×

Bilgi ve Belge Yöneticileri Topluluğu (BBYON TOPLULUĞU) bülteni yayınlandı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü-Bilgi ve Belge Yöneticileri Topluluğu Bülteni (BBYON)‘nin 6 ayda bir yayımlanması planlanmakta olan ilk sayısı okuyucularıyla buluştu.

BBYON Topluluğu kulübü, 2012 yılında dönemin bilgi ve belge yönetimi bölümü öğrencileri tarafından kurulmuştur. Her yıl belirli gün ve haftalarda çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve düzenlemeye devam etmektedir. Artan üye sayısıyla hedeflerini gerçekleştirme yolunda adım adım ilerlemektedir. Kütüphane Haftası, Kariyer Günleri, Arşivcilik Günü vs. gibi günlerde pek çok etkinlik düzenlemekteyiz. Amacımız, öğrenci arkadaşlarımızı bu alanda mesleki yönden gelişmelerine ve alanımızda yetkinlik kazanmalarına öncülük etmektir.

Misyonu:

Kütüphane, arşiv ve dokümantasyon alanları ile uğraşan ve bu alanlara ilgi duyan öğrencilerin bu alanlardaki bilgilerini arttırmak ve çeşitli etkinliklerle öğrencilerin meslek mensuplarıyla tanışmalarını sağlamak.

Vizyonu:

Okuma alışkanlığının arttırılması, kütüphanelerin ve arşivlerin tanıtımı ve kullanımlarının teşvik edilerek yaygınlaştırılması, Bilgi ve Belge Yönetimi bölümlerinin tanıtılması için toplantılar / etkinlikler düzenlenmesi, alanımıza yönelik yayınlar hazırlanması ve gelecekte bu çalışmaları sistematik hale getirerek yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklerin düzenlenmesidir.

–>Aralık 2016 / Cilt:1 Sayı: 1 okumak için tıklayınız<–

Emeği Geçenler: Serhat URAN, Rukiye USTA, Ömer Faruk GÜRSOY, Ahmet Faruk BİLGEN, Emre BOZKURT, Semra SENDİNÇ, Hilal Nur ÖZÇELİK, Merve OĞUZ, Alaattin HOROZ, Sergül KOÇ, Pınar AĞAÇ, Emel ULAŞTI, Zeynep BAYHAN, Merve AKGÜN, Tülay AYTEMİZ.