×

Dev Müzik Kütüphanesi

muzik-kutuphanesi2000 yılında MİAM bünyesinde kurulan Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) Kütüphanesi, Maçka’da özellikle İTÜ öğrencilerine olmak üzere halka müzik ziyafeti sunuyor. Canınız sıkıldı ve orijinal bir plakla Tamburi Cemil dinlemek istediniz yahut Beethoven. Kütüphanede bulunan plakçalardan dilediğiniz müziği dinleyebiliyorsunuz.

Hint müziğinden Afrika müziğine, Avrupa müziğinden Endülüs müziğine, Arap müziğinden Türk müziklerine kadar; blues,‎ Caz‎, Flamenko,‎ Halk müziği‎, Karadeniz müziği, Türk sanat müziği, ‎kelt müziği‎, Klasik Batı müziği,‎ Klasik Türk müziği‎, sufi müziği gibi birçok tarzlar sizin için hazırlanmış.

Bu dev müzik kütüphanesinde tüm kültürlerin müziklerini bulabiliyorsunuz. Dileyen müzikler üzerinde akademik çalışma yapabiliyor, dileyen müzik türlerinin güncelliğini buradan takip edebiliyor. Aynı zamanda sadece müzik kütüphanesi değil burası. Müzikle birlikte birçok konuları barındıran Türkçe ve İngilizce kitaplar da yer alıyor.

Yüksek Lisans ve doktora eğitimi vermek ve modern müzik araştırmaları yapmak üzere kurulan bir bölüm olduğunu söyleyen MIAM Müdürü Prof. Şehvar Beşiroğlu, “Okula bağlı eğitim programlarıyla birlikte bu programları destekleyen müzik kütüphanesi ve stüdyo birimlerinden oluşuyor. Kompozisyon, müzikoloji, etno müzikoloji, müzik teorisi, müzik işletmeciliği, ses sanatlar ve film müziği olmak üzere 7 dalda eğitim veriyoruz” diyor.

Yurt dışından da araştırmaya gelenlerin çok olduğu dev kütüphane halka açık hizmet vermeye devam ediyor.

Kaynak