×

Uçak Kütüphane’de Kitap Okumayı Sevdiler

Çankırı’da yaşayan çocuklar, dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan kütüphanelerde kitap okumanın ayrıcalığını yaşıyor. Çankırı Belediyesi’nin çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için hayata geçirdiği temalı kütüphaneler projelerinden biri olan Uçak Kütüphane, Tren Kütüphane ile birlikte kitap dostu küçük misafirlerini ağırlıyor.

Çankırı Belediyesi’nin 24 Eylül 2016’da vizyon projeleri arasında hizmete açtığı Uçak Kütüphane, ziyaretçilerini misafir etmeye başladı. Bölgenin en büyük rekreasyon alanı Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın üst kesimine yerleştirilen Uçak Kütüphane, çocukların ilgi odağı oldu. Her gün merkezde bulunan okul ve sınıf guruplarından gelen öğrencilerin yanı sıra merkez ilçe ve köylerden öğretmenleri eşliğinde gelen çocuklar da uçakta kitap okumanın tadını çıkartıyor. Daha önce hiç uçak görmemiş çocuklar, havaalanı olmayan Çankırı’da gerçek bir uçağa binerek hem uçak ile tanışmanın hem de uçakta kitap okumanın farklılığını yaşıyor. Çocuklar, kütüphane içerisinde yaşlarına uygun kitapları okurken zekâ gelişimine katkı sağlayan birçok oyunu da oynayabiliyor. Aslına uygun olarak düzenlenmiş kokpit bölümünde ise çocuklar, uçağı kullanıyormuş gibi heyecan yaşıyor.

Başkan Dinç, ‘Kitap Okumanın Her Çağda Vazgeçilmez Olmasını Hayal Ettik’

Temalı Kütüphane projeleri ile çocuklara hem okuma alışkanlığını kazandırmayı hem de onları dijital çağın tuzaklarından kurtarmayı hedeflediklerini belirten Belediyesi Başkanı İrfan Dinç, ‘Çocuklarımız Tren Kütüphane’de kitap okumayı çok sevdi. Şimdi de Uçak Kütüphanemiz yavrularımızı ağırlıyor. Onları daha fazla kitap ile buluşturmak ve okumaya ilgilerini arttırmak için orijinal ve dikkatlerini çekecek mekânlar hazırlayarak okuma sürecini daha cazip ve güzel bir hale getirmek istedik. Çocuklarımız ailelerini veya öğretmenlerini bu kütüphanelerimize gelmek için zorluyorlar, bu da bizim çok hoşumuza gidiyor. Gözlerindeki pırıltıyı, yüzlerindeki memnuniyeti görmek her şeye değiyor. Temalı Kütüphanelerimizin devamı gemi ve denizaltı kütüphaneler ile gelecek. Çankırı’nın ‘Kütüphaneler Şehri’ imajı ile yeni nesil ve gelecek arasında sağlam bir köprü oluşturduğu kanaatindeyim. Biz, kitap okumanın ve kütüphanelerin her çağda vazgeçilmez olmasını hayal ettik ve gerçekleştirdik. ‘ ifadelerini kullandı.

Kaynak:http://flashaber24.com/