme kararı aldım.

    Benim için süreç gayet doğal. Kimsenin önünde engel olmadım ama bakanlık işini doğru düzgün yapmış olsaydı ben mülakata gidenler arasında yer alırdım. Bunun sorumlusu ben değilim maalesef. Sapla samanı birbirine karıştırmamak lazım.

    comments user
    carl gallagher

    @kaan

    yanılıyorsun dostum. basvurman elbette dogal. istedıgın yere basvurabılırsın fakat bır surec ıcıne gırdın mı gerısını getırmek lazım. belki sen sıralamaya gırdıgın ıcın birisi 601. olarak açıkta kaldı, belki o kişi kazanacaktı. madem belirsizdi o zaman basvurmasaydın. hiç şüphesiz sözleşmeli atamaların belirli bir ili yoktu. bakanlıgın duyurusunda dedıgın sekılde bır metin yok.

    buradaki forum kullanıcılarına da sorsak cogu kısı bırısının hakkını yemıs oldugunu dusunur çunku mulakata keyfi gitmedin.. neyse olay bu dııl. olay su; bundan sonra bakanlık artık hep sozlesmeli alıcak. yani mulakat forever.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    @Carl Gallagher

    Ben her şeyi açık bir biçimde yazdığımı düşünüyorum. Varsa hak yediğimi düşünen gelip bunu bana söyleyebilir. Hatta o günlerde başvurup 601. kişi olma başarısını gösterecekken benim yüzümden dışarıda kalmış kişiyle de muhatap olabilirim. Hiç fark etmez benim için çünkü hatalı bir adım atmadım. Bir şeyin sonu kötü olacaksa onu devam ettirmenin bir anlamı yoktur benim için. En azından şimdilik senin dışında böyle bir fikir ortaya atmadı.

    Bir önceki mesajımda örneğini verdim. Henüz yeni sonuçlanmış Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “yurt yöneticisi memuru” sözleşmeli yerleştirme ilanına bakabilirsin. Puandan tut tercih yapılacak illere kadar her şey açık bir biçimde belirtilmiştir. Aynı türde bir ilanı bizim bakanlık verseydi bu kadar tantana yaşanmayacaktı. Neden olmadı? Deneyimsizlik veya işgüzarlık… Artık hangisini seçmek istersen seçebilirsin.

comments user
mustafa

ikametgah da kurum talebi mi yoksa kurum ibraz mi
talep de sayı butonu çıkıyor
kurum ibraz da çıkmıyor ????

    comments user
    baki

    Arkadaşlar kişi talebi diye de alınabiliyor.

comments user
anka

Arkadaşlar e-devletten ikametgah çıkarmaya çalışıyorum fakat “sayı” ve “tarih” bilgisi isteniyor ne yazılacak acaba bilgisi olan var mı ?

    comments user
    Dert

    Tarih çıkardığın tarihi yaz. Sayıya bir adet istedikleri için bir yaz

comments user
serdar

Maaş bilgisi olan var mı ? Nette bekar olanlar için 3029 tl okudum 2016 maaş ücreti buymus doğru mudur ? Evli

comments user
Tiramisu

Arkadaşlar ben ankarada ikamet ediyorum bugün bakanlığa gittim bire bir net bilgi almak için çünkü her kafadan bir ses çıkıyor doğru bilgiyi birinci ağızdan almak istedim ve ne konuştuysam burda birebir söyleyeceğim ister inanın ister inanmayın ilk sorum mülakat listesinin neye göre düzenlendiği oldu mülakat listesi başarıya göre düzenlendi dedi peki dedim başarıya göreyse neden puanları açıklamadınız dedim güldüler çok soru soruyosun dediler bunu biz açıkayamayız dediler torpilin çok bariz olduğunu belli yani ikinci sorum merkezi atamalarla ilgili oldu sözleşmelide işe başlayıp merkezi atamada atanırsak ne olur dedim sözleşmelide işe başladın 2 gün sonra merkeziye atandın hiç sıkıntı yok istifanı verip merkezide atandığın yere gidersin dediler 3. Sorum yerler nasıl belli olacak dedim sözleşmelide ikametgaha göre olacak dediler peki dedim ankara 6 kişi alıyor en az 30 kişi isteyecek bunu neye göre belirleyeceksiniz dedim özel durum ve eş durumuna göre belirlenecek dediler yani evli değilseniz istediğiniz şehirde yaşayamazsınız arkadaşlar bence bu da adaletsiz ben yüksek almışım başkası benden çok daha düşük ama ben istediğim yerde olamıyacağım 4. Sorum ne zaman işe başlanır dedim bu sözleşmeli alımları. 15 mayıstan sonra tebligat gelecek dedi bu 2 hafta da olur 1 ayda 2 ayda hiç belli değil muallakta yani ve çoğu kişinin yeri belirli sanırım ilk 10 um içinde rahat 5 ankara atıcaklar ve puanları çok düşük diğerlerine göre ben hakkımı helal etmiyorum eğer ki sözleşmelide farklı bir yere gidersem sonradan memleketimde açılan kodroya tercih hakkımı da kullanırım kimse kusura bakmasın bu benim hatam değil bakanlığın hatasıdır benden düşük insanlar farklı yollarla benim önüme geçmişse gönül rahatlığıyla tercihimi tekrar yaparım kimse kusura bakmasın ve farklı yollarla önümüze geçen insanlara tekrar tekrar hakkımı helal etmiyorum inşallah başladıkları işte mutlu olamazlar o hak onların yakasını bırakmaz.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Hak ve hukuk… Ne güzel ifadeler bunlar. Bu sözleşmeleri yerleştirme mevzusu ilk çıktığı günden itibaren her yerde dile getirilen bir şeyi menfaatiniz uğruna farklı şekilde değerlendirme yoluna gitmek en doğal hakkınız elbette. Benim önümde 150 kişi var, bu sözleşmeli yerleştirmelerden sonra anladığım kadarıyla taş çatlasa 10-15 kişi eksilecek. 2016 KPSS puanımı kullanabileceğim iki farklı atama dönemi varken ben bile risk alıp sözleşmeli mülakatına gitmedim çünkü beni istemediğim bir şehre gönderdikleri zaten o kadroyu yakmış olacaktım.

    Şu benim önüme geçti, o benim önümde olmamalıydı. Yok mülakat sonuçları hoşuma gitmedi ben aynı zamanda merkeziye başvuracağım demek ile sadece kendini kurtarırsın. Merkezi atamalarda kadro sayısının düşük olmasını -kişisel fikrim- bekliyorum. Bana kalırsa 2 atama döneminde 100 kişi alınırsa öpüp başımıza koymak lazım. Kurumlar yine sözleşmeli alıp yapacaklar, yine benzer tantanalar yaşanacak ama umut ediyorum Kültür Bakanlığı gibi tamamen belirsizliğin bulunduğu ilanlar yayınlamazlar.

    Puanın kaç bilmiyorum. Belki 80 falandır ama inan puanım umurumda değil. Bugün gelip düşük puanlılar mülakatla benim önüme geçti diye dert yanma yoluna gideceksen bence bir de yedek listeyi inceleyip öyle karar vermelisin. Sen sözleşmeli yerleştirmelerde olan hakkını almayıp merkeziye doğru kayacak olursan kat kat daha düşük puana sahip olanlar seninle aynı durumda olanların önüne geçecekler. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın deme yoluna gideceksen ömrünün geri kalanında menfaatçi, çıkarcı ve bencil yakıştırmalarına boyun eğmek zorunda kalacaksın. Çünkü bu yakıştırmalara verebilecek uygun bir cevabın olmayacak.

    Hakkında hayırlısı olsun, umarım hak ettiğini ve aynı zamanda hayal ettiğini elde etmeyi başarabilirsin.

    comments user
    cem

    Kaan tebrik ederim güzel özetlemişssin. Umarım @tiramusu mülakatında yalnızca istedeğim şehir şu bu şehirden başka yere gitmem diye de eklemişsindir. aksi halde 1 kadroyu yakmış olacak ve ancak ve ancak vicdanını bu şekilde susturacaksın ve biz belki farkında olmadan sana meslektaş diyeceğiz! İnsan oğlu işte hemen unutuyor. daha dün kü atamamızda 9 kişilik kont açılmışken 1 kadronun bile ne kadar değerli olduğunu hemen unuttuk. Yazıklar olsun kadro yakacaklara!!!

comments user
Kadir

Slm arkadaşlar mal bildirimi çıkarıyorum tek sayfa zaten nssıl arkalı önlü olacak

    comments user
    İsmail Karaca

    Excel’de altta arkayüz diye yazıyor biraz dikkatli bakarsanız.

comments user
yusuf

arkadaşlar mal bildirimi evrağını nasıl doldurdunuz ben evli değilim herhangi bir mal varlığımda yok bana yardımcı olursanız sevinirim lütfen

comments user
cem

aslı gibidir de kabul oluyor mu acaba. Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

comments user
dtcfbby

Arkadaşlar bende evraklarımi bugün teslim ettim. Sağlık raporunu osgb merkezlerinden aldim 25 TL karşılığında ve kabul edildi. Kimlik ve diploma aslını ve fotokopisini yanında götürmeniz yeterli olacaktır. Orada mühürü kendileri vuruyor. Ancak posta ile yollayacak olan kisilerin noter tasdikli olması gerekiyor. Fotoğrafların arkasına isim ve soyisim yazılacak orada kolaylık olması için gelmeden yazabilirsiniz. Mal bildirimi formunun arkalı önlü olmasına dikkat edin ben farketmemisim orada istemek zorunda kaldım.

    comments user
    Kutuphaneci

    Hangi osgb den aldiniz acaba ?

    comments user
    dtcfbby

    Mamak Gülveren de artı güç ortak sağlık ve güvenlik birimi.

comments user
İsmail Karaca

Aşağıda sağlık raporu, maaş ve belgelerle ilgili net bilgiler var, artık raporla ilgili bir soru yöneltmeyin lütfen. Diğer illerde sağlık raporu alan arkadaşlar burada aldıkları hastane ve bölüm bilgilerini verirlerse onları da yorum olarak ekleriz.

Bakanlığa belge teslim eden bir Kütüphaneci arkadaşın aktardığı bilgiler şöyle:

Ankara’da yaşıyorum. Sağlık raporunu 29 Mayıs Devlet Hastanesinden aldım, sağlık kurulu var direk oraya gidip 50 TL ücret ödeyip alıyorsunuz, dahiliyeye yönlendiriyorlar, sırasız bir şekilde hastalığınız var mı diye sorup onayladılar direk. Hastane Dikmen’de. (Devlet Hastanelerinin Psikiyatri Polikliniklerinde de 50 TL karşılığında rapor alınabiliyor.)

Evraklarımı notere götürmedim ek ücret vermemek için bakanlıktaki hanımefendi mühür vurdu ve her şeyi bu şekilde teslim ettim.

Maaşı sorduğumda brüt 2700 2750 fakat ek ödeme oluyor artı olarak ama onlar da tekrar vergi dilimine girdiği için elimize geçecek olan miktarın yine 2700-2750 olacağı belirtildi.

Taşralar için de daha önce kütüphaneci hiç gitmediğini bizlerin ilk olacağını belirtti.

Biliyorsunuzdur tabi ki bunu ama her yıl sözleşmeniz bir sorun çıkmadığı sürece yenilenecek diye de ekledi.

    comments user
    Sinan

    İsmail hocam kargo ile evrakları gönderecekler notere onaylatmasa yine kabul olunur mu?

    comments user
    İsmail Karaca

    Yıldızlı olan maddelerdeki belgeleri ya Notere ya da İl veya ilçenizdeki Kültür Turizm müdürlüğüne onaylatmanız gerekiyor.

    İlanda da açıkca belirtilmiş zaten.

    (*) Yukarıda (3) ve (5) numaralı sıralarda yer alan belgelerin fotokopileri, aslı ibraz edilmek kaydıyla, yerleştirilenlerin halen bulunduğu yerdeki Bakanlığımız birimleri yetkilisince (Kültür ve Turizm Bakanlığına verilmek üzere ibaresini de düşerek) veya Personel Dairesi Başkanlığınca başvuru esnasında onaylanabilecektir. Ancak, Bakanlığımız birimlerince yapılacak onay işleminde, onaylayan görevlinin adı-soyadı ve unvanı, onay tarihi, aslının aynıdır ibaresi ile okunaklı birim mührünün bulunması gerekmektedir.

    comments user
    serdar

    merhaba sağlık raporunu kaç günde aldınız ben de ankaradayim devlet demiryollari na gittim 200 lira istediler ve Çarşamba çıkar dediler sorum daha aldığınız raporu kabul ediyorlarsa ben şimdi o hastaneye gideyim mi acil donerseniz sevinirim

    comments user
    wait

    Numuneden aldim Ankarada’yım 75 TL’ye 200 olan kurul raporu

    comments user
    serdar

    İsmail hocam ben sağlık raporu istiyorum diyorum kurula yönlendiriyor yani anlama kitligi cekiyolar siz ne dilde soylediniz bu hastane calsianlaeina

    comments user
    İsmail Karaca

    Ben henüz almadım rapor, alan arkadaşlar direk psikiyatriye ya da dahiliyeye gidip almışlar. Ankara’da olan bi arkadaş aşağıdaki gibi yapmış.

    Ankara’da yaşıyorum. Sağlık raporunu 29 Mayıs Devlet Hastanesinden aldım, sağlık kurulu var direk oraya gidip 50 TL ücret ödeyip alıyorsunuz, dahiliyeye yönlendiriyorlar, sırasız bir şekilde hastalığınız var mı diye sorup onayladılar direk. Hastane Dikmen’de. (Devlet Hastanelerinin Psikiyatri Polikliniklerinde de 50 TL karşılığında rapor alınabiliyor.)

    comments user
    Mell

    GENEL cerrahtan aldm ben raporu ama olur mu ki

    comments user
    Carl gallagher

    Hocam maaslar cok az ya…

comments user
Bby

Maasi ben de merak ediyorum acikcasi:)

comments user
Meraklı

Sözleşmeler nezaman imzalanır maas bilgisi hic verilemedi

comments user
tarih

İsmail hocam arşiv ve güvenlik soruşturması yapıldımı yoksa şimdide bunu mu bekleyecez

    comments user
    İsmail Karaca

    O işlemler tamamlandı, tamamlanmamış olsaydı formlarda o belgeler de istenirdi.

comments user
baki

Kütüphaneciler için sağlık raporu gerekmiyor mu arkadaşlar, herkes bir şey söylüyor. Doğrusu nedir bilen soran var mı?

    comments user
    wait

    Dun Bakanlikla konustim kendim rapor icin gitmistim net bilgi arkadaslar kutuphanecilerdr saglik rapaoru alacak rapor devlet hastanesinden olacak yani ben oyle yaptim aradim kadin saglik ocagi raporunu kabul etmiyoruz devlet hastanesi tek hekim raporu olir saglik kuruli raporuna gerek yok saglik kurili raporu arkeolog ve muzeciler icin dedi

    comments user
    baki

    Anladım çok teşekkürler. Dün hastaneye gittim durumu izah ettim. Onlar da bana aile hekiminden alacaksın biz heyet raporu veririz dediler

    comments user
    ???

    müze araştırmacısı içinde heyet raporu diye bir şey yok. osgb’den alınacak bir rapor yeterli denildi. (osgb’ler tek hekim imzalı rapor veriyor ve bakanlık bunu kabul edeceğini söyledi telefonda)

    comments user
    Kadir

    Wait kardeşim numunenin raporu tek hekim raporu demi bende ordan aldım teslim ettim kafam da ses oldu ne kadar da olsa

comments user
bbyci

birşey sormak istiyorum evraklarımı hazırlamaya başladım kütüphaneciyim sağlık raporu da almam gerekiyor mu yoksa sadece Arkeolog ve Müze Araştırmacısı arkadaşlar için mi geçerli

    comments user
    bbycimisiniz?

    Okuma yazma bildiğinize emin misiniz?

    comments user
    anlamsız

    tamam seviye düşükte. bu kadarda yapmasanız. bu kadarmı belli edilir abi yaaa:))))

    rabbim bunun gidiceği yerdekilere yardım etsin

comments user
hakan

Bide şu var bu alımlar puan sıralamasına göre yapılmadı o yüzden önümüzden çok fazla eksilen olmadı 200 alım yapıldı benim önümden eksilen kişi sayısı sadece 65 bunların yarısı yine tercih yapıp önüme geçecekler zaten

bu alımlar puanı düşük olanlara yaradı 76-77-78 civarında puanı olanlar civarından olanlar son atmaya kadar bekleyebilir kontenjana bağlı olarak tabi

    comments user
    anlamsız

    haklısın. zira birde o terbiyesizliği yapamazlar. çünki devlet personel başkanlığına liste gönderilirse o zaman atama onlara yapılmayabilir. çünkü kurumlar arası atama var sadece. kurum içi yok. merkezide kültür bakanlığı alırsa bunu yapamazlar.

comments user
hakan

İsmail bey bu listeye bakıp ilerisi için bişeyler söylemek pek uygun değil zira bu sözleşmelilerin göreve başlaması haziranı bulacak o zaman da merkezi alımlar çıkacak zaten yayınlanan listede ilk 50 hata 75 kişi merkezide yine şansını deniyecek bir de bu yıl mezun olanları hesaba katarsak önümüzden gidenleri tekrar geri gelecektir.Puanlar yine aşağılara inmeyecek

comments user
denizz

Bir önceki alımda yedek adaylar da belgelerini göndermişler. İlanda öyle bir şey yazmıyor süreç nasıl ilerleyecek acaba bilgisi olan var mı?

comments user
İsmail Karaca

Aşağıdaki dosyada söz konusu atanan Kütüphaneciler puan sırasıyla verilmiştir. Dosya sayesinde bu alımda önünüzden kaç kişinin gittiğini görebilirsiniz.

200 Kutuphaneci Sonuc Puan Sırasıyla

    comments user
    anlamsız

    tamam olan oldu ismail bey az çok biliyoruz. birde içimizi böyle cız ettirmeniz hiç hoş değil.

comments user
???

il tercihi konusunda bilgisi olan var mı?

    comments user
    İsmail Karaca

    İkametgaha göre kimseyi mağdur etmeden bir yerleştirme yapılacağı söyleniyor. Tercih hakkı verilmeyecek.

    comments user
    ???

    TEŞEKKÜR EDERİM İSMAİL BEY

    comments user
    wait

    Bence tercih olacak ornegin ankarada ikamet eden nerden baksan 50 kisi varsa bunlar neye gore yerlescek oncelik kimin olacak 15 ankaralinin mi 89 Ankaralinin mi*

    comments user
    anlamsız

    kimin torpili daha kuvvetli ise. kazanmak yetmez. birde böyle hakkınıza girin. birbirinize hakaret edin:))))))))))))))

comments user
kütüphaneci

İSTENİLEN BELGELERİ BİLGİSAYARDA MI ELDE Mİ YAZACAĞIZ?

    comments user
    İsmail Karaca

    Fark etmez. Ama bilgisayar olursa daha iyi olur.

comments user
anlamsız

tamam olan oldu. atananlar atandı. hakkıyla giden kim varsa öncelikle tebrik ederim. hakkıyla atanmayanlar şunu unutmasınki birgün bunlar ortaya çıkar. orası neresi onu bilemem. ohal süreci olduğu için yıllarda geçse memuriyetten atılmazsınız. çünkü kanun sizi koruyor. malefes ama böyle. şunu unutmayınki bu günler biter. o zaman bu canı yanan fakir fukara yada adalet isteyen canı yanan her kimse, bir gün ortaya çıkar ve derki biz geri dönülsün dönülmesin bunları istemiyoruz. tek istediğimiz bunların kim olduğunun tespit edilme. ne içinmi insan içine çıkmaya yüzleri kalamsın diye. ne içinmi sokakta itibarı 5 paralık olsun diye. ne içinmi görürken yüzleri türkürmek için. bunların hepsi bir gün olacak. bu günlerde bitecek. allah herkesin niyetini biliyor. önemli olan orası.

biz de son cümle olarak nasip diyecek ve kendimizi bununla ve sabırla tutacağız.

comments user
Hakan

Olan oldu arkadaşlar neyse ben küçük bir ilde yaşıyorum burda iş imkanları çok kısıtlı üniversite mezunuyuz ama hiç bir faydası yok özellikle bizim bölüme uygun iş yok

İstanbulda çok ilan görüyorun vakıf üniversitelerinde yeni başlayan birine ne kadar maaş verirler ev tutup geçinebilir miyim tek başıma sizce,en azından 2018 deki sınava kadar dayanabilirim kiralar kaç paradır asgari ücret mi veriyorlar bilen var mı

Bir de inşallah bundan sonra sözleşmeli alıma falan çıkmaz bizim bakanlık merkeziden olsun az olsun kimse kusura bakmasın 76 puanla atanamadık 2 ay sonra merkezi alımda yüksek puanlılar gelecek yine onlar alacak o kadroları alttan gelenler de var biz yine atanamayacağız şuan 76-77 üstü olup da kazananlar haziranda olmadı diğer alımda yine atanacak sonuç o kadrolar yine boş kalacak değişen bişey yok

comments user
Kayyumm

Bütün bölümlerden mülakat olmasa KPSS puanı ile atanabilecek sıralamada bulunup torpil yada araya birilerini sokanlara laf söyleyemeyeceğim çünkü görülüyor ki sahipsiz olduğun görülürse gözünün yaşına bakmıyorlarmış. Kpss puanı yüksek olup atanan arkadaşları tebrik ediyorum meslek hayatlarında başarılar diliyorum çünkü mülakat olmasa da bu insanlar atanmış olacaktı. Atanamayan arkadaşlar içinde çok üzgünüm inşallah herkes birgün mesleğini yapar.

comments user
Bbyes

Ben saglik raporunu saglik ocagindaki aile hekiminden aldim gecerli degil mi bu da gondermedm henuz.

    comments user
    wait

    saglik ocagindan alinan kabul edilmiyormus arkadaslar hastanedeki aile hekimligi kabul oluyormis az önce aradim.Bakanligi

    comments user
    Bby

    Devlet hastanesindeki aile hekimligi derken neyi kastediyosunuz herhangi bir doktordan olur mu dahiliye vb

comments user
zler

Arkadaşlar sonuçlar açıklandı artık Herkes için hayırlısı olsun. bilgisi olan herkes için ve İsmail bey için ben evrak toplama işine devam ediyorum sadece osgb den ya da hastaneden alınan sağlık raporunda problem var bu raporu 30 tl ödeyerek özel bir osgb den aldım hiç muayene olmadım doldurulan rapoda kurum adı vs yazılması gerekıyor ben o kısmına ne yazacağım

    comments user
    Mutlu

    Bende ayni sekilde aldim kase uzerinde is saglıgı ve guvenligi cevre egitim hizmetleri yaziyor bakanliga ulasamadim gecerlimi diye devlet hastanesi 200 tl istedi

    comments user
    AMCA

    devlet hastanesinde dediğin heyet raporu. Senden heyet raporu istemiyor ki. Bir de sağlık ocağında aile hekimliğnden alabiliyoruz mu ben de onu soracaktım.

    comments user
    bbyci

    kütüphaneci de sağlık raporu alması gerekiyor mu bildiğim kadarı ile sadece Arkeolog ve Müze Araştırmacısı sağlık raporu istiyorlar

    comments user
    zler

    Kütüphaneciler için gerek yok arazide çalışmaya ve seyahate engel bulunmamaktadır yazısı lazım bizler için ( ARKEOLOG ) hastane 300 tl kağıt parası istedi bende osgb buldum yaşadığım ilde 1 tane var zaten orada 30 tl kağıt parası alıp doldurdum. ( SAĞLIK OCAKLARIIN BOYLE BİR BELGE VERME YETKİSİ YOKMUŞ ) aradım bakanlığı. iş yeri hekiminin yukardaki yazıyı yazıp imza atması yeterli bizler için denildi.

comments user
Bbyci

77 puanla atanamadm. sizce merkezi de sansim nedir. osym sıralamam son atananlar çıkınca 160. birde sozlesmeli kazananlar merkezide tercih yapacak mi acaba.

comments user
İsmail Karaca

Üzülerek belirtmek isterim ki bundan önceki sözleşmeli alımında son belge teslimi tarihi 15/07/2015 olarak verilmiş ve yerleşenlerin listesine 31/08/2015 tarihinde son hali verilmiş. Dileriz olmaz ama bu alımlarda da 1,5 aylık bir süreç beklenebilir. O yüzden bu sürece de hazır olmakta fayda var.

Dileyenler aşağıdaki linklerden önceki sözleşmeli alımını inceleyebilir. Ki o alımda toplam 263 kişi alınmış sadece.

http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,140142/kultur-ve-turizm-bakanligi-sozlesmeli-personel-alimi-ha-.html
http://pdb.kulturturizm.gov.tr/TR,143441/sozlesmeli-personel-aliminda-kpss-b-puan-turunden-murac-.html

    comments user
    dtcfbby

    İsmail bey , ben bakanlığı aradım bilgi almak için. Yerleştirme işleminin hemen yapılacağını belli olmamakla beraber bir haftalık eğitim olabileceğini söylediler. Eğer bı Sıkıntı​ olmazsa haziran başı gibii başlayabilirmisiz. Bide sağlık raporu hastaneden veya osgb merkezlerinden alinanlar geçerli olacakmış. Öğrendiğim bilgileri paylasmak istedim. Herkese hayırlı olsun inşallah.

    comments user
    İsmail Karaca

    Teşekkürler bilgilendirmeniz için.

comments user
İsmail Karaca

@beedrill kullanıcı adını taşıyan ziyaretçimizin bir ismi kullanarak yaptığı spekülasyonun doğruluğu yoktur!

Dolayısıyla söz konusu spekülatif yorum gelen şikayetler üzerine kaldırılmış, yorum sahibi hakkında asılsız iddiaları dolayısıyla gerekli bilgilendirme muhataplarıyla istendiği takdirde paylaşılmak üzere arşivlenmiştir.

İddia sahibinin asılsız mesajından sorumlu olduğunu da ayrıca bildirmek istiyoruz.

Yorum yapmadan önce lütfen site kullanım şartlarımızı okuyunuz!

comments user
anlamsız

bakın size okul hayatımda neden kopya çektiğimi anlatim. ben eskiden okuldayken kopya çekmezdim. baktım sınıfta herkes kopya çekiyor. hele birde din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde. altını çiziyorum ahlak. bütün derslerin ortalama bir çekiş tablosu hazırlasan en yüksek o çıkardı eminim. şimdi ben ne yapim. bütün sınıf kopya çekerken yada düşüncesi ile dolarken. söyle ben ne yapim. bende düşündüm çeksemmi çekmesemmi. çekmezsem herkes çekerek benim hakkıma girecek. gittiğimde hepsi hesap vermek için sıraya sizilecek. bende onlara kıyamadım bana hesap vermelerindense bense kopya çekmeye karar verdim. o zaman ortada hesap falan kalmadı. olurda verirsek beraber veririz. ama bu bizimmi. hayırrr. hocanın çünkü pis herif bize doğru dürüs sınav yapıp yada öğretse, yada ahlak sorusu sorsa belki çekmemize gerek kalmazdı. çünkü hep ezber sorardı. birde 100 tane soru verirdi. yaaaaa

comments user
Sanatt

Sanatt tarihinden yedek sayisi niye az arkeoloji 50 kişi sanat 12

comments user
Analiz

Arkadaşlar herkes düşüncelerinde belirli oranlarda haklı. Canı yanan insanla tartışmak çok doğru değil. Öte yandan düşük puanla atanan arkadaşların da kendini savunma ihtiyacını anlayabiliyorum.

Benim söylemek istediğim ise tamamen farklı bir bakış açısına dayanıyor. Düşük puanlı arkadaşlarımızın atanması bir bakıma hayırlı oldu çünkü yüksek puan ile atananlar merkezi atamalarda tekrar tercih yapacak ve birçok kadro ölecekti. Belki de bütün bu süreç kadro tiplerinin birleştirilmesi (herkesin sözleşmeli ile kadrolu arasında bir yerde konumlanması) konusunda duyduğumuz dedikodularla ilişkilidir.

Şunun altını çizmek isterim ki, yüksek puanlıların sözleşmeli olarak atanmalarına rağmen tercih yapacak olmaları konusundaki görüşlerim teoride kesinlikle tartışılabilir olsa da pratikte deneyimlerimiz bize bunun gerçekleşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu gösteriyor. Yüksek puan ile atanamamış olanlar için, kabul ederlerse, küçük bir tesellisir bu. İyi niyetlerle söylüyorum.

Herkese 2018 KPSS’ye kadar olan süreçte bol şans, bol kadro ve başarılar diliyorum.

    comments user
    anlamsız

    yanlış anlama ama kardeş. garantisi varmı ne kadar alınacak. yada herkes girecekmi onu söylim. belliki atanmışsın. yada sıran geride. tahmini olarak söylüyorum bende. şu alttaki gitmiş üstteki merkeziye yazar bırakın bu işleri. çocukmu var karşınızda. teselli vericem diye çileden çıkarmayın insanı. yani müneccimsiniz. peki söyle benim önümde kaç kişi var. 100. atama zamanı okulda biter 50 de ordan. ya yüz kişi alırda ben atanamazsam. şimdi ne yapıcaz. zaten kurum izin vermedikçe çıkamıyonki ne kadar atama yazsan. çok biliyormuş gibi. ayıp yaa. edebizle sineye çekmişiz. alt tarafı biraz daha yazarız. sonra köşemize çekilriz zaten.

comments user
akrep

İlk 200 de olup atanmayı beklerken aldığım sonuçla şoka girenler arasındayım.Ben üşenmeyip baktım kim kaç puanla kaçıncı olmuş diye 599.uncunun bile ismi var benim bilmediğim ne biliyordu çok merak ediyorum.Kimse adaletten bahsetmesin lütfen.

comments user
Kaan Karadeniz

Her şeyden önce listeye girmeyi başarmış arkadaşları tebrik ediyorum, hakkınızda hayırlısı olsun. Büyük bir fırsatı değerlendirmiş oldunuz. Merkezi alımların düşük olmasının beklendiği bu yıl içerisinde iyi bir adım attınız. Umarım meslek hayatınızda daha fazlasını başarabilirsiniz.

Sürecin başından beri buralarda olan birisi olarak çıkan sonuçlara şaşırmadığımı ifade edebilirim. Spekülatif söylemlere gerek yok. Sanırım herkes artık lacivert ile maviyi ayırt edebilecek hale gelmiş. Birbirinize sataşmanın veya birbirinize laf söylemenin hiçbir anlamı yok bu saatten sonra maalesef.

    comments user
    anlamsız

    kaan kardeş niye sadece kpss olması gerektiğini şimdi anladınmı.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Siteye normalden erişim sağlamakta zorlanıyorum ama önbellekten falan bir şekilde girebildim. Söz konusu içeriğe yapılmış olan toplamda 10 tane falan yorumum vardır. Ben bu yorumların hiçbirisinde “KPSS olmamalı” veya “KPSS gereksiz” falan demedim. Bence karıştırıyor olmalısın, yorumlar orada duruyor. Gidip tek tek okuyabilirsin. Böyle bir cümlem varsa bulunduğu paragraf dahilinde kopyalayıp yorum olarak gönderirsen sevinirim.

    comments user
    anlamsız

    yanlış anlaşılmış galiba. ben sadece kpss ile değerlendirilmeli demiştimya. meselee o. kpss gereksiz demedin bilyorum. onu ima etmedim.

    comments user
    Kaan Karadeniz

    Şimdi daha net oldu. Bu farklı bir bakış açısı ben hala mesleki merkezi sınavdan yanayım. Kültür Bakanlığı ÖSYM ile işbirliği yaparak sınavı yapacak ve puana göre yerleştirmesini yapacak. Mülakat falan bu işler bana kalırsa boş işler.

comments user
BilgiNedir

Kazananlari tebrik ediyorum. Ben atanamadim saglik olsun diyip önüme bakıyorum. Kazanamayan diğer kisklerin hayal kirikliklarini anliyorum ama bazi arkadaslarin yorumlari çok basit, düz ve çocukça… Kardeşim benim puanım 71 ama ben demedim ki illa beni de bu ise dahil edin mulakata çağırın diye bence de haksizlikti keske siralamadan atansaydi herkes. Ama bu is bu sekilde yapilmaya karar verildikten sonra 70 alaninda 85 alaninda sansi var mulakatin olayi bu zaten… Liyakat hak hukuktan bahsediyorsaniz sakın kpss denen sinavin doğru kistas olduğunu İddaa etmeyin. Ne kpss ne de mulakat sorulariin bir seyi ölçeğini dusunmuyorum… Torpil apayri bir konu zaten bence ona da hiç girmeyin. Bide şu var 74 75 alan kişiler gelip burda 70 71 alip atananlari itham ediyorlar haktan kukuktan bahsediyorlar. Dedigim gibi anlıyorum hayal kirikliginizi ama birileri atandi birileri elenecekti biz elenen tarafta olduk saldirgan olacak bir durum yok inşallah herkesin onune baska firsatlar çıkar…

    comments user
    anlamsız

    bütün haklarımız elimizden alınmış. şurda içimiz döküyoruz. ona bari saygınız olsun. bu platform süs olsun diye durmuyor. biz küfür etmiyoruz. sadece hak yiyen varsa onlara sesleniyoruz. vicdanlarına. hiç yoktan meslek hayatını ciddiye alırlar belki diye. şunu unutmasınlarki eğer yaptılarsa allah onun cezasını sadece yaptıranlara ve onlara çektirsin. başkalarına vebal olmasınlar işallah. belki çocukları olursa onlara yaparken bu günleri hatırlarlar. siz diyebiliyormusunuz bu çok adil bir sonuç diye… belki 1 puan farkla elendik. ama onuda bilmiyoruz. bu bir puan fark neye göre verildi. bunu ölçecek aletmi vardı odada. bilgi imiş. insan daima öğrenmeye aç olan bir cahildir zaten. eşitlik kavramı bunu üzerine inşa edilir. değerleri hiçe sayarsan kaos çıkar. herkes hakkına razı gelse bunlar olmaz zaten.

    teyzeye soruyolar. günah diye. teyze diyor eğer gün içinde yemek yaparken tencerenin dibi tuttuysa ben bugün ne günah işledim diye düşünürüm. veya başka bir ters olayda. kimse merkeziye itiraz ettimi 3 ay önce burda. hayır. herkes hayırlı olsun dedi. demekki böyle söylemler varsa bunun bir sebebi var.

    comments user
    umutedenbirisi

    aynen öyle. mülakat puanı ne aldım bunu bilmek hakkım puanımı bilmeden 70 le atanana laf edince saçmalıyosunuz diyosunuz. ben 75 aldım mülakatım da iyi geçti kılık kıyafet her şey uygundu ben atanamayıp 70 puanlı biri atanıyosa bunda bi iş vardır. bu hak yemek olmuyo mu ? mülakat puanının yanında kpss puanı etkili olacaktı hani? mülakattan aynı puan alanın karşılaştırması kpss puanı baz alınarak yapılacaktı? bana sorulan tüm soruları tek seferde düşünmeden kem küm etmeden doğru söyledim şimdi bu asıl listede olmak hakkım değil 70 puanlı olanın mı hakkı öyle mi ?

    comments user
    RvP

    yanlış hatırlamıyorsam mülakat konuları açıklandığında orada yazıyordu kpss puanının mülakata etkisi yok diye. yani sadece mülakat puanı baz alındı kpss puanı mülakata çağırma sırasını belirlemek için kullanıldı. doğal olarak 80, 75 ve 70 puan arasında hiçbir fark kalmadı ve mülakat puanı yüksek olan asil listede kendine yer buldu. 70 alanlara kızmanın kimseye bir faydası yok arkadaşlar bu hak onlara verildi adaletli bulmayabilirsiniz ama kural basitti 70 üstü alan başvurusunu yaptı 80 alanla aynı şartlarda mülakata girdi.

    comments user
    anlamsız

    bizde onu diyoruz zaten. 70 alan bizim bilemediğimiz hangi konuları bildi. bu nasıl ölçüldü. m.e.b”de bunu açık ve net yazarlar. herkes mülakat puanını bilir. peki, burda? adam oturuş kalkış konuşma hepsini biliyorum. ama torpili bilmiyordum. öğrenmiş oldum. böyle şeyler olunca atanamayanlar ne yazıkki torpil yapmanın yolunu arıyor. arayıncada yapanların sayısı artıyor. fetö neden sadece polis ve askeriyeye daha çok yerleşti, çünkü orda mülakat vardı. merkeziyle atananlara bak kaç kişi fetöcü. yok denecek kadar az. niye fakir fukaranın çocuğu harıl harıl çaloşıyo 80 alimde atanim diye.

    comments user
    umutedenbirisi

    ” Giriş sınavı başarı notu eşit olan adaylardan KPSSP(3) puan türü yüksek olan adaya öncelik tanınır.” ibaresi var ilanda. demek ki ben hiçbir şey bilmiyodum ki kpss puanım bi işe yaramadı 70 alan adama kadar indi puan. ve sorulan bütün soruları bilmeme rağmen

    comments user
    RvP

    @umutedenbirisi o yazdığın mülakat puanı eşit iki aday arasından kpss puanı yüksek olan tercih edilir anlamına geliyor yani her durumda kpss puanı etkisiz eleman mülakatta bence de adil olmayan bir durum bu. @anlamsız her şeyi torpile bağlamamak lazım bugün bir gazetede bizim mülakatlar için bir milletvekilinin torpil yazısı yazdığı bir belge gördüm kişinin puanından kim olduğunu buldum ve kazananlar listesinde adı yoktu bu kişinin. kesin vardır ya da yoktur diyemem ama böyle örneklerde var.

    comments user
    anlamsız

    senin gördüğünü onlar görmedimi sanıyorsun. o haber referandumdan önce idi hem. bunu yapsalardı asaıl o zaman karışırdı. hem ben torpil derken sayı vermedim

    comments user
    BilgiNedir

    Arkadaşlar herkes kendisine göre haklı ne diyim, nereden bakarsaniz bakin isin başından sonuna kadar uzun ve mağduriyetlerle dolu bir süreçti… Herkese bundan sonrasi için basarilar bakarsiniz baska firaatlar da gelir elimize…

comments user
Mell

Arkadaşlar mülakatlı alım olduğu için elbette bir kısım elenmeler olacaktı hakan adlı arkadasımız demişki puanları eşleştirdim 70 puanlılar girdi adil değil demiş o 70 puanlı olanlar 2014 lüler ve bu 200 kadro bizim hakkımızdı zaten 2014 ün 70 i 2016 ın 80 ine eşdeğer ayrıca insanların kendini kusursuz görmesi de çok garip belki mülakatta elin ayağın titredi belki ortadaki sandalyeye onlar sana otırabilirsn demeden lark diye oturdun bunlar sana göre normal olabilir ama kurul onay vermez vermez sorulara full cevap vermen yada kpss puanının iyi olması o listeye girmek için yeterli değil demek ki

    comments user
    hakan

    evet elim ayağım dolandı tir tir titredim sanarsın cumhurbaşkanı var karşımızda la havle
    bide 2014’ün 70 puanı 2016 80 miş vay be herşeye bi kulp taktınız kesin komisyon demiştir ki 2014 70 alanları alalım 2016 80 puana denk geliyor hak yemiş olmayalım

    ben laflarımı burada kimseyi hedef göstererek söylemedim 3 dakika mülakatta durduk elimiz ayağımız da titremedi sordukları soruya da cevap verdik araya birilerini sokup nemalananlara benim lafım onları da vicdanları ile baş başa bırakıyorum yedikleri lokmalar haramdır

    comments user
    Mell

    O zaman onlar adına konuş puanım 75 die ben kötü değilim yada o listede olmayı haketmiyo değilim sen ne kadar emek verdiysen bende o kadat emek verdim benden önce bi kız vardı mesela puanı 80 rengarenk giyinmiş gelmiş panayıra mı gidiyosun a kızım baktm ismi listede yok yine bi kız kısacık dar etek giymiş gelmiş dapdar bi gömlek onunda ismi yok tanıdığım tipler oldugu için isimlerini biliyorum yani mangalda kül bırakmıyolar lafa gelince kimse kendinde hata aramıyo yine birini daha gördüm bildiğin kot pantolonla gelmiş yani bu insanlar niye listeye giremedim diye düşünürken kendi hal ve hareketlerini gözden geçirsin lütfen

    comments user
    hakan

    saçma sapan konuşuyosun yok kısa etek giymiş yok dar pantolon giymiş ne yani bunlara mı geldi sıra parası yoktur takım elbise alamamıştır pantolon giymiştir neyse arkadaşım sana hayırlı olsun bizim sitemimiz ne sebepten elendiğimizi bilmiyoruz puanımız yüksek ama yedeğe bile alınmamışız ve ben hakkımın yenildiğini düşünüyorum bilmem anlatabildim mi senin vicdanın rahatsa burada polemik yaratacak cümleler kurmana gerek yok

    sadece bizim bakanlık değil sözlü mülakatın kalkması lazım her yerde yoksa kpss sınavının bir anlamı yok ben 77 alıyorum giremiyorum başkası geliyor 70 puanla giriyor ama dur onun takım elbisesi bakımlı saçları var

    iyi akşamlar

    comments user
    RvP

    mell senin yorumunu görünce aklıma ye kürküm ye hikayesi geldi nasrettin hocanın. gerçekten buna göre eleme yapılabileceğini düşünen birinin olması komik. ayrıca tutturdunuz bir 2014 ün hakkı türküsü gidiyorsunuz 4 atama dönemi geçti 2014’ün ne hakkından bahsediyorsun hatta 2 gün önce açıklamayıp 2 gün daha bekleselerdi listeye 2014 dahil bile olmayacaktı. mülakatı geçtiysen hayırlı olsun ama bu tarz konuşmalarınla insanların sinirini de bozma. insanlar 80 puan alıp atanamadıysa sitem etmeleri de gayet normaldir saygılı olman gerekir. birde 70 puan 80 puana denk lafında ayrı iyiymiş niye 70 aldığında belli olmuş bu sayede. mesleğinde başarılar

    comments user
    umutedenbirisi

    evet sorulara doğru cevap vermek yeterli değildi belki ama burda saçma sapan sakallı gitsek bişe olur mu takım giymek zorunda mıyız gibi soru soranlar varken daha mülakata nasıl gitmesi gerektiğini bile bilmeyen insanlar varken ben kılık kıyafetim tavrım sorulan sorulara doğru cevap verip onlar bana otur demeden oturmamış girerken çıkarken selam verip saygılı ve seviyeli davranmışken yok 2014 lülerin hakkı yok 70 puan bilmem ne gibi saçma sapan konuşup insanı sinirlendiriyosunuz. almışım puanımı bilmişim soruları her şey tam ama torpil eksik o yüzden hakkım değil diyosunuz ya bişe diyemiyorum.

    comments user
    anlamsız

    ne alaka kardeşim. biz yaptıranlara diyoruz. varsa haram olsun. mülakatlı alım olduğu için eleme olcakmış. sebep. söyle hadi sebep ne. sebep yok. sıralama yok. kimse kusura bakmasın. çok belli yaptıran yaptırmış. 600 kişi içinde sondakine kadar 200 kişi çıkmadımı. bu kadarmı gezizekalıyız. bırak allah aşkına. kandırmayın kendinizi. yarısı şaibeli işte. benim bilgimin derecesini nasıl ölçtüler peki. okadar dedik yazı yazdık geçti kaldı olsun diye. niye sıralamadn gidecek çünkü. gerekçe göstermeden eleyemez. memur olur diyecek. o zaman torpil nasıl yapılabilirki. hakkıyla atansanızda içim rahat diyebiliyormusunuz. boşuna dememişler gelen gideni aratır diye.

    comments user
    Komik

    Ne 2014 puanıymış arkadaş. 2014 puanım 70 ama 80e eşit saçmalığı nedir ya kdldşd madem 2016da da girip 80 alsaydın da mağdur olmasaydın. Oldu yani biz de 2018de ağlayalım bizim puanım bizim hakkımızdı diye alınanlara. Çalışmamışsınız, alamamışsınız puan 70ten hayır bekliyorsunuz

comments user
Mahmut

İsmail Bey siz bu alım için çok uğraşanlardansınız. Öncelikle her şey için teşekkür ederiz. Siz kazanabildiniz mi ? Sonuçlar için yorumlarınızı merak ediyorum

    comments user
    İsmail Karaca

    55. sıradan listeye girdim şükür. Hep birlikte bütün meslektaşlar kendimizi göstererek, aslında Kütüphanelerin Kütüphanecilere ne kadar ihtiyacı olduğunu göstereceğimize inanıyorum. Sonuçlar konusunda spekülatif görüşlerin burada onaylanmayacağını öncelikle belirtmek istiyorum. Torpil vs. dönmüştür olayına hele hiç girilmesi taraftarı değiliz çünkü her mülakatlı alımda bu tartışmalar oluyor. Bunları geride bırakarak atanan meslektaşlar olarak geleceğe bakmalıyız. İlla ki kazanan ve kaybeden olacaktı, kazananları tebrik ediyor kazanamayan arkadaşlar için de sözleşmeli alımların artarak devam edebileceğini umuyoruz. Her sene yapılan Sözleşmeli Sanat Tarihçisi ve Arkeolog vs. alımlarına artık Kütüphaneciler de eklendi çünkü.

    comments user
    Kütüphaneci

    Peki yedek listesinde olanlar ne olacak bilginiz var mı..

    comments user
    İsmail Karaca

    Evrak teslim etmeyen olursa o listeden çağırılacak sırayla.

    comments user
    starihçi

    bence bu fikirlerinizi facebook grubunda da paylaşın çok doğru

comments user
CcC

Mülakat geldi mertlik bozuldu

    comments user
    hakan

    ben şunu beklerdim arkadaşlar en azından kpss puanlarına dikkat edip yüksek alanları yerleştirselerdi yazık değil mi emeklere listeye bakıyorsun 70 71 72 puanlılar en başlarda asil yapmışlar mesleki bilgiyse hepimiz orada sorulan sorulara cevap vermişizdir toplasan 5 dakika bile sürmedi zaten benimde tek umudum bu alımlardı.küçük bir ilde yaşıyorum iş yok buralarda

    İnsanın zoruna gidiyor düşünsene son gün mülakata giriyorsun sıranın en sonlarındasın senden önce 500 kişi girmiş ama senin yerin garanti

comments user
umutedenbirisi

istediğimiz kadar konuşalım olan oldu yine birileri işini yüzdürdü. bby de son gün son sıralarda girenler 71 puanla çatır çatır atandı. sırası gelince hak hukuk bahsederler. eğer haksa benim hakkım helal değil. o kadar işe ihtiyacım vardı ki bu son umuttu benim için. yaşadığım yerde iş olanağı yok iş olanağı olan yere gitmeye de para yok kalacak yer vs. için. yine kaldık 2018 kpss ye şimdiden oturup çalışıcam başka yol yok. Allah hak yiyenleri bildiği gibi yapsın fırsat vermesin.

    comments user
    Özlem

    Kendi adıma konuşayım 74 aldım kpssden ve okadar baskı almama, sana torpil yapalım demelerine rağmen torpil yaptırmadım. Bence torpil oldu bık bık şeyleri boş. Olan illaki bir iki kişi olmuştur ama herkesi yargılayamazsınuz. Allah sana nasip etmişse zaten öteye gidemezsin ve olur. Tevekkül edelim lütfen.

    comments user
    hakan

    milletin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz siz nasıl 1-2 kişi olmuştur bide kalkmış o kadar torpil yaptıralım dediler ben kabul etmedim diyorsun

    bu muhabbetler boşmuş baksen aa dur sana da yaptıralım demişler sen yaptırmamışsın ondan bırakalım bu işleri dimi

    bana kimse 70 71 puanla atananların durumunu izah edemez

comments user
starihçi

Anlaşılan Arkeolojide en büyük haksızlık olmuş, bilgi belge zaten kalabalık sıralamaların altüst olması normal ama sanat tarihinde çok büyük bir sorun görmüyorum. Lütfen kazanan herkese hakaret küfür ve beddua etmeyelim

comments user
Sahaf

Ben de listede yokum yedekte bile yokum. Ama en azindan bundan sonra boşa siye girip vakit kaybetmeyeceğim ve acaba ümidiyle aklim meşgul olnayacak. Bunca zaman boşu boşuna bekletyiler ya ona yaniyorum. Neyse ki bitti. Artik ozelde biyerlere bakacaz. Devletten bize ekmek zor 🙁 :::((((…

comments user
hakan

valla arkadaşlar biri bana açıklasın 70 puanla asil olanlara gelene kadar 500 kişi girdi mülakata ama ne hikmetse yeterli aday bulunmamış ki 70 puanlıları alıp en başta asil yapmışlar

comments user
Bbyci

75 puan üstü alıp benim gibi atanamayan arkadaşlar. kendimizi kandirmayalm biz hicbir sey bilmiyoruz hersey cok adil oldu 3 dakikada 4 yillik egitim seviyemizi olctuler. basta başkan olmak üzere kutuphanelere çok hakimler.. Biz bosuna çalıştık. zaten merkezide kadro verseler de sozlesmeli alıp tercih yapan kansizlar olacaktir. anlayacaginiz bu iş bitti. oturup kendi halimize yanalım. hakkımı helal etmiyorum

comments user
anlamsız

burda biri, mülakat sınavlarına giren adaylar çok yetersiz demişti biri ona. onu hatırladım şimdi. madem giren adayların hepsi yetersiz, sonuç nası böyle oldu.

1. dünya savaşının sonunu hatırladım birden. osmanlı sahada kazanıp masada kaybetmişti. tarih tekerrür ediyor.

comments user
hakan

laf lafı açıyor şimdi bakıyorum bende 70 puanla kazanan var bu kişilerin mülakatı en son gün değil miydi yani son güne kadar mülakata giren 450-500 kişiden 200 kişiyi tamamlayamamışlar mı da 70 puanla asil olunmuş o güne kadar liyakat sahibi insanlar gelmemiş demek 🙂

comments user
anlamsız

cehennem nasıl dolarki başka türlü. sonuçta cennetinde bir kapasitesi var.

comments user
anlamsız

artık halk kütüphanelerini zirveye taşırlar.

comments user
idris

Biz kamu kurumlarının arşivlerinde, Kütüphanelrin tozlu mahsenlerinde eskimiş pislik içindeki belgeleri kitapları gün yüzünü çıkartıp erişime kullanıma hazır hale getirirken memurlar etrafta dolaşıp yanımıza bile gelmezdiler. Onca tozun pisliğin içinde çalışan ben ve benim gibilerin öncelikli hakkı olmalıydı.
Yazık onca zaman neyin araştırmasını yaptılar. Kimi neye göre değerlendirdiler. 3-5 Mülakat yapan kişinin anlık algısıyla mı karar verildi. içinde bulundukları pisikolojik saplantılarına göre mi insanlara bakıp karar verdiler.
Deveye demişler boynun neden eğri misali.
Bence kamu kurumlarının işletmesini özelleştirmeliler.

comments user
kutuphaneci

mülakat listesinde en sonlarda birisi var puanı 70 küsürlü asil olarak kazanmış vay be,bızım bakanlık daha da alıma cıkmaz artık resmen piyango 70 puan ile memur oluyosun

comments user
cenk

75 puan ile yedeklerde bile yokum emeği geçen herkese teşekkürler .

comments user
idris

Yazıklar olsun 15 yıldır özelde Arşiv Kütüphane işinde yöneticilik yapıyorum. Birçok dijital Arşiv kütüphane projesi yaptım. Bunca tecrübeme rağmen yedeklerde bile yokum. Bu gerizekalılar neye göre aldılar. Puanları yükdek olanlarıda almadıysalar….

    comments user
    Hakan

    vaktiniz varsa isimleri mülakat listesinden kontrol edin puanı çok düşük olup asil olanlar var.Arkadaşların dediği gibi sen çıkmadan diğerini alıyorlar işin daha komik yanı ise mülakat soruları hep aynı bana sorduklarını başka arkadaşlara da sormuşlardı

comments user
arkeolog06

arkeolojide ilk 35 deyim bende yedekte bile yokum

comments user
Bbyci

78 ile yedekte bile yokum. ya terörist olmaliyim ya da fetocu falan.

    comments user
    Raiden

    Hocam puanınız yüksek. Bugün açıklandı 70.000 memur alınacak. Umarım ki merkezi atamada atanırsınız. Moralinizi bozmayın lütfen.

comments user
hakan

kimi kime şikayet ediyorsun
mülakatlar kamera kaydı mı var sana derler 50 puan almışsın sözlü mülakattan sıralamaya girememişsin

    comments user
    anlamsız

    ne alaka. hükümete şikayet edelim kim dedi.
    başka merci yokmu bunu eleştirecek.

    comments user
    hakan

    eleştiriyi zaten sözlü mülakat ile alım olacağında yaptık hatta bu camiada tanınan bir kaç kişi de yazdı sözlü mülakat olmaz olmamalı diye

    bu saatten sonra eleştirsen ne olur

    comments user
    anlamsız

    allaha havale ediyorum.

comments user
anlamsız

nedimde ne olsun:) rezillik. bizde boşuna yırtınalım. niye eziyet çekmek için. bilmezlerki güneş bir gün başka yerden doğar. bilseler açlığa bile razı olurlar. öbür dünyada haklıyı haksızı görmek üzere hesaplaşırız.

bu konuyu yetkili mercilere iletelim arkadaşlar incelensin. neye göre belirlenmiş bizimde bilmek hakkımız

comments user
hakan

nerede mülakat puanları neye göre atandılar
yedeğe bile girememişim 76 kpss ile şimdi listeden baktım 72-73 puanlılar atanmış hakkım haram zıkkım olsun torpil yapanın da yaptıranın da çıksın diyorum
isimleri tek tek kontrol edin görün saçmalığı