×

Adana Büyükşehir Belediyesi’nden 100 Köy Okuluna 100 Kütüphane

Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 köy okuluna 100 Kütüphane Projesi kapsamında Feke ilçesindeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kitap, satranç takımı, kırtasiye ve spor ayakkabı hediye etti.


Adana’nın dört bir yanındaki okulların fiziki, altyapı, çevre düzenlemesi ve spor alanı ihtiyaçlarını karşılayarak eğitime hizmet eden Adana Büyükşehir Belediyesi, kırsal ilçelerde hayatın zorluklarına aldırmadan okuma azimlerini ortaya koyan dar gelirli öğrencilerin de yüzünü güldürdü. 100 köy okuluna 100 Kütüphane Projesi kapsamında Feke ilçesine bağlı köylere giden Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilkokul ve ortaokulları ziyaret edip, tüm öğrencilere hikaye kitapları, İngilizce öğretici set, satranç takımı, kırtasiye malzemeleri ve spor ayakkabı dağıttı.

Tüm öğrencilerin yüzü güldü
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatlarıyla 100 köy okuluna 100 Kütüphane Projesi’ni yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bürokratları, Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yasa ile birlikte eğitim yardımını dağıttı. Büyükşehir heyeti, Tokmanaklı, Akoluk, Ali Kuşçu ve Paşalı köylerindeki ilkokul ve ortaokulları ziyaret etti. Fekeli miniklere Başkan Hüseyin Sözlü’nün selam ve sevgilerini ileten Büyükşehir Belediyesi bürokratları, proje kapsamında kitap, satranç takımı, kırtasiye ve spor ayakkabılarını dağıttı. Yeni ayakkabılarını bürokrat ağabeylerinin yardımıyla ayaklarına giyen çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Minik yüreklerden Sözlü’ye teşekkür
Kitaplarını, satranç takımlarını, kırtasiye malzemelerini de alan öğrenciler, “Hüseyin amca çok teşekkür ederiz” diyerek Başkan Sözlü’ye selamlarını gönderdiler.
11 ilçedeki Gençlik Merkezleri’nde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimde yaşadığı fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla ücretsiz eğitim veren, yeni neslin spor ve sanatla iç içe olmasını sağlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, 100 köy okuluna 100 Kütüphane Projesi’ni diğer ilçelerde de sürdürecek.

 

Kaynak