×

Merkez kütüphane binası hizmete açıldı-Nevşehir

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Merkez Kütüphane binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Üniversite merkez yerleşkede yapımı tamamlanan Merkez Kütüphane binasının açılışına; Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Davut Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Köçer, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özdemir Cingi, üniversite akademik ve idari personeli, öğrenciler ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla bağlayan açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Kütüphaneler, üniversitelerin olmazsa olmaz en önemli unsurlarından bir tanesidir. Biz de, mevcut kütüphanemizin her geçen yıl büyüyüp gelişen üniversitemize yetersiz kalması nedeniyle hem üniversitemize hem de şehrimize daha modern bir kütüphane kazandırmayı planlamıştık.

Modern ve çok amaçlı bir kütüphaneyi üniversitemize kazandırmak adına; gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bulunan birçok kütüphanede araştırmalarda ve incelemelerde bulunduk. Sonuç olarak da bugün burada açılışını hep birlikte gerçekleştireceğimiz, teknolojinin en son imkanlarının kullanıldığı kütüphanemizi tamamladık” dedi.

Rektör konuşmasını, “10.000 m2 kapalı alan üzerinde akustik tasarımıyla da ön plana çıkan kütüphanemizi, kullanıcıların en rahat şekilde çalışmalarına imkan sağlamanın yanı sıra, sosyal zaman geçirebilecekleri alan olarak da tasarladık. Kütüphane binamızda; okuma salonları, engelsiz kütüphane birimi, grup ve bireysel çalışma amaçlı odalar, internet salonu, süreli yayınlar salonu, görsel işitsel materyaller salonu, Audio-Video salonu, nadir eserler salonu, kitap satış birimi, kafeterya ve fotokopi biriminden oluşuyor. Ayrıca şunu özellikle belirtmek isterim ki, kütüphanemiz kullanıcılarına 24 saat hizmet verecek.

Huzurunuzda emeği geçen bütün arkadaşlara bir kez daha teşekkür ediyor, yeni kütüphanemizin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” diye tamamladı.

Rektör, konuşmalarının ardından katılımcılar ile birlikte Merkez Kütüphane binasının açılışını gerçekleştirdi. Rektör ve katılımcılar daha sonra kütüphane binasını gezdi.

Kaynak:http://muskarahaber.com/