×

Ay yıldızlı 15 Temmuz Şehitleri Kütüphanesi

Manisa/Turgutlu ilçesindeki Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu’nda, 15 Temmuz Şehitleri anısına ay yıldız rafları bulunan kütüphane oluşturuldu. Okul müdürü Mehmet Taşçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da ülkenin ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesini verdiğini söyledi. Okullarının bir kütüphaneye ihtiyacı olduğunu belirten Taşçı, kütüphaneye 15 Temmuz’da şehit olanların anısını yaşatmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak için “15 Temmuz” ismini verdiklerini ifade etti.

Daha önce de okullarına 15 Temmuz’da babası Erol Olçok ile el ele şehit olan Abdullah Tayyip Olçok ismini verdiklerini hatırlatan Taşçı, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Abdullah Tayyip Olçok, babasının koluna girip vatanını kurtarmaya gitti. Kocaman yürekli bir çocuğumuz, gencimizdi. Ülkemizin geleceği için, yarınlarımızın daha güzel olması için, İstanbul Boğaziçi Köprüsünde şehit düştüler. Biz de burada kütüphanemizin duvarına, boğaz köprüsünün ve şehitlerimizin Erol ve Abdullah Tayyip Olçok’un ve o gecenin kahramanı Ömer Halisdemir’in de bulunduğu bir kareografi çalışması yaptık. 15 Temmuz Şehitler köprüsünde ki asıl amacımız, bizim milli ve manevi değerlerimize bağlı gençlerimizin Abdullah Tayyip Olçok gibi babasının koluna girerek vatan kurtarmaya giden kocaman yürekli çocuklar yetiştirmektir.”

Okullarının kütüphaneye kavuşmasından sevinç duyduğunu ifade eden 6.sınıf öğrencisi Emir Durgu, “Ay Yıldızlı kitaplıklarımız çok güzel olmuş.” derken 8. sınıf öğrencilerinden Eylül Tezgel ise “Şehitlerimiz adına yapılmış olan bu kütüphane daha da değer kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Kütüphaneni girişinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde şehit edilen Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok, şehitlerin fotoğrafları ile Necip Fazıl Kısakürek’ün Sakarya şiirinin de hikayesi yer alıyor.